Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie ma takich zaleceń żeby robić profilaktycznie bo to nie są badania wystarczająco swoiste tzn mogą być podwyższone w wielu różnych stanach, nie tylko w chorobach nowotworowych. Tylko niektóre markery w grupach wysokiego ryzyka stosuje się przesiewowo, a tak to głównie maja zastosowanie u chorych juz zdiagnozowanych
-
Ruda u nas aferki tez na porządku dziennym tym bardziej teraz jak mama znika.. jak jestem w domu to wszystko musi z mama robic.. jak coś mu się nie podoba to rzuca zabawkami, bidonem bo się picie skończyło itp.. jak jest pogoda i jesteśmy na dworze to zupełnie inne dziecko więc mogłoby juz łaskawie zrób się cieplo
-
Amir Gratulacje i kciuki nadal są zaciśnięte!
Histerię dziś jedną zaliczyliśmy.. czasem wstanie lewą nogą z drzemki, kiedy to ja go wybudzę.
Oglądam opowieść podręcznej od 1sezonu i jestem zachwycona. Za darmo na "filman CC" - olbrzymia baza filmòw zewsząd z dubbingiem. I znalazłam "caught on the net" w wersji oryginalnej czeskiej z angielskimi napisami na innej stronie też za free ☺️ jak ktoś chce to podrzucę link. To są filmy online, bez pobierania, bez logowania itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2021, 23:54
-
Wczoraj Jacek zapomniał o cycu wieczorem i zasnął "w sekundę", obròcił się na bok i zastygł w bezruchu.. zaskoczył mnie. A dziś rano pierwszy raz miał suchą pieluchę po nocy 😁 jak rano wypije herbatkę to też zapomina o cycu.
Nie chcę go jeszcze odstawiać, zobaczymy co dalej, chciałam go przy okazji szczepienia też trochę wzmocnić przeciwcovidowo..
Amir mòwisz i masz. Dziś pierwszy dzień LATA - temperatura 20* wzwyż w ciagu dnia utrzyma się kilka dni do środy 🌞🌞🌞 -
Ruda pierwsze 6 odcinkòw 1sezonu za mną, szybko idzie 🙂 straszna ta wizja przyszłości, ale wciąga bardzo..
Klangor 7odcinek nie wiem kiedy obejrzę bo się ukazał właśnie.. jednak 😁
Edit: młody znowu dziś w nocy nie zamoczył pieluchy tylko zawał rano że chce do nocnika.. też też taki jego poranny sposòb żebym go szybko wyciągnęła i się nie obijała po tych nocnych filmowych maratonach 😆 w dzień za to nie woła 🤔 cwaniak..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 16:34
-
Ruda u nas to samo. Jak dzisiaj wyszliśmy na spacer o 17.30 to o 19.30 nie chciała wracać. Było tylko „mama spacer jeszcze, dom nie, więcej piasku”. W końcu włączyłam bajkę bo nie ma opcji żebym zaczęła się z nią szarpać na całe osiedle.
Mam pytanie jeszcze do mam dzieci zlobkowych... wasze dzieci śpią jeszcze w żłobku? U nas Zosia wstaje o 7, potem na drzemkę w żłobku 1-1,5 h i na noc idzie spać o 22 😱.... -
Ala śpi w żłobku około 1.5 h. Ale nie ma problemu z wieczornym zasypianiem bo np wczoraj od 15 do 18.30 była na polu więc po 19 była już tak zmęczona i marudna że szok odrazu w łóżku zasnęła koło 20.30 😁
Ja się z Ala albo szarpie i niosę ja rzucająca się do domu albo włączam bajkę ....
Papatka jak mąż ? -
Amir gratulacje i powodzenia na ustnym 😊
Maksiu lubi spędzać czas na zewnątrz ale większych problemów z powrotem do domu nie mamy, czasami jak mówię ze musimy powoli wracać to nie chce i chwile jeszcze mu daje ale jak Np jest przed drzemka to po 12 robi sie zmęczony i siada do wózka i wracamy, czasem bez problemu a czasem chwila płaczu podejrzewam ze płacz jest jak już przekroczy próg zmęczenia
Popołudniu tez dużo spędzamy na zewnątrz ale często jedziemy gdzieś rowerami na jakieś inne płace zabaw czy na rowerek w różne parki ale grzecznie wraca
Dziewczyny Wasze dzieci oglądają bajki? Jeśli tak co lubią i ile dziennie im pozwalacie? -
Papatka zdrowia dla męża. Zosia ma zachowanie przeciętnego dwulatka w kwesti powrotòw do domu, jak widzisz.
Jacek ląduje w wòzku jeśli jest bunt na powròt do domu z placu zabaw. Czasem nie ma problemu, a czasem ryczy.. zostawić go nie zostawiam bo on też by miał w nosie że ja idę.. z naszego placu wraca bez problemu raczej bo tata w domu albo bajka akurat leci... O 12:30 leci na TVP ABC Maks i Ruby ( do nie dawna leciał "księżyc i ja") - bardzo lubi.. ogląda ok 20minut i je owoce w tym czasie, potem chwilę się bawi w domu i idzie spać i śpi do 15:30. Budzę go za chwilę..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 15:29