X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Ala jest złotym strzałem hehe za dobrze by było gdyby z drugim poszło równie szybko ;)

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Croksòw bym nie kupowała maluchom, bo to nie są jakieś super stabilne buciki.

Ruda musisz wziąć pod uwagę że może wyjść kolejny złoty strzał.. lepiej chyba mieć dziecko z początku roku niż z końca,łatwiej ma przedszkolu i w szkole zatrybić,choć tu też reguły nie ma..

Jackowi czasami coś się wyrwie z mową po polsku przypadkiem, ale generalnie chińszczyzną niestety.. no niestety rozmawiać z nami po polsku nie chce 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 19:23

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chyba sie wstrzymam jeszcze z crocsami.

Franka przenosilam ale Alicji chyba nie zdolam przetrzymac miesiac po terminie do stycznia :D
    Licze ze bedzie miala zastosowania ta regula ze mlodsze dziecko sie szybko uczy od starszego i tez bedzie dobrze w szkole itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 19:44

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica biorę to pod uwagę ale i tak starania dopiero w przyszłym roku może na wiosnę :)?
    Monika mała napewno będzie naśladować brata a że różnica wieku będzie nie wielka to będą się fajnie dogadywać :)

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez znow zaczynamy starania.

Baranosia trzymam kciuki zeby bylo lepiej, to trudny czas dla wszystkich.. Agatka bylaby taka sama- z ta roznica ze pewnie nie dalaby sie wziąść na rece komus obcemu.

Na spacerach czesto starsze babcie nas zaczepiaja i pytaja ja czy idzie z nimi. Zawsze reaguje tak samo; glosne NIE i wtula sie we mnie.

U nas tez sie rozgadala bardzo, ciagle nowe slowa, zwroty. Czesto powtarza; nie ma, mama paci ( zeby patrzec co robi), jak jedziemy samochodem i ma juz dosc to wola mama puści :-D

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki, u nas jutro pierwszy dzień adaptacji. Daje ją na prawie 2h, zobaczymy jak będzie.

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby chce mieć drugie dziecko ale w sumie jeszcze nie wiem kiedy :) mąż ma prace do 21 wiec narazie byłoby ciezko z dwójka od rana do samego wieczora 🤔 Ale w przyszłym roku pomyśle co i jak ;)

Bumbum kciuki zaciągnięte ale dawaj znać

961l20mmezoojidp.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum 3mam kciuki!
    U nas weekendowa masakra. Na widok wszystkich którzy nas odwiedzali gdyby mogła weszłaby mi.n głowę. To samo jak gdzieś pojechaliśmy. Myślę że żłobek mógł się zgrać z rozpoczęciem lęku separacyjnego.
    Wiem że jutro po weekendzie będzie masakra :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh czy te problemy się nigdy nie skończą.. Od jakiegoś czasu miałam wrażenie że mały ma kłopot z odgryzaniem kawałków ale każdy mi wmawial że trójki idą to go pewnie dziąsła bolą, do buzi to on przecież zajrzeć nie da ale dziś już prawie na siłę tam zajrzałam no i bach zgryz otwarty.. :( nie wiem co tu gdzie masakra, z pewnością musimy smoczek wyrzucić jak najszybciej.

Osobiście jakoś przeżyć tego nie mogę, 3 tygodnie temu sama założyłam aparat ortodontyczny w wieku 32 lat bo mam spora wadę i wiem jaka to udręka..

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ja kupiłam mojemu klapki w stylu crocs na basen. Dziś odebrałam z paczkomatu i śmigał w nich po domu, bardzo mu się spodobały.

Symbolica, ja jestem z końca roku i nigdy w szkole problemów nie miałam 😉.

Bumbum, ale to od razu sama zostaje? Ty nie wchodzisz na salę? Słabo z tą adaptacją przez tego wirusa nieszczęsnego.

Amir, głowa do góry. Jakoś to ogarniecie. U nas też jest trochę problem z zębami. Nie używał smoczka, nie pił z butelki ze smoczkiem, my z mężem mamy ładne zęby a u małego jedynki jakoś krzywo wyszły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 22:52

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami dlatego napisałam że nie ma
    reguły bo wszędzie znajdą się wyjatki... Jednak dzieciństwo jest trochę skròcone dla maluchòw.. Mòj brat rzutem na taśmę załapał się na 1stycznia i był najstorszy w klasie ( ale wybitnie się nie uczył 😉).. Mojej koleżanki còra urodziła się 31grudnia i nie szło jej zbyt dobrze w szkole szczegòlnie że poszła w wieku 5lat i 8 miesięcy ( jako "sześciolatka"-przymus był) i rodzice kazali ja zostawić na drugi rok i już jest dobrze.
    Co dalej zębòw to też nie ma reguły że jakie mleczne to takie stałe... Moja còra miała rewelacyjne, proste mleczne zęby a jak zaczęły jej wychodzić łopaty stałe to się wykrzywiły jedynki do środka z braku miejsca.. w dolnej szczęce też coś miała, po dwòch latach noszenia aparatu jest już ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 23:27

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczek dalej jest :( nie umiemy się go pozbyć...co dziwne w żłobku nie ma a w domu musi mieć jak nie w buzi to w rączce...
    Bumbum daj znać jak pierwszy dzień :) trzymamy kciuki !!!

• bumbum Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć nie było tak źle, jak oddawałam to oczywiście był płacz, ale potem przestawała płakać i bawiła się. Odbierałam ją płacząca, ale opiekunka mówiła, że rozpłakała się jak inne dzieci bardzo zaczęły płakać... Zobaczymy jutro

malami.91 lubi tę wiadomość

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum, super, oby dalej było tylko lepiej 🙂.

Baranosia, jak u Was sytuacja?

Symbolica, tak właśnie sobie myślałam, że stałe mogą wyglądać inaczej, także póki co nic się z tym nie zrobi.

Ja poszłam do zerówki w wieku 3 lat i chodziłam do niej 3 lata 😁. Moja mama uczyła w tej szkole a ja za nic w świecie nie chciałam zostawać z tatą w domu, więc zabierała mnie ze sobą. Trochę takie przedszkole miałam tyle że ze starszymi dziećmi.

U nas trochę lipa wyszła, że dopiero 7 września możemy zacząć żłobek. Tydzień w plecy, a miałam nadzieję, że do października mały się tam ogarnie i będzie mógł już zostać dłużej. No cóż, może szef mnie nie zabije jak poproszę o tydzień - dwa wypoczynkowego 😂.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 12:37

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum świetne wieści :)
    Malami skąd takie opóźnienie ?
    Ja mam nadzieję że Ala od poniedziałku wróci do żłobka na dłużej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 12:46

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, bo nasz żłobek dla każdego nowego dziecka daje 2 dni adaptacji z rodzicem na sali. Ze względu na covid tylko jeden rodzic może być danego dnia, dlatego my jesteśmy zapisani na 7-8 września.

A jak zdrówko Ali?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 13:11

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś płacz jak tylko podjechałam pod żłobek. Ale na podwórku trochę przychodził do niej syn i jak robił głupie miny i się przewracał na niby to aż się śmiała w głos. On pobiegł się bawić to ona od razu w płacz i do Pani na ręce

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala nie wygląda na chora ani się nie zachowuje jak by była chora :) nie kaszle z nosa nie leci :) w środę kontrola :) wcześniej jej leciały żółte gluty teraz jak poleci to przezroczysty :) więc jest poprawa ;)

malami.91 lubi tę wiadomość

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze maluchy śpią już same w swoich pokojach ? Ala śpi z nami w pokoju i z nami w łóżku 🙈 do 24-1 czasem dłużej śpi u siebie w łóżeczku później się budzi na cyca i już nie chce spać u siebie a jak ja położę z nami to odrazu śpi...chcieliśmy ja wyeksmitowac do swojego pokoju i kupić takie łóżeczko żebym mogła się z nią położyć ale nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ròb jak Ci intuicja podpowiada. Jacek też w nocy się budzi, wierci się i jęczy, ale jak mnie nie widzi (jest ciemno albo ja jestem dobrze kołdrą zamaskowana) to kładzie się w łòżeczku i śpi dalej...jak.zaczyna płakać i chwilę to trwa to na ręce biorę kładzie mi głowę na ramieniu i czasami udaje się bez karmienia go odłożyć za 1czy3 razem... Ostatnio tak.robię i mały mi 10hpotrafi nawet przespać bez karmienia choć zazwyczaj raz je i jak zaśnie to po 15 minutach go odkładam do łòżeczka (kiedy zaśnie w trochę głębszy sens). W każdym razie ja go konsekwentnie uczę od początku spania w swoim łòzeczku a u nas to tylko gościnnie, w momencie zasypiania 😉

da8300b52b.png
‹‹ 1569 1570 1571 1572 1573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ