Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
baranosia wrote:Ehh dziś odebrałam wynik posiewu i mam bakterie e.coli w moczu lekarz przepisał mi monural za tydzień mam wziąć pierwszą dawkę bo teraz ponoć jeszcze niebezpieczny
baranosia, sama zdecydowałaś się na badania czy z polecenia lekarza?
Zastanawiam się czy nie ponowić niektórych badań dla pewności. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już po wizycie z maluszkiem wszystko ok na 70% chłopiec !!! Dostałam L4 i mam się oszczędzać
Czekamy na info z wieczornych wizyt !Kropeczka85, Nadzieja22, Ewelcia85, -Mamunia-, Pepper, Lady_E, baranosia, magdaaa88, Jonesey, meraja90, Vivanillka lubią tę wiadomość
-
Jestem po. Wizyta trwała 4 minuty. Na fotelu nawet nie użyty wziernik. USG dopochwowo włożenie i wyciągnięte w 30sekund. A jak zapytałam czemu nie przez brzuch to mi powiedział: a ty widzisz swoją masę?! Nóż kuźwa z córką niewiele mniej ważyłam a miałam o dwa dni wczesniej genetyczne przez brzuch.
Do tego dalej skierowania na badania nie dostałam czyli conajmniej 9tyg bez badań.
Masakra kur** jakaś.
Szlag mnie trafił.
Jak to u Was wygląda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 17:08
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Kropeczka to prywatna wizyta czy na NFZ?
Ja jeszcze nie miałam genetycznego, ale u mnie zawsze kilka minut usg trwa, wszystko pokazuje co gdzie jest, mierzy ile uderzeń serca na minutę. Wizyty to zawsze minimum pół godziny, ale najczęściej koło 45 min. Genetyczne też krótko nie trwają tam gdzie będę robić, bo co godzinę są zapisy. -
Kropeczka85...
Co ten lekarz taki nieludzki??
Co za dziad!! Ja bym go tam zbesztala za takie "badanie" , zreszta maz tez by sie odezwal, ale no ja to tez jestem teraz bardziej taka ze jakby lekko bardziej "agresywna" bo jak place to wymagam...
Moja wizyta zawsze u gina mojego to najmniej to 40minut...
Wspolczuje ze tacy ludzie sa lekarzami i zero empatii...12/02/2019
SZYMEK
-
Nadzieja22 wrote:Kropeczka to prywatna wizyta czy na NFZ?
Ja jeszcze nie miałam genetycznego, ale u mnie zawsze kilka minut usg trwa, wszystko pokazuje co gdzie jest, mierzy ile uderzeń serca na minutę. Wizyty to zawsze minimum pół godziny, ale najczęściej koło 45 min. Genetyczne też krótko nie trwają tam gdzie będę robić, bo co godzinę są zapisy.
Na Luxmed w prywatnej klinice w której normalnie zapłaciłabym 150zl.
Nie mam słów. Nic mnie jeszcze w tej ciąży nie wkurzyło.
Idę do swojego lekarza z poprzedniej ciąży i tyle. Tylko szkoda płacić za Luxmed a dodatkowo za wizyty i badania. Trudno. Więcej wkurw*** się nie będę.
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualnyWitaj Dorota zapraszamy. Opowiedz Nam coś o sobie i staraniach.
Kropeczka ja już dawno bym zmieniła lekarza.
Co do mdłości i wymiotow, niestety zaczęły mi się razem z drugim trymestrem. Jestem padnięta bo nawet do kuchni nie mogę wejść tak cuchnie. I jestem cały czas o głodzie, nie dobrze dla maluszka.
Dziewczyny może i zgłupiałam, ale dzisiaj ewidentnie czuje w dole jakby mi ktoś tam drapał.! A czasami jakby mnie gniotlo. -
nick nieaktualny
-
Miałam już ... gin dał mi skierowanie na pappa i na wynikach napisali że sprawdzili dwa razy. Oczywiście zaczęłam sobie dobierać że coś musi być nie tak. Wyczytałam że ta pappa za niska bo tylk 0,32 i stresowalam się kilka dni aż do USG. Na wizycie okazało się że wszystko super, maluszek miał 6cm a NT 2,2mm - to było w piatek tydzień temu a od 2 dni wydaje mi się że czuję ruchy.25.01.2019 cc
-
nick nieaktualny