X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ☹️ przykro mi, dużo zdrowia dla teścia . Jak się dziś czuł? Strasznie zdradziecki ten covid.
    Jakaś lekarka pisała że na koniec dyżurów rozmawiała z pacjentem i w miarę dobrze się czuł, dzwonił do żony że ok... zanim dojechała dla domu okazało się, że jakieś załamanie przyszło, resuscytacja i zgon.. 😰

Papapatka oj no to rzeczywiście Zośka walczy z tym żłobkiem, wspòlczuję. Widać że potrafi sobie podporządkować wszystkich.. Też jestem ciekawa opinii psychologa.. napisz co powiedział.

Jacek dziś miał atak histerii przed spaniem i sama nie wiem co go tak pierwszy raz napadło bo wszystko było na nie i nie powiedział o co mu chodzi.. w końcu skapitulował, cyca i spać.
    Rano mnie zaskoczył bo nie wiem skąd to słowo wytrzasnał .. kiedy czytałam.o rodzinie książeczkę, że "dwoje ludzie chce być razem i bierze" ... Miał dokończyć i dokończył "miłość".. taka miałam minę 🤨
    Czyli coś kuma, ale w tej książce akurat to słowo nie występuje... 🤔☺️

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze zdradziecki. Ze jest takie tapniecie. W domu przeciez w srode myslal ze juz po wszysykim bo poprawa byla. Wczoraj rano mama dzwonila do niego a on pow. ze nie ma sily rozmawiac i sie rozlaczyl. Nie musze Wam mowic jaka byla panika. Ile sie takich przypadkow slyszalo... Akurat zmiane zaczynala znajoma pielegniarka i pobiegla. A on madcisnienie mial bo lekow nie wzial. Wieczorem juz goraczki nie mal. Mowil ze lepiej. Zmniejszyli mu ilosc tlenu. Dzis bedzie 2 doba od osocza. Mam nadzieje ze to juz bedzie szlo ku lepszemu.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, trzymam kciuki za teścia. Moja mama miała już lada dzień wychodzić ze szpitala aż tu nagle wydarzyło się coś mega nieoczekiwanego i spędziła w szpitalu kolejne ponad 2tyg. U niej to były powikłania neurologiczne, psychiatryczne, masakra. Teraz dochodzi do siebie w domu a ja się modlę, żeby jakieś trwałe skutki nie pozostały. Tata za to przeszedł właściwie bez objawów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 08:15

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, straszne to jest jakie wirus potrafi spustoszenie siać... Malami domyślałam się, że chodzi pewnie o zdrowie kogoś z bliskich, oby to tylko przejściowe było. Każdy inaczej reaguje, czasem na drugie zarażenie przebiega czasem gorzej niż pierwsze. Teraz ponoć znowu będzie opòźnienie w szczepieniach bo 1mln szczepionek nie dotrze na czas..

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrowia dla wszystkich !!! Straszne historie się dzieją przez tego Covida a ilu ludzi umiera bo nie są leczone inne choroby ?

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psycholog powiedział żeby pogadać ze żłobkiem i nie odpuszczać tylko wozić. Żeby odwracać jej uwagę, dawać zadania ze ma coś zanieść do żłobka itp. Wszystko dobre w teorii, w praktyce dupa a nie się sprawdza. Ale i żłobek i psycholog zgodnie- nie ustępować tylko zaprowadzać do żłobka -.-

Domek na ROD skończony 🥰

symbolica lubi tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwal się zdjęciami ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u Was też jest tak zimno ? U mnie niby słoneczko ale zimno jak pieron...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda też.. ale my blisko siebie mieszkamy 🙂 wczoraj i dziś rękawiczki były konieczne 🥶 jeszcze w słońcu pòl biedy, gorzej jak zajdzie.. godzina na dworze to maks. dla nas jednorazowo.

da8300b52b.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zimno brr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 13:27

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to popołudniu już nie wychodzę z Ala spacer ma w żłobku :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a ja ròżnie czasem tylko rano, czasem tylko po południu a czasem 2x gdy fajna pogoda. Zależy tez jak nam się dzień poukłada. Wczoraj byliśmy 2x i ten drugi raz wymarzyłam, dziś laba popoludniu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 17:57

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracając zaliczam często plac zabaw, nie zawsze w żłobku jest spacer

• symbolica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda tak apropo zaparć małej to mi się przypomniało, że można kupić błonnik jabłkowy w proszku ( sproszkowana skòrka jabłka) i dodaje się go do wody (ble 😝) lub soku np. jabłkowego i świetnie czyści jelita.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica już ogarnęłam temat za pomocą śliwki suszonej :) ale dzięki !

symbolica lubi tę wiadomość

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy skierowania na covid wystawione w systemie ( dla 30+chyba) - można się pòlnocy rejestrować na szczepienie.. mòj mąż już dziś może ale czeka na mnie i terminy zaczynają się już na 5-6 maja w promieniu kilkunastu km od nas więc spoko.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż będzie czekał do północy żeby się zarejestrować 😂

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja nie jestem pewna z tym 30+..chyba jednak rocznikami odmrazają... ja mam 39 w tym roku 😱 a chyba rocznik 82 i 83 od piatku jest.. tabela tak.to.przedstawia: https://tvn24.pl/polska/szczepienia-na-koronawirusa-rejestracja-na-szczepienie-dla-rocznika-1976-1977-44-i-45-latkow-jak-sie-zapisac-5078728

Mòj mąż jest 79rocznik a już dziś może się umawiać choć powinien dopiero od jutra.. więc nie wiem.. chyba jednak muszę do czwartku/piątku poczekać.. a wy Młodsi więc dłużej chyba poczekacie, ale warto trzymać rękę na pulsie i logować się, może wcześniej odblokują.. trzeba wejść w skierowanie do szpitala i tam jest e-recepta i można termin umawiać jeśli blokady na rejestrację nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 20:58

da8300b52b.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam skierowania w systemie, więc chyba nie 30+ :)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum no to nie wiem...ja też tego skierowania nie widziałam i musiałam wejść w skierowania i tam je mam - zresztą dziś wystawione i maż mnie nakręcił.ze już pewnie wszyscy mają i i wszyscy mogą.. tak myślałam.. mam blokadę pòki co na rejestrację i drogą internetową nie mogę.. muszę też czekać aż system puści. Warto.jednak sprawdzać codziennie jak to w systemie wygląda bo może odblokują wszystko szybciej tak jak 1kwietnia.

Apropo prywatnych przedszkoli itp.: https://www.money.pl/gospodarka/przedszkole-bylo-zamkniete-a-i-tak-musi-zaplacic-2-2-tys-zl-6633262521047680a.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 21:39

da8300b52b.png
‹‹ 1709 1710 1711 1712 1713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ