Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas wszystko się poprzestawiały wczoraj. Nie zasnął na drugą drzemkę do 17:00. Chciałam już dociągnąć do 18:30 ale tak już płakała, że położyłam ją o 17:30. Okazało się że poszła spać już na noc. Ale po 2:00 się obudziła i chciała się bawić. Prawie 2h się z nią bawiłam/bujałam i spała do 8:00. Dzisiaj na pierwszą drzemkę poszła o 13:00. Także na pewno już na drugiej drzemki nie będzie...
-
Bumbum, widocznie mała dorosła do jednej drzemki. Może będzie miała jedną, ale dłuższą. Mój póki co ma 2 - koło 10 i 15 i mam nadzieję, że tak jeszcze trochę zostanie.
U nas jakaś lipa z jedzeniem się zrobiła. Śniadanie i kolacja jako tako, a obiadu to śladowe ilości zjada. W krzesełku nie usiedzi, nosi go. Zdarza się że odpycha miskę czy talerz i dobiera się do cyca... Sama nie wiem co wtedy robić.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U nas wczoraj tez byla jedna drzemka. Ale to przez gości, mala nie dala sie polozyc na druga i na noc zasnela o 19:30.
U nas z jedzeniem tez roznie bywa. Raz cos lubi, raz nie chce nawet tknac.
Najchetniej jadlaby kaszki albo chleb z maslem i ogorkiem kiszonym.
Wymyslam jej pasty, pasztet, domowa nutelle nawet zrobiłam i wszystko jest na nie. Zaraz przetestuje wszystkie przepisy z ksiazki alaantkowe blw -
U nasz dziś mały wypadek oczywiście jak zwykle koło mnie, mały się puścił od pchacza i chciał sam przejść do mnie prawie go złapałam ale nogi się gdzieś zaplataly i poleciał mi bokiem miedzy rękami pech chciał że głowa uderzył w jakiś samochodzik także mały guz na stanie i skóra lekko obrarta a płaczu.. Eh wiecznie coś mu się stanie koło mnie, niby oczy dookoła głowy a i tak się go nie upilnuje
U nas z jedzeniem problemu nie ma właśnie siedzę i przeglądam pomysły na 2 śniadania bo coś zamiast tego cyca trzeba podać i jakoś weny mi brakuje, nie wiadomo co z tym nabiałem a wolałabym jakieś wytrawne rzeczy mu dawać może macie jakieś sprawdzone pomysły? -
Amir, a patrzyłaś na te blogi typu szpinakrobiblee, alaantkowe blw, blw mama, lachy och mistrzyni? Tam jest masa przepisów i ja często korzystam.
Bumbum, też właśnie czytałam, że koło roczku może się coś takiego zdarzyć. Ogólnie podobno wiele dzieci ma etapy jedzenia i niejedzenia i to podobno normalne.
Artemida, ja robię nutellę z awokado i to akurat u nas jest pewniak, najlepiej w połączeniu z goframi szpinakowymi 🙂. Niemniej jednak chciałabym zadbać o różnorodność posiłków, ale czasem się narobię a wszystko ląduje na podłodze.
Mały lubi wszelkie placki, naleśniki itp., ale codziennie jeść coś smażonego to trochę kiepsko, no i bądź tu człowieku mądry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 15:16
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Bumbum może się przestawia na 1 drzemkę a może jakieś pojedyncze dni tylko takie 😊 moj wstaje ok 8 i drzemka ok 11 i ok 15-16 i spać chodzi zazwyczaj ok 20 ale czasem 19 czasem 21 zależy czy gdzieś wychodzimy popołudniu ile pospi w czasie tych drzemek. Zazwyczaj śpi po półtorej godziny czyli łącznie ok 3 ale czasami troszkę krócej ok 2,5h i bywa ze dociągnie do 4 ale to rzadko 😉
Byliśmy dzis na tym usg brzuszka i wszystko ok 😊 ale małemu się badanie nie spodobało rozpłakał się 🤷♀️ Pewnie przez to ze zimne i moze musiał faceta delikatnie naciskać -
Ja mam nadzieje ze moj będzie miał apetyt na stałe posiłki jak to żelazo nam się podniesie 😊 bo teraz raczej próbuje niż je 🤷♀️ Jutro chce mu zrobić makaron z sosem bolognese. Mąż wczoraj upiekł bułeczki 😊
Amir niestety choćbyśmy się bardzo starały nie upilnujemy ich 🤷♀️ Oby tylko drobne wypadki się zdarzałyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 15:18
-
malami.91 wrote:
Artemida, ja robię nutellę z awokado i to akurat u nas jest pewniak, najlepiej w połączeniu z goframi szpinakowymi 🙂. Niemniej jednak chciałabym zadbać o różnorodność posiłków, ale czasem się narobię a wszystko ląduje na podłodze.
Mały lubi wszelkie placki, naleśniki itp., ale codziennie jeść coś smażonego to trochę kiepsko, no i bądź tu człowieku mądry.
Mamy chyba ten sam przepisspoko ta nutella, zjadam codziennie sama
U nas jest bardzo podobnie. I tez nie chce zeby codziennie jadla nalesniki i kanapki.
Mamy 4 posilki, sniadanie to rozne kaszki z owocami, kolo 11 drugie sniadanie, najczesciej jakies kanapki, tosty z piekarnika, gofry albo omlety czy placuszki, potem obiad kolo 13-14 i kolacja kolo 17
Wszystko oprócz sniadania dostaje do rączki, musi jesc sama. Nie daje sie juz karmic, zanim zje to wszystko dokladnie ogląda.
U nas cos z patelni jest srednio co 2 dni, tez sporo jej piekę zeby nie smażyć. Chleb/bulki codziennie ale staram sie zeby byly tylko w jednym posiłku.
Trzeba pokombinować zeby cos zjadła i zeby jej dieta byla w miare różnorodna.
Dzis na obiad byla pieczona piers z kurczaka, makaron i brokul. Makaron muszelki do ktorych wkladalam rozdrobnione nozem mieso bo samego nie chciala jesc.
Tak sie cieszylam jak polubila makaron. Taaa.. tylko suchy, nie toleruje żadnych sosow.
-
Dzisiaj rozmawiałam z babeczką, która szczepi dzieci. 13 miesiąc to skończony 12. Więc możemy szczepić po skończonym roczku. U mnie o szczepieniu zadecyduje alergolog, mam nadzieję, że nie będzie trzeba odraczać. Chciałam ogarnąć szczepienia przed powrotem do pracy.
-
Amir, dokładnie, a u Ciebie jeszcze powrót do pracy. Ale podobno im więcej obowiązków tym lepsza organizacja 😁.
Paulina, po roczku jest MMR z obowiązkowych a potem 16-18 miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 09:50
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Cały czas dziewczyny podziwiam WaSz zapał do gotowania różności..👏
Paulina już Wam 6miesięcy minie od drugiego szczepienia?
U nas grypa się rozpanoszyła... Mąż od piątku chory, ja i Wero od wczoraj.. Jacek póki co ok, a mamy za dwa dni szczepienie... 🙄 Póki co mamy niewysokie te gorączki, tyle dobrego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 10:31
-
Symbolica, może to przy pierwszym dziecku się tak cuduje 😁. Mi mąż mówi, że za bardzo wymyślam i dlatego mały nie chce tego jeść... nieźle mnie motywuje hehe.
Oby Jacek się uchował!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 10:34
symbolica lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Symbolica współczuję bardzo. My w tym roku pierwszy raz szczepiliśmy się z mężem przeciwko grypie, ale na inne wirusy to niestety nie działa
I jutro szczepienie, a my przeziębieni... Zobaczymy co lekarz powie.
Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tego rozszerzenia diety. My jesteśmy 100 lat za murzynami. Mała niczego nie je, a jeśli już to 2 łyżeczki i ma nie być żadnej grudki. Ręce opadają.
My urodzin nie robimy. Przestałam zupełnie ogarniać przez to kpi. Podjęłam decyzję o kończeniu ponieważ coraz trudniej jest znaleźć czas na cokolwiek, do tego non stop zastoje... Wczoraj myslalam, ze wyląduje w szpitalu. Nie moglam poradzić sobie z zastojem, tak bolało że nie byłam w stanie podnieść ręki. Z 8h spędziłam z laktatorem... Masakra.Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
Symbolica współczuje my mieliśmy z mężem pierwszy raz się zaszczepić ale jakoś tak wyszło i nie zrobiliśmy tego.
Migotka współczuje problemów z zastojami śle bardzo długo wytrzymałam kpi podziwiam i gratuluje.
Nie martw się moj tez mało je 😉 jedynie nie ma problemów z żadna konsystencja od papek przed grudki do kawałków
Mhmm druga dawkę brexero miał ok października czyli minie 4 miesiące ale mąż wczoraj poszedł do przychodni z lekarzem rozmawiał na co najlepiej teraz zaszczepić z tego co co chcemy jeszcze🤷♀️🤔 jest powiedziane ze musi minąć 6 miesięcy między druga dawka a trzecia? Może mąż coś zle powiedział kiedy mały miał druga dawkę albo lekarka nie popatrzyła w kartę
Dzisiaj idziemy ja pobranie krwi 🙄 biedny ale będzie z głowy jeszcze tylko muszę złapać siku jak wstanie 😉