Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja stanęłam ze swoim na wadze z ciekawości i wazy równo 8kg w ubranku i psmpersie
Ciekawe czy moj będzie miał bunt na cycka narazie się nie zapowiada 😉
Kurczę coś ma pod noskiem mokre mam nadzieje ze nie zaczyna się katar 🙄 kichnął kilka razy, oby nie
My byliśmy wczoraj u pradziadków (widział ich jakoś w wakacje) to troszkę się wstydził na początku zwłaszcza jak prababcia stanęła bardzo blisko mnie a miałam go na rękach i uśmiechnęła się tuż obok jego buzi a ten odwrócił główne i wtulił się we mnie 😊 ale potem było ok uśmiechał się zaczepiał był na rękachWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 15:36
-
nick nieaktualny
-
bumbum wrote:Artemida, jakie testy robiłaś na białka mleka? Robiłaś jakieś laboratoryjne czy po prostu nie jadłaś nabiału a potem prowokacje?
Testy byly z krwi, przy okazji kontrolnej morfologi zrobilismy. Mieliśmy podejrzenie ze cos jest nie tak.
-
nick nieaktualnyMalami tez się nas tym zastanawiałam. Na codzień nie kupuje w 5-10-15 wiec nie wiem jak tam jest z cenami. Czy faktycznie normalnie są tam takie ceny jak teraz pokazują wyjściowe 🤷♀️
Często jest go naciągane. W smyku na przykład robią przecenę, ale od takiej ceny, której nie zobaczysz w żadnym innym sklepie. Przecenia na przykład zabawkę ze 100 zł na 60 zł, ale w innym sklepie normalnie ta zabawka tyle kosztuje bez promocji 🤭Lutyska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie w 51015 co chwile jest promocja 50%/60%/70%
W smyku zabawki rzeczywiście ceny normalne albo podwyższają wyjściowa ale na ubrania jest 25% rabatu 😉
W home and you drugi produkt za 10zl, maja fajne pościele
No i tak jak pisałam h&m 20% rabatu na wszytsko -
nick nieaktualnyW home and you maja tez fajne reczniki jak ktos potrzebuje albo na prezent
dobrze wycieraja. Ja latem wypatrzylam tam na drugi produkt -90% i siostrze nakupowalam recznikow na urodziny bo mowila ze potrzebuje
Co do ubran ze smyka to juz pare razy trafiłam na zlej jakosci i mnie zniechęciłoostatnio dzieci w 5-10-15 ubieram ale po promocjach i glownie patrze na-70%
Ogolnie to szalu dzis chyba nie bylo?
Za to udalo mi się juz mloda uspac ale boje sie isc do salonupo niecalym roku mieszkania stwierdziliśmy ze moze by przemalowac sciany haha szalenstwo, kupilam taki siny róz i w miejscu gdzie mamy sciany na szaro teraz będzie roz
ciekawe jak ta farba na scianie będzie wyglądać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 19:40
-
nick nieaktualnyNa stronie online lidla tez są wyprzedaże. Kilka fajnych rzeczy widziałam. Są pościele, prześcieradła chyba tez ręczniki. Trochę zabawek, ubrań dziecięcych i nie tylko. Tak dokładnie wszystkiego nie oglądałam tylko interesujące mnie kategorie 😉
Widziałam np. ze softshelle dziecięce, które kupowałam starszakom na jesień za 45 zł sztuka są teraz po 27 zł. Może któraś mama się skusi 😀symbolica lubi tę wiadomość
-
My dziś kupiliśmy nie z okazji black friday (bo cena niezmienna,,ale tak ogólnie laptopa hp, ale dotykowego bo mojej córce się zamarzył i chce się spełniać artystycznie nie tylko na papierze.. były dwa na allegro z takimi parametrami jakie chcieliśmy, myślę, że posłuży nam wszystkim lata.. mam nadzieję.
Drugie nasze zakupy to na 50style ... mąż znowu kurtkę zamówił, córce sportowe topy a dla siebie nic bo boję się kupować kurtkę bez przymierzania. -
Ja kupiłam płaszcz. Jak coś to oddam 🙂.
Drugi dzień pobudka przed 6 🤨. Stan podgorączkowy jest po szczepieniu. Od jakiej temp. zbijacie? Coś kiedyś mi pediatra mówił o 38,5...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 06:32
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnyNam tez pediatra tłumaczyła kiedyś dokładnie tak jak napisała baranosia. Teoretycznie powinno się podawać przeciwgorączkowe kiedy sięgnie 38.5°, ale każde dziecko inaczej znosi temperaturę. Jedno przy 37.5 będzie już osowiałe, marudne itd.a inne przy 39° nie będzie wyglądało jakby miało gorączkę.
A przy okazji szczepień pielęgniarka zawsze mi powtarza, ze gdyby Laurusia po szczepieniu była marudna, płaczliwa, niespokojna czy osowiała to nawet jeśli nie będzie mieć temperatury to mam jej podać przeciwbólowe bo to znaczy, ze coś się dzieje np. boli ja -
nick nieaktualnyZa nami kolejna ciężka noc. Naprawdę nie wiem co się dzieje. Co chwile budzi się z przeraźliwym płaczem. Nie chce smoczka, nie chce piersi. W nocy robiła znów to samo co rano, czyli jak tylko poczuła w buzi pierś to od razu się wyrywała i odwracała głowę, a czasem nawet nie chciała buzi otworzyć. W nocy jadła może dwa razy 🤔 ale obudziła się chyba z 15 razy 😩
-
nick nieaktualnyMalami...nie mam pojęcia. Dostała paracetamol przed snem po pierwsze dlatego, ze noc poprzednia tak wyglądała i myślałam, ze ja coś boli, a po drugie przeciwbólowe podobno pomagają na świąd 🤷♀️
Co do ospy to jesteśmy jeszcze w trakcie, ale krostki ma już pozasychane, a podobno swędzi do momentu zaschnięcia krostek. Podaje jej clemastyne na świąd i w sumie doktorka zakazał odstawić właśnie jak zaschna krostki, ale ja na wszelki wypadek podaje jeszcze. Wiec teoretycznie nie powinno ja swędzić już. Zreszta na początku choroby tak zle nie spała jak teraz wiec nie wiem czy to przez to.
Może skok? Ale czy teraz jakiś wypada? Musiałabym to sprawdzić.
Tez drugi dzień staram sie ja przestawić z drzemkami żeby spała tylko dwa razy i na druga drzemkę szła później. Do tej pory spała koło 10 potem koło 13, i potem koło 17, ale przez to, ze ostatnia drzemka była tak późno to był potem problem z usypianiem na noc. Próbuje ja przestawić żeby ta druga drzemkę miała tak o 15 dwa dni się udało, ale koło 18 ona i tak robi się ewidentnie zmęczona. Mimo to nie kładę jej tylko przeciągam do tej 20 i wtedy zasypia na noc. Może to błąd? Może jest przemęczona i przez to śpi w nocy zle? Nie wiem czy wrócić do starego schematu czy przeczekać z nadzieja, ze się unormuje? 🤷♀️
Ale się rozpisałam. A starałam się zwięźle 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 10:27