X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidlomix jest spoko podobno. Moja siostra ma.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też multum wydatków. Ale może kiedyś 🙂.

Lutyska lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam thetmomiksa starsza wersje Tm 31 i za nic nie płace dodatkowo 😊 korzystam z przepisów z książki (otrzymałam ich kilka przy zakupie), można dokupic książki (kupiłam teraz thermimiks przepisy dla malucha) i jest pełno przepisów w internecie, aplikacja chyba tez jest.

Ale słyszałam tez ze te z Lidla czy biedronki tez są w porządku

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to może lidlomixem się zainteresuje, dzięki za podpowiedź :) męża siostra ma thermomix 5 i zadowolona trafiła na te raty 0% nie wiem czy za coś dodatkowo placila

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Migotka, a Wy byliście na konsultacji u neurologopedy?
    Jeszcze nie... Mieliśmy umówioną wizytę, ale nam odwołali. Teraz to pewnie w lutym uda się termin złapać. Moja Mama mówi, że ja i moja siostra jadlyśmy tak samo. Do 3go roku życia :-(

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka zrozumiałam ze nadal jesteś kpi? Ja tez. I tez mam postanowienie ze do roczku czyli jeszcze tylko trzy tygodnie.
    Ten brak czasu to na pewno przez kpi.

Ja mam obecnie duży problem ze spaniem. Jak Zośka wstaje o 2 to czasem zje i idzie spać, czasem bawi się godzinę a czasem jojczy do 5. A ja za każdym razem już nie mogę zasnąć do 6. O 7 zazwyczaj zaczynamy dzień. Staram się z nią kłaść na drzemki ale wiadomo czasem wypadnie mi sesja kpi. Na noc zanim ogarnę kuchnie i ostatnie ściągnie jest północ. Czuje ze mam rozwalony cały rytm snu

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chyba zlapalismy jakaś jelitowke, Kuba robi od wczoraj takie kupy że wychodzą na plecy.. Wczoraj były 2 więc luz zdarzało się ale dziś od rana też już 2 i to zanim zdążyłam pomyślec żeby śniadanie zrobić.. Poszedł teraz na drzemke zobaczymy co dalej przyniesie dzień póki co dostał probiotyk

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala zaczela chodzić, od 2 dni jest masakra, puszcza sie i idzie, nie patrzy pod nogi. Pare upadkow juz za nami. Caly czas staram sie byc obok.

Jak dobrze zlapie rownowage to caly pokój potrafi przejść :)

malami.91, Moniiiikaaaa, bumbum, amir, Migotka83 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, gratulacje dla Agatki 🙂👌

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, pięknie!

Amir, u nas to samo. wczoraj były 2 pełne pieluchy Ale uznałam że jeszcze spoko.Dzis od rana też był 2. A druga taka wodnista że wsiakla w pieluche :/ A poza tym dobry nastrój. apetyt też jest. no zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 12:11

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida gratulacje 😍 to teraz czas kupić buciki 😊

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Agatki :)

Ja słyszałam dobre opinie o Lidlomixie ale sama nie mam bo mam mała kuchnie...a marzy mi sie ekspress do kawy...

Zrobiłam małej rosolek swojego nie chciała jeść ale nasz przyprawiony był pyszny :) zajadala się ze szok...

• amir Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida super! Choć pewnie w pogoni za mała nie jesteś tak entuzjastyczna jak my :)

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, tak jeszcze ostatkiem sił ciągnę to kpi, ale już dochodzę do kresu moich możliwości. Mam to samo co Ty ze spaniem. Raz, że nie mogę wogóle usnąć mimo skrajnego zmeczenia, a dwa jak już się obudzę to drugi raz nie usnę. Tym sposobem dzis w nocy spałam od 2 do 5.30. Mąż miał wolne więc nakarmił Małą o 4 bo inaczej bym wogóle nie spała. Przez to niewyspanie jestem nie do życia. Wszystko mnie złości, nie wiem jak on ze mną wytrzymuje, a na dziecko to też dobrego wpływu nie ma. Podziwiam dziewczyny, które ciągną kpi ponad 2 lata. Dla mnie na tym etapie to już jest awykonalne i chyba więcej szkodzi niż pomaga. Tak czytałam, że ogólnie kp najważniejsze jest do 6m, bardzo dobrze jest jeśli karmi się rok, a potem ten pozytywny wplyw na dziecko ciągle jest, ale już nie w takim stopniu jak przez pierwsze 12m. Ja mam tak sesje ustawione, że wypadają podczas każdej drzemki Małej więc dosypianie w dzień to tylko kiedy mąż jest w domu i ma czas ;-) Jak Mała nie śpi a mam sesje to mi rąk brakuje, żeby wszystko na głowie nie stanęło ;-)

Artemida, gratuluję! :-) No to niedługo spacerki :-)

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • amir Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikaaa i jak u was sytuacja? U nas właśnie 3 kupa poszła tym razem już trochę sluzowata bo zielona pewnie po probiotyku

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, u nas od rannego wpisu była jedna brudna pielucha. Ale mało co tam bylo.
    Teraz popołudniowa drzemka się coś przeciaga. Obiad zjadł z chęcią. Zupe ryzowa na wywarze warzywnym. I duzo mojego mleka. Nie mam probiotyku żadnego. Miałam jechać do apteki całodobowej jak by się nie poprawiło. Ale już chyba jutro pojadę.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, u nas te kupy też zielonawe były.

• amir Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na obiad dałam ryż z jabłkiem chętnie zjadł no i faktycznie do piersi częściej się zgłasza niż zwykle

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy :)

Jednak nie bede ukrywac, ze jest ciężko.
    Teraz maz byl z nami ale od jutra same, oby nic sobie nie zrobiła.

Mam pytanie; codziennie podajecie mięso?

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na słoikowym przebadanym mięsie jedziemy.. zjada niewiele bo ok 100g dania w którym jest 8-9% mięsa lub ryby +warzywa dodtkowo..+ pół żółtka/lub jajka/ dziennie. od czasu do czasu dostanie tez mięsko z naszego obiadu czy ugotuję mu coś, ale nie mam sprawdzonego źródła mięsa więc mam obawy.

Dziewczyny zdrowia dla maluchów.. oby imprzeszly te biegunkowe sprawy. Banan i kasza manna np. na wodzie też działają zapierająco, a można to fajnie połączyć :-)

Artemida uderzy się kilka razy i się nauczy ostroznosci. Ja by nie chodziła tak krok w krok, ale rozumiem że się boisz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 21:36

da8300b52b.png
‹‹ 1374 1375 1376 1377 1378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ