Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała tak jak dziewczyny piszą jedź na izbę przyjęć. Mnie z plamieniem przyjęli na oddział bez gadania.
Paulinka moj giną wie, że mam problem z TSH i dała mi też na to skierowanie.
A ja dziś zaczęłam dzień od mdłości... Szykuje się cudny poniedziałek ;( -
nick nieaktualnyWizyty:
Poniedziałek 25.06:
Nati1992
Wtorek 26.06:
Kropeczka85
Paulina9191
MonisiaK
Środa 27.06:
Pau.Em
Straciatellaa
Karola94c
Czwartek 28.06:
Pau.Em
baranosia
ej_est
marti89
Kropeczka85
Piątek 29.06:
Sylllwus
Sobota 30.06:
Niedziela 01.07:
milllusia88
Badanie USG
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/
Torbiele jajników
https://mamaginekolog.pl/36634-2/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 07:41
-
Pau.Em wrote:Poniedziałek 25.06:
Nati1992
Wtorek 26.06:
Kropeczka85
Paulina9191
Środa 27.06:
Pau.Em
Straciatellaa
Karola94c
Czwartek 28.06:
Pau.Em
baranosia
ej_est
marti89
Kropeczka85
Piątek 29.06:
Sylllwus
Sobota 30.06:
Niedziela 01.07:
milllusia88
Badanie USG
https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/
Torbiele jajników
https://mamaginekolog.pl/36634-2/Pau.Em lubi tę wiadomość
-
Paulina9191 wrote:Na jakie badani z krwi ginekolog posyla na pierwszym USG? Bo niewiem czy robić sobie sama TsH czy zaczekać
Ja mam na skierowaniu po pierwszym usg TSH, ogólne badanie krwi, glukozę, HCV i cytomegalię. Oprócz tego B12 i ferrytyna, ale to dlatego że jestem wegetarianką. Standardowo jest jeszcze toksoplazmoza, ale mam przeciwciała, więc lekarz powiedział, że możemy to badanie zrobić później. No i ogólne badanie moczu. -
MałaMała wrote:Dziewczyny!!!!
Chwile temu poszlam do toalety a tam krew !!! Duzo krwi i po nogach boze boje sie , popedze jutro do gina bo oszaleje ale przyjmuje dopiero od 14:00 boje sie z mezem... placze nie mam slow co jest , biore na podtrzymanie i musze lezec i duzo odpoczywac L4 lezace (leze , maz wszystko robi) ... mialyscie tak?? :'(Karola94c lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:Tak
Ja tak właśnie byłam, na USG było widać kropeczkę, ale Pani doktor stwierdziła, że ciąża jest wczesna i nie określi wieku chociaż mówiłam kiedy miałam ostatnią miesiączkę, czułam kiedy miałam owulację i robiłam testy owulacyjne. Nie założyła mi karty ciąży, odesłała do domu i powiedziała żeby przyjść za 2 tygodnie. Wyszłam taka wściekła, teraz wiem, że nie ma co się spieszyć. Żebyś nie miała takiej samej sytuacji.[/url]
[/url] -
Makowa_Panna wrote:Dziewczyny poziom mojej energii sięgnął dna... Nie mam siły myśleć. A na L4 planuje dopiero się wybrać po urlopie czyli od 16 sierpnia a urlop zaczynam 30 lipca. Zostały 33 dni walki o przeżycie
-
Makowa_Panna wrote:Dziewczyny poziom mojej energii sięgnął dna... Nie mam siły myśleć. A na L4 planuje dopiero się wybrać po urlopie czyli od 16 sierpnia a urlop zaczynam 30 lipca. Zostały 33 dni walki o przeżycie
Coś poważniejszego się dzieje czy po prostu spadek energii? Mam podobnie, w pracy miałam mnóstwo obowiązków, nie miałam na nic siły. Teraz mam wakacje i cały czas bym spała.[/url]
[/url] -
nati1992 wrote:Ja tak właśnie byłam, na USG było widać kropeczkę, ale Pani doktor stwierdziła, że ciąża jest wczesna i nie określi wieku chociaż mówiłam kiedy miałam ostatnią miesiączkę, czułam kiedy miałam owulację i robiłam testy owulacyjne. Nie założyła mi karty ciąży, odesłała do domu i powiedziała żeby przyjść za 2 tygodnie. Wyszłam taka wściekła, teraz wiem, że nie ma co się spieszyć. Żebyś nie miała takiej samej sytuacji.
-
Straciatellaa wrote:karty ciazy na pewno mi nie zalozy, nawet sie nie nastawiam. Ostatnio w 8tyg mialam zalozona u swojej gin (teraz ide do innego bo w innym miescie). Ostatnio w 4t3d bylo widac pecherzyk wiec liczę, ze teraz tez zobaczę i moze jeszcze fasoline. Chce wiedziec, ze rozmiary pecherzyka sa dobre i ze jest on w macicy. Poza tym późniejszych terminow nie mial niestety, ale ja jestem sprytna i zapisalam się jeszcze 2 lipca i 9 lipca do innych ginekologow gdyby mi ten nie odpowiadal haha :p
To rozumiem, ja też się ucieszyłam jak zobaczyłam, że jest w macicy, zrobiłam się spokojniejsza. No właśnie mi też nie przypasował mój więc zmieniłam, mam nadzieję, że ten będzie bardziej ludzki i nie będę miała problemów ze zwolnieniem.[/url]
[/url] -
Nati po prostu najchętniej zostałaby w łóżku. Prace mam za biurkiem. Modlę się tylko żeby żaden petent dziś do mnie nie przyszedł, bo nawet gadać mi się nie chce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 09:01
-
Straciatellaa wrote:Współczuję. Ja poszlam na l4 w 5tyg z młodą, tylko u mnie bardzo stresująca praca. Teraz jestem na wychowawczym, ale przechodzę po usg na l4 ciazowe