X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Malami.. oby oby..

Migotka dzięki i zdrowia dla Was. Współczuję zastojów, dalej to ciągniesz ale to okupione takim bólem.. ech skończyć chyba jest stosunkowo łatwo - dostaniesz tabsy na obniżenie prolaktyny, ale musisz być pewna że chcesz tego. Mała dalej tak mało je?😟

Tak Paulina musi upłynąć minimum 6 miesięcy między drugą a trzecia dawką. Może chodziło o Nimenrix po roczku?

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm muszę jeszcze tam zadzwonić i dopytać 🙄

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, podziwiam Twoja wytrwalosc. Tyle czasu kpi.

U nas na sniadanie tez cynamon o raz pierwszy. ryz na wodzie z jabkiem, gruszka i cynamonem. i zmieszane z jogurtem. pycha :) Frankowi tez podeszlo.

Migotka, zdrowka. i bardzo nie zazdroszcze :( mnie dopiero co puscila ta angina. jeszcze zatoki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 12:33

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą 3cią dawką Bexsero to najlepiej sprawdzić w chpl jaki musi być odstęp, bo to jest zależne od wieku w jakim było dziecko, kiedy dostało poprzednie dawki. U najmłodszych niemowląt jest 6 miesięcy a u starszych 2 (np. Jaś się kwalifikuje na co najmniej 2 miesiące przerwy między 2a3 dawką).

My jeszcze gdzieś musimy wcisnąć Prevenar13 ostatnią dawkę 🙄, dużo tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 13:23

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mmr umawiam dopiero w marcu nie chce szczepić w sezonie grypowym, też musimy wcisnąć pneumokoki no i dopiero zaczniemy zabawę z bexsero bo w sumie nie wiem czemu, tak przekładaliśmy przekładaliśmy i już prawie roczek stuknął no ale też bez paniki mały nie idzie do żłobka także na spokojnie nadrobimy

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj ile było płaczu na pobraniu krwi biedny tak się szarpał a trwało to dość długo i już nie miał siły płakać myślałam ze mi serce pęknie, siedział u taty na kolanach, jedna kobieta mu pobierała a druga trzymała rączka a ja jedynie przytulalam się do jego buzi. Babki śmiały się ile ona ma siły 👍🏻😁 ale tylko do wzięłam na ręce i przytuliłam i od razu się uspokoił i tak strasznie wtulał się we mnie 🥰 w drodze powrotnej zaliczyliśmy biedronkę i kupiłam mu taki większy samochodzik za to ze był taki dzielny 😉 i zapomniałam dokupic ferrytyny na która nie dostaliśmy skierowania ale powinno się udać z tej krwi co pobrali wiec jak mały wstanie to jedziemy dopłacić. Potem jedziemy do moich rodzicow z prezentami 😉

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Brexero Maksiu miał pierwsza dawkę jsk skończył 6 miesięcy wiec odstęp między 2, a 3 dawka jest tez 2 miesiące 😊 dzięki Malami za informacje ze to zależy kiedy była 1 dawka.

A wybieracie mmr czy płatna priorix? Mmr/priorix planujemy zaszczepić w kwietniu żeby w maju Nimenrix a w czerwcu wakacje nad morzem 😍 a teraz w lutym brexero i w marcu ospa

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamapediatra.pl/2017/02/16/priorix-czy-mmr-co-wybrac/

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dopłacić za ferrytyne i wszytsko by się udało ale niestety próbka krwi na jednak badanie skrzepla i znowu mały miał pobierana krew tym razem z paluszka ... znowu płakał biedny 🥺 to już było za dużo jak na 1 dzień ....

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to faktycznie Maksio miał ciężki dzień :/ daj znać jak wyniki :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina bidulek, uściskaj go od Nas ciotek.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedny Maksiu. Niestety z tymi próbkami od dzieci często są problemy.

Upiekłam dla Jasia amarantuski i są takie smaczne, że chyba sama zjem wszystkie zanim on wstanie 🤭.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy 😊 Nie spodziewałam się poprawy bo żelazo przyjmuje ok 10dni z czego 5 pierwszych o polowe mniejsza dawkę. Hemoglobina wzrosła o 0,3 żelazo nic a jeszcze robilismy ferrytyne bardzo niska 😞🤷‍♀️ 2,5 wcześniej nie robiłam.

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiliśmy te badanie no za kilka dni mamy wizytę w tej poradni

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami uważaj jak Jasiu usłyszy to Ci zaraz wstanie z drzrmki 😊

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Malami uważaj jak Jasiu usłyszy to Ci zaraz wstanie z drzrmki 😊

Na szczęście nie chrupią 😂😂😂.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to faktycznie ferrytyna bardzo niska, dobrze że zrobiliście te badania na własną ręke, ehh ja to uważam że każde dziecko na 9 msc powinno mieć przesiewowo morfologie do zrobienia

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nikt nam nie kazał zrobić ... 🙄 ale najważniejsze ze zrobiliśmy i można działać i powoli wyjdziemy z tego 😊 mały jest żywy energiczny i dzisiaj pierwszy raz puścił się o zrobił kilka kroczków sam 🥰 zanim z wrażenia zaczęłam nagrywać przeszedł kilka kroczków ale udało się coś nagrać

Nie rozumie skoro ferrytyna jest ważniejsza niż samo żelazo czemu nie mozna dostać skierowania na ferrytyne ... musiałam płacić 40zl za nią 😒

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami z jakiego przepisu amarantuski? Chyba mnie namówiłaś, ja wczoraj robiłam chlebek jaglany z musem jabłkowym i też większość ja zjadłam :D haha

• amir Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety skierowanie na ferrytyne może wystawić tylko specjalista czyli hematolog.. Ale jakby pediatra chciał się wysilic to w poz może zlecić chociażby transferyne i wyliczyć wskaźnik wysycenia ale im się nie chce.. Chociaż w przypadku takiej hemoglobiny jak u Maksia to wszystko jest jasne, na podstawie ferrytyny będziecie sobie po prostu monitorować czy zapasy się odbudowują

symbolica lubi tę wiadomość

‹‹ 1390 1391 1392 1393 1394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ