Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
A po nocy u Was pieluchy nadal mokre? Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że jak dziecko przestaje sikać w nocy to jest to jeden z sygnałów do odpieluchowania, bo pojemność pęcherza jest już większa... U nas po nocy pielucha pełna na maxa.
Progress w tym temacie jest jedynie taki, że jak ma sporo nasikane to sam sobie zdejmuje spodnie i pieluchę i mówi, że chce nową. Czyli coś jakby zaczyna przeszkadzać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 13:38
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ruda, u nas też na nocnik nie ma opcji żeby usiadł. Chyba że w ubraniu tak dla zabawy. Majtki wszystkie oddał siostrze, nie ma zamiaru nosić 🤷🏼♀️. Nie namawiam, nie naciskam, musi sam zechcieć. To jest za bardzo przekorny typ, żeby dał się namówić. Wczoraj udało mi się go ostrzyc po prawie roku starań 😂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 15:43
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
A w zlobku Ala wcina? Bo chyba tam bardziej różnorodnie. Moja na szczęście wcina prawie wszystko co jej podtykam
A apropos włosów jak często myjecie? U mnie każde mycie to wrzask niestety a nie umiem tak wypłukać żeby do oczu nie wpływala wodaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 17:40
-
Bumbum a macie takie ronda kąpielowe albo wiaderko do spłukiwania wlosòw? My mamy z akuku: https://allegro.pl/oferta/akuku-a0376-kubek-do-splukiwania-glowy-mieta-szary-9968270173
Jacek ładnie sika do nocnika ( i czasem kupę zrobi) jak go wysadzę po spaniu rannym i drzemce, ale sam z siebie rzadko komunikuje, a często też po fakcie.. nie pije dużo i czasem muszę go ponamawiać czy przypominać..
Ruda może picie przez słomkę to jakieś rozwiązanie bo np. Jacek w ten sposòb pije mi dużo dużo więcej ( zazwyczaj herbaty owocowej) niż normalnie z niekapka z ustnikiem. Są jeszcze takie gadzeciarskie grające słomki, ale nie mieliśmy..
Malami uparciuch,mòj też przekorny baaardzo. ☺️ Po nocy pielucha ròznie, staram się go nie poić już wieczorem bardzo bo bywalo że się wylewało z pieluchy a on leje kiedy leży na brzuchu.. do spania daję mu pieluch chwilę przed godz.21 kiedy idzie spać. Przedostatnia pielucha zazwyczaj jest mocno zlana.
Co do tej teorii o suchych nocach to mogę się z tym zgodzić.. z Wero jednak dużo czasu zeszło bo.odpieluchowałam ją w nocy dopiero.przed czwartymi urodzinami alarmem wybudzeniowym.. pierwsza sucha noc mieliśmy w pierwszym.tygodniu już a potem znowu mokre na przemian z suchymi ale ostatecznie w ciągu miesiąca się całkowicie odpieluchowała. Super sprawa z tym urządzeniem, bardzo polecam choć dedykowany jest chyba dla wieku 5+Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 18:42
-
Ruda, skoro wcześniej ładnie jadła to myślę, że to chwilowe. Cierpliwości 🙂.
Co do picia to u nas nie ma z tym problemu na szczęście. Szklankę musi mieć zawsze wypełnioną po brzegi, nie lubi pić jak ma mało. W ogóle to zauważyłam, że np. podczas obiadu jak ja sięgam po szklankę to on zaraz robi to samo. Na Alę przykład nie działa?
U nas z jedzeniem jest o tyle problem, że muszę go karmić, chociaż sam umie ładnie jeść. Mówi "Jestem małe bobo, sam nie umiem" i koniec. Słyszałam, że jak pojawia się rodzeństwo to starszak dziecinnieje, żeby zwrócić uwagę na siebie, ale u nas coś szybko się zaczęło.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Hej dziewczyny
Dawno mnie nie bylo, przeprowadzka i wszystkie zwiazane z nia sprawy dały mi w kość. 3 trymestr to nie jest dobry moment na takie zabawy
Agatka ma tak samo niby jak chce to potrafi sama jeść, czesto jednak woła zeby ja karmić. Z jedzeniem jest w miare ok; sporo rzeczy lubi i wydaje mi sie ze jej posilki sa w miare urozmaicone.
Co do sikania to jest mega samodzielna, odpycha nas, mowi ze mamy nie podchodzić jak sika. Sama sie wyciera, po wszystkim podchodzi tylko zeby jej podciągnąć spodnie chociaz sa dni ze i z nimi juz sobie radzi.
Mieliśmy problem z kupka, brzydzila sie jej i strasznie blokowala. Konsultowalam to nawet z pediatra. Podobno to normalne u dzieci w tym wieku. Na szczescie jest juz duzo lepiej i kazdy kolejny raz przebiega sprawniej
Pieluche dostaje tylko na noc i dluzsze trasy w samochodzie. Zdarzają nam sie sytuacje, gdzie pielucha jest sucha po nocy ale to wyjatki -
Franek czasem ma akcje, ze sie kladzie na macie czy przewijaku i mowi ze jest bobo.
Po nocy pielucha cala pelna.
Moj tesc w szpitalu z covidem. a 21.04 mial miec szczepienie. Zapalenie pluc. 50proc. zajete. Lezy pod tlenem, dostal osocze, sterydy i ten przeciwwirusowy. A wydawalo sie ze lekko przechodzil, goraczka 38 zbijana po apapie i bez dusznosci. Wyslalismy go do szpitala a tam mowia ze stan ciezki. -
U nas wkroczył mega problem ze żłobkiem. Nie chce chodzić. Na samo słowo żłobek dostaje spazmy☹️... opiekunki całe dnie maja ja na kolanach na zmianę, wola ciagle „mama” bie mogą wyjść z pokoju bo Zosia wpada w histerie. Ubranie jej do żłobka to istny wyczyn nerwy i płacz. Konsultowałam już to z psychologiem.
Co do jedzenia to tez ma jakiś gorszy okres- mało je i ja karmie. A i tak, pewniaki nawet nie wchodzą. Ani makaron w auta -
Mój po nocy ma pieluchę pełna.
Monika zdrowia dla teścia oby szybko sobie z tym poradził, dobrze ze poslaliscie go do szpitala
Papatka coś si wydarzyło w żłobku ze tak reaguje? Bo chyba teraz nie miała jakiejś dłuższej przerwy od żłobka i chodziła normalnie i tak nagle zaczęła reagować?
Mojego tez karmie i je swoje pewniaki, nowości nie chce próbować