X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy problem występuje też z MMR? Do kiedy na ospę można zaszczepić?

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmr jest po skończonym 12 miesiącu? Nie wiem czy potem ospę czy Nimenrix 🤔 chyba ze nie znajdę szczepionki na ospę to problem sam się rozwiąże 🤷‍♀️

U nas stan powietrze uniemożliwił spacer 😡 ponad 300% normy ale jak mały wstanie jedziemy odwiedzić pierwszy raz kuzynkę 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś chciał coś z Lidla zamowic to 25-26.01 weekend darmowej dostawy a od 23.01 lidlomix w promocji 699zl z 899zl

malami.91 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika zdrowia!!!!

Własnie, że w tym artykule o szczepieniach było że na odrę, świnkę różyczkę też są problemy z dostaniem, ale myslę że dzieci mają zabezpieczoną ilość szczepionek obowiazkowych... tu chodzi o tych którzy chcieliby się dobrowolnie zaszczepić bo brakuje tych szczepionek np. obcokrajowcy, ludzie starsi itp... Ospa jest nieobowiązkowa i niestety jest z nią kłopot..

U mnie też pogoda super- słoneczna, więc spacer był po zakupy i z powrotem. Dotleniliśmy się bo wiatr też hula i rozgania smog.

Zamówienie w Lidlu robiłam 30grudnia i dziś dostarczono paczkę. Same fajne rzeczy z wyprzedaży :-)

Kurczę ten lidlimox wszystkiego za was nie zrobi.. a ten zrobi: https://antyweb.pl/rece-ktore-gotuja-sztuczne-rece/
    (*_*) chce to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 19:02

da8300b52b.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobieralismy dziś krew - płaczu było że hoho ale w końcu hemoglobina drgnela do góry mamy 10.6 oczywiście szału nie ma ale jak na Kubę to już i tak świetny wynik :) pewnie czeka nas jeszcze miesiac żelaza i się uwolniony tymbardziej że coraz więcej mięsa je i ogólnie pokarmów stałych. Czekam jeszcze na wynik panelu pokarmowego, ciekawe co wyjdzie z tym nabiałem

Z tym lidlomixem czytałam na fb że była niezła afera w listopadzie ludzie po miesiąc czasu czekali i paczki niby zaginely, Lidl zwalal na InPost, InPost na Lidl a ludzie po płacili 1300 zł i zero odpowiedzi tak na prawde

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Amir, że w końcu hemoglobina ruszyła. :-)
    Daj znać co w panelu wyjdzie.. ile się czeka na wynik?
    Niezła afera z tym Lidlem.. :0

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj się dowiedziałam że szczepionka MMR jest oparta na białku jajka, tak więc (mam na myśli Rudą) nie zapomnijcie zgłoszac takie alergię pediatrze przed szczepieniem. Co prawda czytałam, że podanie szczepionki jest mimo to bezpieczne dla alergików też, ale lepiej wspomnieć dla spokojnego sumienia :)

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, Ruda pisała kiedyś, że pediatra stwierdziła, że nie trzeba odraczać, ale zdaje się, że ma się jeszcze radzić alergologa 🙂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 21:24

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff chyba jesteśmy w domu, ferrytyna z 13 na 28 się podniosła także i morfologia się stopniowo poprawi ;)

Co do panelu pkarmowego mam podane że do 5 dni roboczych także zobaczymy ile to faktycznie potrwa, póki co jestem happy że po pół roku może pozegnamy żelazo :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum ja czytałam że przy mocnych alergiach szczepionkę podaje się w warunkach szpitalnych w razie W.

Na którymś szczepieniu jedna z pielęgniarek poinformowała mnie że powinnam po szczepieniu jeszcze ileś tam minut siedzieć z dzieckiem pod jej obserwacja czy się nic nie dzieje... pierwszy raz się z tym spotkałam i to przy drugim dziecku niedawno.. praktykowane w Waszych przychodniach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 21:40

da8300b52b.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Bumbum ja czytałam że przy mocnych alergiach szczepionkę podaje się w warunkach szpitalnych w razie W.

Na którymś szczepieniu jedna z pielęgniarek poinformowała mnie że powinnam po szczepieniu jeszcze ileś tam minut siedzieć z dzieckiem pod jej obserwacja czy się nic nie dzieje... pierwszy raz się z tym spotkałam i to przy drugim dziecku niedawno.. praktykowane w Waszych przychodniach?

Tak, nam o tym powiedzieli przy pierwszym szczepieniu i kazde kolejne tak samo wyglada. My zostajemy jakies 15 minut.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumbolica, u nas każą za każdym razem 20min czekać. Na wypadek wstrząsu. Ale ja przeżyłam wstrząs i to było od razu po zastrzyku więc te 20min to tak na wyrost ;-)

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest praktykowane, dzięki za odpowiedź.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też siedzimy chwilę zawsze. Nam co prawda w poradni dla dzieci nic o tym nie mówili, ale jak szczepiłam się na grypę to kazali czekać, więc i z Jasiem to praktykuję.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze siedzimy 20 min po szczepieniu a później jeszcze trzeba pokazać miejsce wklucia pielegniarce.

U nas MMR nie będzie odroczone wg pediatry zobaczymy co powie alergolog. Wczoraj mala9 dostała 1/2 żółtka niby nic się nie działo po 3h jadła kanapkę i nagle dostała takiego kataru że swiszczalo jej w nosie nie mogła złapać oddechu przez nos 2 razy kichnela wyleciały biale gluty i tyle nie wiem co to było :/ ale chce jej zrobić cały panel alergologiczny

Ja z wypieków to jestem noga...więc tort będzie zamawiany :)

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż właśnie ma operacje kolana a my z Maksiem czekamy w domku z niecierpliwością. Jakoś tsk przykro ze musiał sam jechać 🤷‍♀️😞 ale jutro moj tata po niego pojedzie 😊 i spędzi w domu ok 2 miesiące chociaż bedzie pracował zdalnie 9-15. Ale nigdy tyle czasu nie byliśmy razem 😉 będzie ciekawie ale tez ciężko, mąż nie będzie mógł podnieść małego, prowadzić samochodu wiec ani sam nie podjedzie nic załatwić (chyba ze komunikacja miejska) ani ja nie mogę zostawić ich samych bo czasem często jest potrzeba żeby podnieść małego czy szybko podejść do niego a mąż będzie o kulach chodził 🤷‍♀️

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla męża :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka, trzymamy kciuki za powodzenie zabiegu I szybką rekonwalescencji.
    Nie wiem czy o kulach też Ale bez dźwignią dziecka parę godzin można dac rade. Jak się musi oczywiście. :) Jak siostrzenica miała rok a ja bylam w wysokiej ciazy to jej pilnowalam. Radziła sobie na czworakach A spać chodziła na poslaniu z Kolder, żebym nie musiała jej wkładać do łóżeczka. Tez Dacie rade :***

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Monikaaa pewnie na początku będzie ciężko ale może dojdziemy do wprawy 😊 bez podnoszenia to jeszcze ale te kule 🤷‍♀️ No nic zobaczymy. Dzwonił mąż już po wszystkim 😊 ale gadałam chwilkę bo poszedł spać

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś ciepło jak na styczeń... szok. Ciekawe czy w ogóle będzie zima. Przez tą pogodę nie wiem co z butami dla małego, on koniecznie na spacerze chce stać np. przy ławce w parku, więc w niechodkach to tak średnio... Kupiłabym mu normalne buty, ale wolałbym już wiosenne. Z drugiej strony niby buty dobiera się dopiero jak dziecko chodzi, no ale mam go na siłę na rękach trzymać? Dziś bardzo chciał chodzić na czworaka po parku... W wózku usiedzi chwilę i zaraz wychodzi, no cyrk.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1384 1385 1386 1387 1388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ