Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Oja córka jakoś przed rokiem się na jedną drzemke przedstawiła a od ok 1.5 w ogóle zrezygnowała z drzemek w dzień, co ciekawe w żłobku spała 😉 młody najczęściej ma 2 drzemki, koło 9 pierwsza i 14-15 druga i ta pierwsza faktycznie potrafi trwać 2h a czasem i 3 ☺️
-
Artemida gratulacje ząbka
My mamy sesje świąteczna w poniedziałek 😊 haha ja już widzę ta sesje ciekawe czy zdąży zrobić zdjęcie zanim mały wstanie albo będzie brał elementy dekoracji 😆 będzie ciekawie
I oczywiście pochwał się efektami sesji jak już będą zdjęcia 😊
Jak byliście ubrani? Ubrałas sukienke czy bardziej na luzie? Zastanawiam się czy ubrać sukienke czy może sweterek jakiś i spodnie lub legginsy
Ubranko małego mniej więcej naszykowane
-
My nigdzie dziś nie byliśmy
kiedy moja rodzina wybierała się na urodziny to młody akurat ma porę spania, więc nie dało się pogodzić. Jutro między drzemkami idziemy do (innych) znajomych też w ramach urodzin "na kawę" czyli ok.2h.
Na allegro dają teraz monety za zakup zabawek za kwotę 55zł - wtedy 5 monet wpada.. kupiłam małemu trzy używane interaktywne (m.in. hula kula za którą będzie ganiał), w świetnym stanie zabawki za tę kwotę i wpadło łącznie nie 5, a 6 monet. Haaa
Ruda pokaż co tam złowiłaś tu lub na fejsieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 21:49
-
Fajnie ten pociag wyglada 😊 kule taka mamy dostał z okazji pół roczku
Ale dzisiaj była noc co chwile się budził, spał 12godz od 19 do 7 i co się okazało? Ze kupe zrobił w nocy a nigdy nie robi i nikt się nie spodziewał i biedny budził się przez to 🥺 przed kąpielą rzeczywiście zrobił mikroskopijna i pewnie potem dokończył. Ciekawe czy długo z nią spał 🤔😱 Nie dość ze z sikami uzbieranymi przez ok 13godz to jeszcze z kupa
Mamy nauczkę jeżeli bardzo się wierci budzi trzeba ocenić stan pampersa -
Paulina9191 wrote:Artemida gratulacje ząbka
My mamy sesje świąteczna w poniedziałek 😊 haha ja już widzę ta sesje ciekawe czy zdąży zrobić zdjęcie zanim mały wstanie albo będzie brał elementy dekoracji 😆 będzie ciekawie
I oczywiście pochwał się efektami sesji jak już będą zdjęcia 😊
Jak byliście ubrani? Ubrałas sukienke czy bardziej na luzie? Zastanawiam się czy ubrać sukienke czy może sweterek jakiś i spodnie lub legginsy
Ubranko małego mniej więcej naszykowane
Mialam sukienke, mąż koszule, mala tez sukienka świąteczna.
U nas maz musial wyjść w pewnym momencie bo mala jak go widziala to zaraz wspinala sie po nim i chciala zeby ja nosil. Jak wychodzil to interesowala sie tym co jest obok niej i nawet udalo sie zrobic kilka zdjęć. -
U nas też noc beznadziejna, 2 pobudki z 4 z wielkim placzem mąż musiał nosić żeby zasnął, teraz na drzemke nie lepiej. Jeszce zjadł miskę kaszki za godzinę popil mlekiem.. A co ciekawe w piatek miałam wyjazd, został z moją mamą i zjadł rano kaszke poszedł spać na 2,5 h i żadne mleko mu nie było potrzebne. Chyba czas na odstawienie
-
nick nieaktualnyPaulina9191 wrote:Lutyska gratulacje ząbków
Każde dziecko jest inne i chyba nie ma reguły w ilości drzemek i ich długości 😊🤷♀️
Zgadza sie ze kazde dziecko inne a i moja jest z poczatku lutego wiec i starsza od niektórychspanie, jedzenie i rozwój- kazde dziecko indywidualnie sie rozwija i nie ma w tym nic dziwnego
chcialam tylko uprzedzic ze przejście na 1 drzemke w wieku blisko 10m-cy jest mozliwe
Mala dzis spala do 8 czyli 12 godz i dzis pierwszy raz pampers nie wytrzymal, no ale dzis tez budzila sie co chwile na ami, a na drzemke wlasnie z tata poszlaciekawe kto pierwszy zasnie
-
Ala dziś mega rozregulowana...rano obudził ją domofon...(jechowi chcieli ze mną porozmawiać ale ich opierniczylam ze obudzili mi dziecko i ze życzę sobie żeby do nas przychodzili( 😂😛
Teraz padła po dużej ilości wrażeń -wizyta dziadków:)
Jedna drzemka ? Omg nienwyobrazam sobie tego...
Jak wam mija niedziela? -
Moj znów coś nie może się wybrać na 3 drzemkę 🤔 czuje ze przestawia się na 2 drzemki
My dzisiaj sami w domu siedzimy, mąż w pracy. Byliśmy na 2 krótkich spacerach jeden w wózku drugi w nosidelku
Szykuje ubrania na jutrzejsza sesje 😊
Mały zjadł dzisiaj pierwszy raz mandarynki (wyssał środek 😁) krzywił się ale smakowało jak chciałam zabrać to się rozplakal -
nick nieaktualnyA Laura ma ospę. Jednak. A już się w piątek po cichutku cieszyłam, ze właśnie mijają dwa tygodnie odkąd dziewczyny zaczęły zarażać, a Laura dalej czysta to może ja ominie. I co? Sobota wieczór pierwsza ropna krosta 😔
Włączyłam jej już heviran (pediatra tak kazała w razie gdyby zaczęło się właśnie w weekend) i jutro znów do pediatry.
I kolejne dwa tygodnie pewnie kiszenia się w domu.
-
nick nieaktualnyU nas są 3 drzemki przeważnie, ale ja chciałabym ja jakoś poprzestawiać bo sytuacja obecnie wyglada tak, ze pierwsza drzemka jest koło 10, druga koło 13/14 i potem ona chce spac o 17 idzie ba drzemkę i jest problem z zasypianiem na nic bo nieraz to strasznie długo trwa.
Chciałabym żeby na ta druga drzemkę kładła się trochę później np 15/16 wtedy pospi godzinkę i będzie lepiej wieczorem. Ale póki co mi się to nie udaje -
Ej_est mòj 4h teraz spokojnie wytrzymuje i dzięki temu udaje się z tymi drzemkami x2. Jak zobaczysz, że mała wytrzymuje tyle to nie powinno być problemu z przedstawieniem. Na razie widocznie nie jest gotowa, ale to się może zmienić z dnia na dzień..
Wspòłczuje ospy u malutkiej ☹️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 20:58