Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam thetmomiksa starsza wersje Tm 31 i za nic nie płace dodatkowo 😊 korzystam z przepisów z książki (otrzymałam ich kilka przy zakupie), można dokupic książki (kupiłam teraz thermimiks przepisy dla malucha) i jest pełno przepisów w internecie, aplikacja chyba tez jest.
Ale słyszałam tez ze te z Lidla czy biedronki tez są w porządku -
malami.91 wrote:Migotka, a Wy byliście na konsultacji u neurologopedy?Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Migotka zrozumiałam ze nadal jesteś kpi? Ja tez. I tez mam postanowienie ze do roczku czyli jeszcze tylko trzy tygodnie.
Ten brak czasu to na pewno przez kpi.
Ja mam obecnie duży problem ze spaniem. Jak Zośka wstaje o 2 to czasem zje i idzie spać, czasem bawi się godzinę a czasem jojczy do 5. A ja za każdym razem już nie mogę zasnąć do 6. O 7 zazwyczaj zaczynamy dzień. Staram się z nią kłaść na drzemki ale wiadomo czasem wypadnie mi sesja kpi. Na noc zanim ogarnę kuchnie i ostatnie ściągnie jest północ. Czuje ze mam rozwalony cały rytm snu -
Kurde chyba zlapalismy jakaś jelitowke, Kuba robi od wczoraj takie kupy że wychodzą na plecy.. Wczoraj były 2 więc luz zdarzało się ale dziś od rana też już 2 i to zanim zdążyłam pomyślec żeby śniadanie zrobić.. Poszedł teraz na drzemke zobaczymy co dalej przyniesie dzień póki co dostał probiotyk
-
Mala zaczela chodzić, od 2 dni jest masakra, puszcza sie i idzie, nie patrzy pod nogi. Pare upadkow juz za nami. Caly czas staram sie byc obok.
Jak dobrze zlapie rownowage to caly pokój potrafi przejśćmalami.91, Moniiiikaaaa, bumbum, amir, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
Artemida, pięknie!
Amir, u nas to samo. wczoraj były 2 pełne pieluchy Ale uznałam że jeszcze spoko.Dzis od rana też był 2. A druga taka wodnista że wsiakla w pielucheA poza tym dobry nastrój. apetyt też jest. no zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 12:11
-
Papatka, tak jeszcze ostatkiem sił ciągnę to kpi, ale już dochodzę do kresu moich możliwości. Mam to samo co Ty ze spaniem. Raz, że nie mogę wogóle usnąć mimo skrajnego zmeczenia, a dwa jak już się obudzę to drugi raz nie usnę. Tym sposobem dzis w nocy spałam od 2 do 5.30. Mąż miał wolne więc nakarmił Małą o 4 bo inaczej bym wogóle nie spała. Przez to niewyspanie jestem nie do życia. Wszystko mnie złości, nie wiem jak on ze mną wytrzymuje, a na dziecko to też dobrego wpływu nie ma. Podziwiam dziewczyny, które ciągną kpi ponad 2 lata. Dla mnie na tym etapie to już jest awykonalne i chyba więcej szkodzi niż pomaga. Tak czytałam, że ogólnie kp najważniejsze jest do 6m, bardzo dobrze jest jeśli karmi się rok, a potem ten pozytywny wplyw na dziecko ciągle jest, ale już nie w takim stopniu jak przez pierwsze 12m. Ja mam tak sesje ustawione, że wypadają podczas każdej drzemki Małej więc dosypianie w dzień to tylko kiedy mąż jest w domu i ma czas
Jak Mała nie śpi a mam sesje to mi rąk brakuje, żeby wszystko na głowie nie stanęło
Artemida, gratuluję!No to niedługo spacerki
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Amir, u nas od rannego wpisu była jedna brudna pielucha. Ale mało co tam bylo.
Teraz popołudniowa drzemka się coś przeciaga. Obiad zjadł z chęcią. Zupe ryzowa na wywarze warzywnym. I duzo mojego mleka. Nie mam probiotyku żadnego. Miałam jechać do apteki całodobowej jak by się nie poprawiło. Ale już chyba jutro pojadę. -
My na słoikowym przebadanym mięsie jedziemy.. zjada niewiele bo ok 100g dania w którym jest 8-9% mięsa lub ryby +warzywa dodtkowo..+ pół żółtka/lub jajka/ dziennie. od czasu do czasu dostanie tez mięsko z naszego obiadu czy ugotuję mu coś, ale nie mam sprawdzonego źródła mięsa więc mam obawy.
Dziewczyny zdrowia dla maluchów.. oby imprzeszly te biegunkowe sprawy. Banan i kasza manna np. na wodzie też działają zapierająco, a można to fajnie połączyć
Artemida uderzy się kilka razy i się nauczy ostroznosci. Ja by nie chodziła tak krok w krok, ale rozumiem że się boisz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 21:36