X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że mam ochotę w ciągu dnia, ale zawsze jest coś do zrobienia a jak nadchodzi wieczór to już padam ze zmęczenia :/ Dlatego raczej mamy weekendowe akcje :D

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiagusia wrote:
    Jonesey, tym razem brak ładnych zdjec. To niestety nie moja Pani Doktor robila usg:( Mam jedno i sadze, ze lekarz korzystał z teorii nub, bo sam powiedzial, ze chłopczyk i dziewczynka wyglądają teraz bardzo podobnie, ale na tym zdjęciu wyrostek płciowy bardzo dobrze widac. Może któraś sie zna na tej teorii??

Dziewczyny czy lozysko na tylnej scianie i wysoko to Ok??

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03e0bae2f11d.jpg
    Tak! Lekarz zna się bezwzględnie na teorii NUB. Ewidentne zdjęcie corci. Ja nie mam żadnych wątpliwości :) gratuluję!!!

Mamusiagusia, -Mamunia- lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    a takie mamy zdjęcie machających rączek i nóżek

https://zapodaj.net/7c5755d291d1c.jpg.html
    Cudnie <3

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam, że przed tym jak trafiłam do szpitala to trochę poszaleliśmy a teraz jak nie możemy to jakoś dajemy radę, cały czas mamy na uwadze to, że dzidzia jest najważniejsza.

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już jesteśmy przy tematach łóżkowych... Czy Wasi mężowie/partnerzy piją alko przed? Bo mnie jedna znajoma straszyła, że faceci też nie powinni pić, żeby nic nie przenikło do dzidzi... Nie wydaje mi się to możliwe szczerze mówiąc :o

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A jak już jesteśmy przy tematach łóżkowych... Czy Wasi mężowie/partnerzy piją alko przed? Bo mnie jedna znajoma straszyła, że faceci też nie powinni pić, żeby nic nie przenikło do dzidzi... Nie wydaje mi się to możliwe szczerze mówiąc :o
    O Matko! Pierwszy raz słyszę coś takiego! Ale się nie wypowiadam, bo może i coś w tym jest. Tyle, że nawet jeśli w nasieniu będą jakieś % to co dziecko ma się upić i mieć 2 promile czy co? Ludzie naprawdę mają schizy w dzisiejszych czasach!!! Nasze babcie i mamy nie miały pojęcia o wpływie alkoholu na ciążę i często normalnie pily i jakoś zdrowe dzieci się rodziły! Oczywiście nie wspomnę o dzisiejszej patologii.
    Popadanie w paranoję !

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    a jak twoj facet znosi celibat? mojemu jak sie zabroni i mu powiem ze nie mozemy, to nagle napalony jakby od miesiecy poscil :D
    Haha daje radę :) Jak to gin powiedział robótki ręczne teraz w modzie :D Mąż jest wyrozumiały, bo już co nieco przeszliśmy i trochę myślenie jest wtedy inne. Mówi, że skoro ja biorę tyle leków, to jemu brak seksu nie zaszkodzi jako jego poświęcenie :)

Bumbum, ale bzdury :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 15:07

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca mamy pewność, że wszystkie dzieci rodziły się zdrowe, kiedyś nie mówiło się o FAS... zresztą teraz też niewiele osób w ogóle wie co to jest.

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Nie do końca mamy pewność, że wszystkie dzieci rodziły się zdrowe, kiedyś nie mówiło się o FAS... zresztą teraz też niewiele osób w ogóle wie co to jest.
    Ja nie napisałam , że WSZYSTKIE. Zawsze rodziły się , rodzą i będą rodzić słabsze czy chore dzieci. Niestety :( tylko czy to wypity alkohol przez matkę czy chemia z pożywienia lub powietrza, a może jeszcze setki innych przyczyn? A to, że zdrowe się urodzi to też nie wiadomo jak będzie w przyszłości. Wszystkie te choroby przewlekle i alergie to nic innego jak wpływ tych wszystkich czynników. Czemu tyle ludzi urodzonych w okresie Czarnobyla ma problemy z tarczycą? Przypadek? No pewnie nie, bo matka wypiła w ciąży trzy piwa, albo ojciec pił przed seksem :D :D :D

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uważajcie na wodę - właśnie przeczytałam o bakterii coli w Józefowiance i Świętokrzyskiej:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/gis-ostrzega-bakterie-coli-w-wodzie-zrodlanej/9r741ky

Pepper lubi tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, uważajcie na wodę - właśnie przeczytałam o bakterii coli w Józefowiance i Świętokrzyskiej:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/gis-ostrzega-bakterie-coli-w-wodzie-zrodlanej/9r741ky
    Ooooo właśnie.
    Kurcze Dziewczyny ja jestem chemikiem , głównie analitykiem i tyle co próbek środowiskowych i żywności przebadalam to moje. Nawet sobie nie zdajemy sprawy co my w ogóle jemy, pijemy i czym oddychamy!
    Wiadomo, że tego co możemy unikać w ciąży np.alkoholu to się wystrzegać, ale to właśnie te czynniki cywilizacyjne nas niszczą. Nasze zdrowia i życia. Ten alkohol czy fajka to nic w porównaniu z tym jakie trucizny przyjmujemy na co dzień żywiąc się i oddychając!
    Przerażające to , ale prawdziwe. Czasami wolałabym być nieswiadoma. Przepraszam Was, że to piszę, ale czasem człowiek musi, bo inaczej...się udusi.
    Nie mamy wpływu na pewne rzeczy i tyle! Trzeba z tym jakoś żyć i liczyć , że zdrowia nasze i naszych bliskich nie ucierpią za bardzo!

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:42

Jonesey lubi tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusiagusia, nati sliczne te wasze dzieciaczki <3 :) az sobie na swoje zdjatko patrze z rorzewnieniem :D

empiq hahaha a wiesz, ze cos w tym jest :D my jak sie zbyt dlugo nie kochamy to jacys tacy dla siebie nieprzyjemni jestesmy, on jest oschly ja zlosliwa :P natomiast juz po, to zupelnie jakby sie bramy niebios otworzyly, on jest nagle przekochany ja sie juz o nic nie wkurzam.. :D to dziala w obie strony u nas :D i tez mi sie wydaje ze gdybysmy dostali przymusowy celibat to mogloby to na nas zle wplynac :D wiadomo jednak ze dla malenstwa nie ma niewykonalnych poswiecen :)

poza tym nie sadze zeby cokolwiek co zje czy wpije partner mialo wplyw na dziecko, ktore nosi w sobie kobieta :D gdyby tak bylo to 70% populacji ziemskiej nie mialoby prawa istniec :P

a tak pytanie z innej beczki, bardziej do dziewczyn, ktore maja zostac mama po raz pierwszy ;) wiem ze jeszcze wczesnie na takie rozwazania, ale planujecie miec wiecej dzieci? jak szybko chcecie sie na drugie dziecko zdecydowac? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 17:50

Aliq lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Aliq Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcielibyśmy mieć dwójkę :-) Co do różnicy wieku to myśleliśmy o 2-3 latach. No ale wszystko przed nami, i niech najpierw urodzi się jedno Maleństwo.

https://zapodaj.net/c2d09d065186b.jpg.html
    z olbrzymim przymrużeniem oka :D nas bawiło :-))

Jonesey lubi tę wiadomość

0d1ydqk323wt34x6.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey to będzie nasza pierwsza dzidzia a planujemy 3. Za 2 lata bierzemy ślub i od razu po ślubie zaczynamy starać się o drugie czyli jak dobrze pójdzie różnica między dziećmi będzie mniej więcej 2 i pół roku. A trzecie chce max do 33 roku życia. Czyli generalnie różnica wieku między dziećmi nie będzie duża... goni mnie czas

• Aliq Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Jonesey to będzie nasza pierwsza dzidzia a planujemy 3. Za 2 lata bierzemy ślub i od razu po ślubie zaczynamy starać się o drugie czyli jak dobrze pójdzie różnica między dziećmi będzie mniej więcej 2 i pół roku. A trzecie chce max do 33 roku życia. Czyli generalnie różnica wieku między dziećmi nie będzie duża... goni mnie czas

Z tym czasem to tak jak u nie ;-) Stąd taka mała planowana różnica wieku.

0d1ydqk323wt34x6.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq wrote:
    Z tym czasem to tak jak u nie ;-) Stąd taka mała planowana różnica wieku.

Ano właśnie jakbyśmy mieli jeszcze czekać do ślubu to pierwsze dziecko miałabym w wieku 29 lat a wtedy gdzie tu mowa o trzech

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcielibyśmy mieć co najmniej 2, dobrze gdyby różnica wieku wynosiła max 2-3 lata..

Zobaczymy jak wyjdzie :) Niestety tego zaplanować się nie da..

Gdyby to zależało od nas to pierwsze dziecko byłoby już z nami a tak jeszcze kilka miesięcy musimy poczekać..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byśmy chcieli mieć dwoje, może troje nawet. Póki co jednak nie umiem myśleć o planowaniu kolejnego dziecka. Wszystko będzie zależało od przebiegu ciąży, porodu itp. Zobaczymy co los przyniesie :)

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq dobry obrazek :D :D :D

mi sie tez zawsze marzyla mala roznica wieku tak od 1 do 3 lat max, ale wiadomo ze nie zawsze to od nas zalezy :)

poki co ciaze przechodze tak dobrze, ze sobie mysle smialo o drugim dziecku, pewnie po porodzie mi sie odwidzi :D

w kazdym razie plan jest taki: 1sze dziecko przed 30tka, drugie przed 35tka, narazie mam 27 lat takze nie ma tragedii ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 20:50

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ