SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami ✌️

Papatka u nas nie były plamy tylko takie krostki na udach i przedramionach i policzkach i peditra też stwierdziła że od glutenu.. ale to chyba nie to bo wyglądało na rogowacenie okołomieszkowe i od kiedy zaczęłam nawilżać i kremem z mocznikiem w składzie smarować nogi i ręce zrobiły się gładkie (na testach z krwi nic mu nie wyszło jeśli chodzi o alergię). Dobrze, że wiesz na czym stoicie. ☺️
    Kurczę to rzeczywiście mgła mòzgowa dopadła Twojego męża ☹️ Zdrowia, oby przeszło! Co do szczepionek to wybrałam mRNA więc jestem spokojniejsza.. ale gdyby nie było i do wyboru byłyby tylko wektorowe to i tak bym się zaszczepiła tym co jest, a skoro mam wybòr to korzystam. 🤗
    Nie mam żadnych obaw.

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas AZS i dużo zmian ale ciągle nawilżanmy. Z testów wyszło tylko jajko ale czy jest coś jeszcze tego nie wiem.... Ala ma dość monotonna dietę niechętnie próbuje nowych rzeczy...
    Ja już po szczepionce - wątpliwości oczywiście miałam ale już jestem po i czekam na drugą dawkę. Zdrowia dla męża!!!

symbolica lubi tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka, z opisu wynika, że to AZS, u nas te plamy też przy infekcjach i niekoniecznie swędzące. Jeśli namierzylyscie alergen to super, kontynuuj dzienniczek i jak skóra będzie super to podaj jeszcze raz chleb i zobacz czy się pojawi, jeśli tak, masz odpowiedź.
    Jeśli chcesz podeślij mi na FB fotki to Ci powiem czy u nas tak samo to wygląda. Jednym z warunków AZS jest świąd, ale akurat te plamki czerwone moją nie swedzialy i też znikały po zastosowaniu leku na AZS.

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ktòras szukała szczoteczki elektrycznej (np. dzień dziecka) to polecam tą niedrogą Oral-B i dorzucają fajne gadżety 😉 Używamy od tygodnia i Jacek nią lubi myć.
    https://allegro.pl/oferta/oral-b-szczoteczka-elektryczna-dzieci-5-koncowek-8726966238?snapshot=MjAyMS0wNC0yMFQxNDoxMzoyOS4yODZaO2J1eWVyO2ZlNThjMmIzYmI5NTY1YjM0MzBlMTE2N2RkODIyZTdiYjQxMWUxZjdkNWQ3ZDdmZTEzOGMyNGUwMWE3MzI3Mjc%3D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 10:57

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny puszczacie 2.5 Latków do przedszkola ? Mi dziś w żłobku powiedzieli że od września Ala może przejść do przedszkola :) jest śmiała rezolutna i bardzo dużo wie/umie :) muszę to przemyśleć...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a to ta sama placòwka, że może przejść? U nas zapisy do przedszkoli były w lutym a prywatnie to też nie jest tak prosto bo ludzie rok/dwa lata wstecz zaklepuja miejsca.. może w Krakowie jest prościej zapisać..?

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica tak ta sama placówka - prywatna na państwowa nie mamy najmniejszych szans...

• symbolica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda w przedszkolu dzieci nie śpią a Ala chyba śpi, nie?

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza grupa śpi ;)

• symbolica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to pewnie też nie będzie problemu z ewentualną pieluchą (choćby do spania) więcròżnicy wielkiej nie będzie. Może koszty mniejsze?

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszty mniejsze. Ale musi być odpieluchowana ewentualnie pielucha tylko do spania. Jeszcze różnica jest ilość dzieci na opiekunkę. Muszę iść zobaczyć jak to wygląda realnie i pozormawiać z właścicielką :)

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest ta opcja, ja nie daje do przedszkola, bo do tej pory było 9 maluchów na dwie opiekunki a teraz może być 18-20. Mała mega lubi swoje opiekunki, nie chce na razie nic zmieniać.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po rozmowie z opiekunkami jestem zmieszana twierdzą że Ala będzie się nudzić z młodszymi dziećmi...sama widzę że ciągnie ją do starszaków. Był plan że Ala pójdzie do przedszkola jak się przeprowadzimy. Będzie to za rok o tej porze...
    hmm jeszcze mam czas na decyzję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 13:52

• bumbum Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam nad tym argumentem - niby w przedszkolu są inne aktywności, mogłaby mieć szybszy rozwój mowy... Ale wydaje mi się, że wszystko zależy od opiekunek czy dzieci będą się nudzić... A dyrektorka sama się przyznała, że przedszkole jest bardziej opłacalne (ze względu na liczbę dzieci w grupie) dlatego robią jak najwięcej grup przedszkolnych. Po drugie u nas jest dużo chętnych do żłobka i dyrektorka chce zwolnić jak najszybciej miejsca dla nowych dzieci.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum bum u nas nie ma tego problemu z ilością miejsc w żłobku.
    Jeszcze jest jedną kwestia że Ala pochodzi z pół roku lub ciut więcej i będziemy się przeprowadzać i zmieniać przedszkole.
    Sama nie wiem co robić ale do września jest jeszcze sporo czasu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2021, 19:25

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co porabiacie w weekend majowy :) u nas pogoda do bani kisimy się w domu 😱

• amir Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My próbujemy próbujemy września przedszkole, mam nadzieję że Kuba da sobie radę, myślę tez ze babcia będzie go wcześniej odbierać na początku. Z tego co mówił dyrektor będzie też kilkoro dzieci w wieku 2.5 roku eiec nie będzie najmłodszy, Panie są 3 na grupę 20 dzieci.

Symbolica jakim kremem z mocznikiem smarujesz Jacka?

Co do majówki ro spędzam ja w książkach, a mąż ma opiekę nad dzieckiem:) egzamin 5 maja, im bliżej tym Chyba mniej umiem. Malami ta specjalizacja to jakas porażka:D 2 miesiace praktycznie jestem na urlopie chodzę do pracy tylko na dyżury i po tym czasie dopiero wiem ile jeszcze nie wiem :) glowa juz chyba nie ta na przyswojenie tak dużej ilości materiału

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda my też.. moja mama dopytuje kiedy przyjedziemy ale postanowiłam że względu na nasze i ich szczepienia ( okazuje się że wszyscy ktòrych znamy mają 12maja tylko w ròznych miejscach 😆) za ok miesiąc bo rodzice już po drugiej dawce będą. Jacek dziś wstał o 7:30 co się praktycznie nie zdarza 🥰

Amir linourea ale nie codziennie bo wysoki procent mocznika ma a dzieciom podobno trzeba niskie wartości 3-4%. Kupiłam teraz taki 3% i czekam aż przyjdzie. Robię mu raz w tygodniu też peeling enzymatyczny z Lirene ( nadaje się nawet do wrażliwej cery) i też spoko jest.
    Amir powodzenia trzymam kciuki 👍👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 21:34

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybieramy się w czerwcu nad morze :) udało mi się namówić męża 😁😁😁 myślicie żeby kupować Ali strój kąpielowy ? Czy to zbędny wydatek ? Pytanie czy moja gwiazda w ogóle zechce go założyć 😂 ale to inna inszość 😁

• symbolica Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda bawełniane majteczki albo taka pielucha do pływania wystarczy. Jeśli będzie duże słońce to są takie stroje kombinezony lub sama koszulka z długim lub kròtkim rękawem (z materiału jak na stròj kapielowy, szybkoschnacy) - dają wysoką ochronę przeciwsłoneczną. Ja w tamtym roku odkupiłam na allegro od kogoś taka koszulkę i fajnie nam się sprawdziła w basenie (nie musiałam go całego smarować tylko buzię) kiedy słońce dawało czadu. Kąpaliśmy się prawie codziennie 🙂
    Jak była wyprzedaż w Biedronce to skusiłam się na kapielòwki chłopięce za kilka złotych i mam w trzech rozmiarach - ciekawe czy w tym roku użyję 🙂

Dziewczyny macie czas na tv wieczorem?.co lubicie oglądać? Ja mam ostatnio dwie pozycje z playera i jedna nc plus go.. Są to seriale i puszczam kiedy mam.czas czyli wieczorem po 21. Zazwyczaj w weekendy nadrabiam Brzydulę, po weekendzie Klangoor (to nowość), a w międzyczasie w tygodniu " Usta Usta" 😄 Polecam dwa ostatnie, bo Brzydula już mnie nuży..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 21:33

da8300b52b.png
‹‹ 1711 1712 1713 1714 1715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ