Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
No to tak jest, mala nie chciała smoczka, swego czasu żałowałam, że nie dała sobie wcisnąć, ale teraz nie mamy problemu.
Mój kolega odstawił córce smoczek jak kupił jej nowe łóżko. Powiedział, że w tym łóżku to tylko bez smoczka można spać i jakoś poszło
Jak ktoś chce sposób na mycie zębów - u nas koniecznie przed lustrem. Mała daje sobie wymyć i się cieszy. Jak chce jej umyć normalnie to się denerwuje. -
Bumbum, czekam aż mąż będzie miał trochę wolnego od pracy żeby mi pomóc. Wyniosę się może na noc do innego pokoju, a oni niech sobie radzą 😁.
U nas nawet lustro nie pomaga jeśli chodzi o mycie zębów. Kilka razy przejadę szczoteczką i dłużej nie da rady, bo jest płacz i wyrywanie się. Dziś odbieram z paczkomatu szczoteczkę elektryczną, może mu się spodoba 🙂.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami tez myślałam kiedyś nad szczoteczka daj znać czy Jasiowi sie spodobała.
Ja od niedawna zaczęłam myć właśnie przed lustrem i daje mu moja żeby mi umył a ja jemu. I o dziwo daje sobie myć, nawet po pewnym czasie przestaje mi myć i tylko ja myje jemu. Czasem językiem mi przeszkadza ale to taki odruch ma chyba nie żeby nie chciał żebym ja mu myła.
Dzisiaj byliśmy w ikea i kupiliśmy małemu taki stolik biurko i krzesełko, chcemy przyzwyczaić żeby tam jadł, pozwoliliśmy mu nie jeść w krzesełku do karmienia i już nie da się przekonać -
Hehe, to Jaś wcześniej właśnie na siebie mówił "jaja", ale coraz bardziej zbliża się do "Jasio" (my tak mówimy) i wyszło mu "jajo"😉.
Wczoraj w końcu dał sobie przymierzyć kask. Tak mu się spodobał, że nawet obiad w nim jadł, a wcześniej nie było mowy żeby założył. Teraz śmiga na swojej ciężarówce odpowiednio zabezpieczony 👍. Musimy w końcu jakiś rowerek skombinować, chyba postawimy na biegówkę już. Najwyżej ogarnie za jakiś czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 12:54
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Słodko Malami ☺️
U nas nowe slòwka ostatnio to pa pa, babcia (wyraźnie), bam jak czymś rzuci, a uwielbia rzucać, wyrzucać za bramkę na schody zabawki, za kaloryfer... zatyka sobie uszy jak cytuję z książki "zatkaj sobie uszy, strasznie hałasuje" (samolot kiedy startuje) ). Siebie nie nazywa pòki co. Chińszczyzna u niegonadal ma się dobrze.
Ruda zdròwka dla Ali.
Miałam małemu biegòwkę małemu kupić w przyszłym roku tymczasem biegòwkę używana drewnianą nam wujek przywiòzł.. więc będziemy znowu eko-trendy. 😊
Jutro warto do Biedry się przejść:
https://www.pepper.pl/promocje/biedronka-voucher-100-wartosci-za-pieluchy-albo-pantsy-dada-przy-zakupie-swiezych-owocow-i-warzyw-za-min-10zl-285079
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 14:59