Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas mięso nie jest codziennie, bardziej co drugi dzień np. Dla mnie codziennie to byłoby za dużo 😏.
Rodzina mnie zaczyna zasypywać pytaniami "co kupić na roczek?". U Was też już się zaczęło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 21:50
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Dzięki symbolica:)
Zrobimy na śniadanie tylko muszę do sklepu skoczyc bo został przejrzaly. Też wczoraj przypomniałam sobie o warzywach wspierających dlatego była marchewką w ryzance.
U nas żadnych pytań jeszcze bo do 25 lutego jeszcze czas. Za to 15.01 mam drugie urodziny chrzesnicy. i mam ten sam dylemat -
Ruda, strasznie współczuję. Jak sobie przypomnę co się u nas działo to brrr
Dzięki Lutyska. Rowerek biegowy to niezła opcja. Siostrzenica jeździ już hulajnoga. I zastanawiam się tylko jak szybko dziecko wyskoczy na rowerek z pedalami. Czy zdąży pojeździć.
Zimowa pora (jeśli ktoś ma snieg) są też takie wypasione sanki z pchaczem I spiworem. Franek dostał na Mikołaja tylko śniegu brakWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 09:59
-
U nas też mięsko albo ryba codziennie bo musimy żelazo uzupełnić, w czwartek idziemy krew pobierać i tez robię testy chociaż raczej obstawiam nietolerancje niż alergie, pewnie z tego wyrośnie
Dziś już kupa w miarę ok ryż zadziałałale obstawiam że to jakaś infekcja bo był śpiący przez 2 dni a dziś już standardowa walka o drzemke się odbyła
-
Ruda my tez byliśmy rano na pobraniu krwi 😊 małemu zrobiłam morfologię i zalazł żeby sprawdzić czy jest ok.
Mąż kilka badań przed zabiegiem na kolano bo ma w przyszłym tygodniu a ja kontrola TSH. Mały miał pobierana krew pierwszy raz 😞 biedny płakał trochę to trwało bo z palca do 2 probówek i płakał ale tak nie histerycznie tylko bardziej założenie już nawet nie miał siły płakać i biedne łezki leciały ale i tsk był dzielny nie wyrywał się jakoś mocno i tak płakał spokojnie 😉 potem na korytarzu jak chcieliśmy go ubrać biedny sobie przypomniał żale i znowu się rozpłakał ale przytulenie pomogło i już humor wrócił 😊 ale strasznie dużo ludzi było !!!!! Nie pamietam żeby kiedyś tyle było, puściło nas bez kolejki do rejestracji ale potem czekaliśmy i jak na swoją kolej bo było już sporo osób .....
Mały wstał ok 4 i cieszył się choc ziewał, miałam nadzieje ze sam zaśnie ale niestety cyc nie pomógł i musiałam wstał chwile pobujać na piłce potem cyc i zasnął. Mieliśmy budzik na 7 na badania ustawiony, przebudziłam się mały spał mocno śni drgnął mi się nie chciało wstać pomyślałam ze zaraz budzik znów zadzwoni ale już nie zadzwonił i przebudzilam się o 8 i obudziłam resztę 😉
Ogólnie w nocy strasznie się wrócił budził milion razy, od kilku dni gorzej śpi i dzisiaj patrzę a ram przebiła nam sie pierwsza dwójka 😊 górna lewa wiec mamy 5 ząbków
Mięsko raczej codziennemu mu daje, jajko tez proponuje na sniadanie co 2-3 dni ale on mało tego je 🤷♀️ dlatego sprzedam mu to żelazo
Pytań o prezent nie mamy poza rodzicami moimi i już małemu zamówili laptop malucha Fisher price 😊
Ja zastanawiam się nad zawieszano hustawka albo kuchnia (u babci jest kuchnia po kuzynie i mały lubi się nią bawić) -
U nad tez śniegu nie było i sanki czekają 😞
U nas ruda płacz chyba tez bardziej z ograniczonego ruchu, po ukłuciu zapłakał a potem właśnie ten płacz był taki ze chyba chciał żeby go nie trzymać i chciał się przytulić a tata trzymał i mama nie przytuliła, przestał płakać od razu jak go przytuliłam
Maksiu dostał na chrzciny jakiś rowerek biegowy ale tam pisze dopiero od 3 roku życia. Od siostry dostaniemy po kuzynie maksia taki fajny mniejszy tylko mały musi już pewnie chodzić sam -
U nas też histeria na pobraniu, badaliśmy panel i grupę krwi. Ale i tak lepiej niż za 2 razem, bo wtedy były 3 fiołki i już lecieć nie chcialo
Też muszę prezenty powymyslec, raczej zabawek już nie chcemy, bo ma pełno. Rowerek biegowy to dobry pomysł, poza tym myślę o: basen z kulkami, książki pucio do nauki mówienia, nocnik, komplet do spania (podusia i kołderka). -
Paulina, a na ferrytynę pobraliście?
Stało się, złożyłam wniosek o urlop wychowawczy. Liczę na to, że od września mały pójdzie do żłobka, a ja od października do pracy. No chyba, że pomyślimy o rodzeństwie 😏.
My chyba powiemy, żeby zrobili zrzutę na jakiś mebel do Jasia pokoiku w nowym domu🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 13:57
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami, świetny pomysl. Moja siostra rok temu kończyła remonty I też dostali raczej hajs na meble dla córki.
Czyli macie takie same spostrzeżenia co jaUrodziny po Mikolajach I Świętach powoduje że dzieci mają cała gore zabawek. A Do kolejnych etapów jeszcze nie dorosły.
Pucio super sprawaFranek lubi na zmianę z kicia kocia I taka książka gdzie się przesuwa palcem z serii "akademia mądrego dziecka - pierwsze slowa". Książeczki ma ułożone w połce na dole szafki I często sam wyjmuje. Ta ostatnia dziś się rozleciala od intensywnej eksploatacji.
Strasznie mi się podoba też ulica czeresniowa. Ale chyba jeszcze trochę czasu.
I polecam układanke Czuczu - koło. O dziwo Franek załapał I wkłada puzzle do dziurki. Oczywiście nie tematycznie Ale umie wcelowac.
Ps. Matka ksiazko wariatka:D
Mi się aż oczy swieca do tych dziecięcych książeczek I układanek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 14:16