Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
ruda90 wrote:Malami z jakiego powodu musicie się wybrać ?
Ala ma logopedę w przedszkolu nie znam szczegółów
Jaś nie wymawia niektórych głosek np. "k", "s". Chodzimy od jakiegoś czasu na takie zajęcia dla dzieci w jego wieku i wg osoby prowadzącej te zajęcia już czas na logopedę.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Moja tez nie wymawia jeszcze „k”. U nas logopeda jest w przedszkolu ale nie wiem kiedy Mala wroci z powrotem. Jak bedzie po kontroli to dam znac co powiedziala na temat malej.
Co do wychodzenia na dwor to lekarz nam pozwolila ale ma byc nie zimno, wiec zobaczymy bo akurat dzisiaj u nas zimno i pada -
Jacek wymawia wszystko pròcz r, sz i cz w wyrazach. Czyli wychodzi l, s i c. Skonsultować się zawsze warto. Z moją podopieczną chodziłam regularnie do logopedy na miesiąc przed drugimi urodzinami (!!! 😯 ) ale ona to wogòle "niemowa" długo była.. w domu też z nią musiałam ćwiczyć. Rzeczywiście jakiś problem miała żeby mòwić, konstruować zdania itp. Rodzice poròwnywali jej rozwòj mowy ze starszą siostrą, ktòra mòwiła szybko, składnie i wyraźnie...
Jak ktòras z Was mysli nad zakupem Tooth Mousse (truskawkowy) to wychodzi atrakcyjna oferta z zakupem na Ceneo z kupon rabatowym 25zł " smile25 "
Zapłaciłam 43zł z wysyłką więc nieźle.
W każdej chwili może się skończyć ta promka po wyczerpaniu kuponòw.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 19:18
-
Monika, też myślałam, że to za wcześnie na logopedę. Chciałam dać mu czas, zaczekać może aż pójdzie do przedszkola i zobaczyć jak się sytuacja do tego czasu rozwinie, co tam powiedzą itd., no ale już teraz nam to zasugerowano. Dziś byłam z małą na szczepieniu, Jaś był nami i lekarka jak tylko usłyszała jego gadanie to stwierdziła, że da skierowanie do logopedy. Sama ją miałam poprosić, ale mnie uprzedziła. Przejdziemy się, zobaczymy co powie specjalista 😉. Jak poćwiczymy to przynajmniej nie będzie już mówił dziadkowi, że przywiózł "chujowe (czyt.surowe) ziemniaki"😜.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 19:52
symbolica, Moniiiikaaaa lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021