X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stanęłam ze swoim na wadze z ciekawości i wazy równo 8kg w ubranku i psmpersie

Ciekawe czy moj będzie miał bunt na cycka narazie się nie zapowiada 😉

Kurczę coś ma pod noskiem mokre mam nadzieje ze nie zaczyna się katar 🙄 kichnął kilka razy, oby nie

My byliśmy wczoraj u pradziadków (widział ich jakoś w wakacje) to troszkę się wstydził na początku zwłaszcza jak prababcia stanęła bardzo blisko mnie a miałam go na rękach i uśmiechnęła się tuż obok jego buzi a ten odwrócił główne i wtulił się we mnie 😊 ale potem było ok uśmiechał się zaczepiał był na rękach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 15:36

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 5-10-15 jest -60% jakby któraś była zainteresowana

bumbum, malami.91 lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W homli dzisiaj -30% jakbyście chciały uzupełnić zapasy ozdób/dekoracji :)

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnaj wypłato 😭😭😭.

Ciekawe tylko na ile te obniżki są prawdziwe 🤔.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 16:52

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Artemida, jakie testy robiłaś na białka mleka? Robiłaś jakieś laboratoryjne czy po prostu nie jadłaś nabiału a potem prowokacje?

Testy byly z krwi, przy okazji kontrolnej morfologi zrobilismy. Mieliśmy podejrzenie ze cos jest nie tak.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami tez się nas tym zastanawiałam. Na codzień nie kupuje w 5-10-15 wiec nie wiem jak tam jest z cenami. Czy faktycznie normalnie są tam takie ceny jak teraz pokazują wyjściowe 🤷‍♀️

Często jest go naciągane. W smyku na przykład robią przecenę, ale od takiej ceny, której nie zobaczysz w żadnym innym sklepie. Przecenia na przykład zabawkę ze 100 zł na 60 zł, ale w innym sklepie normalnie ta zabawka tyle kosztuje bez promocji 🤭

Lutyska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est w 5-10-15 tez roznie z cenami jest, trzeba cos chwile obserwowac zeby wiedziec na czym sie stoi ;)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie w 51015 co chwile jest promocja 50%/60%/70%

W smyku zabawki rzeczywiście ceny normalne albo podwyższają wyjściowa ale na ubrania jest 25% rabatu 😉

W home and you drugi produkt za 10zl, maja fajne pościele

No i tak jak pisałam h&m 20% rabatu na wszytsko

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W home and you maja tez fajne reczniki jak ktos potrzebuje albo na prezent ;) dobrze wycieraja. Ja latem wypatrzylam tam na drugi produkt -90% i siostrze nakupowalam recznikow na urodziny bo mowila ze potrzebuje ;)

Co do ubran ze smyka to juz pare razy trafiłam na zlej jakosci i mnie zniechęciło ;) ostatnio dzieci w 5-10-15 ubieram ale po promocjach i glownie patrze na-70%
    Ogolnie to szalu dzis chyba nie bylo?

Za to udalo mi się juz mloda uspac ale boje sie isc do salonu :D po niecalym roku mieszkania stwierdziliśmy ze moze by przemalowac sciany haha szalenstwo, kupilam taki siny róz i w miejscu gdzie mamy sciany na szaro teraz będzie roz :D ciekawe jak ta farba na scianie będzie wyglądać:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 19:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie online lidla tez są wyprzedaże. Kilka fajnych rzeczy widziałam. Są pościele, prześcieradła chyba tez ręczniki. Trochę zabawek, ubrań dziecięcych i nie tylko. Tak dokładnie wszystkiego nie oglądałam tylko interesujące mnie kategorie 😉

Widziałam np. ze softshelle dziecięce, które kupowałam starszakom na jesień za 45 zł sztuka są teraz po 27 zł. Może któraś mama się skusi 😀

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam kilka rzeczy w Diverse mąż w Vistula fajne ceny są :) ogarniamy prezenty dla rodzinki :) niedlugo przyjdzie do nas duzoooo paczek ;D

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś kupiliśmy nie z okazji black friday (bo cena niezmienna,,ale tak ogólnie laptopa hp, ale dotykowego bo mojej córce się zamarzył i chce się spełniać artystycznie nie tylko na papierze.. były dwa na allegro z takimi parametrami jakie chcieliśmy, myślę, że posłuży nam wszystkim lata.. mam nadzieję.
    Drugie nasze zakupy to na 50style ... mąż znowu kurtkę zamówił, córce sportowe topy a dla siebie nic bo boję się kupować kurtkę bez przymierzania.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ryzykowalam i zamawialam bez przymiarki można oddać w salonie więc najwyżej będę miała spacer do galeri :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam płaszcz. Jak coś to oddam 🙂.

Drugi dzień pobudka przed 6 🤨. Stan podgorączkowy jest po szczepieniu. Od jakiej temp. zbijacie? Coś kiedyś mi pediatra mówił o 38,5...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 06:32

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie powinno się 38.5 ale jeśli dziecko jest osowiałe i widać że się źle czuje zbijam nawet przy 38

malami.91 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez pediatra tłumaczyła kiedyś dokładnie tak jak napisała baranosia. Teoretycznie powinno się podawać przeciwgorączkowe kiedy sięgnie 38.5°, ale każde dziecko inaczej znosi temperaturę. Jedno przy 37.5 będzie już osowiałe, marudne itd.a inne przy 39° nie będzie wyglądało jakby miało gorączkę.

A przy okazji szczepień pielęgniarka zawsze mi powtarza, ze gdyby Laurusia po szczepieniu była marudna, płaczliwa, niespokojna czy osowiała to nawet jeśli nie będzie mieć temperatury to mam jej podać przeciwbólowe bo to znaczy, ze coś się dzieje np. boli ja

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami kolejna ciężka noc. Naprawdę nie wiem co się dzieje. Co chwile budzi się z przeraźliwym płaczem. Nie chce smoczka, nie chce piersi. W nocy robiła znów to samo co rano, czyli jak tylko poczuła w buzi pierś to od razu się wyrywała i odwracała głowę, a czasem nawet nie chciała buzi otworzyć. W nocy jadła może dwa razy 🤔 ale obudziła się chyba z 15 razy 😩

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est, może ją coś boli? Dziąsła? Gardło? Wy już po ospie czy w trakcie? Może ją swędzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 08:27

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami...nie mam pojęcia. Dostała paracetamol przed snem po pierwsze dlatego, ze noc poprzednia tak wyglądała i myślałam, ze ja coś boli, a po drugie przeciwbólowe podobno pomagają na świąd 🤷‍♀️
    Co do ospy to jesteśmy jeszcze w trakcie, ale krostki ma już pozasychane, a podobno swędzi do momentu zaschnięcia krostek. Podaje jej clemastyne na świąd i w sumie doktorka zakazał odstawić właśnie jak zaschna krostki, ale ja na wszelki wypadek podaje jeszcze. Wiec teoretycznie nie powinno ja swędzić już. Zreszta na początku choroby tak zle nie spała jak teraz wiec nie wiem czy to przez to.

Może skok? Ale czy teraz jakiś wypada? Musiałabym to sprawdzić.

Tez drugi dzień staram sie ja przestawić z drzemkami żeby spała tylko dwa razy i na druga drzemkę szła później. Do tej pory spała koło 10 potem koło 13, i potem koło 17, ale przez to, ze ostatnia drzemka była tak późno to był potem problem z usypianiem na noc. Próbuje ja przestawić żeby ta druga drzemkę miała tak o 15 dwa dni się udało, ale koło 18 ona i tak robi się ewidentnie zmęczona. Mimo to nie kładę jej tylko przeciągam do tej 20 i wtedy zasypia na noc. Może to błąd? Może jest przemęczona i przez to śpi w nocy zle? Nie wiem czy wrócić do starego schematu czy przeczekać z nadzieja, ze się unormuje? 🤷‍♀️

Ale się rozpisałam. A starałam się zwięźle 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 10:27

• baranosia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est masz rację zmiana rytmu drzemek może wpływać na zły sen w nocy. U nas jak nie pójdzie na 3 drzemkę choćby na 30min nocka jest masakra. Budzi się z płaczem, jest więcej pobudek

ej_est lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1337 1338 1339 1340 1341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ