Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój też ma cały czas taka kaszke na policzkach która czuć pod ręką i tak teraz myślę że to pewnie wina masła bo o ile jogurtów itp nie daje to chlebek z masełkiem co raz mały wciąga..
Chciałoby się powiedzieć a nie mówiłam bo mój mąż i mama ciągle gadali ze wymyślam z tym nabiałem i ciągle coś małemu wyszukuje a alergolog oczywista prywatnie.. -
Ja zauważyłam, że jak wytrę małemu buzię chusteczkami nawilżanymi (poza domem) to pojawiają się krostki. Chyba muszę się zaopatrzyć w takie nasączone wodą.
Siedzę i myślę nad menu na urodziny. Coś nie mam weny totalnie.
Mój mały śpi od 2h bez pobudki! Nie pamiętam kiedy ostatnio się to zdarzyło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 21:42
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Hej Dziewczyny u nas noc tez kiepsko dziś. Wczoraj dzaidkowie zostaliby Mała na 3.5 h. Jak wróciliśmy to już prawie buty mieli na nogach i chcieli jechać do domu odpocząć... Zofia już biega po mieszkaniu a oni ja cały czas asekutlrowali... śmiać mi się chce bo ludzie zazwyczaj widza tylko uśmiechnięte zadbane dziecko a nie wiedza ile z tym brudnej roboty.
My w sobotę 25.01 robimy roczek w lokalu tym samym co były chrzciny. Tylko i jedynie ze względu na moje kpi bo bym nie dała rady ugotować posprzątać itp. Za rok już w domu będziemy robić. Tort mamy zamówiony taki w sumie potrójny. Bo Zofia urodziła się tego samego dnia co teść tj 27.01 a imprezę robimy 25.01 w urodziny teściowej. -
Papatka, na torcie oznaczacie jakos te potrojnosc? Tesciowie zdmuchuja swieczki alb cos?
Franek tez sie urodzil w urodziny mojej mamy. My chyba zaprosimy tylko dziadkow i chrzestnych na obiad do knajpy i na tort do domu. Jeszcze nie mieszkamy u siebie i malo miejsca na wieksze imprezy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 09:50
-
Monika tak. Tort będzie piętrowy, na gorze Zofia wśród zabawek, pomiędzy piętrami Teść wspinający sie(uwielbia góry) a na dole teściowa siedząca i opalająca się (nie lubi chodzić z teściem po górach 🙈). Ja mam duzego fioła na punkcie tortów... Chyba razem będą dmuchać świeczki.
U nas teściowie i rodzeństwo (w których są rodzice chrzestni) to 14 osób plus 3 dzieci... cóż, za rok będzie trzeba ich jakoś pomieścić albo zmienić mieszkanie 🤷♀️ -
My świętujemy w pierwszy weekend lutego, impreza potrwa dwa dni
w sobote przyjedzie moja rodzina, w niedziele męża. Robimy w mieszkaniu, jednego dnia nie dalibysmy rady wszystkich pomieścić (mimo ze razem to tylko 10 osob) moi maja ponad 250 km i nie lubia odwiedzać nas w niedzielę. W poniedzialek wszyscy idą do pracy i sa zmeczeni po takiej wyprawie.
-
Paulina, nieźle...ale powiem Ci lepszy numer - ja na zaproszeniach na ślub podałam zły numer telefonu do potwierdzenia obecności. Wszyscy goście z mojej strony (no głównie Ci, którzy nie mieli zapisanego mojego numeru w telefonie) dodzwonili się do jakiejś obcej kobiety z drugiego końca Polski 😁.
Mamy mały sukces - Jaś zasnął na obie drzemki bez cyca 👍.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 15:36
Moniiiikaaaa, symbolica, bumbum lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Powiem wam że to odstawienie to będzie jakaś czarna magia.. Dziś po 1 drzemce akurat mąż koło niego siedział więc obudził się uśmiechnięty, ja byłam w kuchni ukryta nic nie wolał myślę sobie sukces, naszykowałam mu jakieś owoce na drugie śniadanie zjadł, ale moje szczęście nie trwało długo nastawiłam obiad i poszłam się z nim pobawić, jak tylko siadłam na mate to wystartował do mnie z placzem piskiem i od razu ciągnął za bluzkę
ponieważ dzień się nam trochę przestawił to cyc był później przed drzemka i po 2 znowu nie dostał mleka więc cwaniak mamy z obiadu wyjadł tylko pulpety którym nie przepuści a reszty nie tknal. Także efekt tych eksperymentów taki ze dzis cyca było więcej niż w każdy normalny dzień haha
Ale nic musimy kontynuować to przestawianie bo szczerze mówiąc już tak koło 12.30 czułam dyskomfort i musiałam odciągnąć troche mleka z jednej piersi, może i Kuba ode mnie zapach mleka poczuł i dlatego tak zareagował
Poza tym ostro ćwiczy chodzenie, z pchaczem pokój przemierza kilkadziesiąt razy dziennie czasami uda mu się 3-4 kroczki zrobić samemu jak dobrze wystartujeMoniiiikaaaa, symbolica, artemida27, malami.91, bumbum lubią tę wiadomość