X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, już w domu, jakoś dojechaliśmy, na ostatnim odcinku korek na pół h :/
    Jak weszła do domu to radość i bawienie się zabawkami :D no i zrealizowaliśmy bon turystyczny bez problemu, fajna sprawa :)
    U mnie w Biedronce awaria, nie drukują się vouchery za pieluszki. Słabo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 18:14

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum jak to mówią wszędzie dobrze ale w domu najlepiej 😁

Kurczę jak szybko już się robi ciemno, co to będzie jesienią a zima to już w ogóle
    😬

961l20mmezoojidp.png
  • amir Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak wróciliśmy w wakacji to Kuba tak samo prosto z samochodu pobiegł z uśmiechem do swojej piaskownicy :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum jeśli kupiłaś pieluchy to złòż reklamację e-mailem na bok biedronki. Zwròca Ci kasę w gotòwce w sklepie lub może na kartę mb.. Uznać Ci powinni bez gadania. Załacz zdjęcie paragonu + nr karty MB.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 09:09

da8300b52b.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy... siada mi już psycha... Majka ciągle płacze, choć ostatnio udało jej się po zupie wziąć chleb i pójść z nim do zabawek i się chwilę pobawić. Najgorsze kongo zaczęło się jednak wczoraj w domu. Odebrał ją mąż i musiał zostawić na 30min z moją mamą. Nie było opcji zaczęła płakać, wtulać się w niego ewidentnie bała się że ją zostawi. Za mną teraz chodzi krok w krok. Ryk jest jak nie widzi mnie nawet za lodówką lub jak pójdę do łazienki. Wczoraj dodatkowo było szczepienie na ospę i tu również ryk nie z tej ziemi. Nocka to była masakra. Wstała o 23:30 i płakała do 1:30. Zasypiała i po 5min wstawała z płaczem. Nie wiem już co robić, mam mega wyrzuty sumienia i czuję że poniosłam macierzyńską klęskę...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia Ala na początku żłobka też nie odstępowała mnie na krok a teraz już wie że zawsze ja odbiorę po pracy tłumacze jej że mama zawsze ja odbierze jak np wstanie z drzemki....początki są trudne nie możesz się obwiniać...

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum napewno mała się przyzwyczai, musi zrozumieć ze mama zawsze wróci a jeszcze widać nie jest pewna co do tego, dlatego tak pilnuje rodziców i zwłaszcza mamy. Nie obwiniaj się bo to nie Twoja wina, mój nawet jak ogląda bajkę rano i pójdę do ubikacji to często zaraz idzie wola mnie łapie za rękę żebym przyszła. Taki wiek ze mamoza jest 😊 Glowa do gory i dużo tłumacz małej, dzieciaczki wbrew pozorom już dużo rozumieją

961l20mmezoojidp.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, nie kupiłam tych pieluch, od razu informowano o awarii więc odpuściłam temat.
    Ale się dzisiaj obkupiłam w Lidlu, kupiłam body i dresy do żłobka.
    Baranowska, trzymaj się, wszystko mija. Przede mną to samo chociaż po tym jak zostawała w nianią liczę że się nauczyła, że zawsze wracam.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, to dopiero początek, do tej pory była ciągle z Tobą, więc to jest dla niej szok, normalne. W końcu zrozumie, że MAMA ZAWSZE WRACA, musisz jej to często powtarzać i po żłobku poświęcać jej najwięcej uwagi jak to możliwe. Może wprowadź jakiś rytuał - np. zawsze po odebraniu ze żłobka niech dostaje coś co bardzo lubi, jakiś smakołyk, naklejkę czy coś tam innego albo np. idziecie na palc zabaw.
    Ja póki co czytam wszelkie możliwe poradniki jak wspomóc dziecko w adaptacji w żłobku i zdaje sobie sprawę, że to będzie trudny etap 😔. No pewno łatwiej jest jak dziecko zostawało już wcześniej z babciami, ciociami, tatą, a u nas to na palcach jednej ręki można policzyć takie sytuacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 13:20

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja i tak teraz jest tylko od 8 do 11:30. Póki mąż ma urlop odbiera ją po 11

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się zachowuje w żłobku ? Uspokaja się po chwili ?

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    A jak się zachowuje w żłobku ? Uspokaja się po chwili ?
    Płacze 80% czasu. Non stop ją noszą na rękach. Czasem się wtuli na placu i nie płacze. No i ostatnio po zupie wzięła chlebek i poszła się zabawić

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też na początku nos stop na rekach ale nie płakała cały czas...u nas przyzwyczajanie zajęło około 2 tygodni :) później poniedziałki były ciężkie...teraz po chorobie mam nadzieję że nie będzie problemu...
    Skoro ostatnio poszła się bawić to z dnia na dzień będzie coraz lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 19:37

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia mała musi się przyzwyczaić, pewnie jedne dzieci szybciej inne wolniej ten proces przechodzą. Zobaczy ze mama zawsze wraca ze tam się troche pobawi itd i niedługo już będzie na pewno dobrze 😊

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serce sie kraja jak sie czyta jak Wasze dzieci przezywaja pierwsze dni. Mam nadzieje ze szybko bedzie lepiej.

A do mnie zawitaly rewelacje 3 trymestru.. bezsennosc. Druga noc z rzedu budze sie o 3 i juz nie moge spac... Tylko teraz z Frankiem nie odespie z dnia. Jeszcze mam tylko nadzieje ze nie dojdzie do tego zespol niespokojnych nog... brrrr

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika pewnie dopiero przy drugiej ciąży człowiek docenia luksusy bycia w pierwszej ciąży 😁

961l20mmezoojidp.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, potwierdzam. Jak sie zle czulas to sie kladlas i juz :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no tak :) My chcemy się zabrać do roboty w przyszłym roku :) ciekawe jak szybko się uda :)
    Ala się rozgadala :) mówi popatrz zobacz proszę babcia joja :D papa tato

malami.91, Moniiiikaaaa, symbolica, bumbum lubią tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie. Moze kontakt z innymi dziecmi ja tak ladnie rozwija. U nas slowo tygodnia to "Czysta".

Ruda, moze organizm nie wyszedl jeszcze z trybu ciazowego i zatrybi pierwszy strzal jak u nas :D Liczylam ze do grudnia 2020 uda sie zajsc w ciaze. A ja do tego czasu juz urodze heheh

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was kupiła już dziecki crocsy? Zastanawiam sie czy nie kupic jako basenowe i potem zostawic do biegania po domu. Ale jakos nie jestem przekonana ze to juz dobry moment.

‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ