X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia to mam odpowiedz. Dziś będę podążać za jej potrzebami i jak będzie chciała iść na ta trzecia drzemkę to pójdzie. Spróbuje może jej skrócić...zobaczymy 🤔
    Oby dzięki temu lepiej spała

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez miał ciężka noc przebudzal się często i rozwinął mu się niestety katar i przez to tak złe spał 🙄 wstał 7.30 i miał jedna drzemkę 40min 😒 zle mu się śpi bo siorbie tym noskiem poza tym nie jest marudny ani nic bawi się i szaleje nawet apetyt na inne posiłki w miarę

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas tak 37,5stopnia się utrzymuje. Słońce ładnie świeci, ale spacer sobie dziś darujemy.

Ja w temacie snu nic już nie wiem. Jak miał 3 drzemki to spał średnio w nocy, teraz już od jakiegoś czasu ma 2 i śpi podobnie. Ogólnie nie narzekam, bo daję cyca i śpi dalej, nie muszę nosić itd., nawet się za bardzo nie rozbudzam. No ale przysysa się czesto. Jedyne co to jest mi niewygodnie, marzę o większym łóżku, ale to już w nowym mieszkaniu 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 11:50

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moja to juz od dlugiego czasu ma dwie drzemki. A nocki jak u Ciebie malami, czesto sie wybudza na cyca i przy cycu zasypia, dobrze ze mamy duze łóżko i spi z nami a raczej ze mba bo meza i tak po trzy tygodnie nie ma. Oj bo jakby spala w swoim lozeczku to byla by masakra tyle razy sie wybudzac.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura tez śpi z nami i na początku sprawdzało się to super bo jak się obudziła to dawałam tylko pierś i szlysmy dalej spac, ale od jakiegoś czasu poważnie się zastanawiam nad wyeksmitowaniem jej do łóżeczka tylko nie mam pojęcia jak się za to zabrać 🤷‍♀️ I pewnie mi zabraknie samozaparcia 🙄

A tak w ogóle dziewczyny powiedzcie mi czy wasze maluchy tez się tak pocą podczas ssania piersi? Nie sadze żeby Laura była za ciepło ubrana czy coś. Ma na sobie body i legginsy tyle, w mieszkaniu jakieś 22°, kark ma ok, ale jak przychodzi do jedzenia to poci się niemożliwie. Po skończonym ssaniu, które trwa max 5 minut ona ma cała główkę dosłownie mokra. Widać na niej krople potu 😮
    Tak się męczą te dzieci przy jedzeniu? Tak samo jak śpi np. na mnie to jest cała mokra. Głównie właśnie główka. Ma ja cała mokra.
    Wasze dzieci tez tak maja? Już się kilka razy miałam o to pytać pediatrę, ale zapominam, a tez nie chce wyjść na wariatkę 🙈

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak główka się poci podczas spania tzn że za mało Wit D3 dziecko dostaje, tak mi w labie mówiły i tak można wyczytać w necie.. ja już zaczęłam dawać po dwie krople devikapu.. zresztą nawet jak chcę jedną dać to lecą jak szalone.. do niedawna dawałam w kapsułkach. Chciałam zbadać poziom ostatnio ale ostatecznie nie zrobiłam tego.. jest lepiej po względem pocenia, aczkolwiek nadal po spaniu miejsca gdzie głową leżała wilgotne często..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:46

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, tylko uważaj, bo wit. D można też przedawkować.

Ej_est, mój przy jedzeniu się nie poci. Jak dłużej jest do mnie przytulony to wtedy włoski czasem robią się wilgotne.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami no właśnie czytam o tym.. przedawkować jest trudno ta witaminę jeśli niemowlaki mają dostawać od 400-800 to nawet ja dwie krople dostanie to to jeszcze nie jest przedawkowanie jakieś straszne (devikapu ma 500j w kropli, a roczne dzieci i starsze mogą dostawać 1000, dzieci na Mleku modyf. Mają takie same zalecenia a tam przecież też upychają d3).. mój akurat ma wielkie ciemiączko i tym też mogę się sugerować.. każdy kto go bada zwraca na to uwagę.

Tu też inne przyczyny pocenia głowy które by mi do głowy nie przyszły np. anemia...?
    https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/lista/65752,pocenie-sie-dziecka-podczas-zasypiania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:58

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala tak ładnie już spala w swoim łóżeczku a teraz jak się budzi co godzinę to nie mam siły wstawać tylko mam ja i siebie w łóżku i poprostu przytulam:)

U nas też główka czasem wilgotna dla dziecka ssanie to duży wysiłek...

Jutro idziemy do sali zabaw dla niemowlaków ciekawe jak zareaguje ;D

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    U nas też główka czasem wilgotna dla dziecka ssanie to duży wysiłek...

Jutro idziemy do sali zabaw dla niemowlaków ciekawe jak zareaguje ;D

Ruda no nic nie poradzimy póki co.. kiedyś będą zamykać pokój przed nami jesli Cię to pocieszy 😉

To prawda z tym.wysilkiem przy ssaniu, wszystkie mięśnie twarzy pracują.. mój się rozkopuje przy ssaniu i pozwalam mu na to, nie końcu on wie lepiej czy mu ciepło czy zimno..

Sala zabaw dla niemowląt?? Ooo to jakaś nowość, daj znać jak było. Mój to by tam wszystko lizał i z tego powodu obawiała bym się go tam zabierać.. jak będzie starszy i mądrzejszy to taka sala zabaw zimą to świetna sprawa i kontakt z rówieśnikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:06

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, ale ona podczas spania się nie poci. Tylko kiedy śpi na mnie. To się tez liczy?
    Wyniki krwi ma bardzo dobre. Co prawda robiliśmy jakiś czas temu, a u dzieci się to może szybko zmienić, to może warto znów zrobić 🤔
    Muszę przyznać, ze co do witaminy D latem byłam bardzo nieregularna. Ale od jakiegoś czasu pilnuje tego. Dostaje 2,5 ml tranu i witaminę D w kapsułkach dodatkowo co daje razem 800 jednostek.

Prawda jest, ze poci się bardzo, ale tylko w tych dwóch sytuacjach. Jak ssie pierś albo jak śpi na mnie. Np. teraz pila dosłownie minutę i już cała mokra głowa. Ja ja tak grzeje czy co?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est jak dostaje tyle D3 to pewnie nie to jest przyczyną. Każda z Was wydziela ciepło a jak się stykacie to temperatura się kumuluje chyba w tym miejscu, tak mi się wydaje.. a kiedy człowiek nie ma jak oddać temperatury to się poci.

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica moja w nocy jak pije tez się rozkopuje. Na początku myślałam, ze taki odruch ma jak poczuje kołdrę na nogach i wciąż ja przykrywałam, a ona biedna ciagle ta kołdrę z siebie zrzucała. Dopiero po jakimś czasie pomyslalam, ze może jest jej po prostu ciepło i chce się odkryć,i dałam jej spokoj #brawoja 🤦‍♀️😂

Sala zabaw dla niemowląt? Ciekawe. Daj znac ruda jak było. U nas w okolicy tylko takie od dwóch lat 🤷‍♀️

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś miałam w pracy próbki od całej rodzinki (rodzice i 2 maluchy) i każdą trzeba było rozcieńczać żeby oznaczyć D3. Ciekawe ile brali 😁. Ogólnie często wyniki >100 się trafiają, ale takie poniżej zakresu jeszcze częściej.

My się zapisaliśmy na zajęcia ogólnorozwojowe dla niemowląt 6-12m. Mieliśmy iść wczoraj pierwszy raz, ale prowadząca się rozchorowała. Chciałam żeby mały miał trochę kontaktu z rówieśnikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:31

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est uczymy się na błędach 🙂 moja teściowa tak ma że jak jej zimno tzn że wg niej wszystkim zimno, a my lekko ubrani, 23stopnie w domu.. mały bez skarpetek czasem lata i jest ok.

Mały się teraz obudził i wszystko suche więc u nas chyba ta D3 dała radę. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:36

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est u nas jest to samo, to jest chyba jeszcze niedojrzały system termoregulacji, mój Wit D ma ok nawet w górnych granicach i poci się w tych dwóch sytuacjach ale u nas jest anemia więc może to ma wplyw

Małami u nas była raz pacjentka z wid D 600.. Dziewczyna z psychiatrii z zaburzeniami odżywiania zamiast jeść brała garściami różne suplementy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:09

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, no nieźle, tak wysokiego wyniku przyznam, że nie widziałam jeszcze.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir ja słyszałam że noworodki i niemowlęta do 6miesiaca mają problem z termoregulacją, do tego czasu mogą
    występować wahania temperatur 36-37,5 i nie trzeba podejmować żadnych działań. Nasze dzieci są już jakby nie były 9-10miesięczbe więc to nie ten problem.

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się nie poci a zawsze się rozkopuje, mimo że jest jej chłodno - karczek ma chłodny jak pozwalam jej poleżeć bez kołdry...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie idziemy dlatego żeby Ala miała jakiś kontakt z dziećmi w podobnym wieku :) u nas jest sala dla dzieci 0-2 latka:) dam znać jutro jak było :)

Mała zasypia przy cycu oby noc była spokojna :)

symbolica lubi tę wiadomość

‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ