Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOj wy juz o pracy... Ja moge pomarzyc o urlopie zaleglym od razu po macierzyńskim. I tak sie szefowie zawiedli ze az rok na nim jestem zamiast wrocic po miesiącu od porodu do pracy haha. Szczerze to nawet do pracy chętnie wrócę ale szefowie maja u mnie minusa i z nimi niechętnie bede sie widzieć
mam tylko nadzieje ze niania wezmie mi mala tez bo inaczej bede miec duzy klopot co z nia zrobic
-
malami.91 wrote:Symbolica, niby tak, ale na mleku smaczniejsza ta kaszka niż na wodzie 🙂.
Jak się doda słodkie owoce to tak samo smaczna.. ja ostatnio daję serek naturalny - dwie łyżeczki na porcję kaszki i sumie jest smaczniejsza.. pisała gdzieś wyżej o tymCzasem dodam jogurt pure i kaszką bezcukrową i bezmleczną bobovita zagęszczę, jak nie ma owoców od ręką albo tak dla odmiany... ale samego mleka już nie używam.
-
nick nieaktualnyAlbo kwestia przyzwyczajenia u takich maluszkow
jak zaakceptowaly na wodzie to znaczy ze smakuje im to
przeciez jedza bez soli czy cukru i akceptują te smaki i bardzo dobrze
Moje dziecko ani na wodzie ani na mleku (probowalam na moim i na mm podawać) nie chce jesc kaszek wiec nie mam problemu na czym podac :p
Za to obiadek z mieskiem, makaron, pieczywo to sa jej smaki
Oczywiscie juz slyszalam że od malego wybrzydza a ja jej na to pozwalam ale co mam na sile karmic jak nie chce? Uwazam ze lepiej niech je to na co ma ochote niz nic
Mala po szczepieniu wrocila na 2 drzemki no i efekt taki ze jeszcze nie chce isc spac... Godz 21 a moje dzieci pelne sil. gdyby tylko dalo sie przekazać troche tej energii mamie...symbolica lubi tę wiadomość
-
A mój dziś dwa razy po ledwo godzinie spał.. oczywiście poszedłspac bez problemu o 20, choć jakiegoś większego zmęczenia po nim nie widać było.. włożyliśmy dziś wieczorem baterie do było huli kuli... mały ganiał za nią aż miło,uchachany od ucha do ucha co mu się ostatnio nieczęsto zdarza..
-
nick nieaktualnySymbolica zazdroszcze. Moja spala rano 1,5godz i po poludniu dobra godzine. Od jutra bede próbować przestawić znowu na 1 drzemke. Musze pozniej na spacer wychodzic bo przewaznie na spacerze zasypia. Wieczor taki długi a mala tak pozno zasypia ze ja juz nie mam czasu ani zeby cos w domu porobic ani czasu dla siebie i meza...
Dzis wykapalam mala przed 20 a dopiero przed chwila zasnela, 2 godz usypiania.porazkaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 22:10
-
Ja nie daje nic na krowim mleku, bo mała ma atopową skórę i wyskoczyły jej plamki czerwone po kaszce na mm. Czekam teraz aż całkiem się oczyści i podam jeszcze raz, zobaczymy czy to od białka krowiego czy od mandarynki która też podałam. Ja też teraz nie jem mleka i nabiału. Lekarka kazała też nie podawać masła orzechowego. Wiem, że orzechy są alergizujące, ale nic jej nie było a do kaszki super podnosiło kaloryczność. No ale trudno.
Co do zakrztuszenia folią z chusteczek - czytałam gdzieś żeby wymiotów nie powodować, to może być niebezpieczne razem z zaksztuszeniem.
Eh dzisiaj super się cieszyłam bo dziadek przywiózł ulubiony smak gerberka i mała wciągnęła prawie cały. Potem na noc jadła mleczko z piersi i zjadła za dużo i wszystko zwymiotowała razem z gerberkiemna szczęście żadnych upadków nie było, więc to po prostu z przejedzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 23:12
-
U nas nabiał nie istnieje. Mala ma alergię. Po jogurcie dostała czerwonych plam na buzi, jeszcze kilka razy probowalam z małymi ilosciami innych produktow/ firm ale za kazdym razem to samo.
Robilismy jej testy i wyszla alergia na mleko krowie.
Z tymi malymi kawalkami kurczaka to tez probowalam. Dla niej to i tak bylo za twarde.
Zostajemy przy zmielonym kroliku do zupek. To jeszcze jakos idzie.
Znajomych córeczka mlodsza 2 miesiące a ma juz 9 zebowu nas jakis 1 mm pierwszego
-
nick nieaktualnysymbolica wrote:Lutyska to rzeczywiście mała też niewiele spała w dzień,.. jednak jest szansa, że dłużej pośpi a mój wstanie o 5 prawdopodobnie... Dobrej nocy!
No tu ok bo wstaje o 6.30 najwczesniejjednak wolalabym tak jak u Ciebie wstawać o 5 ale zeby mala szybciej szla spac na noc
syn tez wstawal 5-6 i o 19 chodzil spac, mialam duzo czasu na dom a teraz katastrofa
Bumbum moja tez ma atopowa skore ale po mm jej nic nie wyskakiwalo, za to truskawki, banany to u nas produkty zakazane, cytrusów nie daje, mleka krowiego tym bardziej
A teraz pytaniekupilam ostatnio zmielone pestki dyni ale nie mam pojecia z czym podac skoro mala nie je kaszek ani jogurtow... Do obiadku dosypywac? Raczej woli BLW i wtedy sie nie da, jedynie do zupki by sie udalo jak jakas bede miala... Może Wy cos doradzicie?
-
Lutyska, a do jakichś placków, naleśników?
U nas póki co żadna alergia się nie ujawniła, ale nie łudzę się, że tak zostanie, bo mąż to alergik do potęgi n-tej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 07:23
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ruda bawić się z nią? ogladać książczki, pucić muzykę i śpiewać itp. Albo kawę chlupnij z samego rana, niech mała też się napije
Bumbum mój też się wczoraj przejadł, ale kaszką i ulewał kilka razy bo na brzuchu się bawił potem. Musimy uważać jak widać w kwestii przejadania.
Widzę, że dużo mamy tu alergików, miejmy nadzieję że z tego wyrosną.
Lutyska tak do obiadów tą dynię dodawaj.. wiem, że nie moge na nocki narzekać bo mały śpi i daje pospać... dziś Jacek wstał po 5 (jadł i udało sie go jeszcze uśpić i pospał do 6:30!!) i ja też po ciągłości snu 6h do tej 5 - nie pamiętam kiedy się tak wyspałam... mój mąż spal na dole więc to pewnie dlatego..a on chrapie, wierci, dycha, szeleści swoją pierzyną od teściowej - ciągle mnie wybudza, fatalnie się z nim śpi.. nic tylko separację trzeba ogłosić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 08:58