Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Bumbum raczej nie podnosić,zresztą w tym wieku to nie jest konieczność.. jak urodziłam małego to w.sali też miałam świeżo upieczoną mamę a w domu czekała starsza 14 miesięczna siostra. Moja kuzynka pòźno urodziła pierwsze dziecko i tezma taką ròżnicę między còreczkami. Tak.malenkiego dziecka nie wyobrażam sobie nie podnosić. Tutaj też dwie mamy z tego wątku mają taką maleńką ròżnicę z tego co wiem: kjt i Ewelcia - dały radę choć domyślam się że łatwo nie jest. A zdarzają się jeszcze mniejsze ròżnice wieku..
Bumbum do dzieła - mamy już duże i mądre dzieci ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 19:29
-
Symbolica, chyba widzialas ten mem co ja heheh Nie, nie jestem gotowa na trzecie. To byla dopiero pierwsza przespana noc.
Bumbum, potwierdzam, starszaka nie podnosic. Da sie wszystko ogarnac bez podnoszenia. Pamietam jak pierwszy raz po poodzie podnioslam Franka to mi w kregoslupie strzelilo heheh. I teraz znow nosze. -
U nas były dwa bardzo długie spacery co by Zosię zmęczyć żeby poszła wcześniej spać. Ale niestety i tak zasnęła o 21.30, a jutro po 3 tygodniach do żłobka. To były mega ciężkie 3 tygodnie, postanowiliśmy nie brać covidowej opieki tylko pracować z Zosia w domu. Masakejszyn był, pracowanie po nocach a i Zosia oglądała bajki.
Zosia już ładnie mówi a dzisiaj pytana czy chce do żłobka mówiła „nie”. A i hit- kiwi jej spadło z łyżeczki to zaczęła krzyczeć „kiwi uciekło!!!”😂 teksty ma takie ze często płaczemy z Mężem ze śmiechu. A co widzi wózek jakiś to mówi rozanielonym głosem „ojej tyci tyci bobo”. A jak się uderzy to sama się całuje i mówi „już nie boli” 🤣 -
U nas wczoraj też było w miarę ładnie za to dziś od rana pada deszcz 😒 weekend minął leniwie... Dobrze że obiad został wczorajszy to nie muszę dziś gotować 😂
Papatka szacun za pracę przy dziecku 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 07:00
-
Bumbum jak mòwisz do małej szeptem to słyszy? Bo czasem niedosłuch powoduje u dzieci problemy z mòwieniem i pierwsze cobym sprawdzałam to słuch. Może z logopedą warto się spotkać, skonsultować i jakieś wczesne wspomaganie wdrożyć. Choć ja bym jeszcze jej dała czas.
U mnie tak jak u Ciebie Ruda deszczowo dziś, jutro ma być lepiej i każdego dnia lepiej ☺️
Ruda mòj nie pyta, raczej stwierdza ròzne rzeczy, no i rozkazuje nam 😅 Ostatnio chodzi i stwierdza: nie mam pojęcia gdzie są te auta" ( schował tak, że nikt nie umie ich znaleźć - mistrz chowania)Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 12:11
-
Oj tak Ala też lubi rządzić 😂 ale jest uparta i zawzięta...czasem wie że zrobiła źle np celowo mnie uderzyła i musi przeprosić to płacze na siłę i mówi "ty mnie przeproś". Ale nie ustępuje tłumacze i po jakimś czasie ulega i przeprasza...mąż mówi że uparta jest po mnie 😁😁😁