Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Hej Dziewczyny! Mam takie pytanie Kiedy skończymy sie Wam mdlosci?(o ile się skonczyly juz). Mam calodniowe i wszystko rosnie mi w gardle..jakas masakra i powiedzcie jak zyc? Chce miec nadzieje,ze będąc w 12tygodniu ciąży minal.
-
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Hej Dziewczyny! Mam takie pytanie Kiedy skończymy sie Wam mdlosci?(o ile się skonczyly juz). Mam calodniowe i wszystko rosnie mi w gardle..jakas masakra i powiedzcie jak zyc? Chce miec nadzieje,ze będąc w 12tygodniu ciąży minal.
-
Co do dentysty w ciąży to znieczulenie jest miejscowe i można je podawać ciężarnej
Co do zdjęć RTG to ciężarna dostaje specjalną nakładkę na brzuch. Tyle z faktów.
Jakoś w 8 tygodniu zaczęła mi (ponownie) wychodzić ósemka. Na początku pomyślałam sobie, że zacisnę zęby i dam radę, bo mimo że wiedziałam że mogę iść do dentysty to po prostu nie chciałam.Chciałam przeczekać chociaż do drugiego trymestru - tak na wszelki wypadek.
Wdał się stan zapalny i nie mogłam już łykać śliny no to poszłam do dentysty. Dostałam znieczulenie (małą dawkę) i miałam wycinaną właśnie kieszonkę z dziąsła.Lekarz zarówno ginekolog jak i dentysta zgodnie twierdzą, że jak zacznie się znowu cokolwiek dziać z ósemką to mam nie zwlekać i ją usuwać. Ból a już na pewno jakikolwiek stan zapalny jest bardziej szkodliwy niż znieczulenie. -
ruda90 wrote:ja biorę 3 x dziennie, z jakiego powodu jeżeli mogę wiedzieć ?
Ja mam skończyć brać w 2 trymetrze bo wtedy łożysko przejmuje pracę. -
amir wrote:jej u ja do prenatalnych mam jeszcze 2 tygodnie a już dziś miałam jakieś koszmary na ten temat.. jak wytrzymać
-
Ruda ja też biorę dwa razy dziennie od początku ze względu na bardzoooo niski progesteron i krwawienia. Dupka nie ma się co bać. Może nie pomoc , ale nie zaszkodzi.
Jak to musisz być w pracy??? Masakra... Nie mają litości dla ciężarnej.
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Ewelcia super wiesci!!!
Ruda, ja tez lece na duphastonie 2x1 tab dziennie ze wzgledu na niski progesteron, ale jako ze juz wkraczam w 2gi trymestr to bede odstawiac powoli
w kwestii pracy swietnie cie rozumiem, ja sama juz tez mam dosc, do tego ten tydzien mam taki stresujacy, zwlaszcza jutro.. ehh staram sie przekonywac ze nie moge sie tak przejmowac bo to nie ma dobrego wplywu na dziecko, ale jednak ten stres jest silniejszy ode mnie jeszcze tylko 3 miesiace musze jakos dac rade eh -
My chyba powoli wchodzimy w złoty okres ciąży. Mdłości prawie brak. Czasem mnie zemdli na jakiś brzydki zapach ale tragedii nie ma. Mam coraz więcej energii
Jedyne co m dokucza to rwa kulszowa w lewym pośladku. Miałam przed ciążą ale na jakis czas przeszła. Bede jutro u gina to zapytam co mogę na to stosować. Próbowałam sie więcej ruszać ale jak za długo chodzę to boli. Teraz zaczne próbować pływania. Modlę się tylko żeby się nie pogorszyło. Pewnie maluszek naciska na nerw kulszowy...
A jeśli chodzi o progesteron ja jak zrobiłam pierwszą bete to zrobiłam też progesteron był na poziomie 14 a to był 7tc. Wystarszyłam się i sie pytam lekarza czy mam cos brać. A on że to ciąża naturalna ładnie sie rozwija wiec natura wie co robi i po co brać jakiś sztuczny progesteron. Chyba że wystapiły by krwawienia. Ale wszystko było super wiec nie brałam nic.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka