X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bardzo dużo pracowników odmawia szczepienia Astra Zeneca... nawet połowa się nie zaszczepiła chyba...

• bumbum Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg ja bym brała i nie zadawała pytań...
    Ponoć są osoby co jeżdżą bez skierowan do punktów i licza, że zostaną dawki. I po którymś razie się udaje.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak wczoraj czytalam w jakiś newsach. Że na koniec dnia jak cos jest otwarte to zeby nie wyrzucac to dostaja.

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małami, trzymamy mocno kciuki, żebyś dała rade nosić jak najdłużej. Kurcze już zapomniałam jak to było. Mamnezja.

Alicja dziś kończy 5 miesięcy. W planach pierwszy brokuł do spróbowania.

symbolica, ruda90 lubią tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale zleciało, wklej fotki Ali ☺️ jak mamnezja to moze trzecie dziecko chodzi Ci po głowie? 😅

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny jak sobie przypomnę jak ledwo chodziłam przy końcówce ciąży. Nie wyobrażam sobie tego teraz z małą. No ale jakoś ludzie dają radę, więc pewnie możliwe. Jak podnosić dziecko w ogóle?

• symbolica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum raczej nie podnosić,zresztą w tym wieku to nie jest konieczność.. jak urodziłam małego to w.sali też miałam świeżo upieczoną mamę a w domu czekała starsza 14 miesięczna siostra. Moja kuzynka pòźno urodziła pierwsze dziecko i tezma taką ròżnicę między còreczkami. Tak.malenkiego dziecka nie wyobrażam sobie nie podnosić. Tutaj też dwie mamy z tego wątku mają taką maleńką ròżnicę z tego co wiem: kjt i Ewelcia - dały radę choć domyślam się że łatwo nie jest. A zdarzają się jeszcze mniejsze ròżnice wieku..
    Bumbum do dzieła - mamy już duże i mądre dzieci ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 19:29

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica, chyba widzialas ten mem co ja heheh Nie, nie jestem gotowa na trzecie. To byla dopiero pierwsza przespana noc.

Bumbum, potwierdzam, starszaka nie podnosic. Da sie wszystko ogarnac bez podnoszenia. Pamietam jak pierwszy raz po poodzie podnioslam Franka to mi w kregoslupie strzelilo heheh. I teraz znow nosze.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podnoszę tyle ile to konieczne, czyli generalnie bardzo niewiele. Tata jest od noszenia 🙂.

Moniiiikaaaa lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już lepsza pogoda ☺️, w końcu po przerwie wyszliśmy na podwòrko. Jak Wam minęła niedziela?

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas były dwa bardzo długie spacery co by Zosię zmęczyć żeby poszła wcześniej spać. Ale niestety i tak zasnęła o 21.30, a jutro po 3 tygodniach do żłobka. To były mega ciężkie 3 tygodnie, postanowiliśmy nie brać covidowej opieki tylko pracować z Zosia w domu. Masakejszyn był, pracowanie po nocach a i Zosia oglądała bajki.

Zosia już ładnie mówi a dzisiaj pytana czy chce do żłobka mówiła „nie”. A i hit- kiwi jej spadło z łyżeczki to zaczęła krzyczeć „kiwi uciekło!!!”😂 teksty ma takie ze często płaczemy z Mężem ze śmiechu. A co widzi wózek jakiś to mówi rozanielonym głosem „ojej tyci tyci bobo”. A jak się uderzy to sama się całuje i mówi „już nie boli” 🤣

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj też było w miarę ładnie za to dziś od rana pada deszcz 😒 weekend minął leniwie... Dobrze że obiad został wczorajszy to nie muszę dziś gotować 😂

Papatka szacun za pracę przy dziecku 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 07:00

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza wróciła do żłobka po 2 miesiącach i żadnych problemów, wszystko poznała, wiedziała gdzie iść a na powitanie przytuliła się do cioci :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum super :)

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia powala słownictwem <3 pięknie.
    Franek tez sie rozkrecam Moje ulupione to "papa kocham" przy wychodzeniu z pokoju.

Bumbum super! Oby tak dalej. U mas wczoraj bylo pochmurno a dzis od rana sloneczko. Robie szybkie prania.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak ja tęsknię za tym żeby powiesić pranie na balkonie a nie żeby się kisiło w domu...
    Ala też już ładnie buduje zdania 😁 hitem dla mnie jest "Momo bo tata mi przeszkadza"

• bumbum Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze nie mówi zbyt wiele :/

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czasem marzę o chwili ciszy bo ciągle a co to ? Czemu ? Co to za hałas ? 😂

malami.91 lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum jak mòwisz do małej szeptem to słyszy? Bo czasem niedosłuch powoduje u dzieci problemy z mòwieniem i pierwsze cobym sprawdzałam to słuch. Może z logopedą warto się spotkać, skonsultować i jakieś wczesne wspomaganie wdrożyć. Choć ja bym jeszcze jej dała czas.

U mnie tak jak u Ciebie Ruda deszczowo dziś, jutro ma być lepiej i każdego dnia lepiej ☺️

Ruda mòj nie pyta, raczej stwierdza ròzne rzeczy, no i rozkazuje nam 😅 Ostatnio chodzi i stwierdza: nie mam pojęcia gdzie są te auta" ( schował tak, że nikt nie umie ich znaleźć - mistrz chowania)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 12:11

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Ala też lubi rządzić 😂 ale jest uparta i zawzięta...czasem wie że zrobiła źle np celowo mnie uderzyła i musi przeprosić to płacze na siłę i mówi "ty mnie przeproś". Ale nie ustępuje tłumacze i po jakimś czasie ulega i przeprasza...mąż mówi że uparta jest po mnie 😁😁😁

‹‹ 1706 1707 1708 1709 1710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ