Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy Maxi Cosi Pearl Smart. Nasz wcześniejszy był chyba do 13kg, ale do 75cm, a mały ma już ponad 80.
Symbolica, uratowało nas tylko to, że była noc, w dzień by się zapłakał...a ja z nim.
Ile razy karmicie teraz piersią w dzień? Widać jakąś tendencję spadkową?
My mieliśmy kilka dni wiszenia na cycu, ale już powoli wszystko wraca do normy - czyli kp 3-5x dziennie (to i tak chyba sporo w tym wieku). Pod koniec stycznia mam 4-dniowy kurs i nie będzie mnie w domu po 10h...mam nadzieję, że mały przeżyje bez cyca. Mleka nie zamierzam zostawiać... Do tej pory rozstawaliśmy się na max 3 czy 4h, więc ja już przeżywam jak to będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 21:47
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami Jacek jadłby tylko do usypiania w dzień czyli 3xdobę). Dodatkowo domaga się czasem raz w nocy w nocy i zawsze na pobudkę.. czasem noc = pobudka.. proponuję mu sama dodatkowo też po spaniu ok 12 a przed obiadem (tu zawsze chce wyłącznie na siedząco i krótko bo go nosi).. powodzenia na kursie, też bym rozmyślała jak to będzie, a pewnie będzie ok. Trzymam kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2020, 22:01
-
My mamy cybex sirona.
Ha hau nas bylo dlugo tak ze domagala sie prawie co godzine, teraz tylko na drzemki ( czyli jakies 3-4 razy dziennie.
W nocy nie mam pojecia ale czesto ja karmie. Jak jej zeby dokuczaja to cala noc na mnie wisi ( u nas smoczkiem jest mama).
Od jakiegos czasu juz jak chce cycka to proponuje jej stale albo wode ( jesli wiem ze tylko chce sie napic) i to działa. Niestety zasypia tylko przy piersi i nie bardzo wiem jak to zmienic. -
Ja mam fotelik maxi cosi pearl pro 😊 musieliśmy zmienić bo oddałam siostrze pierwszy fotelik który nam pożyczyła no a urodziła 😉
W karmieniu piersi tendencji spadkowej nie widzę ale u nas kiepsko z jedzeniem innych pokarmów wiec nic dziwnego 🤷♀️ -
Symbolica, dostałam antybiotyk. Mam te ropne pęcherze więc chyba nie wirus. Przynajmniej lekarz tak założył. Dzięki za rady
My mamy be safe izi plus. Franek tez dopiero w nim zaczął się rozglądać co za oknem.
Karmienia nam wychodzą że 3 w ciągu dnia. w nocy za to często się budzi I jeczy. I nie przestanie póki nie dostanie piersi. Potrzyma sobie I idzie spac. Też muszę pomyśleć jak mu to zmienić.
Paulinka, możesz próbować do zwykłego pojemniczka. Czytałam że zaraz po spaniu dziecko robi siusiu. A są też takie woreczki która się przykleja na siusiaka. i potem zanosi w woreczku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 02:14
-
My mamy Maxi‑Cosi Pearl Pro i‑Size
U nas pierś 4-5 razy na dzień Plus ze 3 razy w nocy czasem tylko do pociumkania a nie jedzenia
Mama na mnie wyskoczyła z pretensjami poklocilysmy się a teraz obraca kota ogonem że to moja wina...
W niedzielę jadę do rodziców na tydzień...jak się nie pozabijamy to będzie cud...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 09:11
-
Ruda o jak ja Cię rozumiem z ta kłótliwą naturą mamy (a im starsza tym bardziej), serio chcesz jechać i to aż na tydzień?
Macie naprawdę porządne foteliki i widzę, że Maxi Cosi raczej rządzi.. no ale będziecie miały jeszcze dzieci więc warte tej inwestycji. Ja kupiłam najtańszy tyłem do kierunku do 18kg taki który mogę zamontować w każdym aucie i szybko - czyli pasami.
Mały mi pospał w nocy od 19:30 do 6 rano z jednym karmiene ok 4. SUPER!! ale nie miał drzemki po 16 tylko tyle co w trasie jak wracaliśmy zdrzemnął się ok 1h do godz15, więc dość zmęczony był. -
Symbolica obiecałam to pojadę chce żeby Ala miała kontakt z dziadkami :)a może i się uda pojeździć na sankach
ja czasem pewnie będę musiała zagryzc zeby ale dam radę ...
Też mi się wydaje ze z moją mamą czym starsza tym gorzej...jak tylko coś jest nie po jej myśli to kłótnia...jestem już dorosła i nie pozwolę jej kierować moim życiem...
Jeśli moge wiedzieć jaką odległość dzięki Was z mamą? U nas jest to około 100km -
Ja mam do rodziców 200km. Bezpieczna odległość 😁. Teściową mam blisko, mamy poprawne stosunki, czasem chciałbym żeby były bliższe, ale jakoś nie wychodzi.
Jak zwracacie się do swoich teściowych? U nas to pozostało nieustalone i ciężko mi się przez to z nią rozmawia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 09:36
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
My mamy britax dualfix i-size niestety do 18 kg ale musieliśmy wcześniej zmienić bo i Kuba duży i ta lupina od szwagierki więc wolałam na zimie mieć już coś porzadnego
Co do karmień to u nas się trochę eldorado zrobiło przez tą jelitowke ale wracamy już na stare tory i mamy 3 karmienia w dzień po drzemkach i na noc, za to w nocy 3-4x chociaż ostatnie 2 noce pierś jakoś nie działała na zasypianie.. Od poniedziałku odstawiam karmienie po pierwszej drzemce bo za 2 tygodnie wracam do pracy więc i Kuba się musi przezwyczaic do tego systemu i piersi tez tym bardziej że w tym tygodniu co chwilę mam jakiś zastój nie wiem co się dzieje.. -
Ruda ja też nie zakładam, że każdy chce oszukać i jednak wierzę w ludzi. Jaki fotelik kupiłaś?
Między moją mamą a mną jest ok 40km więc bliziutko, ale moja mama ostatni laty często w Niemczech więcej czasu spędzała opiekując się różnymi starszymi osobami. Teraz już miała nie jeździć, okaże się..
Amir trzymam kciuki żeby poszło bezbólowo stopniowe odstawianie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 10:31
-
Mój ostatnio też się dobiera ciągle pod bluzkę, jak zasypia musi szczypac cyca i podejrzewam że to źródło moich zastojów. I pomyśleć że jak miał 3-4 miesiące to cyc był jego najgorszym wrogiem, wręcz płakał na jego widok jak chciałam próbować przystawiac zamiast odciągac mleko 😂
-
Amir powodzenia aby poszło szybko i bezproblemowo 😊 ja chciałabym żeby sam się odstawił w swoim czasie ale w rozsądnym czasie oczywiście jeżeli nie zrobi tego długo sam to już brde ja musiała wkroczyć do akcji 😉
Mamy porobić różne nadania przed wizyta w tej poradni hematologiczntj (29.01) wiec powoli zaczynamy. Tak się zastanawiam mam skierowanie ma badanie z krwi (kilkanaście chyba) ale myślałam żeby to rozbić na 2-3 razy bo przecież nie wezmą mu naraz tyle krwi ale mam wszystko na 1 skierowaniu (do diagnostyki) orientuje się któraś z Was czy tak się da?
W poniedzialtk mamy usg brzuszka, mocz i kupa do badania i będziemy gotowi 😉
Co wasze maluchy szykują na dzień babci i dziadka? Nie pamietam czy już o tym pisałyśmy 🤔 jakaś dziurę w pamięci mam -
Paulina a co to za badania? ja bym robiła na raz po co małemu fundowac kilka razy pobieranie krwi... A uwierz ze np badań biochemicznych można wykonać bardzo dużo z niewielkiej objętości krwi
Ja mam kalendarz że zdjęciami malegoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 11:04
-
My mamy fotelik nuna pipa lite (do 13 kg). Małej opada głowa przy spaniu, ale nie jeździmy na takie trasy dalekie i mała nie zasypia, więc na razie ok. Kolejny fotelik koniecznie dobierzemy do auta.
Ja się zwracam do teściowej czasami per Ty ale zazwyczaj per mama np. "Była mama w sklepie?". Ogólnie też sama nie wiem jak się zwracać
Alergolog kazała nam szczepić Małą MMR w warunkach przyszpitalnych (alergia na białko kurze klasa 3), tak więc szukam gdzieś info gdzie w Poznaniu szczepią dzieci... I zastanawiam się ile czasu czekać od MMR do Meningokoków.
Co najpierw byście zaszczepiły po roczku Boxero czy Nimenrix?