Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
A tak zmieniając temat, jaki kolor polecacie do pokoju maluszka? I pytanie do doświadczonych mam - ile czasu mieliście dzieciaczki w swoim pokoju?
My właśnie wykańczamy mieszkanie i malujemy wszystkie pomieszczenia. Nie znam płci, więc chyba chlapniemy na biało, ale zastanawiam się nad modnym teraz szarym, zielonej pistacji (na 1 ścianie) oraz niebieskim błękitnym (niezależnie od płci). -
Kropeczka85 wrote:Dziewczyny mam wynik!!!
Zdrowe dziecko!!!!
Ale jaja będzie SYN!!!!! Nawet lekarz był w szoku!
Czytałam Twoją historię z PAPPA i po cichu kibicowałam, aby było dobrze SUPER, że będzie zdrowy chłopak. U mnie niestety jeszcze sporo czekania na wyniki badań neoBona - może będą dopiero 6-7 wrzesnia, w piatek albo w pon. otrzymam wynik z PAPPA. U mnie przy CRL 65mm NT wynosi 2,4 mm, na badaniu poprzedniu 2 dni wczesniej przy CRL 60mm wynik był taki sam - pozostałe parametry dobre. Teraz musze uzbroić się w cierpliwośc i uwierzyć w swoje dziecko, że bedzie zdrowe.Kropeczka85 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualnybumbum wrote:A tak zmieniając temat, jaki kolor polecacie do pokoju maluszka? I pytanie do doświadczonych mam - ile czasu mieliście dzieciaczki w swoim pokoju?
My właśnie wykańczamy mieszkanie i malujemy wszystkie pomieszczenia. Nie znam płci, więc chyba chlapniemy na biało, ale zastanawiam się nad modnym teraz szarym, zielonej pistacji (na 1 ścianie) oraz niebieskim błękitnym (niezależnie od płci).
U nas dzieci od początku były w swoim pokoju. A malowaliśmy dopiero jak była znana płeć i był kolor pudrowy różowy -
my niestety nie bedziemy mieli osobnego pokoju dla malca jak narazie, a swojego nie zamierzam zmieniac pod dziecko
ale gdybym miala, to dla chlopca zrobilabym pokoj w kolorstyce czarny-szary-zolty-bialyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 15:50
-
bumbum wrote:A tak zmieniając temat, jaki kolor polecacie do pokoju maluszka? I pytanie do doświadczonych mam - ile czasu mieliście dzieciaczki w swoim pokoju?
My właśnie wykańczamy mieszkanie i malujemy wszystkie pomieszczenia. Nie znam płci, więc chyba chlapniemy na biało, ale zastanawiam się nad modnym teraz szarym, zielonej pistacji (na 1 ścianie) oraz niebieskim błękitnym (niezależnie od płci).
U nas w sypialni będzie łóżeczko ok 1,5-2 lata. Potem mała będzie miała swój pokoik. Teraz mamy białe meble i szaro pudrowe dodatki. Ściany pastelowy beż. Takie skandynawskie spokojne wnętrze. -
U nas tez maluszek będzie z nami w sypiali. Potem my się wyprowadzamy do salonu a sypialnia bedzie dzieci. Chyba że do tej pory się wybudujemy
A sypialnie mamy szarą i białe meble. Nie lubie kolorów wiec wszystko bedzie stonwane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 16:26
Pepper lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
U mnie dziewczyny mają jasną zieleń i zieleń morską a styl dziewczynkowy dają naklejki sówek nad łóżkami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef5b05dbb397.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d390852d329.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d855046a5a0.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 16:54
Jonesey, bumbum lubią tę wiadomość
25.01.2019 cc
-
nick nieaktualnyJonesey wrote:my niestety nie bedziemy mieli osobnego pokoju dla malca jak narazie, a swojego nie zamierzam zmieniac pod dziecko
ale gdybym miala, to dla chlopca zrobilabym pokoj w kolorstyce czarny-szary-zolty-bialy
My właśnie oddaliśmy dziewczynkom nasza sypialnie. Ja sobie nie wyobrażam, ze dziecko miałoby nie mieć swojego pokoiku. Przed porodem wiele koleżanek sie dziwiolo i mówiły, ze jak tylko urodzę to zobaczę i bede od razu przemeblowanie robić i dzieci do naszego pokoju przenosić. Haha przez dwa lata nawet raz mi to do głowy nie przyszło.Jonesey lubi tę wiadomość
-
ej_est wrote:My właśnie oddaliśmy dziewczynkom nasza sypialnie. Ja sobie nie wyobrażam, ze dziecko miałoby nie mieć swojego pokoiku. Przed porodem wiele koleżanek sie dziwiolo i mówiły, ze jak tylko urodzę to zobaczę i bede od razu przemeblowanie robić i dzieci do naszego pokoju przenosić. Haha przez dwa lata nawet raz mi to do głowy nie przyszło.
no my niestety nie mamy takiej mozliwosci, po powrocie do polski zamieszkamy z dziadkami meza w ich domu i bedziemy miec do dyspozycji tylko jeden (ale za to duzy) pokoj oczywiscie planujemy z czasem sie wybudowac ale zanim to nastapi bedziemy musieli mieszkac w 1 pokoju we trojke.. -
nick nieaktualnyDziewczyny nie wiem czy któraś juz o tym pisała, ale w rossmanie jest promocja 2+2 i wchodzą kosmetyki do pielęgnacji w ciąży ujędrniające, na rozstępy itp, a w rossmanie są produkty z palmersa, które wiele z was polecało
empiq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJonesey wrote:no my niestety nie mamy takiej mozliwosci, po powrocie do polski zamieszkamy z dziadkami meza w ich domu i bedziemy miec do dyspozycji tylko jeden (ale za to duzy) pokoj oczywiscie planujemy z czasem sie wybudowac ale zanim to nastapi bedziemy musieli mieszkac w 1 pokoju we trojke..
Wiadomo pewnych rzeczy sie nie przeskoczy -
Nasze wczorajsze 12 cm szczęścia ❤
Jest o tydzień starszy
Serduszko 154 min
Następna wizyta 19.09 - płeć poznamy pewnie jakoś na połówkowymWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 19:16
Dorota3, Pepper, Ankakaranka87, Kropeczka85, Jonesey, empiq, Nadzieja22, ej_est, KaroKaro, kjt91, Pau.Em lubią tę wiadomość
-
Moja młoda ma swój pokój i na młodego też czeka własny pokój (poki co biurowo-goscinny). Ale kupowaliśmy mieszkanie z myślą o dwójce maluchów. Póki co Miśka, a ma 17 miesięcy, nadal z nami, w swoim łóżeczku, ale u nas w sypialni. U siebie właściwie jest przebierana i ma niektóre zabawki. Ale powoli rozglądam się za łóżkiem dla niej, bo to łóżeczko ją parzy i chcę ją eksmitować w okolicach października, żeby potem, jak się Adaś urodzi nie czuła się nagle porzucona.
-
nick nieaktualny
-
Kropeczko moje ogromne gratulacje ! Zarówno z powodu super wyniku jak i synka
Karola ja używam farby z Joanny " Multi Cream " ale to głównie z przyzwyczajenia bo jak miałam długie włosy wystarczyły 2 opakowania i pokrywała całą długość włosówKropeczka85, Karola94c lubią tę wiadomość