Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir chyba aż tak duży ten obrzęk nie był jeśli chodzi o średnicę, ok 6cm? Twardy i czerwony.. u nas okłady dały radę, choć powoli schodziło. Dobrze, że jedziecie, daj znać co powiedzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 17:12

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir daj znać !

• amir Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny to co się teraz dzieje to masakra, wyszła do nas pielęgniarka przed przychodnie i mówi żeby jej to pokazać, na dworze! W końcu nas łaskawie wpuścili przyszła pediatra mówi że nie wie czego on tak zareagował i że póki co nic więcej co robimy za bardzo się nie da zrobić.. Fenistil kazała dołożyć i jutro się pokazać jeśli się powiększy to zgłosi nop, oczywiście już jest większe.. Mam nadzieję że się nic złego z tego nie rozwinie ale ogólnie to każdy to odpycha od siebie coś tam przebąkiwała lekarka ze nas do poradni chorób zakaźnych wyśle w razie co.. Chore

No nic dostał teraz fenistil, spróbowałam okładów z sody bo altacet nic nie daje, czekamy :(

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir o jejku no to masakra, możesz jeszcze okłady z cebuli zrobić (może też syrop?),no i Ibuprofen ktòry ma działanie przeciwzapalne regularnie bym podawała - podajecie?

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir a jak się czuje Kuba ? Widać że mu to dokucza ? Ehh teraz z tymi przychodniami ...szkoda gadać...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, co za czasy 😣

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica ta nasza świetna pediatra kazała podawać paracetamol przeciwbólowo tylko, ibuprofenu nie nie wiem z jakiego powodu

Kuba o dziwo w tym wszystkim zachowuje się całkiem ok, bawi się nie marudzi ma apetyt także to chyba takie miejscowe nie wiadomo co.. Zaraz wam wrzucę na fb jak to wyglada

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam na fb. Strasznie to wyglada :(
    Mam nadzieje ze dzis juz lepiej.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małemu we wtorek coś wyszło na policzku, najpierw czerwona kropka potem się zrobiło brzydkie zaczelo sączyć, dziś jesszcs rozdrapal. Wysłałam zdjęcia lekarzowi mówi ze wyglada na ugryzienie z nadkażeniem i dostał maść z antybiotykiem i sterydem i kropelki na uczulenie. Kurczę zawsze jakieś przygody przed wyjazdem. Musimy smarować 2x dziennie i jak nie poprawi się do niedzieli to antybiotyk doustny 🤔

Amir jak dzisiaj nóżka?

Ruda jak powrót do żłobka?

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na szczęście dziś już trochę lepiej nie jest to już takie czerwone i gorące no i co najważniejsze przestało rosnąć, jedyna zmienna to fenistil więc podejrzewają ze dostał alergii na jakiś konserwant w szczepionce sama nie wiem co o tym myśleć.. Zaraz wam wrzucę aktualizacje.

Paulina u nas też ukąszenia czasem bardzo brzydko wyglądają, raz Kuba miał duże i długo utrzymujące się odczyny to dostaliśmy na to oksykort i po 2 posmarowaniach zeszlo także mam nadzieję że i u Was pomoże :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, cale szczescie. Widzialam zdjecie na fb. Wyglada to duuuuzo lepiej.

Paula, nieciekawy tan babel. Napisalas dzis, ze zawsze cos przed wyjazdem:( Frankowi katar sie zageszcza wiec mysle ze do wtorku akurat wydobrzeje i pojedziemy spokojnie.
    A od przedwczoraj mnie drapie w gardle. To plukalam sola i takie tam pierdoly. Wpasnie patrze w gardlo a tam K...WA BIALY ROPNY BABEL! Pieprzona angina. Musze koniecznie dostac sie do lekarza. Po 16 ma teleporade. Bede ja zmuszac zeby mnie przyjela. Oby to nie zaszkodzilo dziecku.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to nie babel tylko pewnie detryt pewnie.. jak przyciśnięsz palcem to wyjdzie i przestaniesz odczuwać bòl.. nawraca co jakiś czas.. kiedyś też antybiotyki łykałam, aż poczytałam o to jest i łatwo to samemu usunąć ( potem przepłukać plynem do płukania i wziąć coś np. neoangin) - to martwe komòrki + jedzenie.. śmierdzi itd. u mnie po przebytych nawracających anginach podziurawiły się migdałki i łatwiej wchodzi jedzenie też.. takie kłucię w migdałku i wiem, że trzeba to oczyścić żeby nie dokuczało.
    Oczywiście warto mieć antybiotyk pod ręką, szczegòlnie w Twoim stanie, zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 15:44

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nam tez szybko zeszło, dostał pimafucin, posmarowalam właśnie pierwszy raz cienko ale po chwili już tego nie było pewnie starl gdzieś o coś 🤔 nie wiem czy znów posmarowac czy coś tam zostało tego.

Monika kurczę oby to nie była angina. Ja mam usunięte migdałki po nawracających anfinsch w dzieciństwie :)

My powoli zaczynamy się dzisiaj pakować 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, dajesz nadzieje dziewczyno. Wyblagalam o realna wozyte u internisty. Bylam i ona nie wie. Ropne bable sa a goraczki ani czerwonego gardla niema. Boi sie dac antybiotyk. Na moja odpowiedzialnosc. Kazala isc do gina i laryngologa. Laryngolog w poniedzialek. Tez telewizyta. Gin zgodzil sie mnie przyjac rano o 7.45. Zrobie rano wymaz to bedzie wiadomo. Bo teraz lekarze strasznie wygodni. Gardlo chca ogladac przez telefon.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wesele 200 osób można iść, do lekarza nie. Eh.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika spròbuj tam ponaciskac z ròznych stron czystym palcem, trochę pokaszlec i powinno wyjść, aż nie będziesz czuć bòlu.. czasem to samo się oczyszcza a czasem nie i dokucza - ten sposòb pomaga mi zawsze. Jak wieczorem się nie chce się oczyścić to rano znowu spròbować. Fajnie jeśli to Ci pomoże. Zawsze potem przepłukać na koniec czymś antybakteryjnym no i cos do ssania na gardło.

Paulina naklej plasterek oddychający żeby tego nie ścierał tylko działało dłuższy czas. Aż się wygoi. Są takie fajne plasterki do krojenia elastyczne w kolorze skòry.. kiedyś kupiłam w Rossmanie chyba..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 21:54

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, a jak mialas te bable to drapalo Cie w gardle czy tylko guzek bolal? Jutro o 7 zrobie wymaz na wszelki wypadek a potem moze sie odwaze...
    Teraz mnie swedzi gardlo i odkasluje.
    Gin kazal roztwor w wody utlenionej. Zyje nadzieja ze w tej bliznie po anginie sie cos zebralo. Mialam angine w styczniu. Pierwszy raz w zycii ale byla zwalajaca z nog i cale gardlo w tych bablach. A teraz 3 trymestr, mam juz refluks, zgage. Moze i sie tam cos nadkazilo.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin potwierdzil, ze to nie angina i zeby nie przesadzac. Plukac. Kupilam jeszcse tantum verde do kompletu.

Dzieki Symbolica. Sama bym w zyciu nie wpadla na to ze to nie angina.

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u mnie zazwyczaj bòl i kłucie.. ma drapanie w gardle też warto brać przeciwbòlowe Tantum czy neoangin. Zdrowia!

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dobre wiadomości 😊

Symbolica dzięki, posłałam męża do apteki po plasterki

Rzeczywiście na 99% to ugryzienie meszki 😩

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ