Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Bo to ten Black Week się chyba zaczyna. Ja jakoś parę dni temu kupiłam właśnie rajstopki za 2zł chyba, było na nie -80%, ale poza tym nie było za bardzo takich większych przecen. Czekam aż młody wstanie i ruszamy do Lidla 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 10:15
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Zazdraszczam Lidla
Amir to super Kubuś sobie radzi... wczoraj zrobiłam omlet pierwszy raz małemu, mały niewiele z tego zjadł, coś jeszcze z z tego wypluł, potem napełnił się mlekiem.. no ale chętny jest, gryżć umie a różnie to jedzenie wygląda.. a kaszki zawsze wchodzą całe.
Od jutra w Biedronce (3,4,5) Dady fioletowe do soboty w pudełkach (boxy) za 29,99... maks 2boxy na kartę MB.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 10:01
-
nick nieaktualnySymbolica u nas odwrotnie. Kaszek nie chce jesc, wczoraj kolejna otworzylam z mysla ze moze ta posmakuje, z lyzeczki blee to dalam w butelke z wiekszym otworem,myslala ze to mleko wiec popila i taka minę zrobila jakbym ja chciala otruc:D dobrze ze nie wyplula na kanape
Amir moja tez uwielbia pieczywo. Ostatnio daje jej caly kawalek chleba, najpierw odrywa środek i go wyrzuca a potem wcina skorke:D no coz niech je to na co ma ochotę
Artemida a moze pokroj bardzo bardzo drobno miesko, ja tak robie jak ugotuje malej. Sporo zabawy z tym mam ale cos tam zawsze zje a tak to raczej nie licze na to ze dalaby rade pogryzc mieso, mojej dopiero wyszly gorne jedynki..
Nasze dzieci coraz bardziej mobilne ale co sie dziwic? Czas lecimoja niedługo skonczy 10m-cy. Wczoraj wlazla na pojemnik plastikowy do zabawek, no i nie bedzie tam siedziec wiec wstala na nim i chciala jeszcze po scianie sie wspinac:D jak ide do toalety to zapinam ja w krzeselku albo do skoczka na chwile wsadzam bo nie wiem gdzie by sie wdrapala w tym czasie. Jak widzi bramke otwarta to od razu biegnie wrecz do gory do brata na lozko bo tam juz tez daje rade wejść. Mala grzeda jak moj chrzesniak-on tez tak wszędzie sie wspinal a nawet teraz w przedszkolu próbował
-
A ktoś daje kaszki na krowim? Podobno można.
Byliśmy w Lidlu. Też mało było tych bodziaków. Wzięliśmy jednego 86/92, bo w tych 74/80 ma już krótkie rękawy. Pełno świątecznych skarpetek i sweterków było, ale stwierdziliśmy, że nie szalejemy 🙂.
Od kilku dni szukamy pilota do telewizora. Szkarb gdzieś chyba schował i nie chce się przyznać 😂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 12:55
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Moja koleżanka głowiła się czemu dziecko nie przybiera, ale dawała mu na obiad np. samą papkę warzywną. Kalorii tyle co nic. Dopiero jak z dietetykiem przeanalizowała co dziecko je to się okazało, że zupełnie nie to czego potrzebuje do wzrostu i rozwoju. Wjechały do menu jajka, mięso, twarożki i mały ruszył z wagą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 13:37
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
nick nieaktualnymalami.91 wrote:A ktoś daje kaszki na krowim? Podobno można.
Byliśmy w Lidlu. Też mało było tych bodziaków. Wzięliśmy jednego 86/92, bo w tych 74/80 ma już krótkie rękawy. Pełno świątecznych skarpetek i sweterków było, ale stwierdziliśmy, że nie szalejemy 🙂.
Od kilku dni szukamy pilota do telewizora. Szkarb gdzieś chyba schował i nie chce się przyznać 😂.
Nie wiem czy tego dotyczy pytanie, ale ja malutkiej gotuje kaszki na krowim mleku. Owsianki, jaglanki, mannę, budyń itp. rzeczy gotuje na zwykłym krowim 🤭
Ale masz dużego kawalera w domu. Moja dopiero wskoczyła w rozmiar 74, a lidlowskie 74/80 są jeszcze z zapasem i rękawy muszę podwijać 😝 moja trzylatka ma kurtkę zimowa z lidla w rozmiarze 86/92 😀
Mówicie,ze w lidlu wyprzedaże? Hmmm może skocze jak mąż wróci z pracy (choć dziś ma być późno) i pooglądam czy u nas coś jest. Ja przez ta ospę dzieciaków nie wychodzę już trzeci tydzień wiec nawet nie wiem co tam się w sklepach dzieje 😂
Chciałam małej jakieś książeczki kupić. Polecacie coś? Widziałam w smyku przeceny to bym coś zamówiła. Na pewno biorę pucia, ale mysle co jeszcze jest warte uwagi. Może się zainteresuje książeczkami bo zabawki to jakoś średnio ja interesuje. Najczęściej siedzi z siostrami i próbuje im kraść zabawki albo chce się bawić rzeczami zakazanymi 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 13:38
-
nick nieaktualnyCo do przybierania to jakiś czas temu na hafija.pl czytałam ciekawy artykuł o tym, ze wcale nie tak łatwo podać dziecku w stałym posiłku odpowiednia ilość kalorii, która dziecko dostałoby z mlekiem mamy.100g mleka ma 70 kcal, a wiele słoiczków na przykład nie ma tyle na 100 gramów. Ciekawy był ten artykuł i dodatkowo były sposoby jak zwiększyć ta kaloryke posiłków, ale nie umiem go niestety znaleźć
Znalazłam 😀
https://www.hafija.pl/2019/10/uzupeniajaca-zywnosc-dla-dziecka.html?fbclid=IwAR0J9rZCWsegdLboUDiSQ4AZXbhDm6gPdM_PPSGN2x3pMPWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 13:48
ruda90, malami.91 lubią tę wiadomość
-
Mój synek ma w każdym obiadku mięso lub rybę + pół żótka + olej z pierwszego tłoczenia na zimno rzepakowy dodatkowo. Dziś razem z żółtkiem wkroiłam też białko..
Ruda do kaszek/deserów tez możesz olej dodać - troszkę.. zawsze to trochę kalorii więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 15:00
malami.91 lubi tę wiadomość
-
W ogóle byłam na takim szkoleniu i była też koleżanka z pracy no i się dowiedziałam że osoba zatrudniona na moje zastępstwo sprawdza się tak świetnie że chyba zastąpi mnie na stałe a ja nie wrócę na swoje stanowisko po prostu świetnie, tyle lat coś tworzyłam, zaangażowałam się a ktoś przyszedł na gotowe i szef zapomina o zasługach tej strasznej baby co śmiała iść na macierzyński
-
Amir, przykre to 😐. A może to tylko ploty.
Ja wczoraj byłam u siebie w pracy. Mam 46 dni urlopu zaległego, czyli jakoś na sam koniec marca wypadnie mi powrót. Pewnie od kwietnia wskoczę w grafik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 17:16
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021