X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze większość dzieci w tym wieku budzi się właśnie z potrzeby bliskości poczucia bezpieczeństwa bo przerwę od jedzenia spokojnie mogłyby mieć już długa 😊 moj czasem pocycka pare razy i koniec albo jedynie ciumka a czasami chwile je, różnie bywa

Byliśmy na basenie mały się wyszalal, w samochodzie jechał w samej bluzie i mamy parking podziemny ale zepsuły sie drzwi od pola i mąż podjechał pod drzwi na klatkę i ja wysiadłam wzięłam swoją kurtkę i mowię wyciągnij małego ja go okryje w kurtkę i wszytsko ok ale tak go wyciągnął ze był bez spodni 🤷‍♀️ Jak to zrobił nie mam pojęcia 🤔🤓

SiSi111, ruda90 lubią tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu tak cicho :)?

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja czytam Ale dawno nic nie pisałam.
    Wciagam dokładkę zupy dyniowej bo smyk usnal. Robiłam według przepisu który widzialam w pytaniu na sniadanie. Bardzo smaczna bo aromatyczna. Do tej pory wychodziły mi bardzo mdłe.
    Jak macie jeszcze dynię to mogę wrzucić przepis :)
    A z nowości u Franka to zaczyna samodzielnie stawać. Tak że 20 sęk I potem siada.

Ps. Dużo zdrówka dla Waszych dzieciaczkow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 19:50

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam gdzie się mojemu dziecku zapodział jeden ząb 🤔. Już daaawno temu przebiły mu się 3 dwójki, a czwartej nie ma i nie ma. Dziwne mi się to wydaje. Może pora na pierwszą wizytę u dentysty 😏.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 21:29

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio tez sporo sie dzieje. Nie mam kiedy napisac.

Mala szaleje, jest pelna energii i ciezko za nia nadążyć.
    Z jedzeniem coraz lepiej, super radzi sobie z miękkimi kawałkami ( wszelkie placki, omlety, nalesniki wcina az miło).
    Ostatnio upieklam kurczaka i dalam jej troche, niestety wymiotowala ( nie radzila sobie z gryzieniem, wsadzila reke do buzi i poszlo wszystko co zjadla).

Noce sa straszne. Ida nam 3 jedynki na raz, mala spi tylko z piersia w buzi. Placze i budzi sie jak ja zgubi. Chcialabym przespac 3 godziny :)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo muszę cały czas patrzeć za małym, długo nie usiedzi w miejscu chodzi wspina się zrzuca rzeczy z półek ciągnie wiec trzeba mieć go na oku 🤓 a teraz moj mąż na wolne 4 dni wiec mało co w domu siedzimy basen spacer jakieś zakupy kawiarnia 😉 jutro odwiedzamy pradziadków bo się zbieramy i wyzbierać nie możemy 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic na szczęście po tym uderzeniu się nie działo, ale stresa mialam całą noc i dzień ;-)

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, uff całe szczęście.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój póki nie wstawał to mogłam go na chwilę chociaż spuścić z oka, a teraz jak wstaje to trzeba chodzić za nim jak cień. Jemu nawet pieluchę ciężko zmienić taki jest ruchliwy (sądzę, że to norma w tym wieku). A wstaje dosłownie wszędzie, już nawet bez trzymanki próbuje stać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 07:03

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami oj znam to.

A dziś z rana smyk nasz mały zjadl naklejkę od chusteczek higienicznych i zaczął się krztusic. Wkladalam mu palec żeby zwymiotowal Ale on ma żelazny brzuch chyba. Okazało się że naklejka była przyklejona do podniebienia I udało się wyjac. Nie wspominam już jakie mam pogryzione palce.Najwazniejsze że się udalo.

Tak więc uważajcie na szalenie niebezpieczne chusteczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 07:55

Aneczka86 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam że jak mała śpi z nami to dużo mniej się budzi...więc albo jestem polamana albo niewyspana nie wiem co gorsze...pozatym boję się ze mała się przyzwyczai i już nigdy nie wyniesie znnaszego łóżka

Dziś mamy szczepienie nemirax 😒

Kupiłam Ali w Lidl świąteczne body 74/80 ale nie wiem czy nie będą za duże...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dobrze ze udało się na wyjąć:) jak widać na wszystko trzeba uważać...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkożerne te szkraby.

Ruda, od kiedy te bodziaki są? Fajne jakieś?

Edit. Już ogarnęłam w gazetce🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 08:49

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami na wzięłam te zielone ;) bardzo mało ich u nas było...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka podziwiam opanowanie, dobrze że wszystko ok z małą.

Ruda Nimenrix :-) powodzenia!

Monika mój troche naklejki zjadł... nic mu nie było..

Malami no to Ci się Kochana nie nudzi.. ;-)

Mój tez łazi i co chwile gdzieś głową przyłoży albo siada i traci równowagę po jakimś czasie... fajnie że jest mobilny i siada, ale wszystko ma swoje plusy i minusy... dokupiłam mu zabawek bo jednak większość czasu siedzimy w domu i młodemu baaardzo nudziły się te zabawki które miał więc na allegro trzy i od sąsiadki dwie odkupiłam... na olx wystawiała. Chciałam z pianinkiem coś a on miała pchacz z odpinanym panelem i na razie mały bawi się tylko tym odpinanym panelem rozrywkowym. Druga to lew z fisher price którego juz nie produkują - taki a la stolik edukacyjny.. Do tych z allegro jeszcze baterii nie włożyłam a i tak mu się podobają.. wielkie autko w szczególności, a naj to jest sznurówka którą do niego przywązałam.. XD Dziś niestety pobudka 5:20... ech.. za to spał te 9h z hakiem bez jedzenia, raz tylko smoka mu podałam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 09:24

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, coś za coś - jakby mój całą nockę przespał to chyba bym mu wybaczyła pobudkę o 5😁. Śpi tak 11h, ostatnio od 19 do 6 gdzieś, ale z niezliczoną ilością pobudek 😐.

Ruda, my jutro mamy Bexsero. Miesiąc temu katar nam przeszkodził, może teraz się uda .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 09:32

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde napisałam wiadomość nie wysłałam i mi się wymazała 😡

Migotka całe szczescie ze wszystko ok 😊

Malami moj tez cały czas wstaje chwytając się wszystkiego ale na szczescie ostatnio nauczył się ładnie siadać z pozycji stojącej na pupę i jest bardzo asekuracjny i robi to ostrożnie, trzyma się jak najdłużej rączka zanim się puści żeby upaść na pupę i usiąść
    Gorzej jak chwyci się czegoś co go nie utrzyma np firanki i leci do tylu jak długi 😁 dlatego i tak jestem zawsze blisko ostatnio stałam i zdążyłam nogę z kapciem miękkim mu pod główkę podłożyć jak firanka go nie utrzymała 🤓

Nawet nie wiem kiedy to się stało ale od kilku dni cały czas siada z pozycji czworacznej 😊😊

Monika masz racje moj tez lubi się bawić i właśnie ostatnio wzielam mu paczkę chusteczek i ściągnęłam to naklejkę
    Potem wyciągnął sobie 2 chusteczki z pudełeczka które zrzucił i poleciał do kuchni szorować podłogę obiema rączkami pełzając (tak śmiesznie wyglądał) ale postanowił spróbować chusteczki i wyciągałam mu z buzi to co oderwał 👍🏻

961l20mmezoojidp.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Lidlu bardzo dużo wyprzedaży dziś było. Kupiłam grube rajstopy dla małej za 1zł, kurtkę na wiosnę lub jesień za 8.50zł, kurtkę dla mamy za 14zł

symbolica lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bexero mamy za sobą teraz do roczku odpoczynek i potem cd obowiązkowych , ospa i nimenxix

Moj śpi ok 11-12godzin ale z pobudkami 😉

My po body wstąpimy po południu mam nadzieje ze coś będzie jeszcze 🙄 teraz mały śpi a jak wstanie zbieramy się do pradziadków, od 3 miesięcy się zebrać nie możemy bo albo ktoś przeziębiony albo coś wypada itd

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś tylko 3 pobudki i spalismy do 6.20 więc nawet ok

Śniadanie zjadł jak górnik jajo na twardo kromke chleba trochę awokado i pomidora
    I jeszcze z moich kanapek chleb wyciągał taki smakosz pieczywa 😂 ogólnie zaczął sobie pięknie radzić małe kawałki łapie i wkłada do buzi, rzadko kiedy coś wypadnie także karmienie łyżeczka mu się teraz zupełnie nie podoba bo on chce sam, muszę kupić jakąś miskę z przysawka żeby próbował łyżeczki bo taka zwykła miseczkę chce tylko zrzucać ze stolika

‹‹ 1333 1334 1335 1336 1337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ