Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Wam pisać już kiedyś i nie pamiętam czy pisałam.. na katar dobra jest kasza jaglana bo wysusza katar i wszelkie śluzy.. mój na okrągło je płatki jaglanej wg przepisu Malami - czyli zalana wrzątkiem i aż do wystygnięcia czeka.

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ten katar moj spał w dzień tylko 2 godziny budził się po 30-40min 🙄 teraz usypia przy cycu. W dzień nie było oznak kataru w czasie aktywności ale jak jadł to przeszkadzało mu.

Zaraz muszę zrobić małemu pastę jajeczna na sniadanie i rogaliki kruche orzechowe bo jutro moja ciocia nas odwiedza 😉

Mojemu główka tez czasem sie poci jak śpi na mnie czy jak je ale w kokonie już nie 🤷‍♀️ Nie grzejemy mamy ok 22-23st

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, o! Spróbuje z ta tetra i zobaczę jak będzie.

No właśnie Paulina u nas tez tak jest, ze jak śpi sama to jest wszystko ok, a tylko chwile poleży na mnie i zaraz główka mokra.
    Wiecie mnie to dziwi o tyle, ze ja rozumiem się spocić...ale ona ma ta główkę po prostu mokra. Włoski mokre, widać krople potu, zwłaszcza z tylu główki. Żeby aż tak się spocić w dosłownie pare minut 🤔
    ja się tak pocę przy ćwiczeniach z Chodakowska 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 20:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Laura spała o 10, 13.30 i o 17 zasnęła na trzecia drzemkę. Wstała po 30 minutach (obudzona przez tate) i na szczęście na noc zasnęła bez większego problemu. Zobaczymy jaka będzie noc.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też od dawna dwie drzemki, za to dłuższe, zazwyczaj 1:20 a czasami do 2h dobije

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dwie drzemki po ok.1h 🙂.

Sadzacie dzieci na nocnik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 21:55

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zastanawiałam się nad tym nocnikiem. Moj był zmęczony przez niewystarczający sen w dzień i mial problem żeby usnąć na noc ale zasnął ok 20 i do tej pory obudził się 2 razy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:30

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z Andrzejek. Babcia z Frankiem dali radę:)

Czy któraś s mam karmiących ma kłopoty z zębami? Dziś wieczorem ukruszyl mi się zdrowy zab- dwójka. I to nie na żadnym jedzeniu tylko od tak jak dotknęła o inny ząb. Przyszedł mi do glowy wapn. Ograniczylam mleko bo smyk miał wysypke.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemu z zębami byłam i dentysty jakoś 3 miesiące temu i miałam chyba 1-2 dziurki do zrobienia ale niestety słyszałam ze po ciąży po porodzie lubia pojawiać się problemy z zębami jeszcze potem kp wiadomo to nie lada wyzwanie dla organizmu i zapotrzebowanie wzrasta na wapn

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, zazdroszczę wyjścia 🙂. Fajnie, że macie z kim zostawić małego.

Lutyska, no właśnie mój też nie sądzę żeby usiedział tam chwilę, ale kiedyś trzeba zacząć oswajać dziecko. Moi bratankowie w ogóle nie używali nocników, tylko od razu nakładka na sedes. Z jednej strony fajnie, bo nie trzeba tego nocnika ogarniać ale z drugiej strony przy maluchu to mniej bezpieczne. No i podobno dziecku łatwiej załatwić potrzebę mając kolana pod brodą - jak na nocniku. Także kusił mnie pomysł deski, ale chyba postawię jednak na nocnik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 10:43

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka całkiem przyjemną :) pobudki tylko na jedzonko :)

Za to gorzej bo Ala ma katar tatuś zarazil :/ i 37.3 ze spaceru nici :/ ehh

Ja o nocniku nawet jeszcze nie myślałam :)

• amir Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm chyba zapowiada się tylko jedną drzemka.. Pobudke mieliśmy o 6.30 i mimo że był mega marudny nie dawal się uśpić, padł dopiero o 10 i dalej śpi..

Przestawił nam się dzień zupełnie, druga drzemka wychodzi pozno przez to na noc idzie spać o 21, coś czuję że zmierzamy do jednej drzemki..

Noce też dziwne o 3-4 trzeba go nosić bo się budzi i nie może zasnąć, do 6 to jest walka o przetrwanie żeby spał :D

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir u mnie pobudki po 5 i najczęściej czyli na 95% nie zaśnie już a ciemna noc jeszcze. 😒 Pierwsza drzemka godzinna ale udało się go jeszcze uśpić przy cycku na ok 30min. Drugą drzemką ok 16 będzie.. w nocy spał 9h tylko, w dzień 3h śpi więc dobowo wg tabelek zbyt mało śpi.. od dzwonu zdarzy się więcej niż 12h/dobę..

Lutyska to podziel się przepisem i napisz jak małej smakowało.

Ja też o nocniku jeszcze nie myślałam bo młody ledwo co zaczął siadać.. myślę że na wiosnę zacznę przyzwyczajać.. nakładki poszukamy jak będzie starszy i bardziej zaawansowany w załatwianiu potrzeb. Na moim piętrze domu mamy łazienkę, ale nie mamy toalety więc to też utrudnienie dodatkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 13:36

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam tez opinie ze skoro dziecko nie jest świadome ze robi siki itd to nie będzie kojarzyło nocnika z tym i potem może uznać ze służy do siedzenia 😉 może zaczekam trochę dłużej, zobaczymy

Mały w nocy ładnie spał katarek jest ale jest lepiej już, byliśmy na krótkim spacerze powietrze super i słoneczko swieci 😊

Moj w nocy spi 11-12 godzin i w dzień ok 3

961l20mmezoojidp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mysle o nocniku. Przy bliźniaczkach z wielu stron było takie ciśnienie na nocnik. Jak dziewczynki skończyły rok to ciagle słyszałam pytania „a sadzasz już na nocniku” „uczysz już na nocnik”. Teściowa nawet na roczek kupiła dziewczynkom w prezencie dwa nocniki 🤦‍♀️. One tego kompletnie nie czaiły, a ja przez te naciski ciagle miałam z tylu głowy, ze JUZ powinnam je uczyć i w ogóle. Na szczęście potem odpuściłam i nauczyły się „same” w odpowiednim dla siebie momencie.

Teraz już będę mądrzejsza 😀 oczywiście nie neguje jak ktoś chce już uczyć. Mi pediatra mówiła przy bliźniaczkach, ze dzieci dopiero koło 18 miesiąca życia zaczynaja dopiero rozumieć do czego służy nocnik i tak mysle, ze ja nawet wcześniej nie zacznę próbować. Oswajać się z nocnikiem już oswaja bo codziennie towarzyszy siostrom w toalecie i widzi do czego służy 😂

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiikaaa, mi tez sie niedawno tak z niczego ukruszyl maly kawalek jedynki :-( Chyba skoncze szybciej to kpi. Chciałam ostatni raz ściągać kolo roczku ale skoro takie rzeczy sie dzieja to troche szkoda siebie ;-) A dodam,ze ja miałam bardzo mocne zeby.

Papatka, a jak u Ciebie? :-) Dajesz jeszcze radę?

Dziewczyny, ja bym noe pomyślała, żeby takie malenstwo sadzac juz na nocnik... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 16:21

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. ja tylko pytałam czy ktoś sadza. Sama jeszcze nocnika nawet nie kupiłam. Teściowa mnie o to pyta czasami (czuję można powiedzieć lekką presję), więc tak rozeznaje temat 😏.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 19:19

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nocnika nie mam a zastanawiałam się nad tym przez pytanie teściowej 😉

Ej_est właśnie o to ko chodziło ze roczne dziecko nie zrozumie tego wiec moim zdaniem (podkreślam ze to jedynie moje zdanie 😉) nie ma to sensu na tym etapie. Będę małego obserwować i jak stwierdzę ze jest na to gotowy to wtedy, jedne dziecko pewnie około półtora roczku będzie a inne dużo później lub trochę wcześniej 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko jest w stanie kontrolowac swoje fizjologiczne potrzeby ok 1,5-2 lat, jedne wcześniej inne później jak ze wszystkim także myślę że mamy jeszcze czas na nocniki :)

Zachecona waszymi komentarzami zakupiłam gofrownice i przyznam szczerze to był strzał w 10. Dziś na kolacje były gofry dniowe mały wcinal aby się uszy trzesly, zjadł całego. Zostawiam przepis jakby ktoś chciał, nie miałam mąki owsiane dałam mix jaglana+ orkiszowa i jeszcze trochę amarantusa i zmielone pestki dyni żeby to żelazo wszędzie upychac :P wyszły super

http://blwprzepisy.pl/gofry-dyniowe-blw/

p.s.tata też się zajadal a mówi że dyni nie lubi ;)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gofry często są odkąd mamy gofrownicę. Ostatnio robiłam szpinakowe i były pycha, a do tego nutella z 🥑. Jaglano-bananowe mały bardzo lubi. Musimy spróbować tych dyniowych 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 20:34

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ