X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to ten Black Week się chyba zaczyna. Ja jakoś parę dni temu kupiłam właśnie rajstopki za 2zł chyba, było na nie -80%, ale poza tym nie było za bardzo takich większych przecen. Czekam aż młody wstanie i ruszamy do Lidla 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 10:15

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam Lidla :-)

Amir to super Kubuś sobie radzi... wczoraj zrobiłam omlet pierwszy raz małemu, mały niewiele z tego zjadł, coś jeszcze z z tego wypluł, potem napełnił się mlekiem.. no ale chętny jest, gryżć umie a różnie to jedzenie wygląda.. a kaszki zawsze wchodzą całe.

Od jutra w Biedronce (3,4,5) Dady fioletowe do soboty w pudełkach (boxy) za 29,99... maks 2boxy na kartę MB.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 10:01

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica u nas odwrotnie. Kaszek nie chce jesc, wczoraj kolejna otworzylam z mysla ze moze ta posmakuje, z lyzeczki blee to dalam w butelke z wiekszym otworem,myslala ze to mleko wiec popila i taka minę zrobila jakbym ja chciala otruc:D dobrze ze nie wyplula na kanape ;)
    Amir moja tez uwielbia pieczywo. Ostatnio daje jej caly kawalek chleba, najpierw odrywa środek i go wyrzuca a potem wcina skorke:D no coz niech je to na co ma ochotę:D
    Artemida a moze pokroj bardzo bardzo drobno miesko, ja tak robie jak ugotuje malej. Sporo zabawy z tym mam ale cos tam zawsze zje a tak to raczej nie licze na to ze dalaby rade pogryzc mieso, mojej dopiero wyszly gorne jedynki..
    Nasze dzieci coraz bardziej mobilne ale co sie dziwic? Czas leci ;) moja niedługo skonczy 10m-cy. Wczoraj wlazla na pojemnik plastikowy do zabawek, no i nie bedzie tam siedziec wiec wstala na nim i chciala jeszcze po scianie sie wspinac:D jak ide do toalety to zapinam ja w krzeselku albo do skoczka na chwile wsadzam bo nie wiem gdzie by sie wdrapala w tym czasie. Jak widzi bramke otwarta to od razu biegnie wrecz do gory do brata na lozko bo tam juz tez daje rade wejść. Mala grzeda jak moj chrzesniak-on tez tak wszędzie sie wspinal a nawet teraz w przedszkolu próbował:D

• bumbum Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kaszki na mleku roślinnym wjeżdżają jak szalone. Wczoraj zjadła szklankę gęstej kaszki kukurydziano-ryżowej na mleku kokosowym.
    Za to obiadki masakra, zje kilka łyżek i koniec

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś daje kaszki na krowim? Podobno można.

Byliśmy w Lidlu. Też mało było tych bodziaków. Wzięliśmy jednego 86/92, bo w tych 74/80 ma już krótkie rękawy. Pełno świątecznych skarpetek i sweterków było, ale stwierdziliśmy, że nie szalejemy 🙂.

Od kilku dni szukamy pilota do telewizora. Szkarb gdzieś chyba schował i nie chce się przyznać 😂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 12:55

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepienie. Nie było tragicznie...gorzej z wagą mała przybrała tylko 100g przez miesiąc:/

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, kurcze, a pisałaś, że Ala ładnie je stałe. Może musisz jej więcej kalorii tam ładować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 12:57

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami bo ładnie je stale... Dokładnie mam zwiększyć kaloryczność

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka głowiła się czemu dziecko nie przybiera, ale dawała mu na obiad np. samą papkę warzywną. Kalorii tyle co nic. Dopiero jak z dietetykiem przeanalizowała co dziecko je to się okazało, że zupełnie nie to czego potrzebuje do wzrostu i rozwoju. Wjechały do menu jajka, mięso, twarożki i mały ruszył z wagą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 13:37

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    A ktoś daje kaszki na krowim? Podobno można.

Byliśmy w Lidlu. Też mało było tych bodziaków. Wzięliśmy jednego 86/92, bo w tych 74/80 ma już krótkie rękawy. Pełno świątecznych skarpetek i sweterków było, ale stwierdziliśmy, że nie szalejemy 🙂.

Od kilku dni szukamy pilota do telewizora. Szkarb gdzieś chyba schował i nie chce się przyznać 😂.

Nie wiem czy tego dotyczy pytanie, ale ja malutkiej gotuje kaszki na krowim mleku. Owsianki, jaglanki, mannę, budyń itp. rzeczy gotuje na zwykłym krowim 🤭

Ale masz dużego kawalera w domu. Moja dopiero wskoczyła w rozmiar 74, a lidlowskie 74/80 są jeszcze z zapasem i rękawy muszę podwijać 😝 moja trzylatka ma kurtkę zimowa z lidla w rozmiarze 86/92 😀

Mówicie,ze w lidlu wyprzedaże? Hmmm może skocze jak mąż wróci z pracy (choć dziś ma być późno) i pooglądam czy u nas coś jest. Ja przez ta ospę dzieciaków nie wychodzę już trzeci tydzień wiec nawet nie wiem co tam się w sklepach dzieje 😂

Chciałam małej jakieś książeczki kupić. Polecacie coś? Widziałam w smyku przeceny to bym coś zamówiła. Na pewno biorę pucia, ale mysle co jeszcze jest warte uwagi. Może się zainteresuje książeczkami bo zabawki to jakoś średnio ja interesuje. Najczęściej siedzi z siostrami i próbuje im kraść zabawki albo chce się bawić rzeczami zakazanymi 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 13:38

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est, tak o to mi chodziło 🙂. Bo wiem że wiele mam tylko i wyłącznie na wodzie gotuje.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przybierania to jakiś czas temu na hafija.pl czytałam ciekawy artykuł o tym, ze wcale nie tak łatwo podać dziecku w stałym posiłku odpowiednia ilość kalorii, która dziecko dostałoby z mlekiem mamy.100g mleka ma 70 kcal, a wiele słoiczków na przykład nie ma tyle na 100 gramów. Ciekawy był ten artykuł i dodatkowo były sposoby jak zwiększyć ta kaloryke posiłków, ale nie umiem go niestety znaleźć

Znalazłam 😀

https://www.hafija.pl/2019/10/uzupeniajaca-zywnosc-dla-dziecka.html?fbclid=IwAR0J9rZCWsegdLboUDiSQ4AZXbhDm6gPdM_PPSGN2x3pMP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 13:48

ruda90, malami.91 lubią tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra kazała podawać kaszke SINLAC i zageszczac desery kleikiem ryżowym. A w każdym obiadku ma być miecho.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek ma w każdym obiadku mięso lub rybę + pół żótka + olej z pierwszego tłoczenia na zimno rzepakowy dodatkowo. Dziś razem z żółtkiem wkroiłam też białko..
    Ruda do kaszek/deserów tez możesz olej dodać - troszkę.. zawsze to trochę kalorii więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 15:00

malami.91 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica może być oliwa z oliwek ? A jak już to jaki olej ?

• amir Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwa z oliwek ma swój specyficzny smak więc do deseru bym nie dodała ale np olej lniany już tak

ruda90 lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle byłam na takim szkoleniu i była też koleżanka z pracy no i się dowiedziałam że osoba zatrudniona na moje zastępstwo sprawdza się tak świetnie że chyba zastąpi mnie na stałe a ja nie wrócę na swoje stanowisko po prostu świetnie, tyle lat coś tworzyłam, zaangażowałam się a ktoś przyszedł na gotowe i szef zapomina o zasługach tej strasznej baby co śmiała iść na macierzyński :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir wiem jak się czujesz ...i mnie pdobnie wracam do tego samego działu ale będę się zajmować czymś innym...szef dał mi propozycje nie do odrzucenia...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny, ale tak to teraz w firmach wygląda, rok to tam epoka..

Z oliwek niesmaczna... tak jak dziewczyny napisały lniany lub rzepakowy filtrowane na zimno bo mają dużo kwasów omega.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, przykre to 😐. A może to tylko ploty.

Ja wczoraj byłam u siebie w pracy. Mam 46 dni urlopu zaległego, czyli jakoś na sam koniec marca wypadnie mi powrót. Pewnie od kwietnia wskoczę w grafik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 17:16

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ