X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnął przytulony do mnie w nosidełku. Mam nadzieję, że jutro uda się to powtórzyć🙂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami gratulacje 😊 obu i jutro się udało

Amir mały walczy o swoje i łatwo się nie podda 😉

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko się poprzestawiały wczoraj. Nie zasnął na drugą drzemkę do 17:00. Chciałam już dociągnąć do 18:30 ale tak już płakała, że położyłam ją o 17:30. Okazało się że poszła spać już na noc. Ale po 2:00 się obudziła i chciała się bawić. Prawie 2h się z nią bawiłam/bujałam i spała do 8:00. Dzisiaj na pierwszą drzemkę poszła o 13:00. Także na pewno już na drugiej drzemki nie będzie...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, widocznie mała dorosła do jednej drzemki. Może będzie miała jedną, ale dłuższą. Mój póki co ma 2 - koło 10 i 15 i mam nadzieję, że tak jeszcze trochę zostanie.

U nas jakaś lipa z jedzeniem się zrobiła. Śniadanie i kolacja jako tako, a obiadu to śladowe ilości zjada. W krzesełku nie usiedzi, nosi go. Zdarza się że odpycha miskę czy talerz i dobiera się do cyca... Sama nie wiem co wtedy robić.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami czytałam o niechęci do jedzenia koło roczku, to może być to.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj tez byla jedna drzemka. Ale to przez gości, mala nie dala sie polozyc na druga i na noc zasnela o 19:30.

U nas z jedzeniem tez roznie bywa. Raz cos lubi, raz nie chce nawet tknac.
    Najchetniej jadlaby kaszki albo chleb z maslem i ogorkiem kiszonym.
    Wymyslam jej pasty, pasztet, domowa nutelle nawet zrobiłam i wszystko jest na nie. Zaraz przetestuje wszystkie przepisy z ksiazki alaantkowe blw :-D

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nasz dziś mały wypadek oczywiście jak zwykle koło mnie, mały się puścił od pchacza i chciał sam przejść do mnie prawie go złapałam ale nogi się gdzieś zaplataly i poleciał mi bokiem miedzy rękami pech chciał że głowa uderzył w jakiś samochodzik także mały guz na stanie i skóra lekko obrarta a płaczu.. Eh wiecznie coś mu się stanie koło mnie, niby oczy dookoła głowy a i tak się go nie upilnuje

U nas z jedzeniem problemu nie ma właśnie siedzę i przeglądam pomysły na 2 śniadania bo coś zamiast tego cyca trzeba podać i jakoś weny mi brakuje, nie wiadomo co z tym nabiałem a wolałabym jakieś wytrawne rzeczy mu dawać może macie jakieś sprawdzone pomysły?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, a patrzyłaś na te blogi typu szpinakrobiblee, alaantkowe blw, blw mama, lachy och mistrzyni? Tam jest masa przepisów i ja często korzystam.

Bumbum, też właśnie czytałam, że koło roczku może się coś takiego zdarzyć. Ogólnie podobno wiele dzieci ma etapy jedzenia i niejedzenia i to podobno normalne.

Artemida, ja robię nutellę z awokado i to akurat u nas jest pewniak, najlepiej w połączeniu z goframi szpinakowymi 🙂. Niemniej jednak chciałabym zadbać o różnorodność posiłków, ale czasem się narobię a wszystko ląduje na podłodze.
    Mały lubi wszelkie placki, naleśniki itp., ale codziennie jeść coś smażonego to trochę kiepsko, no i bądź tu człowieku mądry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 15:16

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum może się przestawia na 1 drzemkę a może jakieś pojedyncze dni tylko takie 😊 moj wstaje ok 8 i drzemka ok 11 i ok 15-16 i spać chodzi zazwyczaj ok 20 ale czasem 19 czasem 21 zależy czy gdzieś wychodzimy popołudniu ile pospi w czasie tych drzemek. Zazwyczaj śpi po półtorej godziny czyli łącznie ok 3 ale czasami troszkę krócej ok 2,5h i bywa ze dociągnie do 4 ale to rzadko 😉

Byliśmy dzis na tym usg brzuszka i wszystko ok 😊 ale małemu się badanie nie spodobało rozpłakał się 🤷‍♀️ Pewnie przez to ze zimne i moze musiał faceta delikatnie naciskać

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze moj będzie miał apetyt na stałe posiłki jak to żelazo nam się podniesie 😊 bo teraz raczej próbuje niż je 🤷‍♀️ Jutro chce mu zrobić makaron z sosem bolognese. Mąż wczoraj upiekł bułeczki 😊

Amir niestety choćbyśmy się bardzo starały nie upilnujemy ich 🤷‍♀️ Oby tylko drobne wypadki się zdarzały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2020, 15:18

961l20mmezoojidp.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:

Artemida, ja robię nutellę z awokado i to akurat u nas jest pewniak, najlepiej w połączeniu z goframi szpinakowymi 🙂. Niemniej jednak chciałabym zadbać o różnorodność posiłków, ale czasem się narobię a wszystko ląduje na podłodze.
    Mały lubi wszelkie placki, naleśniki itp., ale codziennie jeść coś smażonego to trochę kiepsko, no i bądź tu człowieku mądry.

Mamy chyba ten sam przepis :) spoko ta nutella, zjadam codziennie sama :-D
    U nas jest bardzo podobnie. I tez nie chce zeby codziennie jadla nalesniki i kanapki.
    Mamy 4 posilki, sniadanie to rozne kaszki z owocami, kolo 11 drugie sniadanie, najczesciej jakies kanapki, tosty z piekarnika, gofry albo omlety czy placuszki, potem obiad kolo 13-14 i kolacja kolo 17
    Wszystko oprócz sniadania dostaje do rączki, musi jesc sama. Nie daje sie juz karmic, zanim zje to wszystko dokladnie ogląda.
    U nas cos z patelni jest srednio co 2 dni, tez sporo jej piekę zeby nie smażyć. Chleb/bulki codziennie ale staram sie zeby byly tylko w jednym posiłku.

Trzeba pokombinować zeby cos zjadła i zeby jej dieta byla w miare różnorodna.

Dzis na obiad byla pieczona piers z kurczaka, makaron i brokul. Makaron muszelki do ktorych wkladalam rozdrobnione nozem mieso bo samego nie chciala jesc.

Tak sie cieszylam jak polubila makaron. Taaa.. tylko suchy, nie toleruje żadnych sosow.

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rozmawiałam z babeczką, która szczepi dzieci. 13 miesiąc to skończony 12. Więc możemy szczepić po skończonym roczku. U mnie o szczepieniu zadecyduje alergolog, mam nadzieję, że nie będzie trzeba odraczać. Chciałam ogarnąć szczepienia przed powrotem do pracy.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz zaszczepić brexero przypominająca potem po 2-3 tygodniach ospę jeśli się uda zdobyć szczepionke , potem mmr i Nimenrix chociaż coś chyba jeszcze obowiązkowe jest w międzyczasie 🤔

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami dzięki 2 blogów nie znałam :) wszystko fajnie jeszcze żeby tylko mieć czas na to gotowanie 😂

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, dokładnie, a u Ciebie jeszcze powrót do pracy. Ale podobno im więcej obowiązków tym lepsza organizacja 😁.

Paulina, po roczku jest MMR z obowiązkowych a potem 16-18 miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 09:50

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas dziewczyny podziwiam WaSz zapał do gotowania różności..👏

Paulina już Wam 6miesięcy minie od drugiego szczepienia?

U nas grypa się rozpanoszyła... Mąż od piątku chory, ja i Wero od wczoraj.. Jacek póki co ok, a mamy za dwa dni szczepienie... 🙄 Póki co mamy niewysokie te gorączki, tyle dobrego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 10:31

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, może to przy pierwszym dziecku się tak cuduje 😁. Mi mąż mówi, że za bardzo wymyślam i dlatego mały nie chce tego jeść... nieźle mnie motywuje hehe.

Oby Jacek się uchował!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 10:34

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica współczuję bardzo. My w tym roku pierwszy raz szczepiliśmy się z mężem przeciwko grypie, ale na inne wirusy to niestety nie działa :-( I jutro szczepienie, a my przeziębieni... Zobaczymy co lekarz powie.

Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tego rozszerzenia diety. My jesteśmy 100 lat za murzynami. Mała niczego nie je, a jeśli już to 2 łyżeczki i ma nie być żadnej grudki. Ręce opadają.

My urodzin nie robimy. Przestałam zupełnie ogarniać przez to kpi. Podjęłam decyzję o kończeniu ponieważ coraz trudniej jest znaleźć czas na cokolwiek, do tego non stop zastoje... Wczoraj myslalam, ze wyląduje w szpitalu. Nie moglam poradzić sobie z zastojem, tak bolało że nie byłam w stanie podnieść ręki. Z 8h spędziłam z laktatorem... Masakra.

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica współczuje my mieliśmy z mężem pierwszy raz się zaszczepić ale jakoś tak wyszło i nie zrobiliśmy tego.

Migotka współczuje problemów z zastojami śle bardzo długo wytrzymałam kpi podziwiam i gratuluje.
    Nie martw się moj tez mało je 😉 jedynie nie ma problemów z żadna konsystencja od papek przed grudki do kawałków

Mhmm druga dawkę brexero miał ok października czyli minie 4 miesiące ale mąż wczoraj poszedł do przychodni z lekarzem rozmawiał na co najlepiej teraz zaszczepić z tego co co chcemy jeszcze🤷‍♀️🤔 jest powiedziane ze musi minąć 6 miesięcy między druga dawka a trzecia? Może mąż coś zle powiedział kiedy mały miał druga dawkę albo lekarka nie popatrzyła w kartę

Dzisiaj idziemy ja pobranie krwi 🙄 biedny ale będzie z głowy jeszcze tylko muszę złapać siku jak wstanie 😉

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem robiłam mężowi i sobie kasze mannę na mleku z kakao gorzkim cynamonem i zrobiłam małemu wersje bez cukru z masełkiem troszkę kakao i cynamonu i jak mu smakowała 😍

symbolica, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ