X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ☹️ przykro mi, dużo zdrowia dla teścia . Jak się dziś czuł? Strasznie zdradziecki ten covid.
    Jakaś lekarka pisała że na koniec dyżurów rozmawiała z pacjentem i w miarę dobrze się czuł, dzwonił do żony że ok... zanim dojechała dla domu okazało się, że jakieś załamanie przyszło, resuscytacja i zgon.. 😰

Papapatka oj no to rzeczywiście Zośka walczy z tym żłobkiem, wspòlczuję. Widać że potrafi sobie podporządkować wszystkich.. Też jestem ciekawa opinii psychologa.. napisz co powiedział.

Jacek dziś miał atak histerii przed spaniem i sama nie wiem co go tak pierwszy raz napadło bo wszystko było na nie i nie powiedział o co mu chodzi.. w końcu skapitulował, cyca i spać.
    Rano mnie zaskoczył bo nie wiem skąd to słowo wytrzasnał .. kiedy czytałam.o rodzinie książeczkę, że "dwoje ludzie chce być razem i bierze" ... Miał dokończyć i dokończył "miłość".. taka miałam minę 🤨
    Czyli coś kuma, ale w tej książce akurat to słowo nie występuje... 🤔☺️

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze zdradziecki. Ze jest takie tapniecie. W domu przeciez w srode myslal ze juz po wszysykim bo poprawa byla. Wczoraj rano mama dzwonila do niego a on pow. ze nie ma sily rozmawiac i sie rozlaczyl. Nie musze Wam mowic jaka byla panika. Ile sie takich przypadkow slyszalo... Akurat zmiane zaczynala znajoma pielegniarka i pobiegla. A on madcisnienie mial bo lekow nie wzial. Wieczorem juz goraczki nie mal. Mowil ze lepiej. Zmniejszyli mu ilosc tlenu. Dzis bedzie 2 doba od osocza. Mam nadzieje ze to juz bedzie szlo ku lepszemu.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, trzymam kciuki za teścia. Moja mama miała już lada dzień wychodzić ze szpitala aż tu nagle wydarzyło się coś mega nieoczekiwanego i spędziła w szpitalu kolejne ponad 2tyg. U niej to były powikłania neurologiczne, psychiatryczne, masakra. Teraz dochodzi do siebie w domu a ja się modlę, żeby jakieś trwałe skutki nie pozostały. Tata za to przeszedł właściwie bez objawów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 08:15

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, straszne to jest jakie wirus potrafi spustoszenie siać... Malami domyślałam się, że chodzi pewnie o zdrowie kogoś z bliskich, oby to tylko przejściowe było. Każdy inaczej reaguje, czasem na drugie zarażenie przebiega czasem gorzej niż pierwsze. Teraz ponoć znowu będzie opòźnienie w szczepieniach bo 1mln szczepionek nie dotrze na czas..

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowia dla wszystkich !!! Straszne historie się dzieją przez tego Covida a ilu ludzi umiera bo nie są leczone inne choroby ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psycholog powiedział żeby pogadać ze żłobkiem i nie odpuszczać tylko wozić. Żeby odwracać jej uwagę, dawać zadania ze ma coś zanieść do żłobka itp. Wszystko dobre w teorii, w praktyce dupa a nie się sprawdza. Ale i żłobek i psycholog zgodnie- nie ustępować tylko zaprowadzać do żłobka -.-

Domek na ROD skończony 🥰

symbolica lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwal się zdjęciami ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u Was też jest tak zimno ? U mnie niby słoneczko ale zimno jak pieron...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda też.. ale my blisko siebie mieszkamy 🙂 wczoraj i dziś rękawiczki były konieczne 🥶 jeszcze w słońcu pòl biedy, gorzej jak zajdzie.. godzina na dworze to maks. dla nas jednorazowo.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zimno brr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 13:27

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to popołudniu już nie wychodzę z Ala spacer ma w żłobku :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a ja ròżnie czasem tylko rano, czasem tylko po południu a czasem 2x gdy fajna pogoda. Zależy tez jak nam się dzień poukłada. Wczoraj byliśmy 2x i ten drugi raz wymarzyłam, dziś laba popoludniu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 17:57

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracając zaliczam często plac zabaw, nie zawsze w żłobku jest spacer

• symbolica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda tak apropo zaparć małej to mi się przypomniało, że można kupić błonnik jabłkowy w proszku ( sproszkowana skòrka jabłka) i dodaje się go do wody (ble 😝) lub soku np. jabłkowego i świetnie czyści jelita.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica już ogarnęłam temat za pomocą śliwki suszonej :) ale dzięki !

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy skierowania na covid wystawione w systemie ( dla 30+chyba) - można się pòlnocy rejestrować na szczepienie.. mòj mąż już dziś może ale czeka na mnie i terminy zaczynają się już na 5-6 maja w promieniu kilkunastu km od nas więc spoko.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż będzie czekał do północy żeby się zarejestrować 😂

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja nie jestem pewna z tym 30+..chyba jednak rocznikami odmrazają... ja mam 39 w tym roku 😱 a chyba rocznik 82 i 83 od piatku jest.. tabela tak.to.przedstawia: https://tvn24.pl/polska/szczepienia-na-koronawirusa-rejestracja-na-szczepienie-dla-rocznika-1976-1977-44-i-45-latkow-jak-sie-zapisac-5078728

Mòj mąż jest 79rocznik a już dziś może się umawiać choć powinien dopiero od jutra.. więc nie wiem.. chyba jednak muszę do czwartku/piątku poczekać.. a wy Młodsi więc dłużej chyba poczekacie, ale warto trzymać rękę na pulsie i logować się, może wcześniej odblokują.. trzeba wejść w skierowanie do szpitala i tam jest e-recepta i można termin umawiać jeśli blokady na rejestrację nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 20:58

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam skierowania w systemie, więc chyba nie 30+ :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum no to nie wiem...ja też tego skierowania nie widziałam i musiałam wejść w skierowania i tam je mam - zresztą dziś wystawione i maż mnie nakręcił.ze już pewnie wszyscy mają i i wszyscy mogą.. tak myślałam.. mam blokadę pòki co na rejestrację i drogą internetową nie mogę.. muszę też czekać aż system puści. Warto.jednak sprawdzać codziennie jak to w systemie wygląda bo może odblokują wszystko szybciej tak jak 1kwietnia.

Apropo prywatnych przedszkoli itp.: https://www.money.pl/gospodarka/przedszkole-bylo-zamkniete-a-i-tak-musi-zaplacic-2-2-tys-zl-6633262521047680a.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 21:39

da8300b52b.png
‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ