Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Pepper wrote:Karola94 chyba jednak będę rodziła w Brodnicy nie w Płocku. Tam mają znieczulenie zewnatrzoponowe a chcę urodzić SN
Ja rodzę SN i bez znieczulenia, jak pierwszą córkę . Mam nadzieję, że się uda -
Kropeczka, gratuluję! Dajesz nadzieję, że i u mnie będzie dobrze. A synek to fantastyczna niespodzianka :-)Teraz możesz na nowo zacząć cieszyć się ciążą i skupić tylko na przyjemnych rzeczach.
Ja w poniedziałek idę na Nifty bezpośrednio do siedziby Genomedu, niestety w tym tygodniu nie mieli już miejsc. Także czekają mnie długie dni czekania. W środę mam też spotkanie w poradni genetycznej. Zapewne będą mnie namawiać na amniopunkcję, do której coraz bardziej się skłaniam. Chyba nawet jeżeli wynik Nifty będzie ok, u mnie ryzyko trisomii 21 jest jednak bardzo duże (1:114), boję się, że będę się cały czas zastanawiać. Wiem, że taki wynik to jeszcze nie wyrok, w końcu 113 kobiet na 114 urodzi zdrowe dziecko, ale sporo się naczytałam i oprócz wad chromosomalnych taka zła biochemia może świadczyć też o problemach dziecka z sercem, o przyszłej niewydolności łożyska, o hipotrofii dziecka. Także strach pozostanie we mnie pewnie już do końca...Kropeczka85 lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:Witam sie rowniez moge do was dolaczyc?
Jestem w 14t3d ciazy i prawdopodobnie bede miala chlopczyka
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Melduję się po wczorajszej wizycie. Mała ma się dobrze. Machała rączkami. Ma już 9.99 cm I taką wstydnisia, że gdyby nie badanie genetyczne to nie wiedzielibyśmy daje jaka płeć.
url=https://naforum.zapodaj.net/0f4977aca52b.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f4977aca52b.jpg[/url
No i od dziś jestem na L4 i bardzo dobrze mi z tymLady_E, KaroKaro, Ewelcia85, Nadzieja22, Papapatka, Pepper, malami91, empiq, Jonesey, Black_Lilith, baranosia, Dorota3, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Makowa_Panna super<3 Nasz też wstydniś. Ciekawe ile poczekamy na płeć
I dobrze że masz L4 odpoczniesz:)
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E dziękuję. Ciężko już mi było. Wracałam z pracy i nie miałam siły kiwać palcem w domu. Nogi miałam spuchniete. Źle spałam i musiałam wcześnie wstać i przez to chodziłam półprzytomna. A kiedy kolejne USG? My wizytę mamy 20.09 i to już będą połowkowe.
kjt91 lubi tę wiadomość
-
Makowa_Panna wrote:Lady_E dziękuję. Ciężko już mi było. Wracałam z pracy i nie miałam siły kiwać palcem w domu. Nogi miałam spuchniete. Źle spałam i musiałam wcześnie wstać i przez to chodziłam półprzytomna. A kiedy kolejne USG? My wizytę mamy 20.09 i to już będą połowkowe.
04.02.2019 Jest Blanka
-
Mi też się ostatnio jakieś głupoty śnią. Chyba taki urok ciąży. Ja kiepsko śpię przez to, że strasznie mi graco w nocy. Okno otwarte mąż pod kołdrą, bo mu zimno a ja pod kocem a i tak budzę się mokra.
Paprot.ka trzymam kciuki! -
magdaaa88 wrote:Mi też strasznie gorąco, okna pootwierane, wiatrak włączony. Ale od jutro podobno koniec upałów
ja ogolnie mam szybsze krazenie od poczatku ciazy i jest mi wiecznie goraco
jeszcze jak byly u nas upaly to ok mozna zwalic na pogode, ale teraz jak jest chlodno a ja przychodze cala czwerwona i zlana potem do pracy to troche wstyd potrzebuje tak 30 min zeby uspokoic organizm i wrocic do normalnej temperatury, ale i tak czuje ze jest mi duzo cieplej niz zwykle, co dziwne bo zawsze bylam zmarzluchem
MakowaPanna gratuluje dziewczynki!!!
Paprtoka daj znac jak tam po badaniu! -
Dziewczyny jaką polecacie wanienkę na stojaku? Bo ja juz mam mętlik w głowie
04.02.2019 Jest Blanka
-
bumbum wrote:Oj ja też już bym chciała wybierać, ale po pierwsze za wcześnie a po drugie nie chcemy przed przeprowadzką się zagracać
Ale jak już dostane zielone światło to czymajta mnie
Mąż chce juz łóżeczko kupować :p Ale poczekamy.. Na razie małe rzeczy.
04.02.2019 Jest Blanka