Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też paskudnie, pozałatwiałam co musiałam w czasie spania małego a o tak zbyt wcześnie się obudził bo po 11.. spał godzinę z haczykiem. Mały dziś dość marudny..
Ruda raczej możesz. "Bardzo ważne jest, aby przed zastosowaniem jakiegokolwiek leku lub suplementu diety w okresie ciąży lub w okresie karmienia piersią skonsultować się z lekarzem i wyjaśnić ponad wszelką wątpliwość potencjalne zagrożenia i korzyści związane ze stosowaniem danego preparatu.
Nie ma danych dotyczących bezpieczeństwa stosowania preparatu przez kobiety w ciąży ani przez kobiety karmiące piersią." -
Słyszałam ze po ciąży raczej nic nie pomaga na włosy i co ma wypaść i tak wypadnie 😊
Nam udało się wyjść na spacer prawie godzinkę byliśmy i jak wracaliśmy pod blokiem zaczęło dopiero padać
Właśnie byk kurier z nowym fotelikiem 😁 ale ma tam dużo miejsca ciekawe czy będzie bardziej lubial w nim jeździć -
Amir a mogę zapytać jaki poziom żelaza i hemoglobiny ma Kubuś? Byłam dziś z młodym u lekarza bo inne parametry mnie niepokoiły ale pediatra rozwiała watpliwosci. Hemoglobinę ma wg niej "niezawysoką" 11,9 a żelazo 101 gdzie normą to: 33-193 i ma absolutnie nie dawać, więc od dziś nie daję. Na wiosnę mu powtòrzyc badanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 21:01
-
Mój ma hemoglobine 10, mcv jest istotne- mój ma 72 więc niskie, żelaza nie robię bo to niezbyt diagnostyczny parametr za to ferrytyne ma 13 norma od 21.
Hemoglobina 11,9 jest supermy jak dojdziemy do 11 to też możemy przestać podawać zelazo
symbolica lubi tę wiadomość
-
Amir no widzisz a mojej koleżance dziecku też 9miesięcznemu lekarka przepisała żelazo na dwa m-ce przy hemoglobinie 11,1, potem kontrola... tak, że co lekarz to opinia. Trzymam kciuki żeby się Kubie teraz szybko dźwignęły parametry.
edit. sprawdzilam mcv u mojego i ma 73,6 więc chyba też szału nie ma..
Ruda masakra i czym tu karmić dzieci, że od metale ciężkie w pożywieniu niż przeznaczonym dla nich. W sklepach nie lepsze. Jedynie w ogródku pozostaje hodować..
Moje dziecko uwielbia śpiewanki (śpiewanki.tv) na youtubie, a wasze dzieci?
to też uwiebia: https://www.youtube.com/watch?v=eghTPPifNsM&list=RDeghTPPifNsM&start_radio=1Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 09:27
-
nick nieaktualnyNie pomyślałabym ze w mleku dla dziecka moze byc cos takiego.... Wogole pełno chemii wszedzie a w miesie pelno antybiotykow. Kazdy chce zeby biznes przynosił zyski a nie straty i pchaja te ulepszacze wszędzie gdzie sie da. Nie wiadomo co tym dzieciom podawac. Ja mam troche miesa zamrozone z malych prywatnych hodowli,niektore warzywa tez mamy swoje no ale to byloby ubogie menu. Mojej malej po owocach ze sklepu wysypka wychodzi a ze swoich to mam tylko maliny i borowki zamrozone, ewentualnie kompoty ale to z cukrem takze pozostaje mi podawac sloiczki
-
Symbolica, u mnie też śpiewanki lecą, są na Spotify
głównie pieski małe dwa, czarny baranie i 4 słonie. Z innych piosenek Mucha w mucholocie i tańczymy labado
a na co dzień muzyka filmowa u nas dominuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 11:15
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
-
Ja puszczam różne piosenki dziecięce ale chyba nie ma ulubionych 😉
Wasze maluchy lubią jeździć w wózkach? Moj niestety zazwyczaj wytrzyma ok 20min czasami do godziny ale rzadko
W sumie to lubi bardzo piosenkę Lisek lakomczuszek 😊 a jak był mniejszy kundel bury i 4 słonieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 13:04
-
chyba ciężki dzień przed nami, od rana maruda, przyszedł mój brat- płacz na ful i już tak się rozżalił że tylko ręce go satysfakcjonowały tyle że dla matki te 11 kg szczęścia to trochę za duzo więc musiałam zapakować w nosidło. Zasnął w końcu pytanie tylko co z nim teraz zrobic hehe.