Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj właśnie je teraz codziennie pół żółtka na sniadanie 😊 od jutra zwiększamy dawkę żelaza na właściw, nic nie zaobserwowałam żeby coś się dzialo. Wydaje mi się ze na tapecie są zęby ta dwójka wciąż się przebija i chyba druga tez lada moment. Zaciska usta i coś tam jęczy i bardzo nerwowo chce gryźć różne rzeczy, walczy z drzemkami, choć jak zaśnie to śpi ładnie
-
Hej dziewczyny, u nas z rotawirusem poprawa. Dziś jedna kupka.
Za to od wczoraj 12.00 gorączka dochodząca do 39.5. Co 4 godziny zbijamy I wraca. Byliśmy u pediatry. Obstawia teraz trzydniowke. Masakra z tym.
Kazała mocz zbadac dla pewności. A nasz smyk przez 1.5 godz ganial na golasia I nie zarobił siusiu I laboratorium zamknęli:/
Pytalyscie o okres. Ja dziś dostałam trzeci. Cykle wydłużone. że 35 kg więcej dni (wcześniej było 28). Ale też normalny, nie plamienie.symbolica, malami.91 lubią tę wiadomość
-
Bumbum mój ok 8 miesiąca potroił wagę.. ale ważył tylko 2930 więc moim zdaniem jakaś niewielka hipotrofię miał w porównaniu do córy 3300g kilka dni wcześnie wyjętej niż on. Córa potroiła ok 11m-ca - 10,5kg ważyła na roczek. Więc różnica czasowa między nimi znaczna 😊 a wszystko ok było. Wszystko zależy od wyjściowej i w sumie dziewczynki słabiej przybierają niż chłopcy dlatego mają inne siatki centylowej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 17:44
-
Hej dawno mnie nie było.
Co do wagi moja waży 9kg urodzona 3270 wiec do potrojenia jeszcze troche.
My nosimy pantsy 4 i pewnie jeszcze długo będzie nosić. One niby od 9 kg ale my nosimy od 7 bodajże.
W skrócie co u nas.
Blanka ma 2 ząbki co ciekawe dolną 1 i górną 2 :p I druga 1 idzie. Ale popuchnięte ma jeszcze 5.
Ale nie dokuczają jej te zęby na szczęście. Zaczyna powoli przesypiac nocki. Je wszystko co popadnie. Staje wszędzie, chodzi przy meblach. Wchodzi i schodzi w łózek. Mówi mama, tata, baba, kici, miał, miś, jest, nie, ogólnie bardzo szybko łapie słowa. Az jestem w szoku
Sama je. Układa puzzle koła. Robi papa, kosi, brawo, a kuku. Jak sie chowa mówi nie a jak sie odkrywa mówi jest :p
Ma 2 drzemki w ciągu dnia.
No i uparta po matcePotrafi postawić na swoim.
malami.91, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Paulina9191 wrote:Malami ile Jaś miał cm jak się urodził? Ostatnio pisałaś ze jest wysoki 😊
55🙂 Ale z moich obserwacji wynika, że urodzeniowa masa i długość ciała nie ma odzwierciedlenia w późniejszym czasie (a w dorosłości to już w ogóle). Np. córka znajomych jest 2m młodsza od Jasia, urodziła się ważąc 2,5kg, a teraz jest cięższa od niego 😁.
Lady_E, fajnie, że się odezwałaś 🙂👍.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 21:55
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U nas moze sie uda potroic, na 9 miesiecy miala 8 kg to na rok powinna miec te 9
az musze sprawdzić ile ma teraz bo juz dawno tego nie robiłam. Tylko moje rece mowia, ze przybiera
Mala dostala buty profilaktyczne do chodzenia po domu. Pierwsze minuty potyka sie o wlasne nogi ale potem jest juz lepiej. Mam nadzieje ze to przyniesie efekty.
Zaczynam powoli ogarniac roczek malej. Kolezanki namowily mnie na samodzielne zrobienie tortu. Dzis testowałam przepis, biszkopt wyszedl za drugim razem, krzywy jest bardzo, mam nadzieje ze chociaz smakiem sie obroni -
Paulina9191 wrote:Moje dziecko wstało dziś po 9 a poszedł spać normalnie jakoś po 20 😊 przebudził się 7.45 i byłam pewna ze pocyca i zacznie dzień a on poszedł zadowolony spać dalej 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 13:05
-
To chyba w zamian za wczensiejsza noc bo poszedł spać ok 20 i przed 21 coś go wybudzilo i wstał wyspany jak młody bóg i szalał do 23 , najpierw próbowałam go uśpić ale oczy jak 5zl i uśmiechał się do mnie wiec nic z tego nie wyszło 😀 a wstał po 8 😉
Przez to dzisiaj dopiero o 12 poszedł na drzemkę i narazie śpi, ale cały dzień mamy przestawiony 😉
Zazwyczaj wstaje ok 7.30-8.30
Aaa tak w ogóle moja siostra urodziła w czwartek w nocy i właśnie nie wiem czy jechać do niej dzisiaj do spziatala czy na spokojnie jak je wypiszą (pewnie jutro wypiszą to pojechalabym we wtorek)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 13:37
-
Paulina Gratulacje, jesteś ciocią! kogo? chyba lepiej w domu odwiedzić, ja tak wolałam.. no ale to siostra więc może chciałaby żebyś ją w szpitalu odwiedziła - zapytaj.
Mój przed chwilą nam zasnął w wózku na ok 10 minut bo go wybudziłam szybszym powrotem do domu bo chcę żeby o 16 poszedł ładnie spać. Nię lubię mieć przestawionego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 14:39
-
Nie wiem nawet do której są odwiedziny a mały nadal śpi 🤷♀️ Wczoraj i piątek nie miałam jak bo mąż był w prscy cały dzień i juro tez jest w prscy dopiero wtorek ma wolne.
Urodziła córeczkę Oliwie 😊 ale ma jeszcze synka 3 letniego wiec, gdyby sie pospieszyła troszkę to by z Maksiem byli z tego samego roku ☺️