X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was w żłobkach i przedszkolach ale u nas katar jest powodem do odesłania dziecka do domu.
    Zosia ostatni tydzień nie chodziła, bo robiliśmy sobie a”la wakacje. W czwartek dostałam ze żłobka smsa wysyłane do wszystkich rodziców ze choroba to nie tylko gorączka ale tez katar, kaszel, ból brzuszka itp. I ze w poniedziałek zaprasza do żłobka tylko zdrowe dzieci…

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety nie ma aż tak restrykcyjnych zasad...
    My byliśmy na SOR Ala mówiła że ja boli brzuszek miala gorączkę. Na szczęście USG nic nie wykazało....poprostu kolejna o infekcja 😥

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany. biedna. a jak teraz?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz lepiej. Ma stan podgorączkowy i kiepsko je....

• bumbum Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też niby restrykcyjnie jest, z katarem odsyłają, a jednak zawsze zdąży coś złapać, więc albo rodzice nie odbierają chorych dzieci na czas albo wybiórczo jest to stosowane. Mam wrażenie, że z przezroczystym przymykają oko a z zielonym/żółtym odsyłają. Tak jakby to była różnica w zarażaniu... U nas zawsze jest przezroczysty który po 2-3 dniach robi się zielony...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam dwa dni urlopu niby już wszystko ok ale nie chcę jej jeszcze puszczać do przerwy 🙂

Symbolica jesteś jeszcze ? Dawno się nie odzywałaś

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na siłownię 😁 ciekawe jak długo będę miała samozaparcie żeby chodzić 😂

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, super Ruda trzymam kciuki żebyś wytrzymała długo :) ja wczoraj poszłam na rower na dłuższą przejażdżkę bez towarzystwa i tyle mi to dodało siły wbrew pozorom, że jeszcze wieczorem obejrzałam film z mężem, bo zazwyczaj padam razem z Małą

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum dzięki :) mam zamiar chodzić na energy jump i ograniczyć słodycze 😁

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już ograniczyłam mocno, od praktycznie tygodnia nie jem :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum brawo :) ja bardzo lubię słodycze ☺️

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem Ruda. Podczytuję a za bardzo nie mam o czym pisać.
    Ja też uwielbiam słodycze.. to jest nałòg niestety. Trzymam kciuki za samozaparcie w ćwiczeniach i wytrwaniu bez słodyczy.
    Wspòlczuję choròbsk, zdrowia!
    Wczoraj baterie do wagi kupiłam 😂 nie jest źle (biorąc pod uwagę słodycze w diecie) ale zawsze może być lepiej.. chyba też zacznę eliminację.

Papatka pokazywali Suntago w Mszczonowie na drugi dzień kiedy Wy byliście - Rubikowie w DDTVN robili reklamę. 🙂 Fajna Nnamiastka wakacji w zimne dni 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2021, 18:24

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zważylam na siłowni bo w domu waga zepsuta 😂 też nie jest źle ale bardziej mi chodzi o ujędrnienie 😁 jestem padnięta jutro będę mieć zakwasy 😂

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne Suntago, fajne. Warto.

Kurczę Zosia ma zatkany nosek. Przylepilam jej plasterek aromactiv, ciekawe jak rano będzie, czy pójdzie do żłobka :/

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka o której ty piszesz posty 😱 nie śpisz o tej porze ? Daj znać jak Zosia :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat pisałam jak Zosię woziłam w wózku, bo biedna spać nie mogła przez ten nosek.
    Poszła do żłobka, mąż robił jej rano inhalacje, ale nic nie odciągnął. Poszła do żłobka….

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słodycze tez lubię i jem codziennie 🤭 na drzemce Maksia 😂 oczywiście ilość rozsądna jeśli można jakaś ilość uznać za rozsądna codziennie 😂 Jak mąż ma wolne często jeździmy na spacery na płace zabaw rowerami wiec ruch jakiś jest 👍🏻 Ale jak mąż w pracy do ruch jedynie spacery z małym codzienne.

Ja podaje głównie wode Żywiec te małe buteleczki 330ml albo przez jakiś czas z biedronki z psim patrolem albo jakieś dla dzieci z rossmana ale już nie pamietam firm. Maksiu w każdym sklepie musi sobie kupić wode ;)

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda zdrówka dla Ali 😩

Papatka dla Zosi także, oby katar się nie rozwinął

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala już nie śpi w dzień 😱 brakuje mi tego 🤭

• bumbum Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Kornelka jest w domu to też już nie śpi, w przedszkolu śpi. Mi też brakuje tego, zawsze można było coś zrobić w spokoju ;)

‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ