Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka83 wrote:Moniiikaaa, mi tez sie niedawno tak z niczego ukruszyl maly kawalek jedynki
Chyba skoncze szybciej to kpi. Chciałam ostatni raz ściągać kolo roczku ale skoro takie rzeczy sie dzieja to troche szkoda siebie
A dodam,ze ja miałam bardzo mocne zeby.
Papatka, a jak u Ciebie?Dajesz jeszcze radę?
Dziewczyny, ja bym noe pomyślała, żeby takie malenstwo sadzac juz na nocnik...
Hej, dzięki ze pytasz
Jeszcze daje radę, aleeee.... wrócił mi okres, co prawda cykl miałam 40 dniowy (zamiast 28), teraz powinien lada moment być kolejny okres i zawsze przed nim mam widoczne spadki mleka i musza iść w ruch mrożonki. Mimo rozszerzania diety Zośka nadal pije po 700-800 ml mleka dobowo. Myślałam żeby od nowa przysiąść i rozkręcać laktację (czyli 10-12 sesji w tym 3x1h) ale mąż mi to wybił z głowy. Zaraz będzie miała roczek a ja wracam do pracy.
Migotka, i tak jesteśmy twardzielami 💪💪💪
No i Zośka ma zazwyczaj jedna drzemkę w dzień. Bardzo to utrudnia ściąganie mleka. Jest strasznie energiczna, chodzi przy meblach, puszcza się i próbuje już kroczki robić. Najlepsze jest wspinanie się po fotelach... ledwo wyrabiam ze ściąganiem, karmieniem jej, praniem, gotowaniem dla Nas i dla Niej. Czuje duże zmęczenie.
Migotka83 lubi tę wiadomość
-
Papatka, no niezle! Ambitna jesteś
ja juz powoli bede schodzic z sesji, a Ty myślałaś o rozkrecaniu
Trzymam kciuki, żeby jak najdłużej Ci się udało!
Ale fakt, z mobilnym dzieckiem nie jest już tak lekko ogarnąć temat
Mi podczas okresu ilości spadają nawet o 150ml dobowo. Na szczęście Mala polubila mm więc mniej boję się zakończenia laktacji. Chociaż jak tak patrzę na siebie po tych 10 miesiącach to chyba coś mam z głowąCzasem umieram ze zmęczenia, non stop walczę z zastojami itd, a nadal to robię...
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
U nas też pobudka 4.45.
Przesyłam wielki szacunek dla dziewczyn kpi. Tydzien temu ściągnęłam 4 woreczki żeby móc wyjść wieczorem. Niesamowite że dajecie radę tak codziennie.
A do mleka I przetworów muszę wrócić. Po jogurcie bakoma smyk dostał uczulenia Ale już po Piątnicy nie. Więc I ja muszę jeść więcej. Po prostu się odzwyczailam -
bumbum wrote:Ja o nocniku jeszcze nie myślałam. Dziewczyny, które nie jecie nabiału, możecie pić np. mleko roślinne z dodatkiem wapnia
jest też inka wapń także sposoby są
.
Współczuję wszystkim pogryzionym mamom.. u nas pobudka po 4 na jedzenie, chwilę gadał w łóżeczku ale ufff zasnął i spał do 6.20.. więc ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 09:01
-
Ruda sinlac to chyba bezglutenowa? Ja nie podaję, jedynie tą porcję zbóż czasem jako dodatek do jaglanki albo jogurtu pure. Dziś jest w świetnej promocji w Biedronce właśnie ta porcja zbóż i obiadki Bobowita 200g. Coś chyba im się popierdzielilo z cena tej kaszki bo ja ją za 8zł kupowałam/szt. Teraz sprawdziłam i te moje mają 210g a w gazetce 170g..?
https://gazetka-24.pl/biedronka/biedronka-gazetka-bAuqoqNIp3-51Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 09:46
-
Ruda wszystkiego najlepszego dla Alicji ☺️
Makami współczuje moj ma 2 zeby narazie nie gryzie i mam nadzieje ze tak pozostanie ale jsk na palcu zaciśnie te zęby to ałaa
Moj na szczescie wstaje po 7 😇
Wczoraj moj syn normalnie zaczął pięknie gaworzyć, wcześniej oczywiście wydawał dźwięki mówił emme nie itd ale to co dzieje ie od wczoraj to już wyższa szkoła jazdy 😍 wyraźnie mówi „dada” wiec mąż zachwycony 🤪
Czekają mnie 4 dni samej z małym potem mąż ma 3 dni wolnego -
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa
Też miałam być kpi 3 mce, a tu 10 minęłoJedyny plus to niepogryzione sutki
No ale przynajmniej u mnie mocno posiniaczone od lejków...
Ja sinlac daję. Samej Mała nie chce, ale dosypuję trochę do obiadkow oraz deserkow i jakoś wchodzi. Pomijając, że ona wogóle prawie nie je...symbolica lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Ruda jak je inne to ja bym nie zmuszała do sinlaca, tylko podnosiła kaloryczność tego co już lubi olejem/masełkiem itp. Eewntualnie mieszaj ten sinlac z innmi kaszkami/daniami/owocowymi musami tak jak Migotka.
Byłam w Biedzie i zagadka z kaszkami rozwiązana - obie wersje są w promocji weż 3 płać za dwie.. manna kosztuje 4,33/paczke jak weżmiemy trzy a te 210g wychodzą po po 5,33 też przy zakupie 3.
Barnosia witaj w klubie
buuuu podnieśli ceny słoiczków bobowita w aptece gemini dzisiaj, jeszcze na kilka dni przed dniem Darmowej Dostawy (3,83 na 4,79), niech spadają... a chciałam zamówić inne smaki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 12:13