Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez słyszałam ze skarpetki po domu 😊 ja mam miękkie kapcie i tylko po kąpieli zakładam mu na godzinkę bo ma piżamkę bez stopek.
Podeszła butów powinna być nie za twarda nie za miękka, fajnie to ujęto na stronie
https://bobuxpolska.pl/step-up
Ja tam będę kupować pierwsze buciki 😊
Malami wiec o czym mówisz, moj w wózki różnie wytrzyma zazwyczaj do 30min zdarza się do godziny i najgorsze ze jak go biorę na ręce to tez średnio mu się podoba, zależy jaki ma dzień ale często tez chce żeby go puścić no ale jak 🤷♀️ -
Symbolica, ja kupiłam fajne skarpetki z absem, które chyba amir tutaj polecała, ale niestety na stopę Jasia za szerokie i musiałam odesłać 😐. Póki co kupujemy w Pepco, ale ten abs jest mocno średni. Muszę stacjonarnie czegoś poszukać. U nas w mieszkaniu mały urzęduje głównie boso, ale czasem się przydają skarpety jednak😋.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 20:13
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U nas fizjo zalecił buty w mieszkaniu jak tylko mala zaczela chodzic.
Mamy aurelki, wydaje mi sie ze juz troche lepiej te stopy uklada, zobaczymy co bedzie jutro na wizycie.
Cena szok- 150 zl w sklepie. No ale musieliśmy przymierzyć zeby dobrze rozmiar dobrać. Dlatego narazie nie kupujemy jej butów na zewnątrz. Nie sygnalizuje ze chce wychodzić z wozka. -
Malami serio skarpetki mogą być za szerokie??? a akurat dziś je zamówiłam 🤷 najwyżej odeślę bo będę miała darmowe odesłanie w razie czego.
Mały mi generalnie zawsze skarpetki ściągał więc przestałam je używać i tylko w rajstopach jest w domu.. je też próbuje czasem zdjąć ciagnąc za stopki.. -
No niestety mogą. Te z Pepco np. są szczupłe i pasują idealnie, a te które mi przyszły były sporo szersze i zupełnie się nie nadawały. Wzięłam kilka par i jeszcze rajstopy, więc odesłałam za darmo ze smartem 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 08:37
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Na rajstopy u nas były ok, ale mamy za ciepło w domu.
No właśnie ja odesłałam część, bo jedne skarpetki odpakowałam do przymierzenia, więc musiałam je zostawić i rajstopki też zostawiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 10:37
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja mam bzika na punkcie skarpetek i mam ich pełno, cześć w ogóle nie użytych 🤔🤷♀️ Mam z różnych sklepów 😉 ale robię przegląd bo dużo z nich jest na styk niby dobre jak się ubierze naciągnie ale zaraz pięta w połowie stopy. Na dodatek mam na ściskać zrobione taki paski żeby się nie poślizgnąć jak papier ścierny i jak mały wchodzi po schodach to cześć skarpetek jest z nitkami powyciąganym. Super skarpetki są Happy socks ale drogie, Maksiu dostał pod choinkę
https://www.showroom.pl/p/170295,happy-socks-skarpetki-antyposlizgowe-big-dot-2-pak?color=31&gclid=CjwKCAiAsIDxBRAsEiwAV76N81iQEFFPyYELnYPcLFYRztwpx0ngEzTEHU2n3Ob9r8-ws7A-oQ26KhoCseYQAvD_BwE&size=36
Ooo są jakieś promocje na różne wzory
https://www.showroom.pl/p/183315,happy-socks-skarpetki-dzieciece-antyposlizgowe-2-pak-cars?color=51
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 11:33
-
Monika Nurofen/ibuprofen itd możesz brać.. masz antybiotyk czy to wirusowe? Mi najbardziej do ssania pomaga neoangin czerwony czyli wiśniowy z cukrem. Hurtowo kupuję zawsze przez internet duża paczkę 36tabletek (landrynek) za kilkanaście złotych. Czosnek w kapsułkach lub na chleb jak lubisz.. Zdrowia!!
Paulina bardzo podobne skarpetki też z kropkami kupiłam w Pepco za 3,99 przecenione z 6,99zł (dzięki za radę Malami!) bo dziś miałam okazję do miasta zawitać bo mąż wziął pół urlopu i załatwialiśmy różne sprawy.. kupiłam.takie grubsze frontowe na kolana zachodzą 23-26 rozmiar (Jacek ma teraz stopę ok13cm więc 23 chyba rozmiar...?) a te skarpety rzeczywiście super trzymają się na stopie i młody zrezygnował ze ściągania ich 😊 dopasowują się fajnie do rosnącej stopy. Kupiłam mu też bokserki pierwsze 4 pary takie niby najmniejsze 92-98 i 98-104 a te pierwsze ma teraz dobre 😆 kupiłam.tez sobie kurtkę zamszową ala ramoneskę i sweter jak się później okazalo męski w najmniejszym rozmiarze ostatnia sztuka w przecenie, ale zarąbisty, z kapturem 😁 córa mnie przekonała ostatecznie bo też taki chciała gdyby był jej rozmiar 😀w sumie spieszyłysmy się bo mały zasnął w samochodzie i bałam się że mężowi się obudzi bo w nowym foteliku jechał bardzo w pozycji siedzącej i musimy Nast razem jakiś koc podłożyć żeby chociaż trochę odciążyć kręgosłup i szyję..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 19:57
malami.91 lubi tę wiadomość
-
Monika gratulacje
Współczuję anginy, jako dziecko mialam często, najgorsza choroba dla mnie..
Symbolica spore zakupymy tez dzis testowalismy nowy fotelik. Jest duza roznica, mala prawie wcale nie płakała, bylo w miare spokojnie. Heh.. juz kilka tygodni temu mowiłam mezowi ze czas zmienic fotelik, ze dlatego Agatka tak strasznie nie lubi jezdzic autem bo jest jej za ciasno. Upierał sie ze to nie to bo fotelik jest do 13 kg i 87 cm a jej do tego jeszcze daleko.
Postawilam na swoim i dzis kupil nowy, az sam byl w szoku, zupelnie inne dziecko w samochodzie.
U nas mozna ustawić taka pol leżąca pozycje. Raczej sie nie przyda bo mala nie chce spac w samochodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 20:40
-
Nasz fotelik też można do spania ustawić na półleżąco. Przydaje się na dalsze trasy. My gdzieś dalej to tylko na noc się wybieramy, żeby spał, bo w dzień w samochodzie zaraz robi się nudno i jest afera. Ogólnie u nas jest podobna reakcja na fotelik jak na wózek, po prostu Jaś nie lubi być pozapinany tymi wszystkimi pasami, on sobie ceni wolność
. Sama się teraz dziwię jak my w sierpniu nad morze (500km) dotarliśmy
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 20:53
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Jakie macie foteliki dziewczyny??
Artemida przybij 👋 Fajnie, że Agatka zadowolona 😊
Dalej bym woziła w pierwszy foteliku ale Jacek naprawdę z niego wyrósł bo.przekroczy jego próg wagowy 10kg (taki niski niestety).
No ja muszę się przyznać że kupiłam kolejny fotelik kilka miesięcy temu (joie steadi można tyłem do 18kg wozić) a dopiero dziś pierwszy raz w aucie wylądował i okazało się że w na naszych fotelach wgłębionych w stronę oparcia (wyprofilowanych fabrycznie) nie widać tego przechyłu do tyłu który można ustawić w foteliku, a na poziomym podłożu fajnie się prezentuje... Mały bardzo zadowolony bo widział wszystko, dopiero jak nam zasnął.to kijowo mu głową wisiała i ja trzymałam asekuracyjnie.. Musimy jakiś gruby koc podłożyć od strony oparcia i wtedy już powinno być ok. W swoim aucie drugim ma britaxa evolvę który mam prześwietny przechył i mała nam zawsze spała na każdej trasie, ten wożę w swoim aucie, jest już stary bardzo więc na krótkie zakupowe trasy się nada -maly będzie w nim przodem do kierunku jazdy niestety.
Malami podziwiam że tyle km już z niespokojnym Jasiem zrobiliście... Dla mojego to 20-30km to juz dużo i zaczyna jojczyc, ryczec, histeryzować i uszy puchną, dziś go zatkałam smoczkiem prawie jak dojeżdżaliśmy.. Moja córa to od początku nadawała się do podróży, tak że wszystko zależy od dziecka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 21:51