Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Moj tez miał ciężka noc przebudzal się często i rozwinął mu się niestety katar i przez to tak złe spał 🙄 wstał 7.30 i miał jedna drzemkę 40min 😒 zle mu się śpi bo siorbie tym noskiem poza tym nie jest marudny ani nic bawi się i szaleje nawet apetyt na inne posiłki w miarę
-
A u nas tak 37,5stopnia się utrzymuje. Słońce ładnie świeci, ale spacer sobie dziś darujemy.
Ja w temacie snu nic już nie wiem. Jak miał 3 drzemki to spał średnio w nocy, teraz już od jakiegoś czasu ma 2 i śpi podobnie. Ogólnie nie narzekam, bo daję cyca i śpi dalej, nie muszę nosić itd., nawet się za bardzo nie rozbudzam. No ale przysysa się czesto. Jedyne co to jest mi niewygodnie, marzę o większym łóżku, ale to już w nowym mieszkaniu 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 11:50
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Kurcze moja to juz od dlugiego czasu ma dwie drzemki. A nocki jak u Ciebie malami, czesto sie wybudza na cyca i przy cycu zasypia, dobrze ze mamy duze łóżko i spi z nami a raczej ze mba bo meza i tak po trzy tygodnie nie ma. Oj bo jakby spala w swoim lozeczku to byla by masakra tyle razy sie wybudzac.
-
nick nieaktualnyLaura tez śpi z nami i na początku sprawdzało się to super bo jak się obudziła to dawałam tylko pierś i szlysmy dalej spac, ale od jakiegoś czasu poważnie się zastanawiam nad wyeksmitowaniem jej do łóżeczka tylko nie mam pojęcia jak się za to zabrać 🤷♀️ I pewnie mi zabraknie samozaparcia 🙄
A tak w ogóle dziewczyny powiedzcie mi czy wasze maluchy tez się tak pocą podczas ssania piersi? Nie sadze żeby Laura była za ciepło ubrana czy coś. Ma na sobie body i legginsy tyle, w mieszkaniu jakieś 22°, kark ma ok, ale jak przychodzi do jedzenia to poci się niemożliwie. Po skończonym ssaniu, które trwa max 5 minut ona ma cała główkę dosłownie mokra. Widać na niej krople potu 😮
Tak się męczą te dzieci przy jedzeniu? Tak samo jak śpi np. na mnie to jest cała mokra. Głównie właśnie główka. Ma ja cała mokra.
Wasze dzieci tez tak maja? Już się kilka razy miałam o to pytać pediatrę, ale zapominam, a tez nie chce wyjść na wariatkę 🙈 -
Jak główka się poci podczas spania tzn że za mało Wit D3 dziecko dostaje, tak mi w labie mówiły i tak można wyczytać w necie.. ja już zaczęłam dawać po dwie krople devikapu.. zresztą nawet jak chcę jedną dać to lecą jak szalone.. do niedawna dawałam w kapsułkach. Chciałam zbadać poziom ostatnio ale ostatecznie nie zrobiłam tego.. jest lepiej po względem pocenia, aczkolwiek nadal po spaniu miejsca gdzie głową leżała wilgotne często..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:46
-
Malami no właśnie czytam o tym.. przedawkować jest trudno ta witaminę jeśli niemowlaki mają dostawać od 400-800 to nawet ja dwie krople dostanie to to jeszcze nie jest przedawkowanie jakieś straszne (devikapu ma 500j w kropli, a roczne dzieci i starsze mogą dostawać 1000, dzieci na Mleku modyf. Mają takie same zalecenia a tam przecież też upychają d3).. mój akurat ma wielkie ciemiączko i tym też mogę się sugerować.. każdy kto go bada zwraca na to uwagę.
Tu też inne przyczyny pocenia głowy które by mi do głowy nie przyszły np. anemia...?
https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/lista/65752,pocenie-sie-dziecka-podczas-zasypianiaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:58
-
Ala tak ładnie już spala w swoim łóżeczku a teraz jak się budzi co godzinę to nie mam siły wstawać tylko mam ja i siebie w łóżku i poprostu przytulam:)
U nas też główka czasem wilgotna dla dziecka ssanie to duży wysiłek...
Jutro idziemy do sali zabaw dla niemowlaków ciekawe jak zareaguje -
ruda90 wrote:U nas też główka czasem wilgotna dla dziecka ssanie to duży wysiłek...
Jutro idziemy do sali zabaw dla niemowlaków ciekawe jak zareaguje
Ruda no nic nie poradzimy póki co.. kiedyś będą zamykać pokój przed nami jesli Cię to pocieszy 😉
To prawda z tym.wysilkiem przy ssaniu, wszystkie mięśnie twarzy pracują.. mój się rozkopuje przy ssaniu i pozwalam mu na to, nie końcu on wie lepiej czy mu ciepło czy zimno..
Sala zabaw dla niemowląt?? Ooo to jakaś nowość, daj znać jak było. Mój to by tam wszystko lizał i z tego powodu obawiała bym się go tam zabierać.. jak będzie starszy i mądrzejszy to taka sala zabaw zimą to świetna sprawa i kontakt z rówieśnikami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:06
-
nick nieaktualnySymbolica, ale ona podczas spania się nie poci. Tylko kiedy śpi na mnie. To się tez liczy?
Wyniki krwi ma bardzo dobre. Co prawda robiliśmy jakiś czas temu, a u dzieci się to może szybko zmienić, to może warto znów zrobić 🤔
Muszę przyznać, ze co do witaminy D latem byłam bardzo nieregularna. Ale od jakiegoś czasu pilnuje tego. Dostaje 2,5 ml tranu i witaminę D w kapsułkach dodatkowo co daje razem 800 jednostek.
Prawda jest, ze poci się bardzo, ale tylko w tych dwóch sytuacjach. Jak ssie pierś albo jak śpi na mnie. Np. teraz pila dosłownie minutę i już cała mokra głowa. Ja ja tak grzeje czy co? -
nick nieaktualnySymbolica moja w nocy jak pije tez się rozkopuje. Na początku myślałam, ze taki odruch ma jak poczuje kołdrę na nogach i wciąż ja przykrywałam, a ona biedna ciagle ta kołdrę z siebie zrzucała. Dopiero po jakimś czasie pomyslalam, ze może jest jej po prostu ciepło i chce się odkryć,i dałam jej spokoj #brawoja 🤦♀️😂
Sala zabaw dla niemowląt? Ciekawe. Daj znac ruda jak było. U nas w okolicy tylko takie od dwóch lat 🤷♀️ -
Ja kiedyś miałam w pracy próbki od całej rodzinki (rodzice i 2 maluchy) i każdą trzeba było rozcieńczać żeby oznaczyć D3. Ciekawe ile brali 😁. Ogólnie często wyniki >100 się trafiają, ale takie poniżej zakresu jeszcze częściej.
My się zapisaliśmy na zajęcia ogólnorozwojowe dla niemowląt 6-12m. Mieliśmy iść wczoraj pierwszy raz, ale prowadząca się rozchorowała. Chciałam żeby mały miał trochę kontaktu z rówieśnikami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:31
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ej_est uczymy się na błędach 🙂 moja teściowa tak ma że jak jej zimno tzn że wg niej wszystkim zimno, a my lekko ubrani, 23stopnie w domu.. mały bez skarpetek czasem lata i jest ok.
Mały się teraz obudził i wszystko suche więc u nas chyba ta D3 dała radę. 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:36
-
Ej_est u nas jest to samo, to jest chyba jeszcze niedojrzały system termoregulacji, mój Wit D ma ok nawet w górnych granicach i poci się w tych dwóch sytuacjach ale u nas jest anemia więc może to ma wplyw
Małami u nas była raz pacjentka z wid D 600.. Dziewczyna z psychiatrii z zaburzeniami odżywiania zamiast jeść brała garściami różne suplementyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:09
-
Amir ja słyszałam że noworodki i niemowlęta do 6miesiaca mają problem z termoregulacją, do tego czasu mogą
występować wahania temperatur 36-37,5 i nie trzeba podejmować żadnych działań. Nasze dzieci są już jakby nie były 9-10miesięczbe więc to nie ten problem.