Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Akademia mądrego dziecka jest swietna, u nas juz jedna sie rozleciala. Agatka uwolnila wszystkie zwierzęta
teraz mamy pojazdy, tu jest trudniej cos wyrwac więc póki co sie jeszcze trzyma.
Heh.. a u nas oatatnio najbardziej lubi ksiazeczke z piosenkami. Przynosi mi milion razy dziennie i mam jej spiewac a ona obok oglada obrazki i sie kiwa na nogach.
Ale juz sporo rozumie i np. Klaszcze jak spiewam kosi kosi lapci albo myje i czesze sie przy ulijance. Czasem tez sama spiewa aaa albo la la.
Malami mamy podobny planale ja z wnioskiem o wychowawczy jeszcze czekam. Pewnie kolo kwietnia złożę jak juz.
Tez mamy za duzo zabawek i na roczek kupujemy jej stoliczek i krzeselko. Za jakis czas bedzie idealne do rysowania, zabaw itd.Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
-
Artemida, rozbroilas mnie uwolnieniem zwierzątek:) U nas też zaczęło się od tego że chłopiec z okładki "otworzyl" okienko zamiast rozsunac.
Jaka masz książeczkę z piosenkami? Fajny pomysł. Ja śpiewam na sucho A z książeczką może być jakieś urozmaicenie.
Kurcze, moje dziecko spi już 2.5 godziny. Aż dziwnie. -
Monika, zazdroszczę. U nas ostatnio 2drzemki po ok.30min. Ewentualnie trochę dośpi na mnie. Ogólnie słabo ze spaniem.
Mój dziś nie chciał zjeść obiadu, nawet wsiąść do krzesełka. Za to targał mnie za bluzkę żebym dała cyca, więc ustąpiłam i dałam. Popił mleka na przystawkę i wziął się za obiad, wciągnął prawie wszystko. Taka sytuacja.
Teraz robi sobie porządek w komodzie 😵.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 16:19
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Nie robiłam ferrytyny, ale jest kiepsko hemoglobina obniżona, żelazo tez. Jutro idziemy do lekarza 🤷♀️ Chciałam zrobić ferrytyne ale skierowania nie dali a za moje i męża badania 150zl wiec zrobiłam tylko te ze skierowania dla małego.
Rowerek chyba ma 2 kolka ten co dostał na chrzciny i pisze ze od 3 lat do 6 lat a ten od siostry co Maksiu dostanie po jej synku to jest ogólnie mniejszy ale nie pamietam ile kołek ale siostra mówi ze musi do niego stabilnie już chodzić
Moj dzisiaj spał 2,5godz na pierwszej drzemce a teraz śpi już godzinkę 🤭 wczoraj spał cały dzień tyle ile dzisiaj trwała pierwsza drzemka 😉
Moj tez ma dużo książeczek uwielbiam mu je kupować, jego ulubiona to akuku z ikei 😁 niestety narazie po swojemu najbardziej lubi je „czytać”
Rezerwuje wakacje nad morzem na czerwiec na tydzień 😊 -
Dziewczyny,bierzecie od razu wychowawczy czy najpierw zalegly wypoczynkowy? Ja planuje wybrać najpierw maksymalnie urlopu czyli i zalegly i nawet bieżący z 2020 a potem dopiero wychowawczy.Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Moniiiikaaaa wrote:Artemida, rozbroilas mnie uwolnieniem zwierzątek:) U nas też zaczęło się od tego że chłopiec z okładki "otworzyl" okienko zamiast rozsunac.
Jaka masz książeczkę z piosenkami? Fajny pomysł. Ja śpiewam na sucho A z książeczką może być jakieś urozmaicenie.
Kurcze, moje dziecko spi już 2.5 godziny. Aż dziwnie.
Agatka wyrwala zwierzatka w calosci i sie nimi bawiłaKsiazki juz nie ma ale kura i swinka jeszcze gdzies miedzy zabawkami sa
Jedną tesciowa kupiła w biedronce za kilka zlotych, "Piosenki dla dzieci" a druga to Zasypianki z wyd. Publicat- tam sa piosenki i wierszyki.
Tez dzis skladalam wniosek o zalegly urlop z 2017, 2018, 2019 i kilka dni za 2020. Wyszlo mi ze wracam 04.05.Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość
-
Symbolica ma 2 drzrmki ok 3 godziny łącznie ale właśnie nie jest anemiczny, nie usiedzi długo, wszędzie go pełno, jest bardzo radosny, ma pełno energii i wcale nie wyglada na anemicznego, nawet moja mama się śmiała ze nie widać po nim żeby miał anemie wręcz przeciwnie 😊 ale u niemowląt podobno często nie widać objawów anemii i jest częsta. Gdyby miał jakiej objawy wcześniej bym skontrolowała
symbolica lubi tę wiadomość
-
Malami o tym właśnie pomyślałam ze może ta anemia ma wpływ ze na stałe pokarmu średni ma apetyt 😊 A teraz kawkę sobie zrobiłam postawiłam na stoliku i mały wstał 🤷♀️ Ciekawe czy skończy mnie konsumować zanim mi kawa wystygnie 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 22:42
symbolica lubi tę wiadomość
-
Właśnie sama nie wiem jeszcze ile tego urlopu wychowawczego będę brała i dlatego nie wiem ile z bieżącego wypoczynkowego wziąć. W sumie im więcej wezmę tym dłużej będą płacić... Najwyżej będę miała mniej pod koniec roku jeśli we wrześniu wrócę do pracy.
U nas problemy z niedokrwistośią były od początku więc codziennie suplementujemy żelazo, a i tak ostatnio ferrytyna wyszła przy dolnej granicy. U niemowląt to ponoć bardzo częste, a u wcześniaków standardAniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019