Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to nienwiem co to jest telewizor od 3 miesięcy obawiam się że dziecko niedługo nie będzie wiedziało kto to mama.. mam mega wyrzuty sumienia.. jeszcze ten egzamin w Łodzi.. jedziemy z mężem 4 a Kuba pierwszy raz zostaje sam z babcia.. niby to tylko doba ale nawet jak mam dyzur w pracy 24h to zawsze był tata, nie wiem czy to dobry pomysł ale ja na dalekie trasy jestem kierowca bombowca a komunikacja nie uśmiecha mi się jechac
-
Amir kciuki za egzamin dawaj znać jak poszło. Skoro Kuba jest przyzwyczajony ze mamy nie ma cały dzień to myśle ze spokojnie da radę z babcia bez taty w końcu nie jedziesz dla przyjemności a skoro nie czujesz się pewnie za kierownica na takiej trasie to dla bezpieczeństwa lepiej wziąć męża 😊 Kubę zostawiasz w dobrych rękach
Ruda my tez jedziemy w czerwcu 😁 ja mam jakieś spodenki kąpielowe, rok temu byłam we wrześniu i przydały się tym bardziej ze mamy basen zamknięty w razie niepogody.
My pojechaliśmy w piątek do teściów, wstąpiliśmy do zoo we Wrocławiu i dzisiaj wróciliśmy do domu Ok 20, mały zjadł kolacje i rzucił się na zabawki w ogóle nie chciał się kapać wszystkim po kolei chciał się bawić. Pogoda nam się udała wczoraj było zachmurzenie i chłodno ale nie padało wiec całe popołudnie w ogórki trampolina zjeżdżalnia piaskownica i kuzyn 4 latka i kuzynka młodsza 4 miesiące. Mały się wybawił ale widać było ze ucieszył się z powrotu do domuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 22:13
symbolica lubi tę wiadomość
-
Wyjazd nad morze 😂... Zosia nadal w samochodzie max 20 minut a potem jak opętana 🤣...
my chcemy zrealizować bon gdzieś pod Warszawa jakiś fajny hotel na weekend w ogóle pierwszy raz pojechać gdzieś indziej na noc. Tak to myślimy o dmuchanym materacu na naszym RODos 🤣😂...
co do odwiedzin to wczoraj było u nas rodzice męża na chwilkę zobaczyć domek na działce. Niestety, prosiliśmy ich żeby nic nie kupowali bez konsultacji z nami dla Zosi na Działkę ale nie podziałało... już nie wiem jak z nimi rozmawiać. Tym razem kupili wielki plastikowy oczojebno zielony Bujak- konik (?!)... eh... mówiłam nie raz ze ja nie chce takich rzeczy ☹️ -
Papatka mamy zamiar jechać nocą z nadzieją że Ala prześpi podróż.
Amir trzymamy kciuki za zdany egzamin
Symbolica ja oglądam Zakochanych po uszy 😀 a takto jeszcze opowieści podręcznej 3 sezon się zaczął 😁 nie mam za bardzo czasu bo padam ze zmęczenia wieczorem i często oglądając zasypiam 😂 -
Ooo obadam co oglądacie..niech mi się wszystkie sezony "usta usta" zakończą 🙂 oglądałam kilkanaście lat temu pierwsze sezony i niedawno dokręcili 4 sezon i teraz 5sezon.. oglądam od początku i nowe odcinki 🤩
Żałuję, że nie ma dostępu do HBO i podręcznej.. no ale nie wykupuję osobno, za dużo by było tego dobrego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 20:18
-
Ruda no i spoko, a jest to trzeba korzystać. Ja ma Canal+ na spòlkę z tatą (kiedyś dwie karty wydawali), ale niestety HBO pakiet nie zawiera. A playera mam na rok za 50zl - bez reklam w ofercie specjalnej. W lutym to promowali, ale cały czas działa tylko już nie promują. Jak ktoś chce to dam link, bo ciężko znaleźć. A na stronie to samo kosztuje 90zł.
-
Ruda super. Co mu podano? Jak się czuje?
Wczoraj obejrzałam 5 i 6 odcinek Klangoor. I ten 6 to raczej ostatni bo cała historia z 5 odcinkòw się rozwiązuje. Bardzo wciągający ten film, szkoda. 😉 Liczę że będą następne, pewnie badają oglądalność i czy warto dokręcać kolejna część..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 21:32
-
Ruda kciuki za Ale 😊 fajnie ze jakieś inne dzieci tez przechodzą.
Ja jestem zapisana na Pfizera na koniec czerwca, mogłam tez Johnsona bo fajnie ze 1 dawka ale dużo niższa skuteczność tylko Ok 65% a Pfizer czy moderna ponad 90%
My już rok temu byliśmy nad morzem, drzemka krótka Ok godzinka postojów Ok 2 krótkie i 1 dłuższy na obiad , zabawki różne, książeczki i bajki i daliśmy radę. W tym roku już dużo bardziej lubi jeździć samochodem wiec myśle ze będzie dobrze 😊 mamy zamiar wyjechać rano Ok 7-8
Już szykuje jakieś nowe książeczki naklejki itd
Serial z mezem oglądaliśmy ostatnio „Dark” a tez oglądamy New AmsterdamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 13:53
-
Ruda, Ala na pewno swietnie sobie poradzi.
My tez ogladalismy New Amsterdam ze 3 miesiace temu.
Ja tez sie dzis zapisalam na pfizer. Pierwsza dawka 18 maja.
O wakacjach jeszcze nie myslimy. Tyle zamieszania ostatanio bylo. Tata wczoraj wyszedl ze szpitala ))symbolica lubi tę wiadomość
-
Ruda i spoko, dla Ali to będzie też przeskok wzwyż i rozwòj 🙂
Fajnie za macie juz poumawiane terminy. Monika fajnie, że tak szybko też się udało 🙂 i super, że Tata już w domu ❤️
Muszę zobaczyć gdzie ten film New Amsterdam leci, czy mam dostęp. My o wakacjach myslimy ale jeszcze nic nie zamòwione, więc nic pewnego. Weronice muszę w tym miesiącu opłacić kolonie akrobatyczno- taneczne ( oby się odbyły! Przynajmniej jeden bon wakacyjny wydamy).. jeszcze wesele mamy w lipcu na drugim końcu Polski ( w Ełku!!!) i M. pojedzie z Werką i teściową.. bo z Jackiem tego nie widzę.
Nauczyliśmy Jacka ostatnio prosić i ładnie teraz prosi o coś a nie "chcę to".. uparciuch był, ale już teraz mu weszło w krew 😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 14:39
-
Ooo tez myslalam z tym tygodniu o tym bonie. W ubieglym roku otworzyli Suntago -ten duzy park wodny pod Warszawa. Myslalam se tam je wykorzystam ale chyba ich nie uznaja. Szkoda szkoda.
Pidczas rejestracji wyhaczylam miejsce z dobrymi terminami. cala rodzine zapisywalam. Jak byl rocznik mojej mamy to na pfizera czekalo sie tydzien. A te terminy nie sa widoczne w portalu pacjenta bo poczatkowo probowalam tam.
Jakby któraś chciała odwiedzic Radom to chętnie sie podzielę namiaremWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 14:51
-
Monika naprawdę fajnie się udało. A męza ciotce tam gdzie mieliśmy się szczepić niestety odwołano szczepienie - brak szczepionki J&J i dopiero koniec maja lub początek czerwca jej zaproponowano.. mam nadzieję, że nas też nie spotka taka sytuacja..
Słyszałyście o tym czeskim filmie "złapani w sieci",na fakcie 3 dziewczyny podające się za 12latki złapało w sieci prawie 2500pedofilòw w ciągu zaledwie 10dni .. jeden facet okazał się wyjątkiem. Na CDA jest ten film. Trailer:
https://youtu.be/rZKjrjLek-I
Tragedia co się dzieje.. w sumie na fejsbooku spędzę poczynania podobnych grup w Polsce i potrafią w wolny dzień złapać 3takich pedofilli jadąc do czasami setki kilometròw - często mężòw i ojcòw ( oczywiście korespondencję prowadzą tygodniami z nimi) i przekazują Policji. A potem ròznie to wygląda.. albo po 48h wychodzą i oczekują na rozprawę albo idą siedzieć i w wiezięniu oczekują.. wizerunek na nagraniach jest upubliczniony więc życia i tak już nie będą mieli ani na wolności, ani tym bardziej za kratami. To jest tragedia co Ci ludzie potrafią wypisywać do dzieci, co wysyłać, umawiać się chcą, skala jest ogromna niestety.
https://www.facebook.com/lowcy.pedofili/
https://www.facebook.com/ChildGuardunitpoland/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2021, 17:44
-
My zrealizowaliśmy bon rok temu, udało się za to pojechać nad morze.
Moja siostra skorzystała z akcji zaszczep się w majówkę. Zaszczepiła się j&j, czekała ponad 2h w kolejce ale się udało.
Jest taka stronka, można obserwować kiedy są wolne terminy:
https://szczepienia.github.io
Nie jest to officjalne, ale ponoć się sprawdza. Głównie info o astra zeneka
symbolica lubi tę wiadomość