X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oja córka jakoś przed rokiem się na jedną drzemke przedstawiła a od ok 1.5 w ogóle zrezygnowała z drzemek w dzień, co ciekawe w żłobku spała 😉 młody najczęściej ma 2 drzemki, koło 9 pierwsza i 14-15 druga i ta pierwsza faktycznie potrafi trwać 2h a czasem i 3 ☺️

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida gratulacje ząbka

My mamy sesje świąteczna w poniedziałek 😊 haha ja już widzę ta sesje ciekawe czy zdąży zrobić zdjęcie zanim mały wstanie albo będzie brał elementy dekoracji 😆 będzie ciekawie

I oczywiście pochwał się efektami sesji jak już będą zdjęcia 😊

Jak byliście ubrani? Ubrałas sukienke czy bardziej na luzie? Zastanawiam się czy ubrać sukienke czy może sweterek jakiś i spodnie lub legginsy

Ubranko małego mniej więcej naszykowane

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nigdzie dziś nie byliśmy :-( kiedy moja rodzina wybierała się na urodziny to młody akurat ma porę spania, więc nie dało się pogodzić. Jutro między drzemkami idziemy do (innych) znajomych też w ramach urodzin "na kawę" czyli ok.2h.

Na allegro dają teraz monety za zakup zabawek za kwotę 55zł - wtedy 5 monet wpada.. kupiłam małemu trzy używane interaktywne (m.in. hula kula za którą będzie ganiał), w świetnym stanie zabawki za tę kwotę i wpadło łącznie nie 5, a 6 monet. Haaa ;-)

Ruda pokaż co tam złowiłaś tu lub na fejsie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 21:49

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widziałam reklamę piłeczkowej ciuchci od dumela wydaje się super dla naszych dzieciaczków

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i hula kula też jest teraz w pepco :) ogólnie dużo fajnych zabawek jest w pepco

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ten pociag wyglada 😊 kule taka mamy dostał z okazji pół roczku

Ale dzisiaj była noc co chwile się budził, spał 12godz od 19 do 7 i co się okazało? Ze kupe zrobił w nocy a nigdy nie robi i nikt się nie spodziewał i biedny budził się przez to 🥺 przed kąpielą rzeczywiście zrobił mikroskopijna i pewnie potem dokończył. Ciekawe czy długo z nią spał 🤔😱 Nie dość ze z sikami uzbieranymi przez ok 13godz to jeszcze z kupa

Mamy nauczkę jeżeli bardzo się wierci budzi trzeba ocenić stan pampersa

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Artemida gratulacje ząbka

My mamy sesje świąteczna w poniedziałek 😊 haha ja już widzę ta sesje ciekawe czy zdąży zrobić zdjęcie zanim mały wstanie albo będzie brał elementy dekoracji 😆 będzie ciekawie

I oczywiście pochwał się efektami sesji jak już będą zdjęcia 😊

Jak byliście ubrani? Ubrałas sukienke czy bardziej na luzie? Zastanawiam się czy ubrać sukienke czy może sweterek jakiś i spodnie lub legginsy

Ubranko małego mniej więcej naszykowane

Mialam sukienke, mąż koszule, mala tez sukienka świąteczna.

U nas maz musial wyjść w pewnym momencie bo mala jak go widziala to zaraz wspinala sie po nim i chciala zeby ja nosil. Jak wychodzil to interesowala sie tym co jest obok niej i nawet udalo sie zrobic kilka zdjęć.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy wczoraj na sesji. Jezu usadzić tą moją dwójkę, sprawić żeby patrzyli się w tą samą stronę i jeszcze żeby się uśmiechnęli. Matko wyszłam cała mokra :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już 5 ząbków jest, dwa dolne i trzy u góry. Przed chwilą ledwo uśpiłam małą na poranną drzemkę, płacz straszny, nie wiem czemu :/

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężka nocka o 2 obudziła się z płaczem i tylko na moich rękach o nosić każdą inną pozycją to ryk mała terrorystka:D

Widziałam te zabawki w pepco wg mnie spoko :)

Dziś mam gości tesciowie przyjeżdżają:)

Symbolica wrzucę zdj na fb jutro :)

• amir Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noc beznadziejna, 2 pobudki z 4 z wielkim placzem mąż musiał nosić żeby zasnął, teraz na drzemke nie lepiej. Jeszce zjadł miskę kaszki za godzinę popil mlekiem.. A co ciekawe w piatek miałam wyjazd, został z moją mamą i zjadł rano kaszke poszedł spać na 2,5 h i żadne mleko mu nie było potrzebne. Chyba czas na odstawienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Lutyska gratulacje ząbków

Każde dziecko jest inne i chyba nie ma reguły w ilości drzemek i ich długości 😊🤷‍♀️

Zgadza sie ze kazde dziecko inne a i moja jest z poczatku lutego wiec i starsza od niektórych ;) spanie, jedzenie i rozwój- kazde dziecko indywidualnie sie rozwija i nie ma w tym nic dziwnego ;) chcialam tylko uprzedzic ze przejście na 1 drzemke w wieku blisko 10m-cy jest mozliwe ;)
    Mala dzis spala do 8 czyli 12 godz i dzis pierwszy raz pampers nie wytrzymal, no ale dzis tez budzila sie co chwile na ami, a na drzemke wlasnie z tata poszla ;) ciekawe kto pierwszy zasnie :D

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala dziś mega rozregulowana...rano obudził ją domofon...(jechowi chcieli ze mną porozmawiać ale ich opierniczylam ze obudzili mi dziecko i ze życzę sobie żeby do nas przychodzili( 😂😛

Teraz padła po dużej ilości wrażeń -wizyta dziadków:)

Jedna drzemka ? Omg nienwyobrazam sobie tego...

Jak wam mija niedziela?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj znów coś nie może się wybrać na 3 drzemkę 🤔 czuje ze przestawia się na 2 drzemki

My dzisiaj sami w domu siedzimy, mąż w pracy. Byliśmy na 2 krótkich spacerach jeden w wózku drugi w nosidelku

Szykuje ubrania na jutrzejsza sesje 😊

Mały zjadł dzisiaj pierwszy raz mandarynki (wyssał środek 😁) krzywił się ale smakowało jak chciałam zabrać to się rozplakal

961l20mmezoojidp.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj my to już od 6 miesiaca mamy dwie drzemki ake tak po 1,5godzinki ostatnio

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie zanika ta krótsza ok 40-50min a ponad godzinne zostaly 😉

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Laura ma ospę. Jednak. A już się w piątek po cichutku cieszyłam, ze właśnie mijają dwa tygodnie odkąd dziewczyny zaczęły zarażać, a Laura dalej czysta to może ja ominie. I co? Sobota wieczór pierwsza ropna krosta 😔

Włączyłam jej już heviran (pediatra tak kazała w razie gdyby zaczęło się właśnie w weekend) i jutro znów do pediatry.
    I kolejne dwa tygodnie pewnie kiszenia się w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są 3 drzemki przeważnie, ale ja chciałabym ja jakoś poprzestawiać bo sytuacja obecnie wyglada tak, ze pierwsza drzemka jest koło 10, druga koło 13/14 i potem ona chce spac o 17 idzie ba drzemkę i jest problem z zasypianiem na nic bo nieraz to strasznie długo trwa.
    Chciałabym żeby na ta druga drzemkę kładła się trochę później np 15/16 wtedy pospi godzinkę i będzie lepiej wieczorem. Ale póki co mi się to nie udaje

• symbolica Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est mòj 4h teraz spokojnie wytrzymuje i dzięki temu udaje się z tymi drzemkami x2. Jak zobaczysz, że mała wytrzymuje tyle to nie powinno być problemu z przedstawieniem. Na razie widocznie nie jest gotowa, ale to się może zmienić z dnia na dzień..
    Wspòłczuje ospy u malutkiej ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 20:58

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est współczuje ze jednak mała złapała ospę, nie mogłaś nic zrobić, oby malutka łagodnie to przeszła i szybko.

W swoim czasie przestawi się na 2 drzemki moj teraz nagle się przestawia, albo tak mi się przynajmniej wydaje 😉

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ