Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Wydaje mi się ze większość dzieci w tym wieku budzi się właśnie z potrzeby bliskości poczucia bezpieczeństwa bo przerwę od jedzenia spokojnie mogłyby mieć już długa 😊 moj czasem pocycka pare razy i koniec albo jedynie ciumka a czasami chwile je, różnie bywa
Byliśmy na basenie mały się wyszalal, w samochodzie jechał w samej bluzie i mamy parking podziemny ale zepsuły sie drzwi od pola i mąż podjechał pod drzwi na klatkę i ja wysiadłam wzięłam swoją kurtkę i mowię wyciągnij małego ja go okryje w kurtkę i wszytsko ok ale tak go wyciągnął ze był bez spodni 🤷♀️ Jak to zrobił nie mam pojęcia 🤔🤓SiSi111, ruda90 lubią tę wiadomość
-
Hej, ja czytam Ale dawno nic nie pisałam.
Wciagam dokładkę zupy dyniowej bo smyk usnal. Robiłam według przepisu który widzialam w pytaniu na sniadanie. Bardzo smaczna bo aromatyczna. Do tej pory wychodziły mi bardzo mdłe.
Jak macie jeszcze dynię to mogę wrzucić przepis
A z nowości u Franka to zaczyna samodzielnie stawać. Tak że 20 sęk I potem siada.
Ps. Dużo zdrówka dla Waszych dzieciaczkowWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 19:50
malami.91 lubi tę wiadomość
-
A ja się zastanawiam gdzie się mojemu dziecku zapodział jeden ząb 🤔. Już daaawno temu przebiły mu się 3 dwójki, a czwartej nie ma i nie ma. Dziwne mi się to wydaje. Może pora na pierwszą wizytę u dentysty 😏.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2019, 21:29
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U nas ostatnio tez sporo sie dzieje. Nie mam kiedy napisac.
Mala szaleje, jest pelna energii i ciezko za nia nadążyć.
Z jedzeniem coraz lepiej, super radzi sobie z miękkimi kawałkami ( wszelkie placki, omlety, nalesniki wcina az miło).
Ostatnio upieklam kurczaka i dalam jej troche, niestety wymiotowala ( nie radzila sobie z gryzieniem, wsadzila reke do buzi i poszlo wszystko co zjadla).
Noce sa straszne. Ida nam 3 jedynki na raz, mala spi tylko z piersia w buzi. Placze i budzi sie jak ja zgubi. Chcialabym przespac 3 godziny -
U mnie tak samo muszę cały czas patrzeć za małym, długo nie usiedzi w miejscu chodzi wspina się zrzuca rzeczy z półek ciągnie wiec trzeba mieć go na oku 🤓 a teraz moj mąż na wolne 4 dni wiec mało co w domu siedzimy basen spacer jakieś zakupy kawiarnia 😉 jutro odwiedzamy pradziadków bo się zbieramy i wyzbierać nie możemy 😊
-
Mój póki nie wstawał to mogłam go na chwilę chociaż spuścić z oka, a teraz jak wstaje to trzeba chodzić za nim jak cień. Jemu nawet pieluchę ciężko zmienić taki jest ruchliwy (sądzę, że to norma w tym wieku). A wstaje dosłownie wszędzie, już nawet bez trzymanki próbuje stać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 07:03
Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami oj znam to.
A dziś z rana smyk nasz mały zjadl naklejkę od chusteczek higienicznych i zaczął się krztusic. Wkladalam mu palec żeby zwymiotowal Ale on ma żelazny brzuch chyba. Okazało się że naklejka była przyklejona do podniebienia I udało się wyjac. Nie wspominam już jakie mam pogryzione palce.Najwazniejsze że się udalo.
Tak więc uważajcie na szalenie niebezpieczne chusteczki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 07:55
Aneczka86 lubi tę wiadomość
-
Zauważyłam że jak mała śpi z nami to dużo mniej się budzi...więc albo jestem polamana albo niewyspana nie wiem co gorsze...pozatym boję się ze mała się przyzwyczai i już nigdy nie wyniesie znnaszego łóżka
Dziś mamy szczepienie nemirax 😒
Kupiłam Ali w Lidl świąteczne body 74/80 ale nie wiem czy nie będą za duże... -
Migotka podziwiam opanowanie, dobrze że wszystko ok z małą.
Ruda Nimenrixpowodzenia!
Monika mój troche naklejki zjadł... nic mu nie było..
Malami no to Ci się Kochana nie nudzi..
Mój tez łazi i co chwile gdzieś głową przyłoży albo siada i traci równowagę po jakimś czasie... fajnie że jest mobilny i siada, ale wszystko ma swoje plusy i minusy... dokupiłam mu zabawek bo jednak większość czasu siedzimy w domu i młodemu baaardzo nudziły się te zabawki które miał więc na allegro trzy i od sąsiadki dwie odkupiłam... na olx wystawiała. Chciałam z pianinkiem coś a on miała pchacz z odpinanym panelem i na razie mały bawi się tylko tym odpinanym panelem rozrywkowym. Druga to lew z fisher price którego juz nie produkują - taki a la stolik edukacyjny.. Do tych z allegro jeszcze baterii nie włożyłam a i tak mu się podobają.. wielkie autko w szczególności, a naj to jest sznurówka którą do niego przywązałam..Dziś niestety pobudka 5:20... ech.. za to spał te 9h z hakiem bez jedzenia, raz tylko smoka mu podałam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 09:24
-
Symbolica, coś za coś - jakby mój całą nockę przespał to chyba bym mu wybaczyła pobudkę o 5😁. Śpi tak 11h, ostatnio od 19 do 6 gdzieś, ale z niezliczoną ilością pobudek 😐.
Ruda, my jutro mamy Bexsero. Miesiąc temu katar nam przeszkodził, może teraz się uda .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 09:32
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Kurde napisałam wiadomość nie wysłałam i mi się wymazała 😡
Migotka całe szczescie ze wszystko ok 😊
Malami moj tez cały czas wstaje chwytając się wszystkiego ale na szczescie ostatnio nauczył się ładnie siadać z pozycji stojącej na pupę i jest bardzo asekuracjny i robi to ostrożnie, trzyma się jak najdłużej rączka zanim się puści żeby upaść na pupę i usiąść
Gorzej jak chwyci się czegoś co go nie utrzyma np firanki i leci do tylu jak długi 😁 dlatego i tak jestem zawsze blisko ostatnio stałam i zdążyłam nogę z kapciem miękkim mu pod główkę podłożyć jak firanka go nie utrzymała 🤓
Nawet nie wiem kiedy to się stało ale od kilku dni cały czas siada z pozycji czworacznej 😊😊
Monika masz racje moj tez lubi się bawić i właśnie ostatnio wzielam mu paczkę chusteczek i ściągnęłam to naklejkę
Potem wyciągnął sobie 2 chusteczki z pudełeczka które zrzucił i poleciał do kuchni szorować podłogę obiema rączkami pełzając (tak śmiesznie wyglądał) ale postanowił spróbować chusteczki i wyciągałam mu z buzi to co oderwał 👍🏻
-
My bexero mamy za sobą teraz do roczku odpoczynek i potem cd obowiązkowych , ospa i nimenxix
Moj śpi ok 11-12godzin ale z pobudkami 😉
My po body wstąpimy po południu mam nadzieje ze coś będzie jeszcze 🙄 teraz mały śpi a jak wstanie zbieramy się do pradziadków, od 3 miesięcy się zebrać nie możemy bo albo ktoś przeziębiony albo coś wypada itd -
U nas dziś tylko 3 pobudki i spalismy do 6.20 więc nawet ok
Śniadanie zjadł jak górnik jajo na twardo kromke chleba trochę awokado i pomidora
I jeszcze z moich kanapek chleb wyciągał taki smakosz pieczywa 😂 ogólnie zaczął sobie pięknie radzić małe kawałki łapie i wkłada do buzi, rzadko kiedy coś wypadnie także karmienie łyżeczka mu się teraz zupełnie nie podoba bo on chce sam, muszę kupić jakąś miskę z przysawka żeby próbował łyżeczki bo taka zwykła miseczkę chce tylko zrzucać ze stolika