X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też codziennie słoiczek czyli zawsze jest mięsko lub rybka.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mięso nie jest codziennie, bardziej co drugi dzień np. Dla mnie codziennie to byłoby za dużo 😏.

Rodzina mnie zaczyna zasypywać pytaniami "co kupić na roczek?". U Was też już się zaczęło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 21:50

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki symbolica:)
    Zrobimy na śniadanie tylko muszę do sklepu skoczyc bo został przejrzaly. Też wczoraj przypomniałam sobie o warzywach wspierających dlatego była marchewką w ryzance.

U nas żadnych pytań jeszcze bo do 25 lutego jeszcze czas. Za to 15.01 mam drugie urodziny chrzesnicy. i mam ten sam dylemat :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zostały 2tyg.🙂 Nie wiem kiedy to zleciało, jestem w szoku 😁.

Dziś mały nam zafundował pobudkę o 5. Zero litości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 08:55

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mięsko lub rybkę mamy codziennie

Byliśmy rano na pobraniu krwi na testy alergiczne...łzy jak grochy, wgrywanie się...masakra !!!

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, po ranek kaszce z bananem znow Rzadka kupka. :/
    Mąż pojechał po coś na biegunkę I probiotyk.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, strasznie współczuję. Jak sobie przypomnę co się u nas działo to brrr

Dzięki Lutyska. Rowerek biegowy to niezła opcja. Siostrzenica jeździ już hulajnoga. I zastanawiam się tylko jak szybko dziecko wyskoczy na rowerek z pedalami. Czy zdąży pojeździć.
    Zimowa pora (jeśli ktoś ma snieg) są też takie wypasione sanki z pchaczem I spiworem. Franek dostał na Mikołaja tylko śniegu brak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 09:59

• amir Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mięsko albo ryba codziennie bo musimy żelazo uzupełnić, w czwartek idziemy krew pobierać i tez robię testy chociaż raczej obstawiam nietolerancje niż alergie, pewnie z tego wyrośnie

Dziś już kupa w miarę ok ryż zadziałał :) ale obstawiam że to jakaś infekcja bo był śpiący przez 2 dni a dziś już standardowa walka o drzemke się odbyła ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety czasem trzeba dac się pokloc ...i nas płacz był wg mnie z racji tego ze ja trzymalisny i miała ograniczoną swobodę ruchów...czasem mocniej uderzy się przy zabawie i wtedy nie płacze

• amir Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ząbki mamy 4 i te jak wychodziły to takich rewelacji nie było także albo nabiał albo przynieslismy coś z supermarketu

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, właśnie takiego z pedalami nie mam żadnego poleconego. Biegowy to wiem że siostrze się podoba puki. Tylko nie wiem czy długo nim pojeździ.
    U nas śniegu dni zero :( Sanki zapakowane leżą. Ale za miesiąc ruszamy w góry:DDD

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda my tez byliśmy rano na pobraniu krwi 😊 małemu zrobiłam morfologię i zalazł żeby sprawdzić czy jest ok.
    Mąż kilka badań przed zabiegiem na kolano bo ma w przyszłym tygodniu a ja kontrola TSH. Mały miał pobierana krew pierwszy raz 😞 biedny płakał trochę to trwało bo z palca do 2 probówek i płakał ale tak nie histerycznie tylko bardziej założenie już nawet nie miał siły płakać i biedne łezki leciały ale i tsk był dzielny nie wyrywał się jakoś mocno i tak płakał spokojnie 😉 potem na korytarzu jak chcieliśmy go ubrać biedny sobie przypomniał żale i znowu się rozpłakał ale przytulenie pomogło i już humor wrócił 😊 ale strasznie dużo ludzi było !!!!! Nie pamietam żeby kiedyś tyle było, puściło nas bez kolejki do rejestracji ale potem czekaliśmy i jak na swoją kolej bo było już sporo osób .....

Mały wstał ok 4 i cieszył się choc ziewał, miałam nadzieje ze sam zaśnie ale niestety cyc nie pomógł i musiałam wstał chwile pobujać na piłce potem cyc i zasnął. Mieliśmy budzik na 7 na badania ustawiony, przebudziłam się mały spał mocno śni drgnął mi się nie chciało wstać pomyślałam ze zaraz budzik znów zadzwoni ale już nie zadzwonił i przebudzilam się o 8 i obudziłam resztę 😉

Ogólnie w nocy strasznie się wrócił budził milion razy, od kilku dni gorzej śpi i dzisiaj patrzę a ram przebiła nam sie pierwsza dwójka 😊 górna lewa wiec mamy 5 ząbków

Mięsko raczej codziennemu mu daje, jajko tez proponuje na sniadanie co 2-3 dni ale on mało tego je 🤷‍♀️ dlatego sprzedam mu to żelazo

Pytań o prezent nie mamy poza rodzicami moimi i już małemu zamówili laptop malucha Fisher price 😊
    Ja zastanawiam się nad zawieszano hustawka albo kuchnia (u babci jest kuchnia po kuzynie i mały lubi się nią bawić)

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nad tez śniegu nie było i sanki czekają 😞

U nas ruda płacz chyba tez bardziej z ograniczonego ruchu, po ukłuciu zapłakał a potem właśnie ten płacz był taki ze chyba chciał żeby go nie trzymać i chciał się przytulić a tata trzymał i mama nie przytuliła, przestał płakać od razu jak go przytuliłam

Maksiu dostał na chrzciny jakiś rowerek biegowy ale tam pisze dopiero od 3 roku życia. Od siostry dostaniemy po kuzynie maksia taki fajny mniejszy tylko mały musi już pewnie chodzić sam

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka ma ten rowerek puki na 3 kółkach i obaj synowie uwielbiaja młodszy ma 2 lata i cały czas na nim śmiga starszy też długo jeździł chyba do 3 lat także polecam bo w ogóle śladów użytkowania na nim nie widać a jest mocno ekspolatowany

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też histeria na pobraniu, badaliśmy panel i grupę krwi. Ale i tak lepiej niż za 2 razem, bo wtedy były 3 fiołki i już lecieć nie chcialo :/
    Też muszę prezenty powymyslec, raczej zabawek już nie chcemy, bo ma pełno. Rowerek biegowy to dobry pomysł, poza tym myślę o: basen z kulkami, książki pucio do nauki mówienia, nocnik, komplet do spania (podusia i kołderka).

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, a na ferrytynę pobraliście?

Stało się, złożyłam wniosek o urlop wychowawczy. Liczę na to, że od września mały pójdzie do żłobka, a ja od października do pracy. No chyba, że pomyślimy o rodzeństwie 😏.

My chyba powiemy, żeby zrobili zrzutę na jakiś mebel do Jasia pokoiku w nowym domu🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 13:57

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, świetny pomysl. Moja siostra rok temu kończyła remonty I też dostali raczej hajs na meble dla córki.

Czyli macie takie same spostrzeżenia co ja :) Urodziny po Mikolajach I Świętach powoduje że dzieci mają cała gore zabawek. A Do kolejnych etapów jeszcze nie dorosły.

Pucio super sprawa :) Franek lubi na zmianę z kicia kocia I taka książka gdzie się przesuwa palcem z serii "akademia mądrego dziecka - pierwsze slowa". Książeczki ma ułożone w połce na dole szafki I często sam wyjmuje. Ta ostatnia dziś się rozleciala od intensywnej eksploatacji.
    Strasznie mi się podoba też ulica czeresniowa. Ale chyba jeszcze trochę czasu.
    I polecam układanke Czuczu - koło. O dziwo Franek załapał I wkłada puzzle do dziurki. Oczywiście nie tematycznie Ale umie wcelowac.

Ps. Matka ksiazko wariatka:D
    Mi się aż oczy swieca do tych dziecięcych książeczek I układanek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 14:16

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem fanką książeczek. Chce zaszczepić w Małej chęć czytania. I na razie się udaje,bo chętnie sięga sama po książeczki i ogląda.

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro podpisujemy umowę w żłobku. Mam nadzieję że Ala sobie poradzi ...

U nas też Pucio na topie i Moje pierwsze słowa :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucio jest fajny, Kicia Kocia też 🙂. Ja mam księgarnię pod blokiem i jesteśmy z Jasiem stałymi klientami 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ