X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ale wczoraj zafundowałam sobie kolację :D Tak mnie naszła ochota na kluski na parze z truskawkami, że po prostu musiałam je zrobić. Wsiadłam w samochód, objechałam warzywniaki w poszukiwaniu truskawek i znalazłam. Jaaaaaaaaaaaaaaaaka byłam szczęśliwa jak zjadłam :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie prawie 3,5 roku różnicy. Chcieliśmy, żeby było mniej, ale to w sumie też nie tak dużo. Mam kuzynki o 4 lata starsze i w dzieciństwie miałyśmy dobry kontakt.

Mamusie dwu-trzy latków, czy powiedziałyście już dzieciom o rodzeństwie w brzuchu? Ja jeszcze czekam do badań prenatalnych :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    U nas będzie prawie 3,5 roku różnicy. Chcieliśmy, żeby było mniej, ale to w sumie też nie tak dużo. Mam kuzynki o 4 lata starsze i w dzieciństwie miałyśmy dobry kontakt.

Mamusie dwu-trzy latków, czy powiedziałyście już dzieciom o rodzeństwie w brzuchu? Ja jeszcze czekam do badań prenatalnych :-)
    Tak :) Wczoraj córka głaskała brzuch i robiła "Puk-puk, słyszysz mnie?" :D
    Swoją drogą powiem Wam, że mam naprawdę spory brzuszek jak na ten tc. We wcześniejszej ciązy taki miałam w 6 miesiącu. :D Wczoraj w pracy pytali mnie, czy aby na pewno lekarze nie mylą się z terminem :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy 3 dzieci. Mamy 27 lat wiec może sie uda. A jeszcze niedawno myślałam że nie będziemy mieli wcale dzieci a dzisiaj snujemy plany na kolejne. Życie jest nieprzewidywalne.

A mnie męczy ból głowy od wczoraj :( Zimne okłady tochę dają rade ale masakra. Jeszcze ta gorączka na dworze. Jutro mamy jechać ze znajomymi na rowerki wodne i nie wiem czy dam rade. Chyba posiedzimy na plaży w cieniu tylko :(

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:
    Swoją drogą powiem Wam, że mam naprawdę spory brzuszek jak na ten tc. We wcześniejszej ciązy taki miałam w 6 miesiącu. :D Wczoraj w pracy pytali mnie, czy aby na pewno lekarze nie mylą się z terminem :D

Ja też mam całkiem spory. Rano jeszcze nawet nie jest taki widoczny, ale już wieczorem bańka. Ale to chyba na tym etapie i tak głównie wypchnięte przez macicę do góry jelita... A co jest najciekawsze - nie przybrałam na wadze jeszcze ani kilograma a czuję się wielka, taka spuchnięta...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dziś smaka na makraron z kurkami - jak tylko uda mi się kupić kurki to mam już obiad :)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:

Ja tak samo. No już mam brzuszek, a z córką to gdzieś w 6 miesiącu wyskoczył..

Starsza córka wie, bo ona mamusiowa i rączki i w ogóle szaleństwa z mamą wiec musieliśmy jej powiedzieć, że musi uważać na brzuszek bo mama ma dzidziusia. Pytała ciągle a kiedy się w końcu urodzi :D Oczywiście córcia chce siostrę i brata :D Ale ostatecznie stanęło, że jednak siostrę... Ja mam przeczucia na chłopaka, także zobaczymy.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    czy was też czasami lekko pobolewa brzuch ?

Tak mnie pobolewa szczególnie wieczorami po intensywnym dniu, ale lekarz mi mówił, że to normalne, a w drugiej ciąży może nawet bardziej dokuczać.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Nie, nic mnie nie boli.

U nas będzie różnica 3lata i 4 miesiące. Rocznikowo 4 lata. Ale to taka fajna różnica, bo córka już jest bardzo samodzielna, sama chodzi siku, sama je, sama się ubierze. Także taki w sumie idealny czas:)

U nas podobna różnica 3,5 roku :)

Pau.Em lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:

Moja córka wie już od jakiegoś miesiąca, wszystkim opowiada, że będzie "dużą siostrą " :P bardzo się cieszy, że będziemy mieli dzidziusia twierdz, że będzie z nim spała :)

MonisiaK lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Moja córka wie już od jakiegoś miesiąca, wszystkim opowiada, że będzie "dużą siostrą " :P bardzo się cieszy, że będziemy mieli dzidziusia twierdz, że będzie z nim spała :)

Mój syn, jak go pytałam hipotetycznie o rodzeństwo to stwierdził, że się będzie z dzidziusiem bawił w berka :-) Mam 6 miesięcznego bratanka, synek za każdym razem jak się mamy zobaczyć z małym to pyta czy on już chodzi i czy już gada :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie najlepiej się dziś czuję, nie mogę sobie znaleźć miejsca... gorąco mi...sama nie wiem co bym chciała...

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    nie najlepiej się dziś czuję, nie mogę sobie znaleźć miejsca... gorąco mi...sama nie wiem co bym chciała...
    Oj moja Droga nawet nie wiesz jak Cię rozumiem... Też ledwo żyję i jeszcze na nogi stanąć nie mogę, ciężkie i obolałe mięśnie calutkich nóg... I jeszcze te zawroty głowy i słabość.
    Ja chcę już drugi trymestr z nadzieją, że to już minie!

Na razie zostało nam tylko zazdrościć tym, które się dobrze czują!

Ja mam teraz myśli, że ciąża to jednak trochę jest choroba...chociaż zawsze uważałam, że nie jest :P

Sylllwus lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuje się pod złym samopoczuciem mam jeszcze 20 min. do końca pracy, a już od dobrych 2h nie robię nic bo nie jestem się w stanie na niczym skupić. Cieszę się, że w końcu weekend może chociaż troszkę odpocznę.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos felerny ten dzien dzisiaj, ja tez sie kiepsko czuje i nie moge skupic na pracy nic a nic :( do tego ten upal mi tak doskwiera.. jeszcze 2,5 godz i wreszcie weekend..

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wieczór brzuch robi się większy, od 2 dni dość mocno mnie bolał. Musiał wziąć nospe. Strasznie wzdeta jestem. Chyba macica uciska mi na jelita. Cały czas mam mdłości co prawda mniejsze niż na początku, ale liczyłam że ustąpią na dobre. Jutro kończę 13 tydzień więc mogłabym zacząć czuć się lepiej.
    Ogólnie to nie bardzo mam apetyt. Jem tyle żeby nie czuć się głodna. Jak piszecie o tym co jadlyscie to mnie mdli od samego myślenia o tym jedzeniu. Plus tego że nic nie przytyłam ale chciałbym w końcu móc normalnie jeść.
    W poniedziałek mam wizytę u gin liczę że dostanę skierowanie na usg to bym sobie zrobiła za 2-3 tygodnie i może by było widać płeć. Z moimi chłopakami na prenatalnych się dowiedziałam a teraz lekarz powiedział że ma wątpliwości i nie powie żeby nie wprowadzić w błąd i taka zawiedziona jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 15:56

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie to może być przyczyną że z telefonu nie mogę ani pisać ani cytować ani lubić żadnego posta? Wyskakuje błąd? Jeszcze kilka dni temu było ok...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK mi się tak robiło jak nieswiadomie się wylogowałam. Po ponownym logowaniu było ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Nie umiem wystarczająco powiększyć zdjęcia , ale widzę, że u Ciebie też raczej na pewno córcia! Wyrostek płciowy ślicznie uchwycony. Gratuluję!
    A gdzie ty ten wyrostek widzisz?

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    A gdzie ty ten wyrostek widzisz?
    Między nóżkami :) taka biała kreseczka. Jej ułożenie względem kręgosłupa dziecka jest kluczem na określenie płci :)
    Bardzo dużo interesowałam się tą metodą w poprzedniej ciąży. Lekarze mi wmówili na genetycznych, że to na pewno chłopak. Oczywiście nie teorią NUB tylko standardowym badaniem, a ja wiedziałam, że to córka i przez to zaczęłam szukać, grzebać no i stanęło na moim :)
    Kilka lat temu niewiele lekarze wiedzieli o tej teorii.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ