X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zmieniając temat, jaki kolor polecacie do pokoju maluszka? I pytanie do doświadczonych mam - ile czasu mieliście dzieciaczki w swoim pokoju?
    My właśnie wykańczamy mieszkanie i malujemy wszystkie pomieszczenia. Nie znam płci, więc chyba chlapniemy na biało, ale zastanawiam się nad modnym teraz szarym, zielonej pistacji (na 1 ścianie) oraz niebieskim błękitnym (niezależnie od płci).

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzałam nie ma Małej w grupie na fb :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Dziewczyny mam wynik!!!

Zdrowe dziecko!!!!

Ale jaja będzie SYN!!!!! Nawet lekarz był w szoku!
    Witam podglądam Was na tym wątku, termin z ost. usg wyznaczyli mi na 27 luty, a na początku na marzec.
    Czytałam Twoją historię z PAPPA i po cichu kibicowałam, aby było dobrze ;-) SUPER, że będzie zdrowy chłopak. U mnie niestety jeszcze sporo czekania na wyniki badań neoBona - może będą dopiero 6-7 wrzesnia, w piatek albo w pon. otrzymam wynik z PAPPA. U mnie przy CRL 65mm NT wynosi 2,4 mm, na badaniu poprzedniu 2 dni wczesniej przy CRL 60mm wynik był taki sam - pozostałe parametry dobre. Teraz musze uzbroić się w cierpliwośc i uwierzyć w swoje dziecko, że bedzie zdrowe.

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A tak zmieniając temat, jaki kolor polecacie do pokoju maluszka? I pytanie do doświadczonych mam - ile czasu mieliście dzieciaczki w swoim pokoju?
    My właśnie wykańczamy mieszkanie i malujemy wszystkie pomieszczenia. Nie znam płci, więc chyba chlapniemy na biało, ale zastanawiam się nad modnym teraz szarym, zielonej pistacji (na 1 ścianie) oraz niebieskim błękitnym (niezależnie od płci).

U nas dzieci od początku były w swoim pokoju. A malowaliśmy dopiero jak była znana płeć i był kolor pudrowy różowy ;)

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my niestety nie bedziemy mieli osobnego pokoju dla malca jak narazie, a swojego nie zamierzam zmieniac pod dziecko :P
    ale gdybym miala, to dla chlopca zrobilabym pokoj w kolorstyce czarny-szary-zolty-bialy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 15:50

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Dziewczyny mam wynik!!!

Zdrowe dziecko!!!!

Ale jaja będzie SYN!!!!! Nawet lekarz był w szoku!
    Pięknie

Gratuluje synka :)

Kropeczka kamień z serca. :)

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:

U nas w sypialni będzie łóżeczko ok 1,5-2 lata. Potem mała będzie miała swój pokoik. Teraz mamy białe meble i szaro pudrowe dodatki. Ściany pastelowy beż. Takie skandynawskie spokojne wnętrze.

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94 chyba jednak będę rodziła w Brodnicy nie w Płocku. Tam mają znieczulenie zewnatrzoponowe a chcę urodzić SN

Karola94c lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka super!!!!!

Gratuluje synka!!!!!

Ładna ulga dla nas wszystkich a dla Ciebie to już w ogóle nie do opisania :-)

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez maluszek będzie z nami w sypiali. Potem my się wyprowadzamy do salonu a sypialnia bedzie dzieci. Chyba że do tej pory się wybudujemy :)
    A sypialnie mamy szarą i białe meble. Nie lubie kolorów wiec wszystko bedzie stonwane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 16:26

Pepper lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny mają jasną zieleń i zieleń morską a styl dziewczynkowy dają naklejki sówek nad łóżkami

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef5b05dbb397.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d390852d329.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d855046a5a0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 16:54

Jonesey, bumbum lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    my niestety nie bedziemy mieli osobnego pokoju dla malca jak narazie, a swojego nie zamierzam zmieniac pod dziecko :P
    ale gdybym miala, to dla chlopca zrobilabym pokoj w kolorstyce czarny-szary-zolty-bialy :)

My właśnie oddaliśmy dziewczynkom nasza sypialnie. Ja sobie nie wyobrażam, ze dziecko miałoby nie mieć swojego pokoiku. Przed porodem wiele koleżanek sie dziwiolo i mówiły, ze jak tylko urodzę to zobaczę i bede od razu przemeblowanie robić i dzieci do naszego pokoju przenosić. Haha przez dwa lata nawet raz mi to do głowy nie przyszło.

Jonesey lubi tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    My właśnie oddaliśmy dziewczynkom nasza sypialnie. Ja sobie nie wyobrażam, ze dziecko miałoby nie mieć swojego pokoiku. Przed porodem wiele koleżanek sie dziwiolo i mówiły, ze jak tylko urodzę to zobaczę i bede od razu przemeblowanie robić i dzieci do naszego pokoju przenosić. Haha przez dwa lata nawet raz mi to do głowy nie przyszło.

no my niestety nie mamy takiej mozliwosci, po powrocie do polski zamieszkamy z dziadkami meza w ich domu i bedziemy miec do dyspozycji tylko jeden (ale za to duzy) pokoj :) oczywiscie planujemy z czasem sie wybudowac ale zanim to nastapi bedziemy musieli mieszkac w 1 pokoju we trojke.. :)

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy któraś juz o tym pisała, ale w rossmanie jest promocja 2+2 i wchodzą kosmetyki do pielęgnacji w ciąży ujędrniające, na rozstępy itp, a w rossmanie są produkty z palmersa, które wiele z was polecało ;)

empiq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    no my niestety nie mamy takiej mozliwosci, po powrocie do polski zamieszkamy z dziadkami meza w ich domu i bedziemy miec do dyspozycji tylko jeden (ale za to duzy) pokoj :) oczywiscie planujemy z czasem sie wybudowac ale zanim to nastapi bedziemy musieli mieszkac w 1 pokoju we trojke.. :)

Wiadomo pewnych rzeczy sie nie przeskoczy :)

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze wczorajsze 12 cm szczęścia ❤
    Jest o tydzień starszy
    Serduszko 154 min

c28ed60f39672dafmed.jpg

Następna wizyta 19.09 - płeć poznamy pewnie jakoś na połówkowym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 19:16

Dorota3, Pepper, Ankakaranka87, Kropeczka85, Jonesey, empiq, Nadzieja22, ej_est, KaroKaro, kjt91, Pau.Em lubią tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja młoda ma swój pokój i na młodego też czeka własny pokój (poki co biurowo-goscinny). Ale kupowaliśmy mieszkanie z myślą o dwójce maluchów. Póki co Miśka, a ma 17 miesięcy, nadal z nami, w swoim łóżeczku, ale u nas w sypialni. U siebie właściwie jest przebierana i ma niektóre zabawki. Ale powoli rozglądam się za łóżkiem dla niej, bo to łóżeczko ją parzy i chcę ją eksmitować w okolicach października, żeby potem, jak się Adaś urodzi nie czuła się nagle porzucona.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co z Małą :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Ciekawe co z Małą :(

Wczoraj po wizycie napisała, że wszystko ok, więc miejmy nadzieję, że z innych powodów opuściła forum.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczko moje ogromne gratulacje ! Zarówno z powodu super wyniku jak i synka :)
    Karola ja używam farby z Joanny " Multi Cream " ale to głównie z przyzwyczajenia bo jak miałam długie włosy wystarczyły 2 opakowania i pokrywała całą długość włosów :)

Kropeczka85, Karola94c lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ