X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam wcześniej folik a teraz falvit mama

Siwulec lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    U mnie wczoraj moj cały czas robił podchody. :) ja zasypiam a ten mnie głaszcze. .. jak nigdy. Wkońcu nawrzeszczalam na niego ze juz dwa razy mnie obudzil i wreszcie się doczepil :P
    Czekam na jakieś siły witalne ;)

hahaha Pepper rozwalilas mnie tym.. :D ja bym na mojego w zyciu nie nakrzyczala bo bym chyba miala celibat do konca swiata, jest bardzo wrazliwy w tych kwestiach :D

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec mi kazał łączony kwas foliowy zwykły i metylowany, jod i coś tam jeszcze, więc wspólnie ustaliliśmy, że mam brać prenatal uno już przed ciążą. Jak już bierzesz preparat witaminowy, to dodatkowo kwasu foliowego nie bierz, bo w nim już jest :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonessey mój dzisiaj już od rana smsy miłosne. Dzisiaj pewnie powtórka z rozrywki; )

MonisiaK lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny nie uwierzycie. Wracam do domu po naszych rozważaniach forumowych na temat facetów i ich popędu ;) a tu piękny bukiet.

Nie ma to jsk zdesperowany facet :P
    Kocham swojego męża <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/290cf1196f39.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 18:32

MałaMała, baranosia, Jonesey, amir, Nadzieja22, Mila_85, SiSi111, MonisiaK lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja po urlopie nad morzem, dlatego się nie odzywałam. :D u nas dobrze zaczynamy 14 tydzień :D . Moje libido jest -1, ale dajemy radę z mężem. Ale stopy puchną strasznie, a co do wyprysków to mam okropne ... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 18:41

Ewelcia85, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    3i498u69dg9tllfw.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    iv096iye2fv87y8o.png
    6qw2egz2dy2t6mxw.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po badaniu, wszystko u dzidzi dobrze. Zostałam oszukana, że mam nadżerkę a ta gin co tak stwierdziła jest młoda i niekompetentna. Moja gin powiedziała, że jest wszystko pięknie i daje mi 100% gwarancję, że nic się nie dzieje. Co do szyjki lekko we krwi to możliwe, że przez współżycie bo przyznałam się, że 2-3 dni przed tym skrzepem co ze mnie wyleciał współżyłam. Faktycznie dzidzia nisko, ale mam się nie przejmować bo jeszcze dużo może się zmienić. Powiedziała żebym ze współżyciem odczekała jeszcze ze 2 tygodnie. Ah i co jeszcze teraz to za wcześnie, ale koło 16-tego tygodnia powie jaka płeć a więc może na kolejnej wizycie będę wiedziała :D

Ewelcia85, Pepper, Papapatka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wraca chęć na przytulania z mężem <3 ostatnio po 5 tyg abstynencji ( mąż już po ścianach chodził :) ) było co nieco :)
    Karola mam nadzieję że wypoczęłaś :)
    Pepper ale romantyk z twojego męża ! :)

Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, współczuję, u mnie libido wysokie od samego początku ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido też powoli zaczyna wracać:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeOptimistic wrote:
    ej_est lekarz nie zakazał ;-) Nie ma żadnych przeciwskazań narazie a każda ciąża jest inna..;-)

Mi zawsze mówili, ze sam fakt ciąży bliźniaczej jest przeciwwskazaniem. Jakby nie było jest to ciąża wysokiego ryzyka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Dziękuje dziewczyny, jeszcze pytanie typowe dla blondynki ;) Kwas foliowy brać nadal czy ten w witaminach wystarczy ? Czy może zależy jaka jego dawka jest w tych witaminach ?

Ja biorę doppel herz activ mama premium i dodatkowo kwas foliowy. Pytałam lekarza czy brać go mimo, ze jest w witaminach to powiedział, ze tak. W pierwszej ciąży zalecał dokładnie tak samo. W sumie nie wiem czemu...nie dopytywałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 20:59

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was boryka się z infekcjami? Ja niestety już drugi raz mam bakteryjną, lekarz mi kazał używać clotrimazolum, ale właśnie dostałam znowu, więc chyba nie był zbyt skuteczny... Macie jakieś sposoby? Staram się postępować wg wytycznych, nie chodzę na basen, wycieram się ręcznikami jednorazowymi, śpię bez majtek :) Ale to wszystko kicha...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A czy któraś z Was boryka się z infekcjami? Ja niestety już drugi raz mam bakteryjną, lekarz mi kazał używać clotrimazolum, ale właśnie dostałam znowu, więc chyba nie był zbyt skuteczny... Macie jakieś sposoby? Staram się postępować wg wytycznych, nie chodzę na basen, wycieram się ręcznikami jednorazowymi, śpię bez majtek :) Ale to wszystko kicha...

Clotrimazolum jest na grzyby, nie na bakterie.

• Kamkakamila Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    witam sie w 15 tygodniu :)

bardzo sie ciesze, ze wszystkie wizyty jak do tej pory wypadly pomyslnie! Luty 2019 bedzie miesiacem szczesliwych zdrowych bobaskow <3

mam pytanie do dziewczyn bioracych Duphaston- powoli koncze swoja przygode z dupkiem, zostalo mi jakies 24 tabletki (biore 2x1 tan dziennie) i nie wiem teraz czy powinnam brac tak jak biore do wykonczenia ostatniego blistra, czy moze bardziej stopniowo rezygnowac np ostatnie 20 tabletek jesc po 1 dziennie zamiast dwoch.. jak wam lekarz zalecil? moj nic nie mowil, ale czytalam na innych watkach ze dziewczyny raczej stopniowo odstawialy dupka a nie tak po prostu

Myśle ze powinnaś zapytać lekarza, mnie zapytał na wizycie ile mi zostało tabletek i powiedział ze skoro mam OK 15 to powinnam stopniowo zmniejszać jesli nie ma krwawienia... na Twoim miejscu bym zadzwoniła albo zapytała na wizycie jeśli masz jakoś blisko ale sama nie zmieniała dawkowania bo niewiadomo czy dalej Ci nie przepisze tabletek

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem zupełnie zapominam o ciąży. W pierwszej czekałam na kazdy kolejny tydzień, czytałam, analizowałam. A teraz, po tej biochemicznej, trochę się zablokowałam. Wczoraj lekarz nawet się dziwił, że czemu nie chce oglądać maleństwa jak fika tylko od razu chce konkretów. Jakoś przed każdą wizytą jestem nastawiona i na dobre i na źle wiadomości. I jakoś zawsze mnie dziwi, że maluch jeszcze jest i ma się dobrze :/

Liczę że odblokuje się po badaniu pierwszego trymestru i jak wszystkim powiemy.

No i moja mała ostatnio na głowe chce wejść, wiec ogólnie czasu mniej na myślenie.

Byłam dzisiaj w domu rodzinnym i tak było że 40 stopni i bardzo tęskniłam do mojej klimy. Jak wróciłam to tak schłodziłam dom że pod kocem musiałam siedzieć. Brawo ja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 22:10

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka mam tak samo jak Ty i mam nadzieję, że w końcu po badaniu zacznę się cieszyć ciążą i wierzyć, że faktycznie może się udać. Mąż też póki co ostrożnie podchodzi do tematu.

Ja w poniedziałek tak ustawiłam klimę w aucie jak jechaliśmy na wizytę, że aż nogi i ręce miałam zimne :D

Karola94c lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ...
    Maci moze tez taka "przypadlosc"
    ...ja np po obiedzie, po 5-10min czuje takie uczucie hakby glodu, jakby kwas na zoladku jakbym nic nie jadla... i to jest drazniace... :/ macie tak?? Jak sobie radzicie??

-Mamunia- lubi tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała może to zgaga? Ja wtedy jem Kaktusa i przechodzi ;)

HrQwp1.png
    ♡♡♡
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Mała może to zgaga? Ja wtedy jem Kaktusa i przechodzi ;)
    Wlasnie to nie zgaga... to takie uczucie jakbym byla nienasycona jedzeniem, lub cos jakbym dlugo nie jadla w ciagu dnia a przeciez 5-10 min temu jadlam!!
    I tak mam co bym nie zjadla...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ