X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że mam ochotę w ciągu dnia, ale zawsze jest coś do zrobienia a jak nadchodzi wieczór to już padam ze zmęczenia :/ Dlatego raczej mamy weekendowe akcje :D

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiagusia wrote:
    Jonesey, tym razem brak ładnych zdjec. To niestety nie moja Pani Doktor robila usg:( Mam jedno i sadze, ze lekarz korzystał z teorii nub, bo sam powiedzial, ze chłopczyk i dziewczynka wyglądają teraz bardzo podobnie, ale na tym zdjęciu wyrostek płciowy bardzo dobrze widac. Może któraś sie zna na tej teorii??

Dziewczyny czy lozysko na tylnej scianie i wysoko to Ok??

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03e0bae2f11d.jpg
    Tak! Lekarz zna się bezwzględnie na teorii NUB. Ewidentne zdjęcie corci. Ja nie mam żadnych wątpliwości :) gratuluję!!!

Mamusiagusia, -Mamunia- lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    a takie mamy zdjęcie machających rączek i nóżek

https://zapodaj.net/7c5755d291d1c.jpg.html
    Cudnie <3

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam, że przed tym jak trafiłam do szpitala to trochę poszaleliśmy a teraz jak nie możemy to jakoś dajemy radę, cały czas mamy na uwadze to, że dzidzia jest najważniejsza.

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już jesteśmy przy tematach łóżkowych... Czy Wasi mężowie/partnerzy piją alko przed? Bo mnie jedna znajoma straszyła, że faceci też nie powinni pić, żeby nic nie przenikło do dzidzi... Nie wydaje mi się to możliwe szczerze mówiąc :o

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A jak już jesteśmy przy tematach łóżkowych... Czy Wasi mężowie/partnerzy piją alko przed? Bo mnie jedna znajoma straszyła, że faceci też nie powinni pić, żeby nic nie przenikło do dzidzi... Nie wydaje mi się to możliwe szczerze mówiąc :o
    O Matko! Pierwszy raz słyszę coś takiego! Ale się nie wypowiadam, bo może i coś w tym jest. Tyle, że nawet jeśli w nasieniu będą jakieś % to co dziecko ma się upić i mieć 2 promile czy co? Ludzie naprawdę mają schizy w dzisiejszych czasach!!! Nasze babcie i mamy nie miały pojęcia o wpływie alkoholu na ciążę i często normalnie pily i jakoś zdrowe dzieci się rodziły! Oczywiście nie wspomnę o dzisiejszej patologii.
    Popadanie w paranoję !

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    a jak twoj facet znosi celibat? mojemu jak sie zabroni i mu powiem ze nie mozemy, to nagle napalony jakby od miesiecy poscil :D
    Haha daje radę :) Jak to gin powiedział robótki ręczne teraz w modzie :D Mąż jest wyrozumiały, bo już co nieco przeszliśmy i trochę myślenie jest wtedy inne. Mówi, że skoro ja biorę tyle leków, to jemu brak seksu nie zaszkodzi jako jego poświęcenie :)

Bumbum, ale bzdury :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 15:07

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca mamy pewność, że wszystkie dzieci rodziły się zdrowe, kiedyś nie mówiło się o FAS... zresztą teraz też niewiele osób w ogóle wie co to jest.

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Nie do końca mamy pewność, że wszystkie dzieci rodziły się zdrowe, kiedyś nie mówiło się o FAS... zresztą teraz też niewiele osób w ogóle wie co to jest.
    Ja nie napisałam , że WSZYSTKIE. Zawsze rodziły się , rodzą i będą rodzić słabsze czy chore dzieci. Niestety :( tylko czy to wypity alkohol przez matkę czy chemia z pożywienia lub powietrza, a może jeszcze setki innych przyczyn? A to, że zdrowe się urodzi to też nie wiadomo jak będzie w przyszłości. Wszystkie te choroby przewlekle i alergie to nic innego jak wpływ tych wszystkich czynników. Czemu tyle ludzi urodzonych w okresie Czarnobyla ma problemy z tarczycą? Przypadek? No pewnie nie, bo matka wypiła w ciąży trzy piwa, albo ojciec pił przed seksem :D :D :D

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, uważajcie na wodę - właśnie przeczytałam o bakterii coli w Józefowiance i Świętokrzyskiej:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/gis-ostrzega-bakterie-coli-w-wodzie-zrodlanej/9r741ky

Pepper lubi tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Dziewczyny, uważajcie na wodę - właśnie przeczytałam o bakterii coli w Józefowiance i Świętokrzyskiej:

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/gis-ostrzega-bakterie-coli-w-wodzie-zrodlanej/9r741ky
    Ooooo właśnie.
    Kurcze Dziewczyny ja jestem chemikiem , głównie analitykiem i tyle co próbek środowiskowych i żywności przebadalam to moje. Nawet sobie nie zdajemy sprawy co my w ogóle jemy, pijemy i czym oddychamy!
    Wiadomo, że tego co możemy unikać w ciąży np.alkoholu to się wystrzegać, ale to właśnie te czynniki cywilizacyjne nas niszczą. Nasze zdrowia i życia. Ten alkohol czy fajka to nic w porównaniu z tym jakie trucizny przyjmujemy na co dzień żywiąc się i oddychając!
    Przerażające to , ale prawdziwe. Czasami wolałabym być nieswiadoma. Przepraszam Was, że to piszę, ale czasem człowiek musi, bo inaczej...się udusi.
    Nie mamy wpływu na pewne rzeczy i tyle! Trzeba z tym jakoś żyć i liczyć , że zdrowia nasze i naszych bliskich nie ucierpią za bardzo!

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:42

Jonesey lubi tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamusiagusia, nati sliczne te wasze dzieciaczki <3 :) az sobie na swoje zdjatko patrze z rorzewnieniem :D

empiq hahaha a wiesz, ze cos w tym jest :D my jak sie zbyt dlugo nie kochamy to jacys tacy dla siebie nieprzyjemni jestesmy, on jest oschly ja zlosliwa :P natomiast juz po, to zupelnie jakby sie bramy niebios otworzyly, on jest nagle przekochany ja sie juz o nic nie wkurzam.. :D to dziala w obie strony u nas :D i tez mi sie wydaje ze gdybysmy dostali przymusowy celibat to mogloby to na nas zle wplynac :D wiadomo jednak ze dla malenstwa nie ma niewykonalnych poswiecen :)

poza tym nie sadze zeby cokolwiek co zje czy wpije partner mialo wplyw na dziecko, ktore nosi w sobie kobieta :D gdyby tak bylo to 70% populacji ziemskiej nie mialoby prawa istniec :P

a tak pytanie z innej beczki, bardziej do dziewczyn, ktore maja zostac mama po raz pierwszy ;) wiem ze jeszcze wczesnie na takie rozwazania, ale planujecie miec wiecej dzieci? jak szybko chcecie sie na drugie dziecko zdecydowac? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 17:50

Aliq lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Aliq Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcielibyśmy mieć dwójkę :-) Co do różnicy wieku to myśleliśmy o 2-3 latach. No ale wszystko przed nami, i niech najpierw urodzi się jedno Maleństwo.

https://zapodaj.net/c2d09d065186b.jpg.html
    z olbrzymim przymrużeniem oka :D nas bawiło :-))

Jonesey lubi tę wiadomość

0d1ydqk323wt34x6.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey to będzie nasza pierwsza dzidzia a planujemy 3. Za 2 lata bierzemy ślub i od razu po ślubie zaczynamy starać się o drugie czyli jak dobrze pójdzie różnica między dziećmi będzie mniej więcej 2 i pół roku. A trzecie chce max do 33 roku życia. Czyli generalnie różnica wieku między dziećmi nie będzie duża... goni mnie czas

• Aliq Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati1992 wrote:
    Jonesey to będzie nasza pierwsza dzidzia a planujemy 3. Za 2 lata bierzemy ślub i od razu po ślubie zaczynamy starać się o drugie czyli jak dobrze pójdzie różnica między dziećmi będzie mniej więcej 2 i pół roku. A trzecie chce max do 33 roku życia. Czyli generalnie różnica wieku między dziećmi nie będzie duża... goni mnie czas

Z tym czasem to tak jak u nie ;-) Stąd taka mała planowana różnica wieku.

0d1ydqk323wt34x6.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq wrote:
    Z tym czasem to tak jak u nie ;-) Stąd taka mała planowana różnica wieku.

Ano właśnie jakbyśmy mieli jeszcze czekać do ślubu to pierwsze dziecko miałabym w wieku 29 lat a wtedy gdzie tu mowa o trzech

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcielibyśmy mieć co najmniej 2, dobrze gdyby różnica wieku wynosiła max 2-3 lata..

Zobaczymy jak wyjdzie :) Niestety tego zaplanować się nie da..

Gdyby to zależało od nas to pierwsze dziecko byłoby już z nami a tak jeszcze kilka miesięcy musimy poczekać..

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byśmy chcieli mieć dwoje, może troje nawet. Póki co jednak nie umiem myśleć o planowaniu kolejnego dziecka. Wszystko będzie zależało od przebiegu ciąży, porodu itp. Zobaczymy co los przyniesie :)

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliq dobry obrazek :D :D :D

mi sie tez zawsze marzyla mala roznica wieku tak od 1 do 3 lat max, ale wiadomo ze nie zawsze to od nas zalezy :)

poki co ciaze przechodze tak dobrze, ze sobie mysle smialo o drugim dziecku, pewnie po porodzie mi sie odwidzi :D

w kazdym razie plan jest taki: 1sze dziecko przed 30tka, drugie przed 35tka, narazie mam 27 lat takze nie ma tragedii ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 20:50

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ