X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o nocniku jeszcze nie myślałam. Dziewczyny, które nie jecie nabiału, możecie pić np. mleko roślinne z dodatkiem wapnia :) jest też inka wapń także sposoby są :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Moniiikaaa, mi tez sie niedawno tak z niczego ukruszyl maly kawalek jedynki :-( Chyba skoncze szybciej to kpi. Chciałam ostatni raz ściągać kolo roczku ale skoro takie rzeczy sie dzieja to troche szkoda siebie ;-) A dodam,ze ja miałam bardzo mocne zeby.

Papatka, a jak u Ciebie? :-) Dajesz jeszcze radę?

Dziewczyny, ja bym noe pomyślała, żeby takie malenstwo sadzac juz na nocnik... ;-)

Hej, dzięki ze pytasz
    Jeszcze daje radę, aleeee.... wrócił mi okres, co prawda cykl miałam 40 dniowy (zamiast 28), teraz powinien lada moment być kolejny okres i zawsze przed nim mam widoczne spadki mleka i musza iść w ruch mrożonki. Mimo rozszerzania diety Zośka nadal pije po 700-800 ml mleka dobowo. Myślałam żeby od nowa przysiąść i rozkręcać laktację (czyli 10-12 sesji w tym 3x1h) ale mąż mi to wybił z głowy. Zaraz będzie miała roczek a ja wracam do pracy.
    Migotka, i tak jesteśmy twardzielami 💪💪💪

No i Zośka ma zazwyczaj jedna drzemkę w dzień. Bardzo to utrudnia ściąganie mleka. Jest strasznie energiczna, chodzi przy meblach, puszcza się i próbuje już kroczki robić. Najlepsze jest wspinanie się po fotelach... ledwo wyrabiam ze ściąganiem, karmieniem jej, praniem, gotowaniem dla Nas i dla Niej. Czuje duże zmęczenie.

Migotka83 lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, no niezle! Ambitna jesteś :-) ja juz powoli bede schodzic z sesji, a Ty myślałaś o rozkrecaniu :-) Trzymam kciuki, żeby jak najdłużej Ci się udało!
    Ale fakt, z mobilnym dzieckiem nie jest już tak lekko ogarnąć temat ;-)
    Mi podczas okresu ilości spadają nawet o 150ml dobowo. Na szczęście Mala polubila mm więc mniej boję się zakończenia laktacji. Chociaż jak tak patrzę na siebie po tych 10 miesiącach to chyba coś mam z głową ;-) Czasem umieram ze zmęczenia, non stop walczę z zastojami itd, a nadal to robię...

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka bo to uzależnienie jest... nie chcesz a to się robi.
    Ja mam hipp combiotic i tak leży i leży. Ale muszę już dać zobaczyć czy w ogóle bedzie pila.

W końcu miałam ściągać mleko 3 mc... 🤪

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka co dzień to wcześniej ehh. Dziś od 4 chciał wstawać, jakoś do 5:30 wytrwaliśmy w takim półśnie.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś pobudka po 5 :/ później marudzenie po godzinie...krótka drzemka i znowu marudzenie. Ciekawy dzień się zapowiada

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pobudka 4.45.
    Przesyłam wielki szacunek dla dziewczyn kpi. Tydzien temu ściągnęłam 4 woreczki żeby móc wyjść wieczorem. Niesamowite że dajecie radę tak codziennie.

A do mleka I przetworów muszę wrócić. Po jogurcie bakoma smyk dostał uczulenia Ale już po Piątnicy nie. Więc I ja muszę jeść więcej. Po prostu się odzwyczailam

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala dziś kończy 10 miesięcy 💖 strasznie szybko ten czas leci...niedlugo do pracy...

U nas dziś smog 260% masakra 😡😡😡

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli wracam to od kwietnia. Sporo czasu jeszcze 🙂.

Poważnie myślę o odstawieniu małego od piersi. Znów zaczyna gryźć 😭.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 08:41

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też mnie gryzie ...a na tylko 2 zęby😰

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, to teraz pomyśl jak zaciska Ci się na sutku 7 zębów i jeszcze mały ciągnie jakby chciał go oderwać...Ja mam szczerze dość.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Ja o nocniku jeszcze nie myślałam. Dziewczyny, które nie jecie nabiału, możecie pić np. mleko roślinne z dodatkiem wapnia :) jest też inka wapń także sposoby są :)
    Bumbum sezam i mak mają mnóstwo wapnia, ale też brokuły. Naturalnym źródłem i świetnie się wchłaniajacym są skorupki od jajka... Wyparxone, osuszone mieli się w młynku i można dodawać do różnych rzeczy.Ja łykami calci vitum - jedną dziennie tabletkę, jak nie zapomnę..
    .

Współczuję wszystkim pogryzionym mamom.. u nas pobudka po 4 na jedzenie, chwilę gadał w łóżeczku ale ufff zasnął i spał do 6.20.. więc ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 09:01

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami współczuję...

Czy którąś z Was podaje maluchom kaszka Sinlac ? Moja mała nie chce jej jeść...a inne je :) wydaje mi się ze ona jest słodką i dobra a Ala jednak nie chce..

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda sinlac to chyba bezglutenowa? Ja nie podaję, jedynie tą porcję zbóż czasem jako dodatek do jaglanki albo jogurtu pure. Dziś jest w świetnej promocji w Biedronce właśnie ta porcja zbóż i obiadki Bobowita 200g. Coś chyba im się popierdzielilo z cena tej kaszki bo ja ją za 8zł kupowałam/szt. Teraz sprawdziłam i te moje mają 210g a w gazetce 170g..?

https://gazetka-24.pl/biedronka/biedronka-gazetka-bAuqoqNIp3-51

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 09:46

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda wszystkiego najlepszego dla Alicji ☺️

Makami współczuje moj ma 2 zeby narazie nie gryzie i mam nadzieje ze tak pozostanie ale jsk na palcu zaciśnie te zęby to ałaa

Moj na szczescie wstaje po 7 😇

Wczoraj moj syn normalnie zaczął pięknie gaworzyć, wcześniej oczywiście wydawał dźwięki mówił emme nie itd ale to co dzieje ie od wczoraj to już wyższa szkoła jazdy 😍 wyraźnie mówi „dada” wiec mąż zachwycony 🤪

Czekają mnie 4 dni samej z małym potem mąż ma 3 dni wolnego

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bezglutenowa ale doladowana witaminami i kaloryczność wysoka dlatego jej dałam ale nie chcę jeść...

Faktycznie dobra cena tych obiadkow ;) a wy raczej gotujecie czy gotowce ?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ja gotuję 🙂. Próbowałam dać kilka razy słoiczek jak miałam lenia na gotowanie, ale to nie przeszło.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leniwa matka przyznaję się bez bicia że daję słoiczki ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za miłe słowa :-)
    Też miałam być kpi 3 mce, a tu 10 minęło ;-) Jedyny plus to niepogryzione sutki ;-) No ale przynajmniej u mnie mocno posiniaczone od lejków...

Ja sinlac daję. Samej Mała nie chce, ale dosypuję trochę do obiadkow oraz deserkow i jakoś wchodzi. Pomijając, że ona wogóle prawie nie je...

symbolica lubi tę wiadomość

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda jak je inne to ja bym nie zmuszała do sinlaca, tylko podnosiła kaloryczność tego co już lubi olejem/masełkiem itp. Eewntualnie mieszaj ten sinlac z innmi kaszkami/daniami/owocowymi musami tak jak Migotka.

Byłam w Biedzie i zagadka z kaszkami rozwiązana - obie wersje są w promocji weż 3 płać za dwie.. manna kosztuje 4,33/paczke jak weżmiemy trzy a te 210g wychodzą po po 5,33 też przy zakupie 3.
    Barnosia witaj w klubie ;-)
    buuuu podnieśli ceny słoiczków bobowita w aptece gemini dzisiaj, jeszcze na kilka dni przed dniem Darmowej Dostawy (3,83 na 4,79), niech spadają... a chciałam zamówić inne smaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 12:13

da8300b52b.png
‹‹ 1340 1341 1342 1343 1344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ