Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Malami.. oby oby..
Migotka dzięki i zdrowia dla Was. Współczuję zastojów, dalej to ciągniesz ale to okupione takim bólem.. ech skończyć chyba jest stosunkowo łatwo - dostaniesz tabsy na obniżenie prolaktyny, ale musisz być pewna że chcesz tego. Mała dalej tak mało je?😟
Tak Paulina musi upłynąć minimum 6 miesięcy między drugą a trzecia dawką. Może chodziło o Nimenrix po roczku?
-
Migotka, podziwiam Twoja wytrwalosc. Tyle czasu kpi.
U nas na sniadanie tez cynamon o raz pierwszy. ryz na wodzie z jabkiem, gruszka i cynamonem. i zmieszane z jogurtem. pychaFrankowi tez podeszlo.
Migotka, zdrowka. i bardzo nie zazdroszczemnie dopiero co puscila ta angina. jeszcze zatoki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 12:33
-
Z tą 3cią dawką Bexsero to najlepiej sprawdzić w chpl jaki musi być odstęp, bo to jest zależne od wieku w jakim było dziecko, kiedy dostało poprzednie dawki. U najmłodszych niemowląt jest 6 miesięcy a u starszych 2 (np. Jaś się kwalifikuje na co najmniej 2 miesiące przerwy między 2a3 dawką).
My jeszcze gdzieś musimy wcisnąć Prevenar13 ostatnią dawkę 🙄, dużo tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2020, 13:23
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja mmr umawiam dopiero w marcu nie chce szczepić w sezonie grypowym, też musimy wcisnąć pneumokoki no i dopiero zaczniemy zabawę z bexsero bo w sumie nie wiem czemu, tak przekładaliśmy przekładaliśmy i już prawie roczek stuknął no ale też bez paniki mały nie idzie do żłobka także na spokojnie nadrobimy
-
Ojj ile było płaczu na pobraniu krwi biedny tak się szarpał a trwało to dość długo i już nie miał siły płakać myślałam ze mi serce pęknie, siedział u taty na kolanach, jedna kobieta mu pobierała a druga trzymała rączka a ja jedynie przytulalam się do jego buzi. Babki śmiały się ile ona ma siły 👍🏻😁 ale tylko do wzięłam na ręce i przytuliłam i od razu się uspokoił i tak strasznie wtulał się we mnie 🥰 w drodze powrotnej zaliczyliśmy biedronkę i kupiłam mu taki większy samochodzik za to ze był taki dzielny 😉 i zapomniałam dokupic ferrytyny na która nie dostaliśmy skierowania ale powinno się udać z tej krwi co pobrali wiec jak mały wstanie to jedziemy dopłacić. Potem jedziemy do moich rodzicow z prezentami 😉
-
Co do Brexero Maksiu miał pierwsza dawkę jsk skończył 6 miesięcy wiec odstęp między 2, a 3 dawka jest tez 2 miesiące 😊 dzięki Malami za informacje ze to zależy kiedy była 1 dawka.
A wybieracie mmr czy płatna priorix? Mmr/priorix planujemy zaszczepić w kwietniu żeby w maju Nimenrix a w czerwcu wakacje nad morzem 😍 a teraz w lutym brexero i w marcu ospa -
Dokładnie nikt nam nie kazał zrobić ... 🙄 ale najważniejsze ze zrobiliśmy i można działać i powoli wyjdziemy z tego 😊 mały jest żywy energiczny i dzisiaj pierwszy raz puścił się o zrobił kilka kroczków sam 🥰 zanim z wrażenia zaczęłam nagrywać przeszedł kilka kroczków ale udało się coś nagrać
Nie rozumie skoro ferrytyna jest ważniejsza niż samo żelazo czemu nie mozna dostać skierowania na ferrytyne ... musiałam płacić 40zl za nią 😒 -
No niestety skierowanie na ferrytyne może wystawić tylko specjalista czyli hematolog.. Ale jakby pediatra chciał się wysilic to w poz może zlecić chociażby transferyne i wyliczyć wskaźnik wysycenia ale im się nie chce.. Chociaż w przypadku takiej hemoglobiny jak u Maksia to wszystko jest jasne, na podstawie ferrytyny będziecie sobie po prostu monitorować czy zapasy się odbudowują
symbolica lubi tę wiadomość