X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te wagi na pampersach to tak orientacyjnie, moja jest raczej szczupła przy wysokim wzroście wiec 3 jeszcze pasują zwłaszcza w dzień. Założyłam kilka razy czwórki, ale były lekko duże :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, mam jakieś delikatne plamienia co jakiś czas. Pierwszy raz jak mi się to przytrafiło to myślałam, że okres wrócił, ale nie rozkręciło się... Wczoraj znowu to samo. Gin dopiero za 2tyg., u mnie w przychodni na nfz się miesiąc czeka.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Kurde, mam jakieś delikatne plamienia co jakiś czas. Pierwszy raz jak mi się to przytrafiło to myślałam, że okres wrócił, ale nie rozkręciło się... Wczoraj znowu to samo. Gin dopiero za 2tyg., u mnie w przychodni na nfz się miesiąc czeka.

Malami może test zrób jeśli obstawiasz, że to może być ciąża.

Dziewczyny współczuję tych rotawirusów.. Amir niezły agencji z tym bieganiem podczas jedzenia..

Mój na 4Dada od trzech-czterech miesięcy.. niby do 18kg są a zapas mam jeszcze spory. Raczej mi nie przesikuje tych fioletowych Dada w nocy (sporadycznie się zdarzy).. zielone Dada ma na dzień na zmianę z pampers-ami które zawsze wychodzą mniejsze od innych marek..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 18:45

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was kupowała używany fotelik ? Znalazłam fajna okazję i mam dylemat...

Malami moja miesiączka też zaczęła się od plamien przez pierwsze 2-3 miesiące miałam plemienia później już normalny okres

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to u mnie okres od razu przywalił z grubej rury obydwa razy... żadnych plamień. Może i tak może być, że plamieniami daje znać..

Ja kiedyś kupowałam Ruda używany taki z Britax kiedy jeszcze popularne to nie było w Polsce. A Britax nie miał dystrybucji w Polsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 19:18

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okres też od razu normalny wrócił, póki co były 3 i cykl się wydłuży do 35 dni oby tak zostało chociaż to pewnie zasługa kp..

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam 5@: dwa pierwsze regularne 28dniowe o dziwo, z jak się tutaj pochwaliłam, że jak w zegarku to następne już 32dniowy a kolejny skrócony do 25dni... Wniosek: nie chwalić się, bo różne może być. 😉

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, może i u mnie tak będzie z tym okresem.

Używany fotelik może i bym kupiła, ale od zaufanej osoby - żeby mieć pewność, że jest bezwypadkowy.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używany fotelik tylko od rodziny, bliskich znajomych żeby mieć pewność ile ma czasu i że nie brał udziału w żadnej kolizji

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się nie zdecydowała na fotelik od obcej osoby.
    Okresu jeszcze nie mam :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wpinamy fotelik do bazy ISO fix która sygnalzuje czy jest wszystko ok. Ehh nie ukrywam że znacznie by to odciążylo nasz budżet...jestem umowiona na oglądnięcia go(o ile ktoś go wcześniej nie kupi)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ale baza sygnalizuje, że fotelik jest dobrze wpięty i tyle.

Znowu dziś pobudka o 5. Przez ostatnie dwa dni udało mi się Jasia jakoś spacyfikować i pospał do 7, ale dziś nie wyszło😐.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju pierwszy raz od nie pamiętam kiedy spalismy do 8, czuję się jak nowo narodzona haha :D

malami.91 lubi tę wiadomość

• Migotka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda współczuję alergii... Moja jeszcze nie jadła białka bo póki co zoltkiem pluje jak tylko wyczuje, że się je np w zupce przemyci. Ale lekarka kazała jej dawać żeby sprawdzić czy może. A czy Ty w swojej diecie też masz wyeliminować białko? Czy trzeba będzie odroczyć przez to szczepienie mmr?

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka z tego co mówiła pediatra to szczepienie na MMR nie będzie odroczone ale jeszcze zobaczę co powie alergolog...ja mogę jeść jajka w takiej ilości jak do tej pory wg pediatry odstawienie przezemnie całkowicie jajek tylko pogorszy alergię...tak samo Ala może jeść to co do tej pory (a zawiera jajka) np makaron.

Ja muszę podaj jej żółtko ale bardzo się boję... Niby kilka razy jadła ale kto to wie...

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze malami baza sygnalizuje tylko dobrze wpięty fotelik ale nie jego stan. Często po wypadku są mikro pęknięcia których nie widać ale przy kolejnym wypadku już mogą się ujawnić i fotelik nie spełnia swojej funkcji podczas wypadku. No ale każdy robi jak uważa :) są przecież ludzie którzy wożą dzieci bez fotelika lub na pięknych nic nie znaczących fotelikach z biedronki

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam używany pierwszy fotelik ale po siostrze wiec źródło pewne 😊 drugi kupiliśmy nowy.
    Ja używany to wzięłabym tylko od rodziny ze 100% pewnością ze bezwypadkowy a takto nowy. Jest to niestety droga rzecz ale najważniejsza bo chodzi o bezpieczeństwo naszych dzieci

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, u nas pogoda paskudna. Ciemno, ponuro, nie cierpię takiej aury 😐. Jeszcze ta pobudka o 5. Jutro mąż wstaje z małym a ja śpię do oporu 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 14:08

symbolica, Lutyska lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Lutyska, u nas pogoda paskudna. Ciemno, ponuro, nie cierpię takiej aury 😐. Jeszcze ta pobudka o 5. Jutro mąż wstaje z małym a ja śpię do oporu 😁.
    Dobry pomysł 😀
    Mój mąż spał dziś na moją prośbę piętro niżej i od razu młody się poprawił ze spaniem.. wstał przed 6 rano 👌

Lutyska żótko to skarbnica witamin i mikroelementów, specyficznych kwasów tłuszczowych, choliny, ksantofilów, foswityny oraz immunoglobulin. No mega zdrowe jest. Poza tym po to się je podaje dzieciakom własnie od maluszka żeby anemii nie miały. Dlatego też ubolewałam, że mały nie mógł do pewnego momentu jeść jajek (były wymioty), a teraz codziennie je pół jajka lub pół żółtka bo tak zalecane zawsze było u starszych niemowląt. Oczywiście można więcej, ale wtedy raczej nie codziennie.

https://bonavita.pl/zoltko-jaja-wartosci-odzywcze-i-wlasciwosci-lecznicze-jak-wykorzystac-zoltka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 14:45

da8300b52b.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, chyba po to żeby sprawdzić czy nie ma alergii? Nie dopytywalam, jakoś tak naturalne mi się wydawało, że Mała będzie jadła jajka a tu zonk ;-) Będę jeszcze próbować...

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ