Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka, ja prawie rok biorę i też bez skutków ubocznych.
Empiq, ja chyba też mam większe mdłości niż wcześniej A jak bok zmieniam podczas spania, to brzuch boli i budzę się na siku. -
paprot.ka wrote:dziś, w jedenastym tygodniu ciąży, zwymiotowałam po raz pierwszy. co za wspaniały dzień...
Ogólnie w przeciwieństwie do pierwszej, w tej ciąży wymioty i okropne nudności niestety mi towarzyszą.
Dzisiaj wybieram się zobaczyć co tam słychać w pracy. Muszę jeszcze kilka papierów podpisać i w końcu zdać wszystkie klucze, karty i kody❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
Hej my już po genetycznych, dzidzia pięknie rośnie, zdecydowałam się na nagranie filmu na płytę za dodatkową opłatą i to była najlepsza decyzja bo mały skakał jak szalony, machal rączkami i nóżkami. Jedynie jest nisko zagnieżdżony więc mamy zakaz współżycia i dźwigania.
ruda90, Pau.Em, Jonesey, essentiel, MałaMała, Nadzieja22, Pepper lubią tę wiadomość
[/url]
[/url] -
kropka123 wrote:Dziewczyny, dołączę się do dyskusji;) macie jakieś skutki uboczne po eurytox? Dopiero zaczynam swoją przygodę i zastanawiam się czy wpływają na samopoczucie/wagę?
-
nick nieaktualnyJa nigdy nie miałam problemów z tarczyca, teraz mam za wysokie tsh i biorę euthyrox 25. Skutków ubocznych ciężko się doszukać, a branie leku na czczo w ciąży przy okropnych nudnosciach i wymiotach to normalnie samobójstwo
Mam metoklopramid zapisany na wymioty, więc dzisiaj rano jak tylko otworzyłam oczy to wzięłam. Teraz wzięłam drugi raz. Póki co bez wymiotow... Boże oby do 2 trymestru.. oby to minęło... -
nick nieaktualny
-
nati1992 wrote:Hej my już po genetycznych, dzidzia pięknie rośnie, zdecydowałam się na nagranie filmu na płytę za dodatkową opłatą i to była najlepsza decyzja bo mały skakał jak szalony, machal rączkami i nóżkami. Jedynie jest nisko zagnieżdżony więc mamy zakaz współżycia i dźwigania.
cooo ON?! czyli juz wiadomo ze chlopiec???? gratluacje tak czy siak!
tzn ze juz do samego rozwiazania celibat? o matko, ja bym chyba nie wytrzymala, o mezu nie wspominajac no ale jak trza to trza -
nick nieaktualnyJonesey wrote:cooo ON?! czyli juz wiadomo ze chlopiec???? gratluacje tak czy siak!
tzn ze juz do samego rozwiazania celibat? o matko, ja bym chyba nie wytrzymala, o mezu nie wspominajac no ale jak trza to trza
Teraz oby mi te wymioty przeszły, to wrócimy do normalnego życia;p -
Pau.Em wrote:My w pierwszej ciąży od początku zakaz - najpierw infekcje, później wymioty, później od 20 tc kolka nerkowa, przedwczesne skurcze i leżenie plackiem że wzgl na skracajaca się szyjke. Jakoś wytrwalismy.
Teraz oby mi te wymioty przeszły, to wrócimy do normalnego życia;p
jeju nie wiedzialam ze celibat jest taki powszechny, 9 miesiecy bez seksu.. musialo byc ciezko -
Gratuluję serdecznie po wszystkich wizytach i życzę aby wszystkie pozostałe badania genetyczne wypadły tak rewelacyjnie!
Ja czuję się dosłownie jak gów** . W żadnej ciąży tak nie miałam. Nudności i wymioty mam wieczorne , nie poranne, a ostatnio z podrażnienia nawet z krwią.
Jedyne co mogę zjeść to niektóre warzywa i owoce. Najlepsza marchewka. I ewentualnie orzechy. Masakra jakaś.
Ja euthyrox biorę od 2013 roku i też nie zauważyłam skutków ubocznych. Niestety muszę go brać co raz więcej.
Co do wózków to z moim doświadczeniem wybrałam Bexa ideal albo ultra. Bardzo l ciutki, żelowe koła i super amortyzacja. Teraz już wiem czego od wózka oczekuję.
Chciałam Was zapytać dlaczego Wy piszecie będąc np. w 10w3d że jesteście w 11 tygodniu. Przecież to tydzień 10. Kiedykolwiek lekarz Wam tak liczył? Ja się nigdy z tym nie spotkałam. Do 10+6 to tydzień 10 i nigdzie inaczej mi nie liczyli. Ciekawa jestem jak to u Was?
Byle do drugiego trymestru!
Może wtedy zaczniemy normalnie funkcjonować . Ja już o to błagam...
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc