X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie mam jej z kim zostawić...zobaczę co powie lekarz na kontroli i podejme decyzję...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka, wow, super, że się Zosia tak zdrowo trzyma w tym żłobku 🙂. Jest nadzieja, że nie wszystkie dzieci co rusz coś łapią. Ciekawe jak u nas będzie.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdro papatka u nas katar ciągnie się odkąd pamiętam...

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Bumbum będzie lepiej. Ja płakałam bardzo jak Zosia szła do żłobka, inaczej miała opiekuna u nas wyglądać. Ale cóż, do przodu ☺️
    Malami dzięki, raz musieliśmy ja odebrać ze żłobka wcześniej bo napisali do mnie ze spała 20 min tylko i ze zęby jej ida i nie daje się uspokoić płacze i budzi inne dzieci. Ale to raz.

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donosze, ze flamastry z biedry z pie zatkami nie nadaja sie do tablicy. Nie maluja tylko zostawiaja takie mokre smugi.Jak by kolorowym olejem malowac. i ciezko sie zmywaja. Ostatecznie dalo sie zmgc ale duzo ciezej niz flamaster dolaczony do tablicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 18:02

symbolica lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala zdrowa :)

Moniiiikaaaa, malami.91, Papapatka, bumbum lubią tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, cudowna wiadomosc <3

ruda90 lubi tę wiadomość

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super dobrze ze w końcu trafiliście na odpowiedniego lekarza 😊

ruda90 lubi tę wiadomość

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po 6w1 Kuba ma mega obrzęk na nodze.. Przykłalam altacet ale ogólnie nie daje się do tego dotykać. W zasadzie jak tylko wróciliśmy do domu to już miał obrzęk, przyłożyłam altacet i do wieczora było ok, jak przebierałam na spanie znowu noga gorąca i czerwona ale już właśnie nie dawal okładu zrobić.. Mam nadzieję że rano będzie lepiej, dałam paracetamol na noc profilaktycznie

• symbolica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir Biedactwo 😔 Jackowi pierwszy raz w życiu zrobił się obrzęk ogromny i czerwony miesiąc temu przy trzeciej dawce Bexero, schodził mu bardzo długo, robiłam mu mokre okłady z altacetu i sody i przyklejałam plastrem na noc płatek nasaczony, w dzień sciagał.. pomagało. Wcześniej nie odnotowałam takich akcji. Mam wrażenie, że to nie wina szczepionki tylko głębokości wkłucia bo dość mocno mu wbijała tę strzykawkę tym razem (a są trzy pielęgniarki i akurat tym razem tak trafilismy) ...? 6w1 mamy mieć we wrześniu, ale terminu nie ustaliły jeszcze bo pediatrzy na urlopach, tylko internistka jest i dochodzący jeden lekarz.. 🤷 w środę za tydzień mam dzwonić,może coś ustalą w koncu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 22:43

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, biedny. mam nadzieje se dzis lepiej. Nie pomyslalabym ze przy ostatniej dawce moga byc takie dolegliwosci.

U nas katar nadal trwa. Jak sie polozy to kaszle. Podejrzwam ze odkasluje katar. Mysle czy nie umowic pediatry do domu.
    A Franka slowo dnia to inhalacja :D W jego wykonaniu IHAHAHA. Usmialam sie wczoraj.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir jak tam nóżka dzisiaj? My mieliśmy 2 dni temu 5w1 i ma szczęście zero dolegliwości po, naszykowany był właśnie alcatel i paracetamol ale nie było potrzeby nic użyć 😊

Małemu raz wyszła gola po szczepieniu chyba z 2 tygodnie ja miał 🤔 nie pamietam po czym ale jakoś jak miał 9 miesięcy bo byliśmy akurat z wizyta j teściów to pamietam. Ale to nie było bolesne ani czerwone tylko taki guzek, to chyba było po brexero....

Ogólnie mały ładnie znosi szczepienia, zdarzył się stan podgorączkowy, gorączka nie pamietam, zazwyczaj obrzęk miejsca wkłucia ale ostatnio nic się nie dzieje 😊 i oby tak dalej bo we wrześniu Nimenrix a październik druga dawka ospy

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w najbliższy poniedziałek szczepienie p ospie, po 6 tygodniach 2 dawka.
    Dziewczyny, dzisiaj oddałam Małą do żłobka bez płaczu 🥳 wg opiekunki ładnie się bawiła i "dzisiaj super, oby każdy dzień był taki". Płakała za to przy odbiorze. Może emocje a może w sumie nie wiem dlaczego.

malami.91 lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety obrzęk jeszcze większy myślę że ma średnicę z 8 cm, dzwoniłam do przychodni babka mówi że po 4 dawce dzieci często tak reagują i alarmujący jest obrzęk powyżej 15 cm średnicu lub wychodzący za staw.. Masakra, kazała okłady z altacetu robić co 2h po 40 min albo z sody, babcia działa w domu zobaczymy jak będzie, ogólnie wiecie moja mama wyczytała ze nie można altacetu stosować u dzieci poniżej 3go roku życia no i za krótko wczoraj pewnie przykładałam i teraz jest jak jest.. Słuchaj porad babci :) poza tym on ostatnio tak reaguje dużymi obrzękami na owady, miał trochę eozynofile podwyższone w morfologii więc ogólnie organizm w takim stanie gotowości i jeszcze poszło szczepienie

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szczepicie dzieciaczki przeciw grypie? Ja już nie wiem gdzie to wcisnąć :(

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir biedny mały, obu okłady dzisiaj pomogły i obrzęk zaczął schodził.

Bumbum super ze tak ładnie minął dzień w żłobku 😊 my mamy druga dawkę ospy po 3 miesiącach, mówili ze minimum 2 miesiące ale jak pytałam czy lepiej teraz Nimenrix czy druga dawkę ospy to powiedział lekarz żeby lepiej Nimenrix a ospę w kolejnym miesiącu

Ja na grupę nie szczepie, nigdy się nie szczepiłam, sluszalam opinie ze jak ktoś zaczął się szczepić zaczął chorować ;)

961l20mmezoojidp.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, szczepionka na grypę nie jest skuteczna w 100%, bo ten wirus ma to do siebie, że mutuje. Dlatego może ktoś gada, że się zaszczepił a i tak zachorował. No bo jeśli w ogóle wcześniej nie chorował to nie rozumiem po co się szczepił. Tak czy siak, jakieś 50-90% skuteczności jest (zależy od roku). Ja się w zeszłym roku zaszczepiłam pierwszy raz i w tym roku to powtórzę bo byłam calutki sezon zdrowa jak nigdy. Jasia też zaszczepię ze względu na żłobek. Gdybyśmy mieli siedzieć dalej razem w domu to bym odpuściła.

symbolica lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie szczepimy na grypę.
    Bumbum widzisz :) już jest lepiej w żłobku :)
    U nas dziś przebrane pampersy :( nie było już żadnych 5 :( mam na myśli biedronkę i voucher

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 16:11

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś promka jest na pampki w biedzi? Ja chyba się zaszczepie, jak byłam młoda to się szczepilam, potem przestałam. Ale teraz że mała będzie "znosić" że żłobka choroby to się zaszczepie. A można szczepić grypę i ospę na jednej wizycie? Wiecie?

• amir Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica a jakiej wielkości Jacek miał ten obrzęk? Ja wróciłam z pracy i mimo okładów z altacetu obrzęk się powiększa jets tak mniej więcej 10x12 cm.. Dzwonię do przychodni pielęgniarka od szczepień odsyła do lekarza który do szczepienia dopuścił, pani dr miała oddzwonić ale jakoś jej się do tej pory nie udało.. Wkurzyliśmy się z mężem i jedziemy do przychodni niehc ktoś ta nogę zobaczy..

‹‹ 1571 1572 1573 1574 1575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ