X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to za parę miesięcy będą szaleć wszyscy razem, wesoło będzie :-)

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, gratulacje dla siostry!

U mnie by się goście mocno zdziwili jakbym podała kupny tort, bo to ja jestem dostawcą tortów dla całej rodziny 😁. Nie wiem jak ja ogarnę tą imprezę z Jasiem u nogi, na szczęście u nas nie będzie dużo osób (tylko bliska rodzina męża - 5 osób i moja siostra studiująca w naszym mieście). Jaś będzie miał dwa przyjęcia, drugie u moich rodziców🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami mam z tortem ta sama sytuację, ale biorąc pod uwagę że juz będę pracować to ciężko mi sobie wyobrazić jeszcze pieczenie tortu 😂 jak miałam czas to męża siostrzeńcom nawet figurki z masy cukrowej lepiłam więc głupio byłoby własnemu dziecku nie zrobić.

malami.91 lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tort będzie robić mama a ja tylko udekoruje zielonym lukrem/barwnikiem (muszę cis takiego znaleść) bo motywvuridzin będą zwierzęta leśne, a Wy jaki motyw wybralycye dziewczyny?

Ja będę robiła osobny tort dla maksia taki ktory będzie mógł sobie zjeść 😊

Dzisiaj jadlam kolacje I dałam małemu do spróbowania dzem truskawkowy domowy i rany jak mu posmakował tak buzie otwierał 😊 dałam mu kilka razy go dziubnac

Okazało się ze tam w szpitalu wejście ja oddział jest praktycznie od razu wiec dzieci w ogóle nie mogę wchodzić na teren szpitalu 🤷‍♀️ Wiec dopiero w domu ich odwiedzimy a my pojechaliśmy na basen 😊 mały się wyszalal

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję zrobić taki tort, żeby był odpowiedni dla małego 😏. Dorosłym coś zdrowego nie zaszkodzi 😁.

U nas nie ma motywu przewodniego 😁.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Ja planuję zrobić taki tort, żeby był odpowiedni dla małego 😏. Dorosłym coś zdrowego nie zaszkodzi 😁.

U nas nie ma motywu przewodniego 😁.

Tez wychodze z tego założenia ;)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie już jakieś pomysły na taki zdrowy tort? :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, ja może zrobię szpinakowy z przepisu alaantkowych https://alaantkoweblw.pl/tort-na-roczek-przepisy-blw-alaantkoweblw/

Muszę jeszcze poprzeglądać przepisy, ale lubię ciasta szpinakowe, więc chyba w tą stronę pójdę.

Lutyska lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię tort, robiłam raz w życiu i mi wyszedł bardzo średni 🙃

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaliśmy dziś o 8:30 😲. 13h snu miał szkrab. Oczywiście standardowo koło 5 się mocno kręcił i chciał już wstawać, ale cyc i opatulenie kołdrą dało radę 💪.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prawdopodobnie teściowa zrobi z biszkopta, mascarpone i śmietany + np.jagody albo brzoskwinie. Pycha! A jak nie to zamówimy bo mamy sprawdzone torty. Małemu nie zamierzałam dawać, zobaczymy.

Mały dziś mi też pięknie pospał, ale w dzień wczoraj tylko 1,5h spał w 3 ratach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 10:42

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo a ja właśnie chce zrobić babeczki szpinakowe 😊 będą pasować do mojego motywu
    Takie ciasto szpianakowe kiedyś już robiłam ale z innego przepisu i wyszło pyszne 😊 nawet pakietem jak szlam do szpitala przed porodem to właśnie dziej przed do upiekłam i wzięliśmy jeszcze po kawałku do szpitala i jedliśmy 😁

Wczoraj zamówiłam różne ozdoby na urodziny ... ile to wszystko kosztuje 🤭

Mąż dzisiaj pojechał na szkolenie z rana a my posypaliśmy do 8 👍🏻 Czyli pospal ponad 12h. Wczoraj wieczór to padł w 5min po tym basenie ☺️ Muszę go tam jeszcze częściej brać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 11:13

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, chodzisz sama na basen z Maksiem czy mąż razem z Wami?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż razem z nami 😊 ciężko byłoby mi w przebieralni, mały nie może wyleżeć w czasie przebierania po basenie i nie wiem ci bym miała z nim zrobić żeby samej się ogarnąć 😁 odkąd Maksiu zrobił się ruchliwy to po basenie idziemy do przebieralni dla niepełnosprawnych bo możemy być dam razem (mąż małego przebiera a ja siebie) potem wychodzimy a mąż wraca do męskiej przebierani. Jak był młodszy i leżał grzecznie to sama sobie radziłam z nim ale i tak zawsze chodziliśmy razem. Teraz otwarli nowy basen (byliśmy tam właśnie wczoraj) i przebieralnie są wspólne ale jedyny minus jest zimno w nich wiec małego okrylam ręcznikiem męża jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2020, 17:03

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy i my się wybrać, ale właśnie wydaje mi się, że we dwoje tego nie ogarniemy, a tata ostatnio zapracowany. No ale może uda nam się go wyciągnąć.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami na basenie są krzesełka do karmienia to by pomogło osobie która idzie sama, musiałabyś sprawdzić czy u Was tak nie ma

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zorientujecie się bo niedługo niektóre dzieci po roczku czekają szczepienia a jest problem ze szczepionkami na ospę. W całym.kraju jest problem ponoć.. 😟 warto kupić jeśli gdzies się pojawi varilrix.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza dziś... Super pogoda (mam nadzieję, że wszędzie) to pewnie wszyscy spacerują 🙂. My już w domu, ale dotleniliśmy się porządnie 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Ale tu cisza dziś... Super pogoda (mam nadzieję, że wszędzie) to pewnie wszyscy spacerują 🙂. My już w domu, ale dotleniliśmy się porządnie 🙂.

My tez, chodzilysmy ponad godzine a teraz mala spi mi na rękach.

Był szał, widziala mnostwo pieskow, ludzie sie smiali widzac jej reakcje; piszczy, kiwa głową, klaszcze, śmieje sie, krzyczy cos jak "oo uuu haaa".

Kolejna ciezka noc, zęby dalej nam idą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 14:23

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba już po rewolucjach u Franka. 5 dni biegunki I 3 dni gorączki. Wysypki2 brak.
    Za to mnie teraz wzięło. Mięśnie, głowa, gardło. Chodzę jak zombie :(

‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ