X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też codziennie słoiczek czyli zawsze jest mięsko lub rybka.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mięso nie jest codziennie, bardziej co drugi dzień np. Dla mnie codziennie to byłoby za dużo 😏.

Rodzina mnie zaczyna zasypywać pytaniami "co kupić na roczek?". U Was też już się zaczęło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 21:50

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki symbolica:)
    Zrobimy na śniadanie tylko muszę do sklepu skoczyc bo został przejrzaly. Też wczoraj przypomniałam sobie o warzywach wspierających dlatego była marchewką w ryzance.

U nas żadnych pytań jeszcze bo do 25 lutego jeszcze czas. Za to 15.01 mam drugie urodziny chrzesnicy. i mam ten sam dylemat :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zostały 2tyg.🙂 Nie wiem kiedy to zleciało, jestem w szoku 😁.

Dziś mały nam zafundował pobudkę o 5. Zero litości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 08:55

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mięsko lub rybkę mamy codziennie

Byliśmy rano na pobraniu krwi na testy alergiczne...łzy jak grochy, wgrywanie się...masakra !!!

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, po ranek kaszce z bananem znow Rzadka kupka. :/
    Mąż pojechał po coś na biegunkę I probiotyk.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, strasznie współczuję. Jak sobie przypomnę co się u nas działo to brrr

Dzięki Lutyska. Rowerek biegowy to niezła opcja. Siostrzenica jeździ już hulajnoga. I zastanawiam się tylko jak szybko dziecko wyskoczy na rowerek z pedalami. Czy zdąży pojeździć.
    Zimowa pora (jeśli ktoś ma snieg) są też takie wypasione sanki z pchaczem I spiworem. Franek dostał na Mikołaja tylko śniegu brak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 09:59

• amir Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mięsko albo ryba codziennie bo musimy żelazo uzupełnić, w czwartek idziemy krew pobierać i tez robię testy chociaż raczej obstawiam nietolerancje niż alergie, pewnie z tego wyrośnie

Dziś już kupa w miarę ok ryż zadziałał :) ale obstawiam że to jakaś infekcja bo był śpiący przez 2 dni a dziś już standardowa walka o drzemke się odbyła ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety czasem trzeba dac się pokloc ...i nas płacz był wg mnie z racji tego ze ja trzymalisny i miała ograniczoną swobodę ruchów...czasem mocniej uderzy się przy zabawie i wtedy nie płacze

• amir Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ząbki mamy 4 i te jak wychodziły to takich rewelacji nie było także albo nabiał albo przynieslismy coś z supermarketu

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, właśnie takiego z pedalami nie mam żadnego poleconego. Biegowy to wiem że siostrze się podoba puki. Tylko nie wiem czy długo nim pojeździ.
    U nas śniegu dni zero :( Sanki zapakowane leżą. Ale za miesiąc ruszamy w góry:DDD

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda my tez byliśmy rano na pobraniu krwi 😊 małemu zrobiłam morfologię i zalazł żeby sprawdzić czy jest ok.
    Mąż kilka badań przed zabiegiem na kolano bo ma w przyszłym tygodniu a ja kontrola TSH. Mały miał pobierana krew pierwszy raz 😞 biedny płakał trochę to trwało bo z palca do 2 probówek i płakał ale tak nie histerycznie tylko bardziej założenie już nawet nie miał siły płakać i biedne łezki leciały ale i tsk był dzielny nie wyrywał się jakoś mocno i tak płakał spokojnie 😉 potem na korytarzu jak chcieliśmy go ubrać biedny sobie przypomniał żale i znowu się rozpłakał ale przytulenie pomogło i już humor wrócił 😊 ale strasznie dużo ludzi było !!!!! Nie pamietam żeby kiedyś tyle było, puściło nas bez kolejki do rejestracji ale potem czekaliśmy i jak na swoją kolej bo było już sporo osób .....

Mały wstał ok 4 i cieszył się choc ziewał, miałam nadzieje ze sam zaśnie ale niestety cyc nie pomógł i musiałam wstał chwile pobujać na piłce potem cyc i zasnął. Mieliśmy budzik na 7 na badania ustawiony, przebudziłam się mały spał mocno śni drgnął mi się nie chciało wstać pomyślałam ze zaraz budzik znów zadzwoni ale już nie zadzwonił i przebudzilam się o 8 i obudziłam resztę 😉

Ogólnie w nocy strasznie się wrócił budził milion razy, od kilku dni gorzej śpi i dzisiaj patrzę a ram przebiła nam sie pierwsza dwójka 😊 górna lewa wiec mamy 5 ząbków

Mięsko raczej codziennemu mu daje, jajko tez proponuje na sniadanie co 2-3 dni ale on mało tego je 🤷‍♀️ dlatego sprzedam mu to żelazo

Pytań o prezent nie mamy poza rodzicami moimi i już małemu zamówili laptop malucha Fisher price 😊
    Ja zastanawiam się nad zawieszano hustawka albo kuchnia (u babci jest kuchnia po kuzynie i mały lubi się nią bawić)

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nad tez śniegu nie było i sanki czekają 😞

U nas ruda płacz chyba tez bardziej z ograniczonego ruchu, po ukłuciu zapłakał a potem właśnie ten płacz był taki ze chyba chciał żeby go nie trzymać i chciał się przytulić a tata trzymał i mama nie przytuliła, przestał płakać od razu jak go przytuliłam

Maksiu dostał na chrzciny jakiś rowerek biegowy ale tam pisze dopiero od 3 roku życia. Od siostry dostaniemy po kuzynie maksia taki fajny mniejszy tylko mały musi już pewnie chodzić sam

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka ma ten rowerek puki na 3 kółkach i obaj synowie uwielbiaja młodszy ma 2 lata i cały czas na nim śmiga starszy też długo jeździł chyba do 3 lat także polecam bo w ogóle śladów użytkowania na nim nie widać a jest mocno ekspolatowany

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też histeria na pobraniu, badaliśmy panel i grupę krwi. Ale i tak lepiej niż za 2 razem, bo wtedy były 3 fiołki i już lecieć nie chcialo :/
    Też muszę prezenty powymyslec, raczej zabawek już nie chcemy, bo ma pełno. Rowerek biegowy to dobry pomysł, poza tym myślę o: basen z kulkami, książki pucio do nauki mówienia, nocnik, komplet do spania (podusia i kołderka).

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, a na ferrytynę pobraliście?

Stało się, złożyłam wniosek o urlop wychowawczy. Liczę na to, że od września mały pójdzie do żłobka, a ja od października do pracy. No chyba, że pomyślimy o rodzeństwie 😏.

My chyba powiemy, żeby zrobili zrzutę na jakiś mebel do Jasia pokoiku w nowym domu🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 13:57

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, świetny pomysl. Moja siostra rok temu kończyła remonty I też dostali raczej hajs na meble dla córki.

Czyli macie takie same spostrzeżenia co ja :) Urodziny po Mikolajach I Świętach powoduje że dzieci mają cała gore zabawek. A Do kolejnych etapów jeszcze nie dorosły.

Pucio super sprawa :) Franek lubi na zmianę z kicia kocia I taka książka gdzie się przesuwa palcem z serii "akademia mądrego dziecka - pierwsze slowa". Książeczki ma ułożone w połce na dole szafki I często sam wyjmuje. Ta ostatnia dziś się rozleciala od intensywnej eksploatacji.
    Strasznie mi się podoba też ulica czeresniowa. Ale chyba jeszcze trochę czasu.
    I polecam układanke Czuczu - koło. O dziwo Franek załapał I wkłada puzzle do dziurki. Oczywiście nie tematycznie Ale umie wcelowac.

Ps. Matka ksiazko wariatka:D
    Mi się aż oczy swieca do tych dziecięcych książeczek I układanek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 14:16

• bumbum Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem fanką książeczek. Chce zaszczepić w Małej chęć czytania. I na razie się udaje,bo chętnie sięga sama po książeczki i ogląda.

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro podpisujemy umowę w żłobku. Mam nadzieję że Ala sobie poradzi ...

U nas też Pucio na topie i Moje pierwsze słowa :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucio jest fajny, Kicia Kocia też 🙂. Ja mam księgarnię pod blokiem i jesteśmy z Jasiem stałymi klientami 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1375 1376 1377 1378 1379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ