X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica kurczę ja nie pomogę bo u nas nic (odpukać) się nie pojawia na szczescie

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma cały czas taka kaszke na policzkach która czuć pod ręką i tak teraz myślę że to pewnie wina masła bo o ile jogurtów itp nie daje to chlebek z masełkiem co raz mały wciąga..

Chciałoby się powiedzieć a nie mówiłam bo mój mąż i mama ciągle gadali ze wymyślam z tym nabiałem i ciągle coś małemu wyszukuje a alergolog oczywista prywatnie..

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że jak wytrę małemu buzię chusteczkami nawilżanymi (poza domem) to pojawiają się krostki. Chyba muszę się zaopatrzyć w takie nasączone wodą.

Siedzę i myślę nad menu na urodziny. Coś nie mam weny totalnie :/.

Mój mały śpi od 2h bez pobudki! Nie pamiętam kiedy ostatnio się to zdarzyło :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2020, 21:42

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami pobije Cię moj śpi ponad 3 godziny bez pobudki i wstał bo ja przyszłam do łóżka i zaczęłam się wiercić szturchnąć go kołdra bo miałam od złej strony itd 🤪

malami.91 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, u nas skończyło się na 2h20min😁. 3h to byłby cud!

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy chyba z 6 pobudek plus od kilku dni zje cyca i ma problem z ponownym zaśnięciem, dziś dam na noc przeciwbólowy cos czuje ze te dwójki go męczą bo i po całych dniach rąk z buzi nie wyjmuje

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny u nas noc tez kiepsko dziś. Wczoraj dzaidkowie zostaliby Mała na 3.5 h. Jak wróciliśmy to już prawie buty mieli na nogach i chcieli jechać do domu odpocząć... Zofia już biega po mieszkaniu a oni ja cały czas asekutlrowali... śmiać mi się chce bo ludzie zazwyczaj widza tylko uśmiechnięte zadbane dziecko a nie wiedza ile z tym brudnej roboty.

My w sobotę 25.01 robimy roczek w lokalu tym samym co były chrzciny. Tylko i jedynie ze względu na moje kpi bo bym nie dała rady ugotować posprzątać itp. Za rok już w domu będziemy robić. Tort mamy zamówiony taki w sumie potrójny. Bo Zofia urodziła się tego samego dnia co teść tj 27.01 a imprezę robimy 25.01 w urodziny teściowej.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, na torcie oznaczacie jakos te potrojnosc? Tesciowie zdmuchuja swieczki alb cos?
    Franek tez sie urodzil w urodziny mojej mamy. My chyba zaprosimy tylko dziadkow i chrzestnych na obiad do knajpy i na tort do domu. Jeszcze nie mieszkamy u siebie i malo miejsca na wieksze imprezy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 09:50

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 2 krzesła w mieszkaniu 😁. Także pierwsze urodziny Jasia będą u dziadków, kolejne już w nowym domku 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy urodziny w domu 😊 nie będzie dużo osób, od strony męża nikt nie da rady przyjechać wiec będą tylko goście od mojej strony i maksia chrzestny z narzeczona wiec łącznie ok 8-10 osób nie wiem czy dziadkowie moi przyjdą.

961l20mmezoojidp.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tak. Tort będzie piętrowy, na gorze Zofia wśród zabawek, pomiędzy piętrami Teść wspinający sie(uwielbia góry) a na dole teściowa siedząca i opalająca się (nie lubi chodzić z teściem po górach 🙈). Ja mam duzego fioła na punkcie tortów... Chyba razem będą dmuchać świeczki.
    U nas teściowie i rodzeństwo (w których są rodzice chrzestni) to 14 osób plus 3 dzieci... cóż, za rok będzie trzeba ich jakoś pomieścić albo zmienić mieszkanie 🤷‍♀️

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, konieczbue pokaz ten tort jak juz bedzie!!!!

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My świętujemy w pierwszy weekend lutego, impreza potrwa dwa dni :-D w sobote przyjedzie moja rodzina, w niedziele męża. Robimy w mieszkaniu, jednego dnia nie dalibysmy rady wszystkich pomieścić (mimo ze razem to tylko 10 osob) moi maja ponad 250 km i nie lubia odwiedzać nas w niedzielę. W poniedzialek wszyscy idą do pracy i sa zmeczeni po takiej wyprawie.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też oddzielna impreza dla mojej i męża rodziny ze względu na odległość. Mi to nawet pasuje 🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My świętujemy 09.02 😊 najlepsze zrobiłam zaproszenia (mąż zrobił głównie) i przekazaliśmy już i mama wczoraj dzwoni ze będzie miały problem przyjść na przyjęcie bo odbędzie się w 2010 roku 🤭😆

Moniiiikaaaa, bumbum lubią tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Papatka, konieczbue pokaz ten tort jak juz bedzie!!!!

A jesteś na grupie fb? Bo tu średnio chce wstawiać

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, nieźle...ale powiem Ci lepszy numer - ja na zaproszeniach na ślub podałam zły numer telefonu do potwierdzenia obecności. Wszyscy goście z mojej strony (no głównie Ci, którzy nie mieli zapisanego mojego numeru w telefonie) dodzwonili się do jakiejś obcej kobiety z drugiego końca Polski 😁.

Mamy mały sukces - Jaś zasnął na obie drzemki bez cyca 👍.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2020, 15:36

Moniiiikaaaa, symbolica, bumbum lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami, laaa gratulacje. Ale jakies bujanie bylo czy samo orzytulenie wystarczylo?

Papatka, jestem na grupie :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło małami to jest coś! Usnął u Ciebie?

• amir Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że to odstawienie to będzie jakaś czarna magia.. Dziś po 1 drzemce akurat mąż koło niego siedział więc obudził się uśmiechnięty, ja byłam w kuchni ukryta nic nie wolał myślę sobie sukces, naszykowałam mu jakieś owoce na drugie śniadanie zjadł, ale moje szczęście nie trwało długo nastawiłam obiad i poszłam się z nim pobawić, jak tylko siadłam na mate to wystartował do mnie z placzem piskiem i od razu ciągnął za bluzkę :D ponieważ dzień się nam trochę przestawił to cyc był później przed drzemka i po 2 znowu nie dostał mleka więc cwaniak mamy z obiadu wyjadł tylko pulpety którym nie przepuści a reszty nie tknal. Także efekt tych eksperymentów taki ze dzis cyca było więcej niż w każdy normalny dzień haha

Ale nic musimy kontynuować to przestawianie bo szczerze mówiąc już tak koło 12.30 czułam dyskomfort i musiałam odciągnąć troche mleka z jednej piersi, może i Kuba ode mnie zapach mleka poczuł i dlatego tak zareagował

Poza tym ostro ćwiczy chodzenie, z pchaczem pokój przemierza kilkadziesiąt razy dziennie czasami uda mu się 3-4 kroczki zrobić samemu jak dobrze wystartuje :)

Moniiiikaaaa, symbolica, artemida27, malami.91, bumbum lubią tę wiadomość

‹‹ 1388 1389 1390 1391 1392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ