Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Pau.Em wrote:No i moje dziecko poszło do przedszkola:))) dzidzia w brzuchu chyba odczuwa moje emocje, bo wierci się dzisiaj bardzo. Ok 14 odbiorę małą i zabiorę ja na lody
dziś w ogóle obudziłam się bez nudności ! Oby już tak zostalo;)
Dobry pomysł z tymi lodami, chyba też tak zrobię. Mój syn jest strasznym lodożercą
Gratuluję braku nudności, może już przejdą całkiem? Bardzo Ci tego życzę, bo z tego co piszesz widać, że okropnie się męczysz. -
Kochane dziewczyny,
proszę o opinie na temat balsamów/olejków przeciw rozstępom.. (jeśli już rozmawiałyście na ten temat proszę o wskazanie miejsca dyskusji).
To moja pierwsza ciąża i nie mam zielonego pojęcia czego się spodziewać. Bratowa poleca mi balsam Pharmaceris M Foliacti. Mówi, że farmaceutka jej poleciła, stosowała u siebie i pomogło.
A ja jestem w doskonałym humorze, ponieważ wczoraj odwiedziła Nas dawno niewidziana koleżanka i chcieliśmy ją troszkę zaskoczyć informacją o ciąży, a okazało się, że ona chciała Nam przekazać tę samą nowinęTakże się wczoraj bardzo miło ciążowo rozgadałyśmy
-
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:Dobry pomysł z tymi lodami, chyba też tak zrobię. Mój syn jest strasznym lodożercą
Gratuluję braku nudności, może już przejdą całkiem? Bardzo Ci tego życzę, bo z tego co piszesz widać, że okropnie się męczysz.
Już naprawdę mam ogromne nadzieje, że mi przejdzie to okropne samopoczucie. -
Hej! Rozpoczęcie roku szkolnego widzę, że dla wielu z Was było emocjujace.
Co do wózka my kupujemy Greentom. Gondola waży 9.1 kg a spacerówka 8.5 kg. Moja przyjaciółka ma spacerówke i nieraz miałam możliwości prowadzić i dobrze mi się spacerowało. Także nie tu już decyzja podjęta. Gorzej z wyborem koloru. Ramy są w trzech wersjach kolorystycznych biała, szara, czarna i chyba z 10 czy 15 kolorów materiału. -
Witaj Mambella
zapraszamy!
Może opowiesz nam coś o sobie? Który tydzień ciąży?🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Ale cisza tutaj
. Cześć dziewczyny. Moja pociecha czeka, aż się miejsce w przedszkolu zwolni ^^ bo nie ma trzech latek, ale za to zapisałam ją na tańce, no i dziś byłyśmy i wam powiem, że niby się odnalazła ale po 20/30 minutkach się znudziła i zaczęła biegać.. No ale co ja mogę wymagać od niej w takim wieku..
! Powodzenia dla wszystkich przedszkolaków i szkolniaków !
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
MałaMała wrote:Hej Dziewczyny!
Jest godz. 04:15...
Przed snem mialam silne bole brzucha...
Teraz obudzilam sie z bolu i taki twardy brzuch...jak ja sie boje... mam nadzieje ze to nic...
Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość
-
MałaMała co do leków to mnie ginekolog poleciła jeszcze Buscopan, ale jeśli nie chcesz nic brać to lepiej skonsultuj ten ból z lekarzem i koniecznie daj nam znać co powiedział🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Witamy się w 18 tc a zarazem w 5 miesiącu ciąży
Czekam właśnie w labo na badania.
Małe dalej mało się kręciMam nadzieje że wszystko z nim ok...
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualnyMałaMała wrote:Ewelcia85 nie mam no spy, ale tez i nie biore zadnych lekow w ciazy, nic bo nie chce Malemu zaszkodzic... boli nie w dole ale caly a przed snem to az troche pokrzyczalam taki bol ...
masz racje skonsultuje...
Ja czuje już bardzo wyraźne ruchy. Jakąś małą wiercipieta tam siedzi, bo czuje ciągle że tam szaleje. -
Hej. Jestem w 19 tyg. Termin 03.02, ale wg USG koniec stycznia. Mam już w domu 2 letniego urwisa.
Pierwsze ruchy poczułam ok 15 tyg, ale moje dziecko chyba jest bardzo leniwe bo rusza się bardzo rzadko, co mnie bardzo stresuje.
Co do bolu brzucha to ja polecam buscopan. Brałam w pierwszej ciąży i teraz też codziennie rano biorę bo inaczej na wieczór boli brzuszek.Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
ruda90 wrote:dziewczyny jestem w 18 tygodniu jak na razie 2 kg na plusie - ale jeszcze nie czuję ruchów albo nie umiem ich rozpoznać...martwię się o maluszka
Nie masz się czym martwić. Jak dobrze pamiętam to twoja pierwsza ciąża, ja w pierwszej ciąży dopiero ok. 20 tyg. czułam pierwsze ruchy.Karola94c lubi tę wiadomość
-
ruda90 wrote:dziewczyny jestem w 18 tygodniu jak na razie 2 kg na plusie - ale jeszcze nie czuję ruchów albo nie umiem ich rozpoznać...martwię się o maluszka
A próbowałaś zjeść coś słodkiego, położyć się na plecach i czekać? Równie dobrze maluszek może być odwrócony do kręgosłupa i po prostu tam kopię