Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir chyba aż tak duży ten obrzęk nie był jeśli chodzi o średnicę, ok 6cm? Twardy i czerwony.. u nas okłady dały radę, choć powoli schodziło. Dobrze, że jedziecie, daj znać co powiedzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 17:12

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir daj znać !

• amir Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny to co się teraz dzieje to masakra, wyszła do nas pielęgniarka przed przychodnie i mówi żeby jej to pokazać, na dworze! W końcu nas łaskawie wpuścili przyszła pediatra mówi że nie wie czego on tak zareagował i że póki co nic więcej co robimy za bardzo się nie da zrobić.. Fenistil kazała dołożyć i jutro się pokazać jeśli się powiększy to zgłosi nop, oczywiście już jest większe.. Mam nadzieję że się nic złego z tego nie rozwinie ale ogólnie to każdy to odpycha od siebie coś tam przebąkiwała lekarka ze nas do poradni chorób zakaźnych wyśle w razie co.. Chore

No nic dostał teraz fenistil, spróbowałam okładów z sody bo altacet nic nie daje, czekamy :(

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir o jejku no to masakra, możesz jeszcze okłady z cebuli zrobić (może też syrop?),no i Ibuprofen ktòry ma działanie przeciwzapalne regularnie bym podawała - podajecie?

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir a jak się czuje Kuba ? Widać że mu to dokucza ? Ehh teraz z tymi przychodniami ...szkoda gadać...

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, co za czasy 😣

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica ta nasza świetna pediatra kazała podawać paracetamol przeciwbólowo tylko, ibuprofenu nie nie wiem z jakiego powodu

Kuba o dziwo w tym wszystkim zachowuje się całkiem ok, bawi się nie marudzi ma apetyt także to chyba takie miejscowe nie wiadomo co.. Zaraz wam wrzucę na fb jak to wyglada

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam na fb. Strasznie to wyglada :(
    Mam nadzieje ze dzis juz lepiej.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małemu we wtorek coś wyszło na policzku, najpierw czerwona kropka potem się zrobiło brzydkie zaczelo sączyć, dziś jesszcs rozdrapal. Wysłałam zdjęcia lekarzowi mówi ze wyglada na ugryzienie z nadkażeniem i dostał maść z antybiotykiem i sterydem i kropelki na uczulenie. Kurczę zawsze jakieś przygody przed wyjazdem. Musimy smarować 2x dziennie i jak nie poprawi się do niedzieli to antybiotyk doustny 🤔

Amir jak dzisiaj nóżka?

Ruda jak powrót do żłobka?

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na szczęście dziś już trochę lepiej nie jest to już takie czerwone i gorące no i co najważniejsze przestało rosnąć, jedyna zmienna to fenistil więc podejrzewają ze dostał alergii na jakiś konserwant w szczepionce sama nie wiem co o tym myśleć.. Zaraz wam wrzucę aktualizacje.

Paulina u nas też ukąszenia czasem bardzo brzydko wyglądają, raz Kuba miał duże i długo utrzymujące się odczyny to dostaliśmy na to oksykort i po 2 posmarowaniach zeszlo także mam nadzieję że i u Was pomoże :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir, cale szczescie. Widzialam zdjecie na fb. Wyglada to duuuuzo lepiej.

Paula, nieciekawy tan babel. Napisalas dzis, ze zawsze cos przed wyjazdem:( Frankowi katar sie zageszcza wiec mysle ze do wtorku akurat wydobrzeje i pojedziemy spokojnie.
    A od przedwczoraj mnie drapie w gardle. To plukalam sola i takie tam pierdoly. Wpasnie patrze w gardlo a tam K...WA BIALY ROPNY BABEL! Pieprzona angina. Musze koniecznie dostac sie do lekarza. Po 16 ma teleporade. Bede ja zmuszac zeby mnie przyjela. Oby to nie zaszkodzilo dziecku.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to nie babel tylko pewnie detryt pewnie.. jak przyciśnięsz palcem to wyjdzie i przestaniesz odczuwać bòl.. nawraca co jakiś czas.. kiedyś też antybiotyki łykałam, aż poczytałam o to jest i łatwo to samemu usunąć ( potem przepłukać plynem do płukania i wziąć coś np. neoangin) - to martwe komòrki + jedzenie.. śmierdzi itd. u mnie po przebytych nawracających anginach podziurawiły się migdałki i łatwiej wchodzi jedzenie też.. takie kłucię w migdałku i wiem, że trzeba to oczyścić żeby nie dokuczało.
    Oczywiście warto mieć antybiotyk pod ręką, szczegòlnie w Twoim stanie, zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 15:44

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nam tez szybko zeszło, dostał pimafucin, posmarowalam właśnie pierwszy raz cienko ale po chwili już tego nie było pewnie starl gdzieś o coś 🤔 nie wiem czy znów posmarowac czy coś tam zostało tego.

Monika kurczę oby to nie była angina. Ja mam usunięte migdałki po nawracających anfinsch w dzieciństwie :)

My powoli zaczynamy się dzisiaj pakować 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, dajesz nadzieje dziewczyno. Wyblagalam o realna wozyte u internisty. Bylam i ona nie wie. Ropne bable sa a goraczki ani czerwonego gardla niema. Boi sie dac antybiotyk. Na moja odpowiedzialnosc. Kazala isc do gina i laryngologa. Laryngolog w poniedzialek. Tez telewizyta. Gin zgodzil sie mnie przyjac rano o 7.45. Zrobie rano wymaz to bedzie wiadomo. Bo teraz lekarze strasznie wygodni. Gardlo chca ogladac przez telefon.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wesele 200 osób można iść, do lekarza nie. Eh.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika spròbuj tam ponaciskac z ròznych stron czystym palcem, trochę pokaszlec i powinno wyjść, aż nie będziesz czuć bòlu.. czasem to samo się oczyszcza a czasem nie i dokucza - ten sposòb pomaga mi zawsze. Jak wieczorem się nie chce się oczyścić to rano znowu spròbować. Fajnie jeśli to Ci pomoże. Zawsze potem przepłukać na koniec czymś antybakteryjnym no i cos do ssania na gardło.

Paulina naklej plasterek oddychający żeby tego nie ścierał tylko działało dłuższy czas. Aż się wygoi. Są takie fajne plasterki do krojenia elastyczne w kolorze skòry.. kiedyś kupiłam w Rossmanie chyba..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 21:54

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, a jak mialas te bable to drapalo Cie w gardle czy tylko guzek bolal? Jutro o 7 zrobie wymaz na wszelki wypadek a potem moze sie odwaze...
    Teraz mnie swedzi gardlo i odkasluje.
    Gin kazal roztwor w wody utlenionej. Zyje nadzieja ze w tej bliznie po anginie sie cos zebralo. Mialam angine w styczniu. Pierwszy raz w zycii ale byla zwalajaca z nog i cale gardlo w tych bablach. A teraz 3 trymestr, mam juz refluks, zgage. Moze i sie tam cos nadkazilo.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin potwierdzil, ze to nie angina i zeby nie przesadzac. Plukac. Kupilam jeszcse tantum verde do kompletu.

Dzieki Symbolica. Sama bym w zyciu nie wpadla na to ze to nie angina.

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u mnie zazwyczaj bòl i kłucie.. ma drapanie w gardle też warto brać przeciwbòlowe Tantum czy neoangin. Zdrowia!

da8300b52b.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dobre wiadomości 😊

Symbolica dzięki, posłałam męża do apteki po plasterki

Rzeczywiście na 99% to ugryzienie meszki 😩

961l20mmezoojidp.png
‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ