X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie daje kilka innych zabawek wtedy mała się ładniej bawi i skupia :) jak ma za dużo w Koło sobie to sama nie wie czym się bawić i tylko rozwala wszystko ...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to też mistrz rozwalania, rozwalania
    ubrań, strącania przedmiotów.. do sortera nie trafia, książeczki przegląda, auto potrula, bawi się grającymi zabawkami, mnóstwo rzeczy i zabawek gryzie.. lubi na rękach być, dla mnie to nowość.. jaki ja porządek miałam przy córce, ale popsuła się później i jej zostało bałaganiarstwo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 17:11

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka się rozwiązała mój brat miał jelitowke wzięło go w sobotę wieczorem a rano był u nas, no a Kuby akcja kupa zaczęła się w niedziele

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, to już macie przyczynę.
    U nas za to bez zmian. :/ 2 łuzniejsze kupki dziennie I jedna sama woda.
    Franek je tylko mleko albo gotowany ryż. Teraz nawet myślę że niepotrzebnie mu bułkę dawałam do reki. Teraz skojarzylam że taka wodnista to wtedy jak dostawał bułkę. A ze to nie był osobny posiłek tylko ot tak w ręku to jej nie obwinialam.
    Dziś trzeci dzień. Dzwoniłam do pediatry.
    Od wczoraj dostaje probiotyk i elekteolity. Dziś kazała dołączyć tasectan. Mówiła że jak nic poza tym się nie dzieje A dziecko w dobrej formie to do 3 kupek dziennie można przeczekać bez panikowania I wizyty domowej. Zobaczymy jutro. Smyk poza tymi przygodami w świetnej formie.

symbolica lubi tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestii sorterka. U nas też tylko kółko. Mala pilke też umie wrzucić do dziury w zabawce I nacisnąć żeby "oddala".
    I w święta kupiłam puzzle czuczu "poznaje kolo". ogarnia.
    Wszystko w kształcie koła. Ksztaltow nie odróżnia.
    I u nas też ciągły bałagan. Aż dziś pomyślałam że można zangazowac Niania w sprzątanie. Jak umie wrzucić klocki na ciężarówkę to I zabawke do pudełka też powinien. Kilka zabawek mu się udało. Reszte mama:p Dobre i to :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowa w żłobku podpisana :) restauracja na 1 urodziny załatwiona :)

U nas nie ogarnia sortera tylko wyjmuje i wkłada do buzi ale umie wsiąść sama na jezdzik i domaga się żeby ją wozić :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha lutyska moj ostatnio tez wlazł do pudełka z zabawkami jak się bawił z mężem i tak siedział dłuższa chwile. 😁

Ruda to od kiedy Alicja idzie do żłobka?

Amir to przynajmniej sytuacja wyjaśniona, kurczę ze tez brat jak był u Was nie wspomniał nic o dolegliwościach

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4 kwietnia :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze troszkę jest do kwietnia 😊 blisko domu macie żłobek?

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co on sam nie wiedział bo u nas był rano i nic mu nie dolegalo, a zaczął się źle czuć na wieczor, tak to nigdy do nas nie przychodzi nawet jak on zdrowy a żona coś kicha. Kuba na szczęście dziś lepiej, były 2 kupki ale normalnej konsystencji bawi się biega apetyt tez raczej dopisuje, może dziś troszkę mniej jadł stałych ale poza tym wszystko ok

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze trochę czasu jest ale podpisaliśmy już umowę żeby mieć gwarancję ze będzie miejsce od kwietnia :) blisko 10 min piechota :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska przynajmniej coś już zaczęła pomagać, mój to tylko rozwala... Czekam na ten moment z wytęskinieniem kiedy od coś ułoży, poukłada, odłoży na miejsce i przestanie robic mi "porzadki" w szafie 😆 na razie razie mu wybaczam, ale kiedyś mu się skończy okres ochronny 😉

Fajnie Ruda że tak bliziutko do przedszkola będziecie mieli.. nastaw się że dużo może chorować, bo tak zazwyczaj bywa. Zawsze to lepiej rozczarować się w tę lepsza stronę (bo może nie będzie, za co.trzymam kciuki).

Amir dobrze, że już z Kubusiem lepiej.. oprócz kup nie wymiotował rozumiem? To super, bo jak sobie przypomnę jelitówkę która w szczególności przeczołgała moja córę w kwietniu to mam ciary.. leciało góra i dolem.. jakiś cudem młody nie złapał a wszyscy przeszliśmy.. nastraszniejszy czas, a młody wtedy gorączkował i nie wiadomo było dlaczego i w szpitalu go zatrzymali..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 21:00

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i lęk separacyjny. Ogólnie ostatnio jest bardzo dużo na rękach - głównie na moich. Z tatą uwielbia się bawić,ale często jest tak, że jak ja pojawię się na horyzoncie to od razu załącza mu się maruda i leci za mną.

U nas też jest wieczny bałagan. Mały w sprzątaniu nie pomaga a wręcz odwrotnie. Tzn. umie np. pozbierać piłeczki i wrzuca je do wiaderka, ale za chwilę z powrotem wszystko rozwala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 21:17

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami mój też dużo na rękach.. może taki czas mają... U mnie na to odwrót - jak jest tata to tylko by u niego na rękach siedział, ja mam wtedy luz.. a to już coś 😁

Jak schodzę po.coś na dół i zostaje np. z siostrą to leci za mną aż do bramki jęcząc więc to z tym lękiem separacyjnym wiążę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 22:38

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ciagle chce byc przy mnie. Gotowanie, sprzątanie, tylko z nia na rekach. Musi widziec co robię.
    Jeszcze jakis czas temu w sobotę nadrabialam zaległości, moglam pojechac na zakupy, upiec ciasto, jakiś bardziej wymyslny obiad zrobic, ale od jakiegos czasu sie nie da. Niby bawi sie z tata ale co chwile przychodzi do mnie, wspina sie, jak od razu nie wezme jej na rece to placze i krzyczy okropnie.
    Dobrze ze polubila spacery to chociaz wtedy moge wyjsc i cos załatwić. W sumie to ciagle przynosi mi czapke i szalik i chce zeby ja ubrac.
    Bylo lato, ciepła jesień to nie, w tuli wychodziłam bo płakała w wozku, teraz mamy zime a ona moglaby spacerowac przez pol dnia ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir zrozumiałam ze w niedziele rano był i was.

Symbolica ja tez kocham jego „pomoc” 🤪 uwielbiam jego porządki w szufladzie z plastikowymi pojemnikami w kuchni albo lubie jak „przegląda” albumy ze zdjęciami

Moj tez bawi się z tata ale jsk widzi mnie to najczęściej leci do mnie, albo jsk jestem w kuchni to nie chce być sam w salonie ktory jest połączony z kichnie, chwile porobi coś sam a potem przychodzi do mnie i chce żebym przyszła do niego, chwile się czymś zajmie w kuchni a potem jsk dalej tsk jestem to chce na ręce

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida zazdroszczę ze tsk polubiła spacery w wózku 🥺 ostatnio chwaliłem ze moj wytrzymuje godzinę ale potem znowu 20-30min a dzisiaj mnie chciał w ogóle wsiąść do wózka nie wiem czemu prezeska się płakał, nie mogłem go zapiać, wzięłam na ręce i spokój, próbowałam kilka razy w końcu zostawiłam wózek i wróciłem po nosidło 🤷‍♀️ Mam nadzieje ze to jednorazowa akcja

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida niezła agentka z małej (podziw bo wie co trzeba założyć na spacer a jednocześnie przekonać Ciebie )i jaka mądra ☺️

Paulina no to jedziemy na tym samym wózku.. a odnośnie wózka to mój też dwa razy mi z 3razy ostatnio taka akcję zrobił, że nie chciał usiąść i prostował nogi..więc go na ręce i tłumaczę i posadziłam w końcu.. za to wannie nadal się kładzie chętnie o szybko, dziwne 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 23:11

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś pomysły na żelazo w diecie? Oczywiście mieso ryby, na sniadanie żółtko jajka, amarantus do kaszek czy jogurtu naturalnego, zmielone pestki dyni do obiadu co jeszcze

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj już tez siedzi w wannie normalnie wstaje w trakcie ale ja chwile i siada dalej 😉 kurczę z tym wózkiem dzisiaj to byłam w szkoły nigdy tak nie zrobił, codziennie chodźmy na spacery krótsze dłuższe a tu taki numer dzisiaj

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1378 1379 1380 1381 1382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ