Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Malami ✌️
Papatka u nas nie były plamy tylko takie krostki na udach i przedramionach i policzkach i peditra też stwierdziła że od glutenu.. ale to chyba nie to bo wyglądało na rogowacenie okołomieszkowe i od kiedy zaczęłam nawilżać i kremem z mocznikiem w składzie smarować nogi i ręce zrobiły się gładkie (na testach z krwi nic mu nie wyszło jeśli chodzi o alergię). Dobrze, że wiesz na czym stoicie. ☺️
Kurczę to rzeczywiście mgła mòzgowa dopadła Twojego męża ☹️ Zdrowia, oby przeszło! Co do szczepionek to wybrałam mRNA więc jestem spokojniejsza.. ale gdyby nie było i do wyboru byłyby tylko wektorowe to i tak bym się zaszczepiła tym co jest, a skoro mam wybòr to korzystam. 🤗
Nie mam żadnych obaw. -
U nas AZS i dużo zmian ale ciągle nawilżanmy. Z testów wyszło tylko jajko ale czy jest coś jeszcze tego nie wiem.... Ala ma dość monotonna dietę niechętnie próbuje nowych rzeczy...
Ja już po szczepionce - wątpliwości oczywiście miałam ale już jestem po i czekam na drugą dawkę. Zdrowia dla męża!!!symbolica lubi tę wiadomość
-
Papatka, z opisu wynika, że to AZS, u nas te plamy też przy infekcjach i niekoniecznie swędzące. Jeśli namierzylyscie alergen to super, kontynuuj dzienniczek i jak skóra będzie super to podaj jeszcze raz chleb i zobacz czy się pojawi, jeśli tak, masz odpowiedź.
Jeśli chcesz podeślij mi na FB fotki to Ci powiem czy u nas tak samo to wygląda. Jednym z warunków AZS jest świąd, ale akurat te plamki czerwone moją nie swedzialy i też znikały po zastosowaniu leku na AZS. -
Dziewczyny jak ktòras szukała szczoteczki elektrycznej (np. dzień dziecka) to polecam tą niedrogą Oral-B i dorzucają fajne gadżety 😉 Używamy od tygodnia i Jacek nią lubi myć.
https://allegro.pl/oferta/oral-b-szczoteczka-elektryczna-dzieci-5-koncowek-8726966238?snapshot=MjAyMS0wNC0yMFQxNDoxMzoyOS4yODZaO2J1eWVyO2ZlNThjMmIzYmI5NTY1YjM0MzBlMTE2N2RkODIyZTdiYjQxMWUxZjdkNWQ3ZDdmZTEzOGMyNGUwMWE3MzI3Mjc%3DWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 10:57
-
Po rozmowie z opiekunkami jestem zmieszana twierdzą że Ala będzie się nudzić z młodszymi dziećmi...sama widzę że ciągnie ją do starszaków. Był plan że Ala pójdzie do przedszkola jak się przeprowadzimy. Będzie to za rok o tej porze...
hmm jeszcze mam czas na decyzjęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 13:52
-
Też się zastanawiałam nad tym argumentem - niby w przedszkolu są inne aktywności, mogłaby mieć szybszy rozwój mowy... Ale wydaje mi się, że wszystko zależy od opiekunek czy dzieci będą się nudzić... A dyrektorka sama się przyznała, że przedszkole jest bardziej opłacalne (ze względu na liczbę dzieci w grupie) dlatego robią jak najwięcej grup przedszkolnych. Po drugie u nas jest dużo chętnych do żłobka i dyrektorka chce zwolnić jak najszybciej miejsca dla nowych dzieci.
-
Bum bum u nas nie ma tego problemu z ilością miejsc w żłobku.
Jeszcze jest jedną kwestia że Ala pochodzi z pół roku lub ciut więcej i będziemy się przeprowadzać i zmieniać przedszkole.
Sama nie wiem co robić ale do września jest jeszcze sporo czasu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 19:25
-
My próbujemy próbujemy września przedszkole, mam nadzieję że Kuba da sobie radę, myślę tez ze babcia będzie go wcześniej odbierać na początku. Z tego co mówił dyrektor będzie też kilkoro dzieci w wieku 2.5 roku eiec nie będzie najmłodszy, Panie są 3 na grupę 20 dzieci.
Symbolica jakim kremem z mocznikiem smarujesz Jacka?
Co do majówki ro spędzam ja w książkach, a mąż ma opiekę nad dzieckiem:) egzamin 5 maja, im bliżej tym Chyba mniej umiem. Malami ta specjalizacja to jakas porażka:D 2 miesiace praktycznie jestem na urlopie chodzę do pracy tylko na dyżury i po tym czasie dopiero wiem ile jeszcze nie wiem glowa juz chyba nie ta na przyswojenie tak dużej ilości materiału -
Ruda my też.. moja mama dopytuje kiedy przyjedziemy ale postanowiłam że względu na nasze i ich szczepienia ( okazuje się że wszyscy ktòrych znamy mają 12maja tylko w ròznych miejscach 😆) za ok miesiąc bo rodzice już po drugiej dawce będą. Jacek dziś wstał o 7:30 co się praktycznie nie zdarza 🥰
Amir linourea ale nie codziennie bo wysoki procent mocznika ma a dzieciom podobno trzeba niskie wartości 3-4%. Kupiłam teraz taki 3% i czekam aż przyjdzie. Robię mu raz w tygodniu też peeling enzymatyczny z Lirene ( nadaje się nawet do wrażliwej cery) i też spoko jest.
Amir powodzenia trzymam kciuki 👍👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 21:34
-
Ruda bawełniane majteczki albo taka pielucha do pływania wystarczy. Jeśli będzie duże słońce to są takie stroje kombinezony lub sama koszulka z długim lub kròtkim rękawem (z materiału jak na stròj kapielowy, szybkoschnacy) - dają wysoką ochronę przeciwsłoneczną. Ja w tamtym roku odkupiłam na allegro od kogoś taka koszulkę i fajnie nam się sprawdziła w basenie (nie musiałam go całego smarować tylko buzię) kiedy słońce dawało czadu. Kąpaliśmy się prawie codziennie 🙂
Jak była wyprzedaż w Biedronce to skusiłam się na kapielòwki chłopięce za kilka złotych i mam w trzech rozmiarach - ciekawe czy w tym roku użyję 🙂
Dziewczyny macie czas na tv wieczorem?.co lubicie oglądać? Ja mam ostatnio dwie pozycje z playera i jedna nc plus go.. Są to seriale i puszczam kiedy mam.czas czyli wieczorem po 21. Zazwyczaj w weekendy nadrabiam Brzydulę, po weekendzie Klangoor (to nowość), a w międzyczasie w tygodniu " Usta Usta" 😄 Polecam dwa ostatnie, bo Brzydula już mnie nuży..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 21:33