Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojemu coś dziwnego się dzieje przy jedzeniu stałych, niby głodny otwiera buzię a jak coś już ma w ustach to się krzywi, jęczy trze oczy i nos myślę ok nie smakuje mu więc nie zjadł za dużo ani śniadania ani obiadu. Ponieważ nie mogłam go rozgryzc wieczorem zrobiłam omleta i dałam mu niech sam je no i pakowal do buzi garściami jakby był mega głodny a jak do buzi już cos trafiło to takie samo zachowanie jak przy karmieniu łyżeczką.. Nie wiem czy to zeby i mu jedzenie w buzi przeszkadza czy o co mu chodzi, mało tego zjadł całego omleta już wychodził z krzesełka to niby najedzony a po 15 min przyszedł mąż z kolacja do salonu a mały mu bułkę wdziera
-
bumbum wrote:My robimy sesje w domu, siostra przyniesie dobry aparat. Mój mąż nie lubi takich sesji niestety, ledwo się zgodził zrobić taką w domu 🙄
A szkoda bo ja lubię fotki i sobie wywołuje i oglądam czasem
Ja i tak zrobię moim dzieciakom, nie koniecznie na święta itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 20:20
-
symbolica wrote:To Twòj mąż ma tak samo jak mòj... Nawet na porodòwce nie dał sobie zrobić zdjęcia z małym a lekarz proponował...😒 O sesjach nie mòwiąc..
Ja i tak zrobię moim dzieciakom, nie koniecznie na święta itp.
Amir dokładnie wiem o co Ci chodzi, moja też ma tak czasami. Raz tak miała kiedy dałam trochę za gorące... Ale czasami robi bez powodu i zakładam wtedy że spodziewała się czegoś lepszegonigdy nie zmuszam jej do jedzenia, ale trudno mi ocenić czy chce jeść czy nie skoro buzię otwiera szeroko a potem jęczy. Ale to chyba o smak chodzi bo raz zamieniłam kaszkę na sam mus i od razu jęki się skończyły i wciągnęła całą tubkę...
-
Mój też trze oczy czasem podczas jedzenia i też nie wiem o co chodzi
zwalałam to na zmęczenie ale teraz to już sama nie wiem..
Czy mój ostatni nie raczkujący? Choć już pozycje ładnie przybiera to jednak woli na partyzanta się przemieszczać może dlatego że u nas ślisko bo deski i gres... -
nick nieaktualnyRuda czuje sie tak samo
mala budzi sie milion razy, co prawda bujac nie musze tylko poprzytulac i wtedy u nas moze spac, tylko ze spi w poprzek i jestem niewyspana i polamana a moj maz nic nie slyszy... Eh faceci.
Monisiak nauczy siemy tez tylko panele mamy i jak bylismy u kogos to faktycznie na dywanie lepiej sie raczkowalo ale i na panelach sie da
My dzis mamy szczepienie a mala od rana piszczy nie wiem o co... Ciężki dzien sie zapowiada. Wam jednak zycze milego dnia
A zjedzeniem u nas tez się tak zdarzalo ale zwalalam to na brak apetytu albo że śpiąca i probowalam pozniej podac, poki pije mleko to najwyzej ma dzien bez stałych, z glodu nie padnieja nie zmuszam dzieci do jedzenia bo to zwykle odwrotny efekt przynosi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 08:57
-
Moj od 3 nocy tez częściej wstaje i czasami płacze jsk go odłożę i znowu do cyca i dopiero daje się odłożyć nie wiem czemu ... 🤷♀️
Mial dużo wrażeń wczoraj, sesja fotograficzne potem wizyta u babci w pracy i pełno „ciotek” zachwycających się nim a na wieczór spacer na rynek świąteczna kawa piernikowa 😊
Teraz mały śpi a jak wstanie jedziemy do galerii bi muszę kupić mu czapkę wiązana bo ma taka nie wiązana i spada mu z uszu
Moj od wczoraj na taki apetyt na posiłki inne dzisiaj zrobiłam mu znów kaszkę manne jabłkowy bananowo i rozmroziłam truskawki i polałam sokiem z truskawek i zjadł kilkanaście łyżeczek małych 😱 i slicznie sobie dawał do buzi i sciągał i większość do buzi trafiała bo on je sam, my nakładamy na łyżeczkę i dajemy mu do raczki, mąż nie nadążał nakładać kaszki na druga luzeczke bo mały puszczał pierwsza pusta i wyciągał raczki po następna 😆ruda90 lubi tę wiadomość
-
Paulina, najwyższa pora, w końcu to już 10ty miesiąc życia 🙂.
Dziewczyny, miałam tydzień wycięty z życiorysu. Byłam o krok od odstawienia kp. Mały zaczął mnie gryźć przy każdym przystawieniu, dwa dni praktycznie nie pił mleka, bo albo ja zabierałam pierś albo on sam puszczał i zaczynał płakać. W pewnym momencie w ogóle przestał się domagać piersi i już byłam pewna, że to koniec, ale przeczekałam to i w miarę się unormowało. Piersi mnie jeszcze bolą jak ssie 😔. Normalnie koszmar, nikomu nie życzę, najgorsze były noce. Co ciekawe żaden nowy ząb się nie przebił, nie wiem co to było...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 13:18
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Oczywiście😉 ale są dzieci które nawet po roku jeszcze nie chcą za bardzo innych pokarmów jeść 🤷♀️ ale moj Maksiu powoli się przekonuje 😊 i bardzo mnie to cieszy i proponuje codziennie różne rzeczy i nie poddaje się i cieszy mnie ze widzę jak nagle wykazuje większe zainteresowanie i na dodatek sam sobie je z nasza pomocą 😊
Ja ogólnie lubię np h&m, reserved, zara -
nick nieaktualnyMy po szczepieniu. Mala na widok lekarki juz zaczela ryczec (tak jak zawsze) wiec zanim byla kluta juz cala rozryczana...
Wazy az 8kg a glowke ma 42cm, wielkolud:D mierzona nie byla. Ile wasze pociechy maja obwodu glowki?
Teraz wcina obiadek, tzn z talerza znika tylko brokul czyli wszystko ok poki co -
nick nieaktualnyPaulina9191 wrote:Nie wiem nawet ile obwodu główka ma ale czapeczki 40/42 są małe 😉 jak wstanie zmierzę albo zobaczę w książeczce zdrowia
Biedna ale dobrze ze już po 😊 oby dzień był spokojny
Hehe powiem ci ze czapki to loteria. Kupilam na wiosnę rozne rozmiary ze smyka i np 44-46 jej sa male a jedna mamy 40-42 i jest duzo za duza, zimowe mam z coccodrillo 42 i sa okwogole juz przy synu zauwazylam ze najlepsza/prawidlowa rozmiarowka jest w coccodrillo,szkoda tylko ze tam tak drogo ale poluje tam na promocje
-
Małami to ciekawe miałaś przeżycia..
Lutyska moje dziecko jest wielkogłowe obwód główki ma 48 ale mąż ma wielką głowę, męża siastrzency też więc chyba geny
jeśli chodzi o ubrania też mam wybrakowana garderobę bo rok temu z racji ciąży nic nie kupowałam za bardzo i też nic mi się nie podoba w internetach, może w sobotę mąż mnie wypuści na jakiś shopping
A co do jedzenia widzę że mój mały koniecznie chce jeść to co my, miałam dla niego zupke na obiad blee a same ziemniaki od mamy z talerza pychaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 15:01
-
Lutyska, mój miał głowę 44,5cm 3 miesiące temu 😲. Aż się teraz zastanawiam czy dobrze mu zmierzyli, bo wcale mi się duża jakaś nie wydaje. W piątek mamy szczepienie na meningokoki to pewnie mu zmierzą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 15:16
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyMalami, a miałas już okres po porodzie? Może to głupie, ale ja pierwszy okres dostałam 3 miesiace temu i zauważyłam, ze od tego momentu, co miesiąc mniej więcej w tym samym czasie przychodzą takie dni kiedy Laura zaczyna mnie gryźć. Podczas jej jedzenia boli tak okropnie, ze nie raz z bólu muszę przerwać. Czasem to nawet nie jest gryzienie tylko takie łapanie przez mała piersi w taki sposób, ze boli. Trwa to kilka dni i jest naprawdę męczące. Piersi to bolą nawet między karmieniami. Trwa to kilka dni (ok. tygodnia) i potem przechodzi, a za jakiś czas pojawia się okres. Trzy miesiace z rzędu miałam tak samo