X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica gratulacje 😊

Na dzień babci i dziada zamówię kubeczki ze zdjęciem maksia i jakimś napisem
    Kalendarz dostali od maksia pod choinkę a zdjęć już mana pełno w ramkach 😊

symbolica lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, gratuluję zdolnej córy :)

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamy-mamom.pl/praca-czy-siedzenie-z-dzieckiem-w-domu/?fbclid=IwAR0GHVPdWISTkiAbmfrrnszI_pPmlAHBj6kxtxAKHan4p--sAv21_WYiy2U

Fajny artykuł :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda wahasz się czy wracać do pracy..? czy rozwiewiałaś wątpliwości? 😊

Mój syn znowu przed 5 na nogach, a już w przerwie świątecznej wstawał o 6:40.. 😭

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam na 100% :) no chyba że Ala będzie histeryzować w żłobku to wtedy rozwaze pół roku wychowawczego :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę przestawić Ali spanie tak żeby rano spała dłużej i pierwsza drzemkę miała Koło 12 - tak jest w żłobku:) nie wiem jak się za to zabrać ...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ale to już chyba nie Twój problem tylko ich, a wiadomo i mniejsze dziecko tym mniejsze przerwy ma w spaniu i na pewno wygospodarują łóżeczko dla Ali jeśli będzie chciała wcześniej się położyć. Moim zdaniem oni powinni dostosować się do potrzeb dziecka, a nie na odwrót.. 🤔

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dokładnie jeżeli potrzebuje drzemkę wcześniej to tak powinna moc spać 😊 może w żłobku jak będzie się cis działo będzie ciekawie to sama się przestawi

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile razy zmieniacie pieluchę w nocy? Ja do tej pory zmieniałam dopiero rano (o ile nic nie przeciekło). Ale czasami mam wrażenie, że pieluszka jest zimna i czy małej w niej nie zimno zastanawiam się.

• amir Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mieliśmy ciężka noc nie spałam między 4.20 a 5.40 mały się wiercil marudził ale zasnąć nie mógł, spał do 7 napil się mleka i poszedł spać dalej ale tatuś tak się do pracy zbierał że go obudził był wielki płacz później non stop jeczal i jeszcze na drzemke nie mógł zasnąć..

Kurde wczoraj próbowałam dać smecte nie chciał zbytnio pić więc nasz pediatra też kazał dać tansectan i kupy faktycznie się zatrzymały ale wstał dziś z czerwonymi policzkami.. Już sama nie wiem co się dzieje z tym moim dzieckiem

Ja pieluche zmieniam dopiero rano

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 12:14

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pieluche zmieniam dopiero rano.

Owszem ich problem ale moje dziecko i chce żeby mu było jak najłatwiej:) na pewno Panie ją poloza jak będzie spiaca ale w żłobku jest głośno więc będą niezbyt komfortowe warunki....dlatego będę próbowała ją przestawić na dr drzenki koło 12:)

Ala od 2 dni odmawia jedzenia obiadu...ani słoiki ani moje ani papka ani kawałki...ehh

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, może spróbuj ten tasectan. Saszetki są mniejsze. Franek wypija bez większego problemu. 2 razy dziennie przez 3 dni mam podawać. Już 4 saszetki wypił. Plus enterol, plus acidolit.
    U nas też bez zmian. Dziś już były 2 kupki i 1 biegunkowa.
    W nocy też Franek obudził się o 00.30 I wstał do zabawy. Gorączke miał 38.5. Podałam paracetamol o poszedł dalej spać. Teraz ok południa znów 38. Teraz śpi.
    Dziewczyny, wiecie jak długo może trwać taki rota? Objawy nie są jakoś mega nasilone Ale trwają już od poniedziałku.

Ps. ja też zmieniam dopiero rano. Może że 3 razy się zdarzyło że przesikal I trzeba było wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 13:56

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dada 4+

Lutyska a skusiła się na papkę czy kawałki ?

• amir Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dałam bu wczoraj tansectan i z rana mu te czerwone policzki wylazly, póki co dziś kupy nie było ale jakiś marudny jest co chwila na ręce i marudzi, nas trzyma od niedzieli wieczór pediatra wczoraj powiedział że jak do soboty nie przejdzie to chce go zobaczyć

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, nie doczytalam.
    No to trzymamy kciuki żeby do jutra się przemielily te wirusy.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pampers 3 pantsy w teorii do 11 kg

• amir Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w dzień pantsy 4 a na noc 5 😂

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 4 z Lidla lub biedronki. Pampersa w nocy nie zmieniam dopiero rano, a na wieczór czasem zmieniam ostatni raz ok 18 po kąpieli, jeżeli nie zrobi na wieczór kupy (ostatnio prawie codziennis robi kupe na sam wieczór i przed 2 drzemka 🤷‍♀️ Wczensiej robił co kilka dni ale teraz dużo więcej wody zaczął pic) i jak wstajemy ok 8 czasem po 7 to od razu mu zmieniam i wazy tonę 😁 od czasu do czasu się zdarzy ze nad ranem przy cycu czuje nagle ciepełko czyli pielucha nie wytrzymała ale to rzadko

Ruda oczywiście zrób tak żeby dla malej było jak najlepiej 😊 może uda Ci się na spokojne przestawić, będzie już tez starsza trochę wiec może aktywność jej się wydłuży sama 😊

Kurczę nie wiem jak te rotawirusy mogą trwać ale pewnie poszłabym na kontrole w poniedziałek jeśli by nie przeszło

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nosi pampersy pantsy 4. Jak zużyjemy zapasy to będziemy się przymierzać do 5, bo 4 to takie na styk już są (dla mnie ta waga, którą podają to fikcja, już może wzrost byłby lepszy 🤔). Zmieniam dopiero rano, pielucha pęka w szwach. Co jakiś czas zdarza nam się wpadka w nocy. Ogólnie jak ma taką noc, że lepiej śpi to dużo mniej ma nasikane.

Byliśmy dziś na zajęciach dla maluchów. Jasiowi się chyba spodobało, więc zaczniemy chodzić regularnie. Były dzieci tak od 9 do 16m. Nawet sobie nie zdawałam sprawy, że Jaś jest taki wysoki. Dopiero jak zobaczyłam go wśród innych dzieci to do mnie to dotarło.

Co do jedzenia to u nas ostatnio cyrki jakieś się dzieją. Do krzesełka nie chce wejść, jak już usiądzie to za minutę chce wychodzić itd. Najchętniej by jadł w biegu.

Współczuję tych jelitówek. Niech dzieciaczki szybko wracają do zdrowia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 16:12

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami u nas jedzenie wygląda tak samo, z fotelika wysiada- nie ma czasu, jak mam zupę albo kaszke to kończy się tak że stoi przy moich nogach zje parę łyżek, zrobi kółko dookoła pokoju i znowu przychodzi jeść :p

‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ