X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła... Ala wróciła ze żłobka w mokrych skarpetkach 🤯 zwróciłam Pani uwagę...ale nie zauważyła....pewnie po obiedzie jak myli rączki to zmoczyła...ale później w nich spała 😵 ma tak zimne stopy...ciekawe czy się nie rozłoży..

• symbolica Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ruda niefajnie, oby na zimnych stopach się skończyło, a Pani będzie bardziej baczna w przyszłości. Może zsmocz jej stopki w misce w b.cieplutką wodą żeby trochę ją rozgrzać.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masowalam stópki...ehh

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, masz pewność że spala w nich? Może częściej myją rączki i po drzemce zmoczyla.
    Dzisiaj rozmawiałam ze znajomą i powiedziała, że u nich w żłobku (mowa o dwulatce) są kary, gdzie dzieci jak są niegrzeczne to stoją pod ścianą twarzą do ściany. I jak jakieś dzieci siadają to panie każą wstawać, bo to kara. Byłam w szoku... Znajoma chyba zauważyła moja minę, bo powiedziała, że to jest ok i ona w domu też to stosuje. Nie mogłam uwierzyć, co słyszę, a co najważniejsze Mała była zapisana do tego żłobka, ale zwolniło się miejsce w tym gdzie jest super opinia i tam się przenieśliśmy... No ale mam nadzieję, w naszym takich metod nie ma, jestem wręcz przekonana, ale jednak że coś takiego jeszcze bywa...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum nie jestem tego pewna ale odbieram ja zaraz po drzemce a po drzemce nie myją rączek...u nas też są kary. Dziecko idzie do kąta na kilka minutek. Ali się jeszcze nie zdarzyło 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? Kary dla takich małych dzieci? Moja by nie ustala ani chwili 😆
    Ruda biedna Ala. A moze nóżki jej się spociły w kapciach? Jakie ma kapcie w żłobku? Kiedyś dla syna do przedszkola miałam takie wkładane a'la trampki i niestety ale musiałam wymienić bo codziennie miał mokre skarpety. U nas najlepiej sprawdzają się takie otwarte-sandalki. W domu też bo wiadomo ze ciepło jest...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie bardziej niż kary zastanawia mnie jak to dziecko ma niby ustać w kacie czy przy ścianie hmm 🤔

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala jest w żłobku w skarpetkach więc to nie to...
    Co do kar to Pani stawia dziecko do kąta i tak po kilka razy bo oczywiście dziecko nie ustoi w międzyczasie Pani coś tłumaczy 😂 takie coś zaobserwowałam na kamerkach

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, a czemu w domu w bucikach? Tak z ciekawości pytam.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W skarpetach mala się slizga i nie pomagają antyposlizgi a że dużo biega to i dużo upadków było 😉 latem boso biegała ale teraz ubieram. No i w sumie przyzwyczajenie z lata-skarpety ściąga i wtedy lodowate nogi ma bo nie wlaczamy jeszcze podlogowki 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 23:25

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę też bym. Nie wpadła na to by takie maluszki do kąta wsadzać..takie metody miała Dorota Zawadzka w super Niani ale to był karny język (miękka poducha) na ktòrym dziecko siadało i widziało że coś traci ( nie było odwracane do ściany) i musiało siedzieć tyle ile ma lat. To nie dotyczyło takich maluchòw! Zawsze to juz były takie kumate, gadające dzieciaki. Sorry ale stanie przodem do ściany i to że w dodatku nie może usiąść to już jakieś przegięcie. Rodzice nie powinni się zgadzac na to. Rozumiem że w przedszkolu może tak byc że do kąta itd, ale w żłobku? Szok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 23:53

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja akurat uważam że kary są dobre nawet dla takich maluchów. Nie mówię oczywiście o stawianiu w kącie i że dziecko nie może usiąść nawet. Ale odsunięcie od zabawy żeby dziecko widzialo że przez złe zachowanie coś traci jak najbardziej. Ja np stosuje metodę że jak Ala w domu jest już bardzo niegrzeczna to siadam z nią na łóżku mówię że była niegrzeczna i nie może się teraz bawić...obojętne mi czy leży siedzi w każdym bądź razie się nie bawi. I działa :) później przeprasza i się przytula :)a że coraz ładniej mówi to zamiast przepraszam mówi proszę 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie stosuje żadnych kar i raczej nie będę. Mam zamiar ja wychować bez kar, nagród, krzyku i klapsów :) a czy mi się uda, zapytajcie za kilka lat, pewnie będę się śmiała z tych planów :) na razie nie przypominam sobie żebym kiedyś na nią krzyknęła i zawsze upominam męża jak podnosi głos.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum myślę, że tak całkowicie bezstresowo to się nie da. Pòki co fajnie, że Ci się to udaje. Są dzieci aniołki i może taki egzemplarz Ci się trafił. 🙂

Lutyska no opowiadaj co tam ☺️

Amir jak tam bratowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 21:28

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kar póki co nie stosujemy. Jak coś psoci (np. ostatnio dla zabawy ciągnie mnie za włosy) to tłumaczymy do upadłego, że tak nie należy robić.

Ruda, Ala przymierzyła w końcu kurtkę czy oddałaś ją? My kupiliśmy w piątek i co? Ta sama sytuacja😁. 3 dni mi zajęło przekonywanie i w końcu się udało 😋.

Jutro mam wizytę i już siedzę jak na szpilkach. Mam nadzieję, że junior się dobrze rozwija i wszystko ok u niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 21:38

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • amir Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica czekają na wynik amniopunkcji jeszcze ok tygodnia, w nifty na 83% wyszedł ZD, lekarz z poradni genetyczniej złudzeń nie zostawia niestety, ja jeszcze mam cień nadziei ale czas pokaze, oni tyle lat czekali na dziecko że w ogóle nie myślą o terminacji ciąży

Symboli a a jak te Jacka wysypki doszłaś co go uczula?

Kuba już z 9 mies ma widoczny węzeł chłonny za uchem, wyszedł po trzydniówce i nie chce się zmniejszyć, mówiłam pediatrze przy okazji szczepień zignorowała, sama nie wiem czy też to zostawić czy iść do innego lekarza?

• bumbum Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, hehe aniołkiem na pewno nie jest aczkolwiek z tego co piszecie to moja bardzo rzadko ma napady złości itp. Ale jak coś rozwala albo specjalnie rozrzuca to zatrzymuje rękę i tłumacze. Na pewno nie będę odsyłać dziecka do pokoju w celu uspokojenia albo stosować karnych jeżyków. Czytałam dużo opinii psychologów, że to źle wpływa na dziecko. Ale doświadczenie mam na razie małe więc zobaczymy co z tego wyjdzie...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami trzymam kciuki za jutrzejsze dobre wieści 😘😘😘
    Co do ubierania to pòki co nie ma problemu u nas ufff.

Amir oby wszystko im się poukładało. Dobrze, że nie mają dyletaòw co do decyzji.
    Co do wysypki to podawałam.przez wrzesień fenistil i ładnie mu się wszystko wygładziła. Kiedy przestałam.podawać to nadal ma wszystko gładziutkie, choć jakieś pozostałości jeszcze są na udach. Przestałam dawac rybę i tran pòki co bo tam miał coś podwyższone, ale klasie 0, więc niby nic.. nie doszłam.od czego to ma. Je jajka znowu i żadnego pogorszenia nie ma. Sama nie wiem na co jest uczulony ale wychodzi z tego. Daję mu 4 miesiąc probiotyki na wzmocnienie jelit.

Bumbum ja też kar nie stosuję, natomiast zdarza mi się podnieść głoś ( niestety) ale on wtedy zazwyczaj rozumie powagę sytuacji i raczej nie powtarza ( np. uwielbia pluć wodą pita z bidonu czy kubka na podłogę/dywan - aż woda się skończy 🤦🏽‍♀️.. albo skacze po.łòzku i może spaść...Jak powiem mu spokojnie, że nie wolno czegoś to często śmieje mi się w twarz i powtarza kolejny raz czego zabroniła etc. więc podniesienie głosu i stanowczość jedynie skutkują. Napady złości to.ma głòwnie przy tacie jak nie robi czy nie podaje mu tego co on chce ( bo tata spędza z nim.mało czasi więc musi z nim być na 200%).. aż się trzęsie że złości i wrzeszczy.. tata kapituluje i robi to co Jacek chce i kòłko się zamyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 23:07

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłaś przerwy z tym fenistilem, czy ciągiem dawalas?

Dzisiaj przeczytałam, że suplementacja kwasu foliowego i B12 dwukrotnie zwiększa ryzyko AZS u dziecka... Ciekawe, ale i tak w razie drugiego będę brać bo niedobór może gorsze skutki spowodowac niż AZS. Odpukac, u mojej plamki zniknęły i już się nie pojawiają , mimo że je wszystko

symbolica lubi tę wiadomość

‹‹ 1608 1609 1610 1611 1612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ