X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Was w żłobkach i przedszkolach ale u nas katar jest powodem do odesłania dziecka do domu.
    Zosia ostatni tydzień nie chodziła, bo robiliśmy sobie a”la wakacje. W czwartek dostałam ze żłobka smsa wysyłane do wszystkich rodziców ze choroba to nie tylko gorączka ale tez katar, kaszel, ból brzuszka itp. I ze w poniedziałek zaprasza do żłobka tylko zdrowe dzieci…

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety nie ma aż tak restrykcyjnych zasad...
    My byliśmy na SOR Ala mówiła że ja boli brzuszek miala gorączkę. Na szczęście USG nic nie wykazało....poprostu kolejna o infekcja 😥

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany. biedna. a jak teraz?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz lepiej. Ma stan podgorączkowy i kiepsko je....

• bumbum Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też niby restrykcyjnie jest, z katarem odsyłają, a jednak zawsze zdąży coś złapać, więc albo rodzice nie odbierają chorych dzieci na czas albo wybiórczo jest to stosowane. Mam wrażenie, że z przezroczystym przymykają oko a z zielonym/żółtym odsyłają. Tak jakby to była różnica w zarażaniu... U nas zawsze jest przezroczysty który po 2-3 dniach robi się zielony...

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam dwa dni urlopu niby już wszystko ok ale nie chcę jej jeszcze puszczać do przerwy 🙂

Symbolica jesteś jeszcze ? Dawno się nie odzywałaś

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na siłownię 😁 ciekawe jak długo będę miała samozaparcie żeby chodzić 😂

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, super Ruda trzymam kciuki żebyś wytrzymała długo :) ja wczoraj poszłam na rower na dłuższą przejażdżkę bez towarzystwa i tyle mi to dodało siły wbrew pozorom, że jeszcze wieczorem obejrzałam film z mężem, bo zazwyczaj padam razem z Małą

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum dzięki :) mam zamiar chodzić na energy jump i ograniczyć słodycze 😁

• bumbum Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już ograniczyłam mocno, od praktycznie tygodnia nie jem :)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum brawo :) ja bardzo lubię słodycze ☺️

• symbolica Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem Ruda. Podczytuję a za bardzo nie mam o czym pisać.
    Ja też uwielbiam słodycze.. to jest nałòg niestety. Trzymam kciuki za samozaparcie w ćwiczeniach i wytrwaniu bez słodyczy.
    Wspòlczuję choròbsk, zdrowia!
    Wczoraj baterie do wagi kupiłam 😂 nie jest źle (biorąc pod uwagę słodycze w diecie) ale zawsze może być lepiej.. chyba też zacznę eliminację.

Papatka pokazywali Suntago w Mszczonowie na drugi dzień kiedy Wy byliście - Rubikowie w DDTVN robili reklamę. 🙂 Fajna Nnamiastka wakacji w zimne dni 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2021, 18:24

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zważylam na siłowni bo w domu waga zepsuta 😂 też nie jest źle ale bardziej mi chodzi o ujędrnienie 😁 jestem padnięta jutro będę mieć zakwasy 😂

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne Suntago, fajne. Warto.

Kurczę Zosia ma zatkany nosek. Przylepilam jej plasterek aromactiv, ciekawe jak rano będzie, czy pójdzie do żłobka :/

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka o której ty piszesz posty 😱 nie śpisz o tej porze ? Daj znać jak Zosia :)

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat pisałam jak Zosię woziłam w wózku, bo biedna spać nie mogła przez ten nosek.
    Poszła do żłobka, mąż robił jej rano inhalacje, ale nic nie odciągnął. Poszła do żłobka….

• Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słodycze tez lubię i jem codziennie 🤭 na drzemce Maksia 😂 oczywiście ilość rozsądna jeśli można jakaś ilość uznać za rozsądna codziennie 😂 Jak mąż ma wolne często jeździmy na spacery na płace zabaw rowerami wiec ruch jakiś jest 👍🏻 Ale jak mąż w pracy do ruch jedynie spacery z małym codzienne.

Ja podaje głównie wode Żywiec te małe buteleczki 330ml albo przez jakiś czas z biedronki z psim patrolem albo jakieś dla dzieci z rossmana ale już nie pamietam firm. Maksiu w każdym sklepie musi sobie kupić wode ;)

961l20mmezoojidp.png
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda zdrówka dla Ali 😩

Papatka dla Zosi także, oby katar się nie rozwinął

961l20mmezoojidp.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala już nie śpi w dzień 😱 brakuje mi tego 🤭

• bumbum Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Kornelka jest w domu to też już nie śpi, w przedszkolu śpi. Mi też brakuje tego, zawsze można było coś zrobić w spokoju ;)

‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ