Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Takie same dobre wieści to ja mogę czytać
Idę dziś na 12.45 na dodatkową wizytę 8 jak zwykle mam piętra...
W dodatku rozbolał mnie ząb ;( To jest jak zły sen... W ciąży i na dwa dni przed wyjazdem. A jakiś miesiąc temu byłam i wszystko było ok. -
Pau.Em wrote:Ja miałam 2.625 TSH. I też biorę euthyrox. Znaczy ... biorę eh. Wymiotuje po nim okropnie dzisiaj nie wzięłam, bo od wczoraj nic nie jadłam, wymiotowalam wczoraj cały dzień, pół nocy.. a dziś nie wzięłam i przynajmniej nie wymiotuje. Ale tak fatalnie się czuje jest gorzej niż na początku:(
ja też biorę eurotryx 0,25 dziś pierwsza dawka -
Witam się w 10 tygodniu
Ach już w poniedziałek wizyta, nie mogę się doczekać-Mamunia-, Mamusiagusia lubią tę wiadomość
-
Ja przed ciążą tsh schodzilam od listopada z poziomu 6.339. Doszlismy do 75 euthyroxu, a w weekendy 150.
Zeszlismy z tsh do 1.518
Jak tylko zaszlam w ciążę poszłam do endo. Powiedział, ze zwiekszamy dawkę, bo maluch okrada moją tarczycę zanim dorobi się swojej. I teraz biore pon-sr 75, czw-nd 150.
Idę w srodę na kontrolę. Zobaczymy jak moje wyniki i czy zmienimy dawkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 09:33
-
U mnie dwa lata temu TSH 3.106. Dostałam euthyrox 25. Przez długi czas ładnie trzymało się na poziomie 1-1.5. Teraz jak zrobiłam betę i TSH to było 3.88. Zwiększyła dawkę do 75 i wynik z przed 2 tygodni 0.7
-
ruda90 wrote:jak długo należy przyjmować ten eurytrox żeby móc sprawdzić czy działa ?
I to już raczej do końca ciąży trzeba brać... A nie wiem jak po, czy to samo minie? -
nick nieaktualnyruda90 wrote:jak długo należy przyjmować ten eurytrox żeby móc sprawdzić czy działa ?
Zwykle po 4-6tyg jest kontrola, ale TSH bardzo szybko się zmienia po lekach. Raczej nie ma opcji żeby euthyrox nie "działał" bo to jest po prostu tyroksyna, czyli hormon tarczycy, którego masz niedobór. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykropka123 wrote:Dziewczyny, dołączę się do dyskusji;) macie jakieś skutki uboczne po eurytox? Dopiero zaczynam swoją przygodę i zastanawiam się czy wpływają na samopoczucie/wagę?
Kropka, ja biorę już kilka lat euthyrox i bardzo dobrze go toleruję. Zero skutków ubocznych. -
kropka123 wrote:Dziewczyny, dołączę się do dyskusji;) macie jakieś skutki uboczne po eurytox? Dopiero zaczynam swoją przygodę i zastanawiam się czy wpływają na samopoczucie/wagę?
Samopoczucie i tak senne i do bani ale miałam tak też przed braniem więc ciężko powiązać akurat z tym
Bo objawy ciążowe same w sobie są dość męczące