Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy ze sobą zawsze wodę :) muszę zacząć Ale uczyć pić ze szklanki macie to już za sobą ?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już pije z kubeczka od dawna. Częściej pijemy z bidonu ale z kubeczka też.
    Puszczam małą do żłobka od września i zaczynam się stresować :/ mam nadzieję że poradzi sobie i nie będzie bardzo płakać. Przed nami dni adaptacyjne, na początku będę zaprowadzać na 1.5h. jest też jeden dzień 1.5h z rodzicem ale jest on w środku naszego urlopu i nie damy rady :) z resztą nie wiem co da 1.5 h na dwa tygodnie przed rozpoczęciem roku nawet nie w tej samej sali :(

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początki w żłobku nie są różowe nie ma się co oszukiwać...Ala przez 2 tygodnie płakała...tyle zajęło jej przyzwyczajenie się do Pań miejsca itp :) teraz płacze tylko przy oddaniu i to też nie zawsze :) za to zawsze wraca uśmiechnięta :)
    Ciągle infekcje to inna bajka...ale nie każde dziecko będzie je łapać...

symbolica lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, daj kubek i niech próbuje. Mój na początku więcej wylał niż wypił, a teraz już mu ładnie idzie. Czasem trochę się obleje.

My też od września zaczynamy przygodę ze żłobkiem. Najbardziej choroby mnie przerażają. Płacz na pewno będzie na początku, ale kiedyś w końcu się przyzwyczai.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 14:04

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją dziś na chwilę wzięłam do przedszkola do pustej sali to najbardziej podobały jej się stoliki i krzesełka. Usiadła i krzyczała am am 😅

Lutyska, symbolica lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam podpisać umowę to poszła beże mnie do innego pokoju (musiałam ją gonić). Przyatakowala od razu autka :) ale wiadomo, że miała z tyłu głowy że tam jestem. Mam nadzieję, że to że mąż będzie odprowadzał to będzie lepiej...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala w pierwszy dzień też ładnie poszła :D wszystko było nowe i ciekawe gorzej było później ;)

malami.91 lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu było cicho przez weekend :)
    U mnie dzisiaj się popsuła pogoda, nawet mi tak pasuje, jest rześko ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciepło :) Ala rano płakała za mama w żłobku naszczescie nie :) ja w pracy...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety nadal gorąco. Byliśmy w piekarni on 8 rano i już było bardzo ciepło

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas koło 20 stopni🙂.

Paulina, miałam dać znać jak spodobała się szczoteczka elektryczna... A więc póki co używamy nadal zwykłej, bo tej nowej za żadne skarby nie pozwoli sobie włożyć do ust. Chyba boi się tego dźwięku, może się oswoi z czasem. Specjalnie kupiłam taką dość tanią, żeby nie było żal, że leży i się kurzy. Ogólnie ciężka sprawa z myciem zębów u nas. Najgorzej górne umyć, zawsze kończy się awanturą 😒.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam hamax kiss, juro powinno przyjść :)
    Może szczoteczka soniczna byłaby wyjściem, chyba nie jest taka głośna. Aczkolwiek wydaje mi się że rodzaj szczoteczki chyba nie ma znaczenia, po prostu nie lubi mieć gmerane w buzi... Moja też góry nie lubi myć, pociesza mnie myśl że górne wolniej się psują 😅

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z Was laczyla pneumokoki z MMR? Wlasnie mialam rozmowe kwalifikacyjna z pediatra przed srodowym szczepieniem i mocno nalega zeby pidac od razu 2. Bo ze wzgledu na sytuacje maja zalecenie szczepic poki czas.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, my tez mamy Hamax kiss.
    Od tygodnia panowie codziennie wieczorem sa na przejazdzce. Tak sie wkrecili. A wczoraj zrobili ze 25-30km. Do dziadkow i z powrotem.

Franek pije ze szklanki normalnie. Nie pozwala sobie nawet przytrzymywac.

bumbum lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja tak szczepiłam bo tak nawet w kalendarzu szczepień dzieci tak jest i gorączka w pierwszej dobie była.. norma. Bez obaw, posłuchaj lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 12:08

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też łączyłam pneumo z mmr

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też łączyłam.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Jestem spokojniensza.
    Wiadomo, ze wole to zrobic poki lato bo cholera wie co bedzie jesienia. A jak pojawi sie Alicja to juz w ogole bede chciala unikac przychodni przez jakis czas (jak sie uda oczywiscie).

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie łącze żadnych szczepionek mimo że pediatra zaleca

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, soniczną mamy, źle napisałam.

bumbum lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 1557 1558 1559 1560 1561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ